Fualaau aina

Soifua maloloina ma lelei Gingerbread kāpeti: fautuaga i le tuputupu aʻe ma le teuina o meaʻai

Faatasi ai ma le tele o ituaiga o vailaʻau lanu papaʻe eseese Kolobok e fiafia tele.

E le gata i le tuputupu ae i togalaau fualaau aina ma eria i le taulaga, ae faapena foi i luga o se tulaga tau alamanuia. Ma ei ai mafuaʻaga lelei mo lenei mea.

Mo le kapeti o lenei ituaiga e le tatau ai ona le fiafia le seleselega, e tatau ona i ai se manatu e uiga i ona foliga, manaoga mo tekinolosi tau eleele ma isi eleele ma isi tulaga talafeagai.

Faʻaaliga uiga faʻatasi ma se ata

Kolobok f1 - o ituaiga eseese o le matua matua. Faʻamatalaga faʻapitoa o le fualaau aina i le 115-120 aso pe a uma ona totoina. O laulaau e lanu meamata lanu meamata, e mamaʻe i totonu. O le fomu o le obovoid, o le fogaeleele e lamolemole, faatasi ai ma sina paʻu o le kesi, o le vevela o le vaeluagalemu.

O le rotele o laulaau e fai ai se lapoa tele, e maualuga, e tusa ma le 35 cm le maualuga. O laʻau kapisi e faʻapipiʻi, lapotopoto i foliga, e mamafa le 4-5 kilokalama. Kocheriga totonu e laiti.

O le limite o le polo i le vaitaimi o le matua matua e tusa ma le 50 cm.

Faʻaaogaina mo le taumafa fou ma le sauniuniga o ipu eseese mo ituaiga uma o le teu ma le teu. E le gata i lea, O le tagata Gingerbread e mafai ona teuina mo se taimi umi.e aunoa ma le suia o le tofo.



Talafaasolopito o

O le ituaiga Kolobok na fafaga e le Moscow N. N. Timofeev Breeding Station. I le Setete Setete o le Malo Rusia sa aofia i le 1994. Talu mai le 1997, na tufatufa atu e le gata i Rusia, ae faʻapea foi ile latalata i fafo atu: i Iukureini, i Belarus, ma isi.

O le a le eseesega mai isi hybrids?

O le eseesega o le vasega o le faʻaaogaina o le lalolagi. O le tofo sili ona talafeagai e talafeagai mo le lautele o le faʻaaoga i le kuka.

O le lelei lelei o le tausisia o faʻamautinoa le teuina ma le felauaiga

I le faʻamatalaga o le vailaʻau Kolobok, faʻamaʻaloga o le kāpuni i le tele o faʻamaʻi e masani lava ona maitauina, lea e mafai ai ona ola e aunoa ma le faʻaaogaina o vailaau. I lalo o tuutuuga o le galueaina, o le ituaiga e maua ai fua o le gaʻo.tusa lava po o le a le itulagi.

O le faʻamaoniga o le lelei o le teuina o mea eseese e mafai ona maua mai le vitio:

Malosiaga ma vaivaiga

O mea taua o lenei ituaiga:

  1. lelei lelei, leai se tiga;
  2. teteʻe atu i ulu o le ulu;
  3. ola umi;
  4. o le polokalama e le o leiloloa ao femalagaaʻi;
  5. tetee atu i faamaʻi tetele;
  6. faaaogaina masani;
  7. talafeagai mo le tuputupu ae i toetoe lava o soo se itulagi.

O mea le lelei o le Kolobok ituaiga e aofia ai:

  • faʻaliliu malosi;
  • le manaomia mo le eleele lafulemu;
  • maualuga malamalama-alofa.

Laʻasaga taʻitasi i lea Laasaga

O fea e mafai ona ou maua ai fatu?

E mafai ona e faʻatau fatu o Kolobok ituaiga eseese i se faleoloa faapitoa poʻo se matagaluega. E le gata i lea, E tele faleoloa i luga o le initaneti o le a tuʻuina atu i le fale. E sili atu ona lelei le faʻatau o fatu o fuga lauiloa, mo se faʻataʻitaʻiga, Aelita, SeDek, Gavrish ma isi. O lenei mea o le a maua ai se faʻamaoniga o fatu lelei.

O le tau o le ato o le 25-30 rubles ma sili atu, e fuafua i le ituaiga o le gaosi oloa ma le numera o fatu.

Talosaga taimi

E mafai ona e tupuina tipu ma fatu. O le totoina vave o fatu ile eleele e tatau ona tupu ile eleele vevela, o lea o lenei auala e talafeagai mo le itu i saute. Mo fatu, o fatu e totoina i le amataga o Aperila. Suʻeina i totonu o le eleele e amata mai i le ogatotonu o Mei, ina ua maeʻa le fausia o laupepa 5-6.

Filifilia se nofoaga

Mo le totoina o kapeti e tatau ona mataʻituina le fua o le vaomatua. O le nofoaga na latou masani ai e ola ai kukama, legumes, aniani poʻo pateta e talafeagai.

O le moega mai lalo o tamato, radishes poo beets e le fautuaina, aua o nei aganuu e faʻasoa faʻamaʻi ma faʻamaʻi faʻamaʻi.

O le aofaʻi o le malamalama e tatau ona paʻu i luga o le fasi fanua, i luga o se fale paolo, o lenei ituaiga o le a le maua ai se fua lelei.

O le a le oneone e tatau ona i ai?

O le eleele e tatau ona matua lelei, maʻeu.. Laititi faʻaitiitia le faʻaogaina o fale i totonu ole eleele faʻasaina. E manaʻomia le fanua e kuka i le tautoulu. E faʻaaogaina le faʻamafanafanaina i luga o le saite: penisina, lime faʻamamaina, fafie laupapa, ma isi. I le tautotogo, faʻapipiʻi faʻamaʻi faʻasaina, ma le faʻafefiloi o fafie, superphosphate ma le Uria e tuʻuina i totonu o vaieli taʻitasi pe a toto fatu.

Mo le totoina o fatu faʻaaoga le paluga mo fualaau. Pe faʻapipiʻi faʻatasi le eleele faʻatoʻaga ma le humus ma le peat. A o leʻi lūlūina, e tatau ona togafitia le palapala i le vai inu ma le pāmara e puipuia ai fatu mai le vae uliuli.

Faʻamasinoga

O le totoina o fatu e faia e le sili atu i le 1 cm. Pe a uma ona aliali mai ni laʻau moni se lua, e tatau ona pupu le kapisi, o le mamao i le va o laau toto e 5-6 cm. A totoina laau, matau le mamao i le va o pu 60x70 cm Liligi se lita o le vai i totonu o le lua, faʻatumu le fatu ma le eleele i le laʻau pito i lalo. O aso muamua talu ona totoina laau toto e manaʻomia le ufiufi.

Lulu

A o totoina fatu i le eleele e taua tele le umi ole vevela ole ea ole 12-15 tikeri. Faʻasolosolo i aso taʻitasi + 20 ma luga, e manaʻomia ona faʻafeoloolo le tipu, ma mataʻituina le maualuga ole palapala.

O le paʻu o le vevela o le po e le tatau ona sili atu i le - 5. I fua maualalo, ia ufiufi le ata i le po. O le vevela lelei mo Kolobok e +18 i le ao ma le +8 i le po.

Faʻasa

Gingerbread tagata e manaʻo e faʻafeinu. A maeʻa le gafa i le aluga o le vaiaso, e tatau ona faia 2-3 taimi i le aso. I le lumanaʻi, o le fuainumera o faʻavaivai e faasolosolo malie ona faʻaitiitia i le 1-2 taimi i le vaiaso, pe a faʻapea e tumau le susu o le eleele. 10 aso aʻo leʻi fufulu, faʻamutaina le vai.

Vaovao totō ua faʻamago i le aʻa, ona fai lea i luga o togalaau. A maeʻa le ulu, e tatau ona liligi ifo le vai mai luga aʻe luga o lau.o mea vevela ma o latou gaʻo e fufuluina. Faʻaaogaina o le suavai i le 10 lita i le 1 m2.

Laʻei pito sili

Fertilizers mo lenei ituaiga e faia 3-4 taimi i le vaitau. O le uluai fafagaina o le a faia i le 2-3 vaiaso talu ona toto fatu, ona sosoo ai lea ma le isi 10 aso. Mo le faʻamalositino latou te faʻaaogaina mea oona ma meaʻai. A o faagasolo le vaitaimi o le alualu i luma o le laulaʻau, o mea taumafa e manaʻomia.

O le meaʻai mulimuli e fai pe a ma le tolu vaiaso aʻo le seleselega, ma talu ai ona o le faaulutala o loʻo fausia i le taimi nei, e tatau ona avea ma mea e gaosia ai le gaʻo.

Isi Fualaau Fafaga Fualaau Fafaga

Mo le puipuia o faʻamaʻi fomaʻi, e tatau ona tatala pe a uma ona fafaga. E le gata i lea, o pupuu vine e manaʻomia le faaputuga. O le taimi muamua lava e tatau ona faia i le tolu vaiaso talu ona maeʻa, i le lumanaʻi - i aso uma 10.

Seleseleina

A mamafa lagona o le cabba ma mamafa le mamafa, ua matua le seleselega mo le seleseleina. E mafai foi ona iloa e laulaau maualalo e amata ona liu samasama. Eseese Kolobok e mafai ona faʻamamaina i le masini poʻo le lima. Muamua, aveese laʻau pito i lalo, ona tipi lea o le ulu lava ia. E tatau ona fai lenei mea i le tau vevela, aʻo leʻi amataina le kiona.

Teuina o ulu

O lenei vasega e faʻaaogaina mo ituaiga uma sauniuniga. Cabetaina ua faʻafefeteina, faʻafefe, gaosia pe teuina fou. Ina ia faia lenei mea, faʻaaoga nofoaga, o le vevela e mai i le 0 i le +3 tikeri. O le maualuga o le maualuga e tatau ona 90-98%.

E tuʻu ato i luga o fata, ma tuʻu ai avanoa i le va oi latou, faʻasaʻo i luga i luga o le saito pe tuʻu i pusa. Ina ia mautinoa o lau laʻau pito i luga e le faʻagogo pe avea ma faʻailoga, e mafai ona e faʻapipiʻi le taʻavale i le afifi palasitika.

Maʻi ma faʻamaʻi

O lenei ituaiga e teteʻe i faʻamaʻi tele o ituaiga.:

  • lauulu ma le paʻepaʻe;
  • Fusarium;
  • siama, fungal ma viral infections.

E mafai e le tagata Gingerbread ona lavea slugs. Latou te seleseleina lima, fufuluina i le lime e tau ai. Ina ia puipuia le faaleagaina, mulch le eleele faataamilo i laau..

O se meaola e mafai ona avea ma se kapisi lele. Ina ia faʻafetaui, ia faʻaaoga le peʻa o le tapaa po o le pefu laupapa.

Fuafuaga puipui

Mataʻituina tulafono faavae o le faʻaaogaina o faʻatoʻaga, e tatau ona gauai atu i nisi vaega:

  1. Aua le fufuluina le eleele.
  2. Toaga pe a uma ona faʻamusu.
  3. Aua le vave totoina fatu, aʻo leʻi maeʻa le tau malulu.
  4. Vaʻai le mamao i le va o vao pe a oʻo mai.
  5. Spud i se taimi talafeagai.

Gingerbread Man - Universal Grade, lea e mafai ona tupu i luga o le fale mafanafana po o le togalaau, ma luga o fanua o faifaatoaga. O le tausiga o ia e faigofie, o le gaʻo e maualuga i nofoaga malulu. O loʻo i ai se tofo lelei, e le mafai ona leiloa e oo lava i le teuina umi.