Incubator

Faʻafefea ona galue ma pe faʻapefea ona faia se psychrometer mo se faʻaosoina i ou lava lima

I tulaga faʻaonaponei o le atinaʻeina o le gaosiga o meaola, o le faʻatulagaina o se mea faʻapipiʻi o se mataupu sili ona taua. Mo le faia o se siosiomaga faʻalelei e faʻaaoga ai fua eseese o fuataga. O le mea lea, o le fesuiaiga o le vevela ma le susu e mafai ona mataituina e faʻaaoga ai le psychrometer poʻo le hygrometer. Sei o tatou iloiloina auiliili le mataupu faavae oa latou amioga.

Mataupu faavae o le taotoga

I le avea ai o se mea faigaluega mo le fuaina o le vevela ma le vevela i totonu o se potu, o le psychrometer o se masini e taofia 2 meli mercurye tutoatasi le tasi i le isi. E taʻua i latou o le vai vevela ma susu.

E te iloa? O le masini thermometer muamua na faia e le fomai Italia Santorio, o le na fanau mai i le aso 19 o Mati, 1561. A o galulue i Europa, na ia suʻesuʻeina le faagasologa o le manava, ma faia nisi o ana suesuega ia te ia lava. O le tagata suʻesuʻe o le muamua hygrometer masani o Francesco Folly.

O le taʻiala o lona faʻatinoga e faʻavae i luga vai malosi e faʻaalu, faʻaosofia le tupu mai o le eseesega o le vevela e tusa ai ma le psychrometer. O le saoasaoa o lenei faagasologa e faalagolago i le maualuga o le susu. O le maualuga o lea, o le itiiti ifo o le eseesega i le va o faitauga o le vevela. E mafua lenei mea i le mea moni o le faagasologa o le faʻaleleia o le vai e faʻamamaina ai le tane taʻavale o loʻo i ai.

Ituaiga o mea mamago

Faʻalagolago i foliga mamanu, e tele ituaiga o lenei fuataga. Faatasi ai ma i latou o le mamafa ma le suauu hygrometers, masima eletise lauulu, masini ata tifaga. Sei o tatou mafaufau i le faʻamatalaga o latou taʻitasi i nisi auiliiliga.

O le faʻaolaina o le fuamoa o fuamoa o le a le mafai pe afai e leai ni tulaga mafanafana. O lenei faiga e tuʻuina atu e se masini faʻapitoa - o se telefoni e mafai ona e faia e oe lava ia.

Pogisa mamafa

O lenei fuafaatatau o se faiga e aofia ai masini U e faatumulia i se mea oona. O lona fanua o le gafatia lea e faʻafefe ai le susu mai le ea. E ala mai i lenei faiga, o le tele o le ea e tosoina i totonu o le pamu, ma ua maeʻa ona faʻamoemoeina le maualuga o le faʻamamafana. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona e fuafuaina ia ituaiga faailoilo o le tele o le masini ma le maualuga o le ea ua uma ona pasia.

Sulu lauulu

O lenei masini o se fausaga uʻamea, lea o loʻo i ai se lauulu faʻalelei o tagata e faʻalauteleina. E fesootaʻi atu i le aū, ma o lona pito saoloto e faʻapipiʻiina ma se avega mama. O le mea lea, e fuafua i le maualuga o le susu, e mafai e le lauulu ona suia lona umi, ma iloa ai lenei mea e se ufanafana fana. E tatau ona maitauina o le fua o lauulu lauulu mo le faʻaaogaina o le fale e i ai sina mea sese. E le gata i lea, o lona mamanu mamanu e mafai ona vave paʻu i lalo o faiga faʻainisinia. Ina ia aloese mai lenei mea, ua fautuaina e tautau le masini fua i luga o le puipui, ma ia mautinoa e leai ni faʻavevesi i le nofoaga filifilia, ma o mea e maua ai le malulu poʻo le vevela e le itiiti ifo i le 1 m le mamao. vai.

E taua! O le sili ona lelei o le vevela mo le faʻaaogaina o le mita eletise o le vaeluaga o -30 ... +45 tikeri. I lenei tulaga, o le sao atoatoa o le meafaigaluega o le a 1% le maualuga o le maualuga.

Ata pue ata

O lenei masini o se mamanu lautele. E aofia ai se ata tifaga, lea o se elemene elemene. E mafai ona faʻagasolo pe faʻavaivaia e fuafua i le siitaga poʻo le faʻaitiitia o le faʻamafanafana, i le faasologa.

Aoao pe faapefea ona e filifilia se mea e faʻaaogaina ma o le a le faʻataʻitaʻiga e faʻafeiloaʻi ai, e pei foi ona e faamasani i uiga o le faʻaolaina: "Layer", "Cinderella", "Hen Perfect", "Kvochka", "Nest-100", "Nest-200".

Sela

O lenei masini e i ai le foliga o se uati, naʻo fuainumera o loʻo faaalia i luga o vaevaega o le koluma mercury, e faʻaalia ai le pasene o le malulu o le ea. O le elemene taua mo lona gaosiga o le masima, lea e aofia ai mea leaga eleelea o kaolin, silikoni, omea. O lenei paluga e iai le eletise eletise, o lona maualuga e aʻafia i le vevela o le ea.

E faʻafefea ona filifili se hygrometer

Aʻo leʻi filifilia se mea e teu ai le vai, e tatau ona e mafaufau o loʻo i ai tele ituaiga: puipui, laulau, masini ma numera. O nei masini e eseese e le gata i a latou tomai faʻapitoa, ae faʻapea foi i tulaga o meafaigaluega, saʻo atoatoa o faʻamatalaga. E le gata i lea, e mafai ona latou iai ni faʻaopoopoga faʻapitoa e pei o le kalaka, o le uati, o le uati o le faʻailo, o le faʻamaoniga o le faʻalautele,

E taua! I le tulaga o le tuʻuina atu o le falemaʻi o le hygrometer, e tatau ona mafaufau e le gata i ona tulaga, ae faʻapea foi le maualuga o le suiga o le masini i le malamalama. O lenei mea o le a maua ai faʻamatalaga saʻo saʻo.

Aʻo suʻesuʻe suʻesuʻega faʻainisinia o le leo e tatau ona faʻalogo i le fesoʻotaʻiga ma le mamafa. E le gata i lea, o le filifilia o meafaifaʻaili e tatau ona faalagolago i le tele o le incubator. O lea la, afai e faʻamoemoeina mo le sili atu ma le 100 fuamoa, e tatau ona faʻapipiʻi se hygrometer e sili atu le mamana.

Faataʻitaʻiga o faʻataʻitaʻiga lauiloa:

  1. MAX-MIN - o loʻo i ai se pusa palasitino, ua faʻapipiʻiina i le thermometer, uati ma le uati faʻamalo, ma e mafai ai foʻi ona e faʻaaluina isi masini faʻaleleia. I le tulaga o se suiga i le maualuga o le maualuga, e tele lava.
  2. Stanley 0-77-030 - ei ai le faʻaaliga LCD ma se mataupu malosi, puipuia mai le faʻaleagaina o masini, ae o lona tau e maualuga tele.
  3. DC-206 ua mamanuina mo se incubator o se laʻitiiti laitiiti ma e mafai ona vave faʻaaogaina faʻaleagaina masini.
  4. NTS 1 o se masini faʻaeletoroni faʻapitoa lea ei ai le LCD faʻaalia ma ua faʻapipiʻiina i le kalena, o se uati ma se uati faʻamalo.

Faʻafefea ona e faia se mea e te faʻaogaina ai

O se isi mea i se masini faʻatau i le faleoloa e mafai ona avea ma se mea e faʻaaogaina fale. Ina ia faia, e tatau ona e maua nisi mea ma meafaigaluega, e pei foi o le aoaoina o laasaga i lea laasaga.

Faitau foi e uiga i le gaosia o le incubator i ou lima, ventilation, puleaina o le vevela ma le faʻapalapalaina o le incubator.

Mea ma mea faigaluega

Ina ia mafai ona fausia se tasi o le psychrometer, e tatau ona e faʻatau lua thermometers. E le gata i lea, o le a e manaʻomia se fasi ie ma se ipu inu vai inu.

O lea suavai e mafai ona maua e ala i le faʻamamaina mai le le mama poʻo le faʻatau i totonu o le faleoloa. Aua neʻi galo e uiga i le laulau mo le faʻaauau. E mafai ona faia i le palasitisi, fafie poʻo isi mea.

E te iloa? O le thermometer pito sili ona tele o loʻo galue i le teritori o Eurasia ua manatu o se masini na faʻapipiʻiina i le 1976 i le aai Ukrainian o Kharkov, e maualuga lona 16 m.

Laasaga i lea Laasaga

Mo le faia o le mea faʻamalosi i le lima, e tatau ona e faʻamaeʻaina isi laasaga:

  1. Faapipii 2 lekomati i le laulau, tuʻu faʻatasi ma le tasi.
  2. I lalo o se tasi oi latou e tatau ona tuʻu se fagu i vai.
  3. O le suauu mercury o lenei thermometer e tatau ona afifiina i le ie fusi ma faʻapipiʻiina, faʻapipiʻi ma le filo.
  4. Faʻaiʻu le pito o le ie i le vai mo le 5-7 cm.

O le mea lea, o le vevela, lea e faʻaaogaina ai lenei togafiti, o le a taua o le "susu", ma le lona lua - "malogo", ma o le eseesega i le va oa latou faailoilo o le a faʻaalia ai le maualuga o le susu.

E taua! O nisi taimi, ina ia faʻaleleia le maualuga o le manogi i totonu o le incubator, e mafai lava ona e suluina fuamoa i vai, ae o lenei faiga e talafeagai mo na o le faʻafefe. Mo isi sui o manulele e talafeagai lelei le maualuga o le 50-60%.

Vitio: fuataga o le maualalo o le ea

O le aufaifaatoaga o faifaatoaga poto e filifili mo i latou lava le auala sili ona lelei e fua ai le maualuga o le manogi, e taialaina e le tele o le incubator. E le gata i lea, i tulaga faʻaonapo nei o le atinaʻeina o le tamaoaiga o maketi, o le filifiliga e faʻalagolago pea i tulaga tau tupe.