Fua o le gaosiga

E faʻapefea ona totoina ma totoina tomato "Pride Siberia"

Afai o loʻo e saʻilia se ituaiga ituaiga tomato mo oe, o lona uiga e te faʻalogo lelei i le mea fou mai saienitisi Siberia - o le faʻavaomalo lautele o le "Pride of Siberia".

O lenei mea lelei mo na faifaatoʻaga o loʻo faamoemoe e totoina tamato i totonu o le kiona. O ituaiga eseese ma tausi ia te ia o le a mafaufau i le tusiga.

Eseesega faʻamatalaga

O le faʻamaualuga o Siberia o se faufautua faʻamalosi. O le laau e le tele naua, i le umi e ola ai i se maualuga e 1.5 mita. Aganuʻu ua fuafuaina mo le faʻatoʻaga aemaise lava i eleele puipuia (o lona uiga, i totonu o le fale koli). Ae ui i lea, i nofoaga e maua ai le lelei o le tau, e mafai ona tulaʻi ile fanua.

O se uiga iloga o le ituaiga mea e mafaufauina e tele-fua. I le faaopoopo atu i ai, o vine e iloga i uiga maualuga.

Faatasi ai ma tulaga taua o lenei ituaiga, fai mai le au faifaatoaga:

  • amataga;
  • maualuga gaioiga;
  • uiga sili ona lelei o le seleselega, e aofia ai le manaia o le fua;
  • faʻamaʻi faʻamaʻi;
  • talafeagai mo femalagaaiga, teuina.
Faʻasalaʻau oe lava i le totoina o ituaiga o tamato e pei o le "Dwarf", "Golden Stream", "Red Banana", "Nastya", "Giant Crimson", "Klusha", "Rio Fuego", "Riddle", "Stolypin" "Sanka", "E foliga mai-e le o vaaia", "Lazyka", "Bobkat", "Amataina", "Faletonu Balcony", "Chio-Chio-San".

E ui lava i le tele o tulaga lelei, o le kulupu o loʻo i ai ona toso. O loʻo i ai i le laau ni lala vaivai, e le mafai ona latou tatalia le tele o fua, e masani ona paʻu pe paʻu i le palapala, ma o le a mama mai tamato mai le faʻafesoʻotaʻi ma le eleele. Ina ia aloese mai le talepeina o le togavao, e tatau ona faʻaalu le tele o taimi e teu ai ni ogalaau poʻo le faia o ni mea faigaluega. E le gata i lea, o tamato tetele e le mafai ona togi pe pipi.

Fua o fua ma fua

"O le faamaualuga o Siberia" o se ituaiga uluaʻi fua, o fua muamua e mafai ona aveesea pe a ma le 85-110 aso mulimuli ane ina ua uma ona tupu mai le eleele. Faatasi ai ma le sikuea mita e tasi o fanua e mafai ona e maua pe a ma le 20 kilokalama o vine. O le tamato lava latou e lapoa, e mamafa le 750-900 g i le tasi.

O nisi o samples e mafai ona oʻo i le kilokalama. O Tomatoes e i ai se manogi susulu ae lelei (suamalie i le manogi malamalama). O fualaau mama e lapotopoto, foliga mai e faʻamafola mai luga, o le tele o samples e tutusa ma le pauka. Tomato e 6-7 potu potu.

O le aano o le tino e manaia ma oona (o le mea vevela i le tamato e tusa ma le 6%), o le paʻu e eleelea, e valiina i se lanu mumu-lanu mumu. Ae mo le faamoemoe o le ituaiga, o fua e atoatoa mo le taumafa fou, e avea ma meaʻai mo salakeke ma mo na ipu e manaomia ai tomato fou.

E te iloa? O le tumato sili ona tele i le lalolagi na ola i le setete o le IS a Wisconsin. Fua fua 2.9 pauna.
Mai fua o le Siberian eseese e maua ai se sua lelei poo le pasta. Ae peitai, mo le sauniuniga o le fale e mafai ona 'ai meaai, e le talafeagai ona o fua tele.

Filifiliga o fualaau

E leai ni eseesega eseese i le fausiaina o le faamaualuga o Siberia. E pei foi o isi tamato, o lenei ituaiga ua ola ma fualaau.

Laʻau maualuga e filifilia mai faʻamatalaga mai fafo:

  1. E tatau ona ola ola laiti (e le faʻaumatia). Mo le faatauina atu o laau toto e tatau ona tuu i totonu o pusa ma se meaʻai, ae le o taga.
  2. O le umi o le vao e le tatau ona sili atu i le 30 cm. Iloilo laau taʻitasi ina ia tusa ma le 8 laulaau moni i luga o le ogalaau.
  3. Tausaga o vao e le tatau ona sili atu i le 45-60 aso.
  4. O ogalaau e tatau ona mafiafia, ma aʻafia lelei aʻa ma e aunoa ma se faʻaaliga faʻaleagaina.
  5. O laulaau uma e tatau ona lanumeamata, ae le tatau ona tele le leo. Afai o laulaau lanumeamata lanumoana e feliuliuai foi i totonu, o loo faailoa mai ai o le metotia o le faatelevaveina o le togavao na faʻaaogaina (na fafagaina fualaʻau i le tele o le faʻamalolo).
  6. Iloilo le ie lalaga pepa mo le i ai o fuamoa fuamoa a le Colorado potatoes. E le tatau ona i ai ni vavao pogisa i luga o le au. O laʻau e le mautonu ma faʻafefeteina e mafai ona taʻu mai ai le toilalo o faʻamaʻi pipisi.

Tulaga tuputupu ae

O le tumato o le filifiliga Siberia o se laau toto. O le vevela aupito sili ona lelei mo le faʻaititia o le + 18-25 ° C. I le faaopoopo atu i le vevela, e manaʻomia ona tuʻuina atu i laau toto le malamalama lelei. O le totoina o tamato i totonu o le fale laufanua e mafai ai ona faʻaalia le malosi o le malosi o le manava. Ae mo le maualuga o le ea, o le faailoga sili o le 60-70%.

O Tomatoes e sili ona vaʻavaʻai, vevela ma le pala. Laʻau tali lelei i se eleele palapala i le gaʻo ma le potassium. O le a faʻaaogaina le fufuluina o le eleele, faʻafefiloi ma le masima eletise poʻo le suauu sulfate. E le gata i lea, o tamato e fiafia i se eleele eleele mama: o se tali lelei e 6.5-7.0 pH (ia tatou fai atu o le faailo e sili atu le maualuga).

Fatuina o fatu ma totoina

Saunia fatu mo le totoina aʻo leʻi togafitia i latou i se vaifofo o le paluga oona poʻo le vai vevela. A maeʻa lena, toto le fatu i lalo o se mea susu i se nofoaga mafanafana. O fua o fualaau aina lanumati e amata ona ola i le faaiuga o Mati.

Aoao pe faapefea ona filifili le taimi sili ona lelei mo le totōina o fatu laau totō, faapea foi pe faʻapefea ona toto ma totō fatu tomato.

O le taimi lea e tatau ona totoina fatu i le palapala. Falafola i luga o le eleele i se mamao o le lua sima ma fufulu i se mea malogo. Le isi, sasaa le palapala i le vai mafanafana. Ufiufi le atigipusa ma se ata ma teuina i se mafanafana (+ 24-26 ° C) ma puipuia mai le la.

Vitio: sauniuniga o fatu tumato mo le totoina I le oʻo mai o pamu muamua, aveese le fale. Siʻi i luga o le laulau, tuʻuina i ai le malamalama, susu ma le vevela (+ 20-24 ° C). A oʻo ina totogo tamato i luga o lau laʻau moni e lua, faʻalaʻau laau i pusa taʻitasi. A oʻo i le gaosiga, aua nei galo e fufulu fualaau: o le mea lea o le aʻa o le a saunia mo le gasologa o le gaosiga i totonu o le fale kiona, o le a faʻamalosi ma faʻamalosi le vao.

E tatau ona faʻasusuina laau toto. Ina ia faia lenei mea, e sili atu ona lelei le faʻaaogaina o le fafagaina faʻapitoa, e aofia ai fualaau toto e manaʻomia o fua o elemene.

A oʻo i le 40-45 aso, o le a amata ona faʻamalosi. Faʻasaga mamao atu ipu i faitotoʻa tatala, ona i luga o se faletusi poʻo luga o le auala. O le taimi faigata e tatau ona faasolosolo malieina - o tamato e tatau ona vave faʻafetaui i le vateatea.

E taua! Ina ia totoina se fatu laau, e tatau ona saunia se fale koli mo le taimi muamua: sui le pito i luga ole eleele, fufuluina puipui ma fausaga uma ma se fomaʻi. O le vaʻaia o se vaega mulimuli taua o le sauniuni mo le lauʻeleʻele.

I le laasaga 6-7 o nei laʻau e mafai ona e faʻavasegaina fatu laau i se nofoaga tumau. Gaoioiga lelei e totoina i laina. I le tele o ituaiga o Siberia, e le tatau ona e tuʻuina atu le sili atu ma le lima vine vine i le sikuea mita o le moega. O pu e tatau ona loloto ina ia mafai ai e le rhizome ona fetaui lelei i ai. O le laau mai le pusa e aapa atu lemu, lagolagoina le aʻa ma lima lima. Tipi le laau i totonu o le lua seia oʻo i le seti muamua o laulaau. O lenei e mafai ona e faʻatumu i le meaʻai ma taomi le eleele i lou lima. Lanu faataamilo i laau taʻitasi e fai ai sina atuatuvale mo le fafaga. I le taimi tonu o le totoina o laau i tafatafa ane o laau taʻitasi, tuʻu i ai le pi, lea e pei o le tuputupu ae o le a fusifusia ai le ogalaau.

Tausiga ma le tausiga

O vaiaso muamua e lua e le faʻafefe ai le eleele - o aʻa e leʻi sauni e susu susu, ona o le faʻaaogaina o le malosi o le laau i le fetuunaiga. I le lumanaʻi, o le totoina o tamato o le gaosia o Siberia e manaʻomia tele ma tele. Faʻaaoga mo le faʻavaivai i taimi uma o vai mafanafana.

Vai le vaomatua i le taeao (ao leʻi susulu le la). Aua nei galo e uiga i le veleina: e taua le aveeseina o vao, aʻo latou ave le susu, avanoa ma meaʻai mai laau totō.

Matou te fautua e faitau pe ono mafai ona totoina tamato e aunoa ma le faimama, ma le auala e tatau ai ma le tele o vai o tamato i le malae ma le fale lauʻeleʻele.

Ina ia tausia se laau umi, faaaoga pine, nonoa le ogalaau ia i latou i le tusa ma le 15 cm. E tatau ona fausia le togavao: fautuaina e totoina se tomato Siberia i le tasi pe lua seti, a leai o le a itiiti le sua. E le gata i lea, o le a matua pagatia se faailoga o le seleselega. O le mea lea, o togi uma e totoe e tatau ona fusi seia oo ina sili atu i le 3 cm. Ia mataʻituina pea le tulaga o laau totoa ma nonoa pine mamago, pulumu fua, fua.

O le faʻatagaina i le tausiga o moega pepe o loʻo fafagaina. Faʻaaogā moa fasia, manulele o manulele poʻo mullein e solo i totonu o le vai. Malosiaga aoga tele o minerale. I le laasaga o fualaau aina, fafagaina laau toto ma le potassium ma le maikuka - o le ai ai se aoga aoga i luga o le lelei ma le tofo o tamato.

Faʻamaʻi ma le puipuia o manu

O le au faifaatoaga e uiga i le "Faamaualuga o Siberia" e sili ona lelei. Ma e ui o le kulupu e masani ona maualuga le tetee atu i meaola faalafua ma faamai, e tele faafitauli e ono feagai ma se faifaatoʻaga.

Ina ia mafai ai ona taofia le pala ma vave ai le paʻu, faʻafefe faʻafefea le greenhouse. Aua nei faatagaina le leʻaina o le ea ma le faʻaputuina o le condensate i luga o puipui. O nisi taimi e mafai ona tafe ai vine. O le mafuaʻaga o lenei mea o le malosi o le vai.

E taua! Aua nei totoina tamato i tafatafa o pateta - e faʻaitiitia ai le lamatiaga o uaea.

Ina ia foia lenei mea le lelei, ua lava lea e faʻaitiitia ai le taimi o le faʻavaivai ma le tele o vai faʻaaogaina. O faufautua fautuaina e faaopoopo atu i le fafagaina o laau totő i fugalaau, lea e aofia ai le masima masima. I le vevela, o le faʻavave mai i le Pride of Siberia o le whitehead masani. Fai se puipuiga mai lenei mea matautia matautia, e faaaoga ai vailaʻau vailaʻau, mo se faataitaiga, "Confidor": faʻafefiloi 1 ml o le vailaau faʻasaina ma le 10 lita o vai. O le mea e tupu ai le gaosia o togavao. O lenei tusi e lava mo le 100 sikuea mita o le togalaau.

I totonu o le togavao togavao "faamaualuga" e mafai ona osofaia le uaea. Ina ia faʻaumatia le meaʻai na foliga mai, o loʻo faʻaaogaina le metotia lelei o tagata i aso nei: i ni nai aso aʻo leʻi totoina tomato, o loʻo faʻaputuina mailei i le 10 cm aʻo leʻi totoina tomato.

O le a aoga ia te oe le faitau e uiga i auala e taulimaina ai faʻamaʻi matautia ma faʻamaʻi tumato.

O le siva e manogi le pusi ma faʻaauau. A maeʻa le 2-3 aso, ao mai mai mailei ma susunuina faatasi ma faʻamaʻi, pe a maeʻa, e mafai ona e toe faia le faiga.

Seleseleina ma teuina

Tomato o le Siberia filifiliga e amata vave. Mo lenei mafuaʻaga, ua matua le fua pe a liu mumu ma avea ma mūmū. O le seleselega e masani ona pa'ū ia Iulai-Setema. I totonu o le fale vevela i le taumafanafana, e le maua ai le mafanafana, e amata ona vevela tomato i le ogatotonu o Iulai.

Mo le faʻamoemoe o le teuina mo se taimi uumi, aveese le fua mai le vao faʻatasi ma le aʻa. E lelei le tausia o le seleselega ma faʻaaogaina femalagaaiga e aunoa ma ni faʻafitauli. E tatau ona teu vine i totonu o se potu malulu, pouliuli ma malulu (i totonu o le pulou poʻo le lalo ifo). Faʻatulaga tamato i pusa laupapa po o palasitika. Taumafai e piilima ia vine ina ia latou le paʻi le tasi i le isi. E pei ona mafai ona e iloa, o le faamaualuga o Siberia e tele mea lelei.

E te iloa? O le tumato mo se taimi umi sa manatu e le talafeagai mo le taumafa o tagata ma e oo lava i le oona. O faʻatoʻaga faʻatoʻaga Europa na latou tausia i latou o ni mea teuteu matagofie. O Farani na teuteuina le teritori e faataamilo i arbors ma laau toto, ma sa galulue le au Peretania i la latou togalaau i greenhouses. I tusi Dutch o le XVI senituri, o lenei laau ua taʻua o se teuteuga o togalaau o Antwerp.
E oʻo lava i se vaitau o le mafanafana o le taumafanafana e mafai ona feagai ma le faʻatoʻaga o le ituaiga o faʻamatalaga. Tomato o le a fiafia ia te oe i lo latou le lelei, tele le seleselega ma le tofo lelei.