Faatoaga

Laʻau le lelei o le faʻaleleia o amateur - Nina vine, faʻamatalaga o le ituaiga ma lona ata

Nina vine vine - O lenei ituaiga o ituaiga o vine e totoina ai le amateur. O le ituaiga o meaʻai e leʻi leva ona leva ma e leʻi mafai ona maua le lauiloa ma ua matua le aoga lava.

O lenei vine e le lelei ma e tele, taua, tulaga tulaga ese.

I totonu o lenei tusiga o le a tatou talanoa auiliili e uiga i le vine vine Nina, taʻu atu ia te oe vaega o lona totoina, oa meatotino o ia. O le ae iloa foi le tele o le taumafaiga e manaʻomia mo le manuia o le galueaina, oa faʻamaʻi ma faʻamaʻi e afaina ai. Ma, e moni, o le ae vaaia i le ata.

O le a le ituaiga?

O vine vine e mūmū mū. E faasino atu i le vave o le matua po o le laʻitiiti, o lona uiga, mai le vaeluaga o le paʻu i le gaʻo mafai ona aveese o vine, 125-130 aso pasi.

I le taimi lava e tasi, o ituaiga lauiloa ma taʻutaʻua e pei o Strasensky, Augusta ma Blagovest ua maeʻa.

E faʻapefea foliga?

O lenei ituaiga o loʻo i ai le malosi tele o le tuputupu aʻe, ma a oʻo ina tupu aʻe e aunoa ma se faʻatau, i ona lava aʻa, e mafai ona ola e oʻo i le 3 mita le maualuga.

O fualaau vevela e matua vevela lava, o fuifui tetele, palaniki, mafiafia, e mafai ona oʻo atu i se vaega pe a ma le 1 kilokalama. I luga o se tasi pu, e sili atu ona lelei le tuua 1-2 o tautau.

O pusa o Nina vine e tutusa ma le tele i taʻitaʻi aloaia e pei o Rumba, Gourmet ma Anyuta.

O vine e tele tele, pogisa mumu, e toetoe lava a paʻu i le lanu ma se paolo viole laiti, lapotopoto, e mamafa pe a ma le 10-12 kalama.

O le tino e suamalie ma suamalie, faatasi ai ma sina mea inu, aano o manu, matua suamalie. O le paʻu o le eletise, ae le 'ai pe a' aina. O nisi taimi e ono i ai sina laititi o vine.

O lenei ituaiga o mea faʻaletausaga, e le manaʻomia ai le faʻasotoma e lata ane i vao totogo. Manaomia se faʻamautuina o le seleselega. I luga o le laʻau e tasi, tuʻu 30-40 toea poʻo 35-50 pu. E tasi le tovine e mafai ona seleseleina le 4-6 kilokalama o vine i le tausaga.

Fatu vine - e le na o le laau e tasi e tatau ona tupu i luga o lau 'upega tafaʻilagi. Matou te tuʻuina atu i lou mafaufau se faasologa o tala aoga e uiga i togalaau. Faitau e uiga ile auala e ola ai cherries, pears, plums, mūmū mūmū ma le uliuli.

Ata

I le ata e mafai ona e iloa pe o le a le foliga o lenei vine.

Faʻasologa o talaʻaga

O le ituaiga na fafagaina e le faifaatoʻaga o le V.I. Krainov i le 1996 i le aai o Novocherkassk.

Mauaina e ala i le sopoʻia o se ituaiga vine vine i le amataga o le vaomago i le va o Radiant kishmish.

O Nina na sili ona salalau na maua i Ukraine atoa ma Rusia i saute. O le ituaiga e le o lauiloa tele, ae ua amata ona tupu i le itu i saute o Belarus ma nisi nofoaga i Urals.

I le auala, o le lima o le tagata lava ia e tasi e maua mai i ituaiga uma o tagata Victor, Ruby Jubilee ma Angelica.

Nina faʻamatalaga eseese

O fualaau vine e mafai ona mafua mai i le vave po o le vave vave o ituaiga ituaiga. Faʻalagolago i le faʻalapotopotoga o le tuputupu aʻe ma le palapala, o le taimi e matua tele e mafai ona ese mai le 118 i le 135 aso.

Faatasi ai ma le tausiga lelei, o le ituaiga e maualuga le gauaʻi. ma avatu, i le averesi, e pei ona uma ona taʻua, 5 kilokalama o vine mai le tasi togavao.

O fua o lenei ituaiga e mafai ona faatusatusa i taitai aloaia o Rkatsiteli, le Faamanatuga o le Kherson Resident Resident ma le Manatua o Dombkovska.

E ola lelei Nina i le malamalama, eleele pala ma sili atu i le mafanafana ma le susulu o nofoaga, sili i le puipui o se fale poʻo isi fale. Lelei mo Nina talafeagai le fan, fausiaina o lima-lima.

O le malosi o le vavao o lenei vine o le fua. Tausia gutu i -22 tikeri. I le taumalulu e tatau ona ufiufi, e oo lava i le itu i saute.

Nina vine e le fiafia i le mafiafia, soona inu ma le tele o mea faaopoopo o le hau.

O uiga lautele o le ituaiga o loʻo faʻaalia i le laulau o loʻo i lalo.:

Faʻatonuina galuega:potuʻai
Toto:amataga vave
Tuuina atu:maualuga
Laʻau totō:malosi
Faʻafefe o le aisa:-22
Lanu o vine:pogisa mumu
Tatau:malie
Popo mamafa:500-700 g
Punch density:faiga masani
Tau le mamafa:9-12 g
Fualaau:lapotopoto
Faʻafitauli faʻamaʻi:e tusa ma le 3.5 mea e paʻu ai. Aafia i le oumum.
O le faʻapipiina o totoga i le togalaau, e taua le filifilia o ituaiga o laau eseese ina ia latou ola mo se taimi uumi ma sui le tasi i le isi e faʻafiafia ai oe i le umi e mafai ai. Matou te valaauliaina oe ia faamasani oe lava i ituaiga eseese o cherries, apples, pears, plums, black curds and currants.

Maʻi ma faʻamaʻi

Faailoga o vine oidium

Afai o le taimi e le faʻataunuʻuina, ona fai lea Oidium Nina e ofo i le tasi o le muamua. O le faʻamaʻi e matua lamatia ma faigata ona faʻafetaui i ai.

O le lamatiaga o le faʻamaonia o le milipi e itiitiae e le mafai foi ona taofia. O nisi taimi o lenei vailaʻau e mafai ona maua ai le kanesa ma e masani ona osofaia e meaola faalafua.

O le mea e sili ona matautia ma taatele o le phylloxera.. O le mea e masani ai, o Nina e mafai ona faʻamaʻiina e afu ma laumei.

Oidium - O faʻamaʻi faʻamaʻi e aafia ai vaega uma o le laau. E mafai ona e maitauina le faʻaalia o le oumumu e ala i foliga mai o se pusi e pei o le efuefu i lau. O sina taimi mulimuli ane, o le a amata ona aafia ai ni pulou, tumutumu ma vine. Laulaʻau afaina ma tumutumu aʻi ma paʻu'ū ese, ma o le a amata ona pipiʻi vine, faʻamago ma oti.

O lenei maʻi e aliali mai i le faateleina o le faʻamamafanaina, mafiafia o le vao ma le 22-25-25.

I le avea ai o se mea puipuia, e tatau ona mautinoa le lelei o le faʻaleleia o le togavine ma togafitia i le filogides poʻo le sulfur solution pe a ma le tolu taimi i le vaitau.

Mildew e seasea afaina le ituaiga, ae aua nei galo e fausua le vao i le 1% o le Bordeaux ao lei amataina, pe a uma ona tupu, ma i le amataga o le fua o vine.

Paga o le kanesa e sili atu ona tupu ma faʻaalia o ia lava i foliga o le leaga o tuputupu aʻe i luga o le tipu. E aliali ona o le faʻamaʻi i le manua aʻo teuteu poʻo le faʻamalosia.

Meafaigaluega umafaʻaaogaina pe a veleina, tipi ma vavae ese mea e tatau ai Manaomia le faiga o se fofo o le manganese. E sili le aloese mai faʻamaʻi, aua o lenei faʻamaʻi e le o togafitia ma mafai ona oʻo atu i le oti o le tovine atoa.

Faailoga o siama ma le vine vine phyloxera

E le afaina i le faia o puipuiga ma ituaiga faʻamaʻi vine e pei o anthracnose, bacteriosis, chlorosis ma rubella. I le taimi e faia ai fuataga o le a faʻamautu ai au laau toto.

A o tuputupu ae i se mafanafana, o le "fili" autu o le vine vine o Nina o se phylloxera.

E tele taimi e mafai ai ona e faʻafeiloaʻi aʻa ma lau laʻau o lenei anufe.

O le leaf phylloxera e manino lava ona iloa i le pito i lalo o le laulaau, lea e tuu ai ona fua.

O le toilalo o le aʻa phylloxera e na o faʻailoga e le faʻaalia e mafai ona iloa ai: o le mago ma le faʻamagoina o lala ma lau.

O fualaau e tau ai le aʻa phylloxera e le oi ai. O iinei o le a fesoasoani i le faʻaumatia atoatoa o mea uma ua afaina. A fesoasoani le phylloxera laʻau fesoasoani i togafitiga togafitiga ma fomaʻi faapitoa.

Mo le puipuia o vine mai vavae, e mafai ona e faʻaogaina mailei faapitoa ma faʻaumatia ia nifo i le togavine.

Fualaʻau ma vine laumei e sili atu foi ona taatele i vaega o loʻo i ai le vevela mafanafana. O anufe o lenei pest na mafua ai le tele o mea leaga i le laau.

I le avea ai o se mea e puipuia ai, pe a aveesea le fale malulu, e tatau ona aveese le paʻu tuai mai le tipu. Ma ao le i afifi mo le taumalulu - aveese uma lau paʻu ma teuteu. Afai e maua mai meaola faalafua, e na o le iniseti o togafitiga e fesoasoani.

E le gata o vine e faigofie tele i faʻamaʻi ma faʻamaʻi faʻamaʻi. O isi togalaau faʻatoʻaga e mafai foi ona maʻi, ma faʻamaʻi faʻafuaseʻi ona faʻamaʻi. E aoga le iloa po o a faʻamaʻi o pears ma apples o loo i ai ma le auala e taulimaina ai i latou, faʻapea foʻi ma mea faʻafefeteina e faʻatau ai laau fua.

Faaiuga

Nina vine vine tausiga le lelei, e matua taumalulu-malosi ma e le manaʻomia se poto faʻapitoa ma le poto masani o le tuputupu ae. E talafeagai mo le tulaʻi atu i le fale o le taumafanafana. Afai e te le misia le fuafuaina o le togavao mai le oidium ma mea faʻamaʻi, o le mea lea o le a masani ai ona maua mai le fua tele o fualaau suamalie ma matagofie.

O ituaiga eseese e aofia ai Muscat Delight, Zabava ma Giovanni.

Matamata i se vitio aoga e uiga i vine vine: