Laʻau

9 uluaʻi manatu mai sulu i luga o le rose pe faʻafefea foi ona faateʻia lou tina pele pele

O le Rosehip ua lauiloa uma e avea ma faleteuoloa o vitamini. Ae toaitiiti e iloa pe faapefea ona kuka ma tautua lelei. O le a se mea e mafai ona fatuina mai i lenei mea totino e faateia ai ma faʻamalieina ai ē pele?

Tea tea

O se tasi o meainu sili ona faigofie e fai o le lauti. O vine fou ma mamago e talafeagai mo ia. E tusa ma le 15 fasi vaega e manaʻomia ile lita o vai. Faʻamama lelei i latou, tuʻimomomo ma sasaa vai inu. Tuu le mea e faʻafefiloi e fai mo le afa minute, mulimuli ane e mafai ona sasaaina i liʻo e ala i se mea e teu ai.

O lenei vai inu e fesoasoani e foia ai le le fiafia i le tino. Na te tuuina atu foi le malosi, e fesoasoani e taulimaina le faanoanoa ma feosofi. O lenei lauti e fesoasoani foi i le manava ma le galala.

Rosehip jam

O lenei togafitiga faamalolo o le a fiafia i tagata laiti ma matutua o le aiga. Jam o le a faʻamalosia le faʻaogaina o le tino ma faʻaleleia le lelei, puipuia le malulu ma faʻaleleia le tafe toto. E mafai ona e maofa malo i se meaʻai, aua e le mafai ona maua lenei lapisi i luga o le laulau o faletua uma.

O le kukaina, fufuluina o vine ma tipi ia mea taʻitasi. Aveese fua o fatu ma villi. O se faagasologa galue, ae o le taunuuga e aoga. Tuu tuʻuga i totonu o se atigipusa i vai, mafanafana, ona toso ai lea i totonu o se koneteina - o loʻo i ai mo le masi. Tusa le suka ma faʻafefete seia oʻo ina manaʻomia le tele. Ona sasaa lea i totonu o fagu ma pusa.

Rosecture tincture

Ina ia saunia se siʻosiʻomaga lelei, e manaʻomia pe tusa o le lima punetini ma fualaʻau i le lita o vai inu. Liligi le suamalie i le vai vevela i totonu o le vevela ma alu i le po. E le mafai ona sili atu ma le tasi ipu tioata e le mafai ona e faʻaaogaina aʻo leʻi 'ai. O le suavai e tumau pea lona aoga aoga mo le lua aso.

Rosepi compote mo le taumalulu

O togafitiga sili ona fiafia i ai tamaiti uma o le faʻamalosi. Ave fua, faatulaga i fagu tetele ma sasaa vai inu. Taofi le vai i lalo o le tapuni mo le 30 minute. A maeʻa lena, sasaa mea uma i totonu o se apa ma faaopoopo le suka. Fufulu - sasaa i totonu o faletupe, tapuni ma nana e malulu.

Soupuni Rosehip

O lenei ipu e taua foi o "masamatsun." O se mea malulu taumalulu lauulu lea e toʻaitiiti na taumafai. Ma o le kuka o se mea faigofie lava. Sasaa le kilokalama o le rose vao ma le vai ma alu i le po. I le taeao, faʻafefe lenei vai, faʻatumu le malulu i le ratio 1: 3 ma le kuka. Faʻasolo le mea e tupu ai le faʻafefiloi, tuʻu ese. O lenei e tatau ona e fufuluina ia fua ma fufulu ese fatu. Faʻafefiloi le mea maʻaleʻale ma pulupulu ma faʻaopopo le masima. Ua sauni le supa!

Rosehip ma Xylitol

O lea ituaiga meafaigaluega o le a fesoasoani e faʻamama le ate ma e oʻo lava ina le toe maua ni pauna. A aunoa ma le afaina i le tino, e mafai ona e aveesea le mamafa o le manaʻoga. E naʻo vine ma xylitol e manaʻomia. Liligi le lua sipuni tele o vine mamago i le vai inu ma tuu i se vevela mo le po. Ona toso lea i totonu o se ipu ma faaopoopo ai le tolu punetini o le xylitol. Inu i luga o se manava gaogao.

Atonu o le a mulimuli mai se aafiaga leaga, e faalagolago i le i ai o toxins i totonu o le tino, ae o le a le pine le taimi e mou atu ai. Inu se ala - ono tioata o fofo i aso uma e lua. O lea e mafai ona e leiloa le tusa ma le 10 kilokalama.

Moonshine cognac ma le rose vao

Ina ia faia le inu i le fale, ave ni fua fou. Faʻafefiloi 1 ipu vine, 1 le ipu suka ma le 0.5 lita o le pulu. Faʻamalosia i luga o le masina. E mafai ona faʻaaogaina mo togafitiga faafomaʻi e sili atu nai lo le sipuniti ao leʻi 'aʻai.

Rosemary Wine

Ave le 5 kilokalama o le rose vao, se kilogram o le suka, 15 kalama o le fefete uaina ma le 4 lita o vai. Uluai peʻu, fufuluina o fua ma tuʻu i totonu o fagu. Ia fai nei le suka sipuni. Ina ia faia lenei mea, faʻafefiloi le suka i le vai ma tuʻu i luga o se ogaumu. Aʻo sauni, faʻamalie ma sasaa i totonu o se fagu vine. Fafasi le fefete o le uaina i se ipu vai. A faʻagaoioia, faʻafeiloaʻi i se fagu. Faʻasa le fagu ma alu mo le fa masina - o le vai e tatau ona faʻamalosi. A maeʻa lenei taimi, tuʻu i totonu o fagu ma tuʻu i se mea pogisa mo le ono masina. O le faagasologa e umi, ae o le tofo tulaga ese e matua taua lava le faatalitali.

Rosehip tincture i vodka

E taʻua e tagata lenei fua o le ava malosi "acid ascorbic" ona o lona maualuga o le vitamini C. O le tulaga ese o sea ituaiga o vodka o le faaleagaina o vitamini i totonu o se fatu i se aofaiga itiiti atu nai lo le vai kuka. O tagata faʻapitoa e sili ona fiafia i le lanu o le tincture. Ina ia maua, ave se apa o vine, sasaa le ava malosi ma faatalitali mo le afa i le lua vaiaso. Ona fufulu lea. Isi mea e mafai ona faʻaopoopo pe a manaʻomia.

O fualaau mo meaʻai ma tagata faʻasalalau o lenei maofa ofoofogia o le a talosaga i le tina o le toalua pele ma le pele pele. Aua e te fefe i suʻega ma taumafai e faia lau inu tulaga ese mai le sipuni o le rose!