Faatoaga faatoaga

Tiki i totonu o le potu ma le fale

E le toatele naua e mananao e tausia se moa i totonu o le taulaga, ae o loʻo i ai pea ia tagata. O le mafuaʻaga o lenei manaʻoga e mafai ona avea ma alofa o nei manulele lelei, ma le sini aoga o le faʻaauau pea ona maua fua o fuamoa fou ma aano o meaʻai. Ae o le tausia o moa i le fale e le o se galuega faigofie, lea eo mai faatasi ma le tele o tapulaa ma mea taua o le a tatou iloiloina i le tusiga.

E mafai ona ou tausia se moa i totonu o le fale

O le mea moni, o le fesili "e mafai ona tausia se moa i le fale?" leai se tali manino. E oʻo mai i le taimi nei, e leai se tulafono i Rusia e faʻamautinoa manino ma manino ai tulafono mo le tausia o moa i totonu o le taulaga.

Ae o loʻo i ai nisi tulafono faatonutonu e mafai ona maua ai se vaʻaia e lua e fiafia ai le teuina o lupe i totonu o le fale, ma o se faʻasaina manino lenei mea.

I le taimi nei, o se tulafono faatonutonu i luga o le lisi o faasaina mo le tausia o manu i totonu o se fale mautotogi ua atiaʻe. Ae ui i lea, e le i faʻaaogaina le pili, o le lisi e leʻi tuufaatasia, ma o le a sili ona taulimaina i manu feʻai, vevesi ma meaola.

Ae o le galueaina o meaola o le faatoʻaga e leʻo manino ona faʻatulafonoina e le tulafono.

Muamua e tatau ona e filifili pe o le moa o se fagafao.

Tulafono feterale "E uiga i le tagofiaina lelei o manu" i totonu o le fuaiupu 4, o le fuaiupu 7 o loo faamatalaina ai se meaola i le lotoifale e pei "o se manu o loo tausia e lē e ona, se tagata taitoatasi, ma i lalo o lana vaavaaiga lē tumau po o le vaavaaia tumau, pusi, anufe, faapea foi ma meaola e le fua mai ma manu feʻai i le tafeaga, e le aofia ai i le lisi o meaola faasaina mataupu. "

O se moa, e tusa lava pe o se mea taua, e mautinoa lava o se manulele lelei ona e tuu ai fuamoa.

O ituaiga o moa e aofia ai Brahma, Shabo, Paduan, Gudan, Minorca, Araucana, Kochinquin, Phoenix, Pavlovsk.

O le mea lea, e le mafai ona talanoa e uiga i le matua mataupu faaletulafono o nei manulele i totonu o le potu poʻo luga o le faletupe.

E iai foʻi tulafono a le mālō "I le puipuia o manu mai togafiti leaga" Fai mai o soʻo se meaola e tatau ona tausia i tulaga talafeagai e fetaui lelei ma ona uiga, ia faamalieina le manaʻoga mo meaai, vai, moe, savali, malosi malosi, fesoʻotaʻiga ma isi meaola ma tagata.

Ma o le numera o manu o loʻo tausia i totonu o le falemaele e tatau ona mafai e mafai ona tausia le avanoa e ola ai e tusa ai ma tulaga mama ma faʻafitauli faʻapitoa.

I lenei tulaga, e le mafai ona tatou finau atu faapea o moa i totonu o se siosiomaga nofoia e mafai ona faamalieina uma o latou manaoga masani. I se tulaga maualalo, o le a laititi lava lo latou avanoa, ma savavali i fafo, i se natura, masaniga masani, e le mafai, e tusa lava pe o nonofo le hens i luga o le faletupe.

O lea la o le fesili i le auala e faʻafeiloaʻi ai le tagata agaʻi i manulele lava ia, oa latou mea i totonu o le fale, e tusa ai ma lenei tulafono, e matua finauvale lava.

O le tulafono lona tolu lea e faatonutonuina ai meaola o loʻo i totonu o le Mataupu 17. Faʻamaumauga o Fale Russian Federation.

O lenei tusiga o loʻo taʻua ai "o le faʻaaogaina o nofoaga e nonofo ai e faʻatatau i le tausisia o aia tatau ma aia tatau a tagatanuu ma tuaoi o loʻo nonofo i lenei vaitau ola, manaoga mo le saogalemu o le afi, soifua maloloina ma le soifua maloloina, siosiomaga ma isi manaoga faaletulafono, faʻapea foi ma tusa ai ma tulafono faʻaaoga nofoaga e nofo ai ua faamaonia e le ofisa sili o le pulega ua faatagaina e le Malo o le Rusia. "

O le mea lea, o le totoina o moa i totonu o se fale nofo mau fale o le taimi e taumafa ma faigata ona faʻatino i totonu o tulafono a le Rusia. Faatasi ai ma moa, e faigata tele le tausia o tulafono mama ma le tumama, ma o tuaoi e masani lava le le fiafia i nei tagata o loo i ai ni uila, aua e tele le pisa.

I le faʻatinoga, matou te iloa ai o nisi tagata e ona, e ui lava i tapulaa uma, o loʻo ola pea moa i le fale.

I le tele o tulaga, e le fiafia tele tuaoi i lenei mea, talu ai i le vaeluapo o le po ua amata leotele le alaga o le moa, o loʻo moa moa, ma o le manogi mai oloa o le galuega taua a manufelelei e sili atu le faigata ma e le lelei mo tagata o le aai.

E te iloa? O le moa e matua leotele ma e faʻalogoina mo le taliga o le tagata i se mamao e oʻo atu i le 2 kilomita.

I le isi itu, o se pisa i le ogatotonu o le po e solia ai aia tatau a le au nofoia, ae o le isi, o ofisa o le tulafono e fai mai o le vavao i luga o le leo e na o mea faitino ma meaola e pulea e tagata, ae o le pisa mai tamaiti laiti ma meaola e le o o.

E ui lava i lenei nofoaga e aoga le toe foi i le faʻamatalaga o "manu feʻai" e tusa ai ma tulafono Rusia.

Mafaufau e tusa lava pe le mafai e tuaoi ona taofia oe mai le fafagaina o moa i luga o le faletusi, o le ae ola pea ma lo latou le fiafia ma mea leaga na tutupu i lenei tulaga.

Ae ui i lea, o le faʻatinoga o loʻo faʻaalia ai o le teuina o seva i totonu o se fale mautotogi e mafai pea O nisi tagata faʻapitoa o loʻo i ai se taʻutaʻuga mautu i lenei mataupu - ina ia le mafai e tagata tuaoi ona matemate e uiga i manu felelei "manu feʻai".

Faatasi ai ma le filifiliga saʻo o le fausiaina o manulele, la latou fuainumera, feusuaiga ma aiaiga o le taofia, e mafai ona mautinoa o loo i ai, lea e le solia ai aia a tagata o fale mautotogi ma faafetaia tulaga mama ma le mama.

Le lelei ma le le lelei

O le tausia o moa i totonu o se fale maualuluga o loʻo i ai lona manuia ma le pala.

E te iloa? Ua manatu o moa ua valea ma e le eseese i tomai faʻapitoa faapitoa. Ae peitai, e le o se mea moni lenei mea: o nei manulele e mafai ona tauloto ma iloga i le 100 mea (isi manu ma tagata), faailoga i latou e agalelei ia i latou, ma faaali atu foi le lagona alofa pe a tali atu i lagona o se tagata.

Le lelei o meaola o le aiga:

  • o lenei mea e maua ai e tagata e umia le avanoa tumau i oloa fuamoa;
  • pe a maeʻa le vaitaimi o le fuamoa, ona alu ai lea o moa mo aano o manu, lea e sili ona lelei i le oloa mai le faleoloa;
  • oe iloa tonu le mea na fafagaina ai le moa ma i lalo o tulaga na teuina, ma o le mea lea e mafai ai ona e mautinoa le lelei o ana oloa;
  • tausiga o fale e maua mai ai aano o manufasi ma fuamoa o tagata e le maua le avanoa e nonofo ai i totonu o le nuʻu poʻo totonu o le nuʻu i totonu o se fale tumaoti ma maua ai manuʻaga;
  • galuega mafaufau - e manaia le tausia o manulele, e le gata ina aoga, ae o tagata pele foi o le aiga;
  • O pou, lea na ave mo le tausiga i le matua (pe tusa o ni nai aso mai le pulou), e pipii mau i le tagata, e pei o le faʻaalu o se taimi ma ia, ma fai mai foi ia faʻamalosi.

Ae ui i lea, o le tuputupu aʻe o manu fefaʻatauaʻiga i totonu o le fale e le faʻapulaʻaina i na o tulaga lelei, aua i tulaga o fale nonofo i le taulaga latou te mafua ai le tele o faʻafitauli:

  • e faigata ona maua se potu talafeagai mo moa ma faamalieina uma o latou manaʻoga, aua o le a mautinoa lava e tatau ona e ositaulagaina se mea (mo se faataitaiga, savali saoloto);
  • O manulele o manulele eleelea, latou te faʻamalieina o latou manaʻoga e aunoa ma le mautonu ma e tusa ai ma o latou manaʻoga, e le mafai ona aʻoaʻoina i le faletaele, o lea e tatau ona e sauniuni e felelei manu felelei i soʻo se mea latou te oi ai, ma o nei mea uma o le a faʻamamāina pea pe a uma;
  • o se manogi le lelei e faigata ona aveese o le ai ai i sina vaega, e tusa lava pe e te vaʻaia lelei le mama;
  • pisapisao faateleina lea e gaosia e le gata i taʻavale, ae faʻapea foʻi ma moa, o loʻo faʻapipiʻi pea;
  • le manaʻomia mo tupe faʻaalu e faʻaogaina ai se fale manulele masini;
  • le fiafia o tuaoi ona o le feoai o manu, sosogi, tulaga le mama;
  • o le tulaga lamatia o le soliga o tulafono a le Malo Rusia, lea e mafua mai i sala tupe poʻo le faʻatau faʻatau faʻatau fale nofoia, pe afai e le faʻasaʻolotoina e le e ona le manu le fale mai ia i latou poo le mataupu pe afai o le amioga i manu felelei e mafai ona manatu o se togafitiga ogaoga.

Foliga lauiloa mo mea e maua i le fale

O ē e ona, latou te nafa ma le filifilia o manulele mo le tausia o fale, ia malamalama o soʻo se ituaiga o moa e le talafeagai mo le nofo i se fale. O ituaiga taitasi ei ai ona lava uiga, uiga eseese, amio, amio.

Ma o nisi ituaiga o manulele e sili atu ona talafeagai mo le ola i le fale nai lo isi: ona o le toʻafilemu, latou te le o manaʻomia le faateleina o le gaioiga ma maua ai le leo lemu.

O ituaiga e sili ona talafeagai mo le tausia i nofoaga e nonofo ai e aofia ai mea nei.

  • Leggorn - o nei laulau e mafai ona fetuunai i soʻo se tulaga o le olaga. Latou te le lelei ma e mafai ona fetaui lelei i le olaga i luga o le faletusi poʻo le potu. E le gata i lea, e eseese i latou i le vave amata ma tuʻuina fuamoa muamua i le lima o le lima masina. Ma o le numera o fuamoa na maua i le gasologa o le tausaga e mafai ona oʻo atu i le 300 fasi pepa.

  • Hisek Brown - o se ituaiga o le Leggorn breed. O nei moa ua faʻatusatusa i le lapoa ma ua i ai se gaosiga maualuga o gaʻo - e oʻo atu i le 350 fuamoa i le tausaga.

    O le gaosiga o fuamoa o loʻo faʻamaonia ai ituaiga ituaiga o hens pei o Poltava, Legbar, Master Gray, High-line, Hamburg.

    E le gata i lea, latou te oʻo lava i luma atu o Leggorn, ma tuʻuina atu fuamoa muamua i le 4 tausaga. O aiga lelei latou te faia i latou i le natura, o le agaga ma le toʻafilemu, latou te usitai, ae le o le feteenai, e le feteenai ma le pipii atu i le tagata. O nei manulele o le a le soona pisa, o le a le afaina ai le tele o faafitauli ma o le a lagona le mafanafana i se avanoa mo fale mautotogi, ona latou te le faaalia tele le gaioiga faaletino.

  • Faʻasologa o Iupeli Kuchinsky - O nai laumei o aano o manufasi ma fuamoa fuamoa. O a latou aano o manu e matua suamalie lava, e mauoa i pulu ma e sili atu i mea e maua ai le suavai. Ae o iinei o le gaosia o fuamoa e itiiti ifo nai lo le mea na muai faia muamua - e tusa ma le 180 fuamoa i le tausaga. O nei manulele e 'ai sina mea laitiiti, e le mafai ona e faʻafefeina. Ae ui i lea, e sili atu le le fiafia ma le leotele, e fia iloa ma e le mafai ona taliaina se avanoa puipuia.

  • Bentams - O nei meaola moa matagofie, e aofia ai le tele o ituaiga. E ese i latou i laʻititi laʻitiiti - i le averesi mai le 500 i le 700 g. E foliga mai e laʻitiiti ma matagofie, latou te fai sina avanoa. O le fua o fua o fuamoa o loʻo latou mauaina e laiti - faʻalagolago i le fua mai le 45 i le 150 fuamoa i le tausaga. Ae o le aano o nei mea e mama, malie ma taumafa. Faatasi ai ma nei meaola, o le ituaiga o le ituaiga pepe e maua mai i le Hamburg e sili ona fetaui mo le tausiga o fale, talu ai o loʻo i ai so latou tulaga faʻaleleia ma le faʻaleleia. A leai, o nei manulele e manaia ma manaia.

  • Pushkin breed of chickens - tasi le toʻafilemu ma le mamalu o sui.

    E taua! Manatua o le maualuga, le toʻafilemu, le maualalo le manaomia mo le gaioiga faaletino ma le le lelei o le uiga o le moa o le a matua leai se pisa ma e latou te le manaʻomia le faatulagaga sili ona fetaui mo fale mo o latou manaoga.

    O tuutuuga o le taofiga e le lelei tele, e le faʻafefeteina i meaʻai, faʻamalieina le malulu, faigata, faigofie ona alu i se tagata. E laʻititi i le lapoa, e tusa ma le 220 fuamoa i le tausaga, ma e 5 masina le umi.

Tausia o moa i le fale

  1. O le mea muamua e fai ae e te leʻi aumaia ni moa i totonu o le fale fuafua lo latou faamoemoega: aano o manu, fuamoa, soa poʻo mea uma. I le fuafuaina o le faʻamoemoega o le fale manulele, filifili le ituaiga e sili ona talafeagai ma lenei sini. E sili atu le manaia o moa e sili atu le toʻa, le lelei ma le faʻamaonia, ina ia latou lagona le toʻa i se avanoa avanoa maulalo.
  2. O le isi fesili o le numera o ulu. E masani lava, pe a tuʻuina moa i le saolotoga, pe a faʻapipiʻi se nofoaga o manulele, e manatu e manaʻomia e le tasi tagata le 1 sikuea mita. m o avanoa avanoa. I le fale, e le mafai, o lea e amata ai mai le mea moni o manu felelei e tusa ma le 30-40 cm le avanoa i luga o latou perches.
  3. O le a le maua ni nai hens i luga o fale, o le itiiti ifo o galuega mo latou tausiga ma le leotele ma le palapala o le a latou gaosia. Ole vasega ole tagata o le a lava le taimi e faʻafiafia ai oe lava ia i fuamoa ua gaosia uma ile fale.
  4. Naʻo le mea e manaʻo ai i luga o maʻa. O solo e pei o manulele malie: i taeao uma o le a latou tuʻuina atu ai se siʻosiʻomaga o le leo o le a siitia ai e le na o oe ma lou aiga, ae o tagata uma e latalata ane. E le gata i lea, ina ia mafai ai ona ave fuamoa, e le manaʻomia e moa ni mea e manaʻomia. Na o le pau lava le galuega o le faʻasoaina o fuamoa mo le toe gaosia.
  5. I le faʻamalamalamaina o sini, fanau ma numera o moa, mafaufau e uiga i le potu e nonofo ai manulele. Mo lenei mea e mafai ona e faʻaogaina se tasi o potu poʻo se faapaologa pupula, loggia.
  6. E tatau ona lelei le faʻaleleia o le pou moape a oi ai se pulou poʻo se faʻamaʻi. I le taimi lava e tasi, o le ea iinei e le tatau ona mago pe sili atu le susu.
  7. Afai o le filifiliga e pa'ū i luga o se faapaleni poʻo se loggia, ona tatau loa lea ona tapunia ma lelei le mafanafana.i moa e le malulu i le taumalulu. O le tau maualalo i le taumalulu e le tatau ona i lalo ifo o le 10 ° C.
  8. I le tau mafanafana, e tatau ona faʻapipiʻi le paolo i luga o le faletusiina ia le mafai ona mumu le moa i le la.
  9. E tatau i manu felelei ona maua le ea fou., ae tatau ona puipuia pupuni i nusi namu ina ia leai se isi manu felelei e mafai ona ulu atu i le nuu o lau moa.
  10. Le puipuia o tuaoi mai le vevela tele, tausi lelei le faʻamautu.aemaise lava pe ai ai sau moa i lau tamai lafu mamoe. Pupuni faʻamalama - o le laʻititi e manaʻomia e puipuia ai le mafaufau o tuaoi mai le leo masani.
  11. E tatau i le potu ona faʻaauau le fufuluina ma le faʻaaogā masani.
  12. "Birdhouse" e tatau ona i ai uma uiga talafeagai mo moa - tagata fafaga, mea inu, pusa ma mea e taoto ai.
  13. E manaʻomia e chickini se aso umi umi - ia le itiiti ifo i le 11-12 itula. O le mea lea, e tatau ona e faʻavasega le potu i faʻamalamalamaga faaopoopo.

Tausia o le manulele i totonu o le potu

O le tausia o moa o loʻo nofo i totonu o le fale e le faigofie ma gafa.

E taua! O le tausia o moa i totonu o cages lavea avanoa ma mafai ai e oe ona tuʻuina le tele o ulu. O oloa ua maeʻa ua i ai mea inu ma fafaga, ma i lalo ifo o ia mea e mafai ona e tuu ai fata, lea o le a faaputuputuina ai le otaota. O lenei mea e faigofie ai le faʻamamaina o se "fale."

E tatau ona mataʻituina le vevela ma le vevela o le ea, liliu le moli faaopoopo, faʻamama, fafaga manu felelei, tuʻu ese e faʻataʻamilo i le "hen house" ina ia latou mafanafana ma talanoa le tasi i le isi.

  1. Fafagaina o moa e tatau ona fetaui ma manaʻoga o le ituaiga o lau filifiliga, faʻaauau ma ia mauʻoa e mafai ona maua ai faʻamalosi, minerale, vitamini. E taua le fafagaina o le totoa i le saito, susu mash, greens fou ma le mutia, fualaau faisua, ia mautinoa e tuʻuina atu ni iliili, penisina, siaki pulu.
  2. E tatau ona faʻataunuʻu manu felelei i aso taʻitasi, ma sili atu - i le tele o taimi i le aso, a leai o le a vave ona amata le manogi o le fale. E le gata i lea, ia sauniuni i totonu o le vaitaimi o le fuluina o fulufulu manu mai manu felelei o le a lele i itu uma, ma o le faamamaina o le a sili atu ona manaomia.
  3. E tasi i le vaiaso e tatau ai ona vaʻaia nofoaga ma fale ina ia le amataina ai meaʻai, meaʻai, ma meaola faalavela.
  4. O mea uma e totoe o meaʻai e tatau ona aveʻesea mai i le fafaga, mai le fola ma mai i le fale i le taimi lava e fafaga ai. E taua lenei mea aua, muamua, o meaʻai e sili atu e mafua ai le vevesi o manulele ma o latou gaʻo, o le aʻafiaga ma se olaga tumau e faʻaateleina le tele o taimi, ma lona lua, o meaʻai o loʻo totoe i le fola o le a tosina mai ai nisi o gaʻo sili ona lamatia o faʻamaʻi - Ituaiga paluga, lea, pe afai e te amata, o le a le pine ae faʻaaogaina le fale atoa, ma o le a faigata tele ona tuʻuina atu i fafo.
  5. E tatau ona maua e poula le avanoa faifai pea i vai fou ma mama.
  6. E tatau ona faʻagasolo le potu i aso uma e aloese mai ai i le ea, ae i le taimi lava e tasi e taofia ai le tupu mai o faʻataʻitaʻiga, ona e fefefe manufelelei ia i latou.
  7. Afai e te filifili e faia se laasaga e pei o le teuina o moa i se fale mautotogi, ona taumafai lea e faia le tele o le potu e fetaui ma o latou manaʻoga ma uiga.

E pei ona mafai ona tatou vaʻavaʻai, o le fausiaina o moa i totonu o se fale poʻo se fale o se mea aoga tele, ae o se faafitauli. O manulele e manaʻomia le tele o le taimi ma manaʻomia le tausiga faifaipea.

E te iloa? E maua e poula ni aʻa anamua. I le taimi nei, ua faʻamaonia e saienitisi o nei manulele masani ma masani masani o ni fanau tupuga mai se dinosaur tyrannosaur, e pei ona molimauina e le faʻaopoopoga o le fusi o le tino o le tyrannosaur ma le moa o onapo nei.

E le gata i lea, sauniuni mo le le fiafia o ou tuaoi, e pei o le tausia o meaola a le faatoʻaga ma manulele i totonu o le potu malolo solia tulafono a le Rusia e le itiiti ifo i le tolu.