Fualaau aina

Toe faʻaleleia o le tino o loʻo maua i le maʻisuka: pe faʻapefea ona faʻaoga lelei le topinambur, e iai se faʻamaʻi faapena?

O le atiseti o Ierusalema e le gata o se laau matagofie, ae aoga foi. E moni, e toʻatele e togafitia o ia e pei o se vao, lea e matua faigata lava ona faʻaumatia. Ae mo le tele o tagata, o se faʻaolataga, e pei o latou o loʻo mafatia i le maʻisuka. E mafai e le pa o le eleele ona faaitiitia le toto suka.

Ma o lenei aʻafiaga e le na o fatu o le la, ae o aʻa foi ma laulaau. O loʻo i ai lava ni meaʻai na faia mai le atisisisiko a Ierusalema. E uiga i le auala ma i le a le auala e mafai ai ma talafeagai e faʻaaoga le topinambur mo tagata o loʻo mafatia i le maʻisuka o le a talanoaina i lenei tusiga.

Vaega o le vailaʻau

O le vailaʻau faʻasolosolo o paʻu o le eleele e mauʻoa i vitamini, micro-ma macro-elemeneaʻo maualalo lona kalori. O le a le mea tonu e tosina ai tagata gasegase? Muamua, e leai se suka i lona fatuga. O le atisisisi a Ierusalema e le mafai ona mafua lona oso i totonu o le toto. I se isi itu, ona o le mea moni o inulin o loo i ai i le tuufaatasiga o le aʻa o le la (80%), o le faʻaogaina o lenei oloa e faʻaititia ai lona maualuga.

O le laau o le vao e sili ona maualalo le faasinomaga o igoa - 13-15. GI e faʻalagolago pe faʻapefea ona gauai le gaʻo i le tino ma liliu atu i le kulukose.

Ierusalema artichoke na faia le galuega sili ona taua mo le tagata maʻi. Inulin ma fiber o loʻo i totonu e taofia ai le ulufale atu o le kulukose i totonu o le toto. Ona o lenei mea, o lona maualuga e le suia. O le maualuga o le vaitamini A i le lalolagi o le pauna ei ai sona aafiaga lelei i luga o le vaai a tagata maʻisuka, lea e amata vave ona paʻu vave i le taimi.

E sui ai le suka?

Pear o se suka e masani ona suia. O loʻo i ai inulin, lea e maualalo ai le maualuga o le toto, tausia le kulukose i le tulaga manaomia ma, sili atu ona taua, e faʻaitiitia ai le manaʻo o le tino mo sauniuniga insulin. E sili atu ona faʻaaoga le topinambur i le ituaiga o siva, lea e mafai ona faʻatau i le fale talavai. I lenei fomu, e mafai ona faaopoopo i meainu, pusa, i ipu suamalie. Faʻaaoga nai lo le meli ma isi mea e faʻaaogaina ai suka.

Faʻamanuiaga ma faʻaleagaina le tino ile ituaiga 1 ma le 2

O le a le mea aoga aoga? E mafai mo le maʻisuka ituaiga 1 ma le ituaiga 2 e ai pe leai? O mea aoga ma togafitiga o le atisetike o Ierusalema e taua mo tagata mamai o ituaiga 1 ma le 2. Inulin, ulufale i totonu o le tino, amata ona aveese le suka o iai i totonu o le tino, e faaitiitia ai le maualuga o le kulukose. E faʻapefea ona 'ave ma' ai le ituaiga 1 ma le maʻi? O le faʻaaogaina o le tui e mafai ona le gata mo le togafitiga o le faʻamaʻi, ae faʻapea foʻi mo lona puipuiga.

I le masani ai ona faʻaaogaina ipu ma meainu a Ierusalema, e faʻaitiitia ai faʻamaʻi manino o faʻaaliga o faʻamaʻi 2.

I le maʻisuka ituaiga 1, o le faʻaaogaina o le artichoke a Ierusalema e faʻaititia ai le faaaogaina o fualaau e faʻatatau i le inisalini. E faapitoa lava le fautuaina e gauai atu i le teas ma infusions o le pear. O le a faʻaalia le aʻafiaga pe a maeʻa ni nai vaiaso.

O le artichoke a Ierusalema e leai se faʻalavelave matuia ma e le mafai ona afaina ai lona soifua maloloina, ma ona o ana mea aoga ua avea ma tagata sili ona lauiloa. A tele le vevela, e mafai ona tupu le gaosiga ma le fulafulaina, ae e masani lava ona tupu lenei mea pe a 'ai i fatu mama.

E faʻapefea ona faʻaaoga le pi?

Faʻatau

O le afaina e faia mai laulaʻau ma fatuga o le laau. E fesoasoani i le faatumauina o le kulukose masani i totonu o le tino, lea e matua taua lava mo le maʻisuka. Mo lana tapenapenaga e sili atu le faʻaaogaina o gutu malogo, ae e toatele e ave mai le togalaau. I le fugalaau, o le a teuina mo le tusa ma se tausaga i lalo o le tausisia o aiaiga.

Kuka: mo le 500 kalama o le vai inu vevela 1 tbsp. lau mago. Tuu mo le tusa ma le tolu itula. Ave i le aso ao leʻi faia taumafa mo le afa ipu. Faʻamafanaina i le suka poʻo le meli e le talafeagai.

Oona

E maua mai le sua mai i fatu fou o le artichoke Ierusalema. Ina ia faʻaititia le maualuga o le suka, e tatau ona e faʻaaogaina i aso uma. O taimi uma lava, afa afa itula ao le i ai taumafa, e fautuaina e inu le afa afa o vai inu. Aua e te faʻavalevalea, faʻasolosolo i fafo se faʻalavelave fou, e ui i le mea moni e mafai ona teuina mo le 12 itula.

Ole togafitiga ole 14 aso. Ona tatau lea ona e malolo i le 10 aso ma toe amata uma.

Teu

Teu mai Ierusalema atishoke o se fualaau vevela, lea o loʻo faʻapala i totonu o le masini kesi i le paʻu. E faʻapefea ona faia se inu lelei mo le maʻisuka? O le ae manaʻomia se fagu kosi faʻamaʻi. Faʻapipiʻi le vai i totonu o se meaʻai saunia, faʻafefe.

Kuka:

  1. Liligi le vai inu i luga o le fagu susu.
  2. Liligi le afa o le vaega na e saunia mo kofe.
  3. Faatumu i vai inu ma ia vavalalata.
  4. A maeʻa ni nai minute, faʻaopopo le vaega totoe ma sasaa vai inu ile voluma manaʻomia.

Faʻaaoga ao leʻi 'aʻai.

Tea

Lea e lelei ona i le taumafanafana e mafai ona faia mai fualaau fou, ma i le taumalulu e faʻaaoga ai le artichoke a Ierusalema. Mo le suʻeina o le vai e fetaui lelei ma le vevela. Mo le 500 ml o le vai kuka, 3-4 fualaau toto o le fou o le artichoke Ierusalema ua ave ma nutimomoia. Faʻamauina mo le 12 itula ona mafai lea ona faʻaaogaina i le aso atoa, pe a tulaʻi mai le manaʻoga. O le a sili atu pe afai e mafai ona e faia e aunoa ma ni mea suamalie.

O le mai mai le sekone o le artichoke vao e faigofie. I le faʻaaogaina o se mea e teu ai le kofe, saunia ni paʻu fua. E tatau ona sasaa se sipuni tele o le paʻu i se ipu vai ma a maeʻa le afa itula ua uma ona inu. O le a le tele o atisosisi a Ierusalema e mafai ona 'aina i le aso e avea o se vaega o sea inu? Lea e mafai ona onā e aunoa ma ni tapulaa.

Suauu

O le sipuni suamalie i le fale o se faiga e sili ona galue malosi.. E mafai ona faʻatau saʻo i le fale talavai. Mo tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka, e avea o se suā masani. E mafai ona faaopoopo atu i mea inu ma ipu eseese.

Ina ia mafai ona auina atu le siva e faʻaitiitia ai le suka, e tatau ona e ave i totonu o le 14 aso. Aai pe a uma ona 'ai se sipuni sipuni. A e nofo i luga o le laulau e lima taimi, ona faʻaalu lea o le siva faʻa lima taimi.

Maʻi Suka - Faʻasalalau ma Fiafia

O le a se mea e mafai ona saunia mai se tui mo le maʻisuka?

O le atiseti o Ierusalema o se fualaau suamalie tele; o fua o lenei laau ma laulaau e faʻaaogaina. E faʻamalosi i le faʻavelaina, taʻavale, vevela, taʻavale. E mafai ona faʻaaogaina le paʻu o le eleele i foliga masani, ae o se tagata faʻaola.

E i ai se tofo faapitoa, e le mafai e tagata uma ona faʻaaogaina. Ae afai e te faaopoopoina i ipu, o le a sili atu ona aoga. O le mea pito sili ona taua, o le atisikoke o Ierusalema o le maualalo lea o kalori. E mafai ona e taumafai e kuka, mo se faʻataʻitaʻiga, gaʻo lole e aunoa ma le suka. E faʻapefea ona sauniuni mo le maʻisuka ma e mafai ona e 'ai ai i Ierusalema atisolake e maualalo le maualuga o le suka?

Salati i fualaau faisua

Mea e Manaomia:

  • penisini - 2 pcs.
  • radish - 4 pcs.
  • popo totoa fou-siiti;
  • lanu;
  • mea manogi

Kuka:

Galu fualaau faisua i le auala masani i (salu, sulu, ma isi). Uʻu mea taumafa ma le masima ma mea manogi, faʻaopopo greens. E mafai ona e faʻatumu i le sunflower poʻo le suāuʻu olive.

Uu suamalie

Mea Manaomia:

  • Toto o le siʻosiʻomaga o le artichoke Ierusalema - 6-7 pc.
  • aniani papaʻe - 1 pc.
  • 2 cloves o le kālele;
  • tasi seleni seleni (afai e laiti le aʻa, ona ave lea o ni fasi pepa se lua);
  • fualaau fuamoa;
  • suauʻu mo le faʻaofuina o sou.

Laasaga i lea laasaga ma lea sauniuniga

  1. Saunia le ogaumu. E tatau ona vevela i le 220 tikeri.
  2. E tatau ona tuʻu se meaʻai i le pulumu muamua na faʻapipiʻiina i totonu o se ogaumu ua muaʻi faʻamamaina.
  3. Lave le apa ma le pata i luga o le ogaumu ma tuu meaʻai matala i totonu.
  4. Fulu uma i latou uma seia oʻo ina lanu enaena.
  5. A uma le kuka, faaopoopo fualaau faisua i le suka, masima ma mea manogi e tofo ai. Tuu le isi 10-15 minute ile ogaumu.
  6. Faʻafeu kuka kuka ma se masini toto. E tatau ona e masima pateta e leai ni pulumu.
  7. Auauna atu ma croutons ma laau.

Laʻau

Meaʻai:

  • lālā aʻa - 3 pcs. feololo laʻitiiti;
  • susu - 50 ml.;
  • falaoamata - 3 tbsp. l.
  • suauu suauu - 20 g.
  • moa moa - 1 pc.;
  • semolina ma falaoamata.

Kuka:

  1. Taʻu le fua o le paʻu oneone.
  2. Faamatala i latou ina ia avea i latou ma se falaologa e leai ni mea.
  3. Faʻaopoopo i le pito i luga o le atisitoke o Ierusalema ni mea totoe sei vagana ai le suauu suauu ma faʻafefiloi lelei.
  4. Saunia se tao tunu, suauʻu. E mafai ona e fufuluina sina falaoamata.
  5. Tuu le paluga i le fomu.
  6. Laʻau muamua i le 180 tikeri.
  7. Susu le ipu mo le 50 minute.

O meaai o le a le na o le soifua maloloina, ae e lelei foi. O le tosina o le Ierusalema i la latou mea o le a faʻaitiitia ai le suka i totonu o le tino, o le a aveesea ai le tele o toxins ma pusi, faʻapea foʻi ma le faʻaitiitia o le mamafa.

O se laau tulaga ese ma le aoga e tatau ona i ai i luga o le laulau o tagata uma o loʻo maua i le maʻisuka. O le toesea o Ierusalema o le a faʻaitiitia ai le toto toto, o le a tumau pea le kulukose i se tulaga talafeagai. E le mafai ona maua ni tui mo le laau, e mafai ona ave i tamaiti. Ae aua le faalagolago na o ia i togafitiga o le faamaʻi. O se auala manino e matuā tatau lava: meaʻai talafeagai, o se olaga malosi, fautuaga a fomaʻi. E naʻo le auala lenei e mafai ai ona e taofiofi lau faʻamaʻi i lalo o le puleaina.