Laʻau

O le a le mea o loʻo iai laau i le ogatotonu o le laina - laʻau ma le coniferous trees

O le laau taatele i le itu i sasae o Europa o le atunuu o le pine. E leai se mea lauiloa e masani ona maua i luga o paʻu ma paʻepaʻe paʻepaʻe. Ae ui i lea, o le tele o le teritori e nofoia e laau toto. Ina ia malamalama po oa laau i le atunuu, e tatau ona e faamasani ia latou ituaiga ma uiga.

O a laau e ola i le togavao

O a laau e tutupu i le vao ma vao vaeluaina o se mataupu e popole i le toatele. I totonu o vaomatua o Rusia, lea e oʻo atu i le 70% o le eria o le atunuu, o le maualalo o le vevela ma le maualuga o le susu o loʻo matauina. O le mea lea, iinei o sui autu o le sipili, pine, tele. I totonu o vaomatua o vaomatua e oʻo mai i sisifo o le atunuu i Ural Mountains, oak, maple, ma linden e tutupu. I vao fefiloi o Rusia e mafai ona e feiloai i ituaiga uma o laau: poplar, pine, uʻu, linden, oak, elm shrub.

Lasaina o laau i totonu o se paka

Mo faʻamatalaga! O laau i vaomatua vaeluaina e taua o centenarians.

Laʻau laau

O laau uma e vaevaeina i ni mea suamalie ma pala. O sui eseese o conifers ei ai uiga nei:

  • ua manatu o le a tumau pea, e totogo i totonu o Rusia Tutotonu i nofoaga e masani ona susu susu;
  • e masani lava ona maua i itu i matu o le atunuu;
  • ia i ai se tasi o ogalaau, o lala o itu e alu ese;
  • fai laʻau e pei o nila;
  • fualaau suamalie o fualaau aina; o fatu mulimuli ane o loʻo faia i totonu.

Taua! Conifers o loʻo sili ona leva ona ola i le lalolagi, o latou fuainumera e oʻo atu i le 500 tausaga.

O le maualuga maualuga e eseese i le pe tusa o le 50 mita. O laau vavao i le eria o Moscow ma isi siosiomaga Rusia na faia mulimuli ane nai lo conifers e ala i tulaga evolusione. E mafai ona maua i le vao vao vaovao. O ituaiga o laau nei o loʻo vaevaeina:

  • laiti-faʻaleleia;
  • lautele;
  • faʻavavau;
  • toso.

O nei laau totino e puupuu atu, pe tusa ma le 200 tausaga. O latou lapopoa e eseese i le 35 m.

Laʻau o Rusia

Vaʻai laau - ituaiga ma le ola

O vaomatua vaomatua e aofia ai linden, birch, oak, elm. O ia togavao e maua i vao fefiloi i totonu o Rusia.

Linden

Linden e aofia ai le vaega o laau toto.

Laʻau tele linden i le ogatotonu o le fanua

Faʻafanua, e totogo i le vaega Europa o le atunuʻu. O le maualuga o fuataga e oʻo atu i le 40 mita. O le pale ulumatua e iai sona foliga lautele, o lona lautele e mafai ona oʻo i le 20 m. O lenei mea e maua ai le laau o se mamalu. O lalaga e faʻatulaga i petilesi umi i le isi faasologa. O le laupepa laupepa ei ai lona mafiafia ma le lanu samasama. O le fuga o linden amata i le amataga o Iulai, o lona umi e oʻo atu i le lua vaiaso.

Faʻalogo lelei! O fualaau lanuenisa, fugalaau, laulaʻau ma paʻu e masani ona faʻaaogaina i vailaau faʻapitoa ma le cosmetology. I luga o latou faavae, ua saunia sauniuniga faamalolo ma infusions.

Oka

Oak e aʻafia i vaega laiti o le Bukovs. E tupu i le itu i sasae o Europa o Rusia. O le laau e manaia i le tele. O lona umi e oʻo atu i le 60 m, ma o le lautele o le ogalaau o loʻo taofia i le pe tusa o le 2 m. O le oak o loʻo i ai le pale paleni, e faʻamaina ma lautele. O le paʻu o se laau e lanu enaena, ao tuputupu ae, e avea ma uliuli. O le faamoemoe o le olaga e 500 tausaga.

O le anufe e iloga i se aʻa aʻa, o ona lau e eseese itu tafatafa ma isi faatulagaga.

Taua! O le laau e amata ona fuga i le 40 tausaga i le faaiuga o le tautotogo. Oak fruits - acorns - e aliali i le amataga i le ogatotonu o Setema.

Elm laau

Elms - laau toto, laau ola vao, e oʻo atu i le maualuga o le 30-40 mita. I le taimi lava e tasi, o le ogaumu o le ogalaau e faateleina i le 2 m ao tuputupu ae. O nisi taimi elm e tupu mai i foliga o laau vevela. O le palealii o le laau e tele lava ina i ai foliga, ae o nisi foi taimi e tutusa foi. Elm ola e oʻo i le 120 tausaga. I le talafaasolopito, o mataupu o se olaga e oo atu i le 400 tausaga ua faamaumauina.

Birch laau

Birch tupu i le itu i mātū ma le tutotonu o le atunuu. O lenei laau e talafeagai mo le tuputupu aʻe i totonu o eria. Birch e oʻo i le 40 mita le maualuga, ola e oʻo i le 150 tausaga. O le laulaau foliga o le laau e lapotopoto faʻatasi ma pito faʻamalosi. Inflorescences i foliga o tautaliga faʻamafola. Ole Birch e le o se mea e uiga i tulaga tuputupu ae, o lea e mafai ai ona e faʻaaoga oneone, oneone, maʻa e totō ai.

Lonely birch i le ogatotonu o se laufanua lanumeamata

Faʻalogo lelei! I le tautotogo ma le taumafanafana, e maua ai e le laau le sua, lea e masani ona faaaoga i vailaau faafomai. I luga o laʻau ma laʻau o le birch, e tele mea teuteu ma mea faʻaoga e faia e fesoasoani ai e feagai ma le tele o faʻamaʻi. Mai laupapa, o laau e fai ai plywood, meataalo laupapa.

Conifers o Rusia

O ituaiga o meaola e aofia ai ituaiga laau toto: spruce, cedar, pine, larch. O laau Rusia ia o loʻo i ai ni laulaau ma ni fualaau aina i le ituaiga o vaʻa.

Sulu

White hydrangea - o le a le togalaau o hydrangeas

E mafai ona maua se mea masani i le Russian Federation. O le fua faatatau o lona maualuga e oo atu i le 35 mita. Ae peitaʻi, o laau e maua ma sili atu, e oo atu i le 50 m. O le mumu e iai lona paleni tutusa, lea e amata toetoe lava i lona faavae. O le ogalaau o le laau e tusa ma le 1.3 mita le mafiafia. E tupu le vaovao i vaomatua e oʻo atu i le 300 tausaga. Aʻai e fafaga i luga o perosi; i le taimi o fugālaʻau, latou amata ona siva i luga o le ogalaau ma aoina fatu paʻu. O le vaovao ua taʻua o le uiga autu o aso malolo o le Tausaga Fou, i le taumalulu, o ona lālā vaivai ua ufitia i le paʻu ma le kiona.

O le laau e faʻailoa i nila faʻalanu, o lona umi e eseese i totonu o le 4 cm. O la latou malu e lanumeamata. Afai e tupu le vavao i nofoaga tatala, ona amata lea o lona totogo i le pito i lalo.

Taua! Afai o le laau i totonu o vaomatua tapunia, ona nofo ai lea o le pale i le pito i luga o le laau, ma ua leai sona pusa.

Pine laau

O le Pine Pine e manatu o se tagata umi na soifua i conifers (e oo i le 800 tausaga). O le umi o le paina e oʻo i le 50 mita le maualuga, o le lautele o le ogalaau e oʻo atu i le 1 m. Faʻamatalaga amata i se mamao e 2 m mai le pito i lalo o le laau. Pine o loʻo faʻaalia e le paʻu paʻepaʻe, lea ua ufitia i foliga mataʻutia. O le pale o le foliga lea o se pyramid. E i ai ni paʻu o nila i luga o lālā, e oʻo atu i le 15 cm le umi. O fua e fafagaina ai manufelelei i le tau malulu ma le taumafanafana, ina ia maua ai manu, e tatau i manufelelei ona faʻafilemu ma faʻaeteete e agai atu i latou i le faamoemoe.

Pine e masani ona faʻaaogaina i vailaʻau faʻasoifua. O ona fatuga e leʻi tatalaina e aofia ai le tele o vitamini, o suauʻu ma tannins taua. O elemene nei e fesoasoani e feagai ma le tele o faʻamaʻi faʻamaʻi.

Cedar

O le vaita o se laau faʻamalosi e oʻo i le 40 mita le maualuga. O le lautele o lona ogalaau e oʻo i le 2 m. I le averesi, o le arasi e tusa ma le 500 tausaga.

O le palealii o le laau e tele ona foliga foliga. Ole vavao e oʻo i le 16 cm le umi e ola ai i luga o lālā. O toega o fatu e fafaga ai manulele. Latou te teuina mo le taumalulu e ola ai gutu. E teuina e tagata le fua o arasi. Latou te fesoasoani e taulimaina le tele o faʻamaʻi. Ina ia faia lenei mea, ave se paranesi i le moli, faʻafetaui laitiiti ma aoina fua na pau i le palapala.

Larch

Larch o se laau e mafai ona maua i totonu o Urals ma i le itulagi ole itulagi o le atunuu.

Fuʻu fualaau aina i luga o laʻau

Laʻau maualuga 50 m, o le foliga o le pale o se mea e faʻaogaina. E iai se paʻu lamolemole, o le tagata matua o loʻo i ai ni vaʻa. O le umi o le olaga o se laau e 500 tausaga. O nila o le larch e i ai se lanu uliuli, i luga o lala laiti e tupu aʻe ai i ni paʻu.

Vaitafe o laau i Saute

O laau i Saute e iloa lelei le teteʻeina o le lāmala, timuga mamafa. O nei laau toto e ola i itulagi ma se vevela vevela. O le lisi o laau e aofia ai poplar, apricot tree, cypress, sumac. Latou te ola i fale tausimai pepe poo fale o le taumafanafana ma nofoaga o le taulaga.

Cypress

Rosa Laguna (Laguna) - o le a le ituaiga ituaiga, o le a le ituaiga

O Cypress o se ituaiga o faʻamalosi faʻateleina le tuputupu ae. O Cypress o se laau laʻau e tupu e oʻo i le 25 mita. E mafai e le laau ona ave le foliga o se vao e oo i le 2 mita le umi. O le tuputupuaʻe tele o le perosi e tupu i tausaga muamua o lona olaga. E le gata i lea, e siitia ile senitimita ile tausaga. O le soifuaga o le Cypress ola e oʻo i le 2000 tausaga. O lona ogalaau e sao pe faʻafefeteina, o le paʻu e lamolemole, ma le taimi e maua ai se fausaga tetele. O laulaau o le laau e mataʻutia.

Taua! O Cypress o loʻo faʻamalosi i le tuʻuina, o lea e manaʻomia ai ona faʻasusuina i lea taimi ma lea taimi, e fai ai tui puipui.

Acacia

White acacia o se laau lea e tutusa ma le fatu o Bean ma tupu aʻe i le itu i saute. O le acacia e mafai ona suʻeina ma salu. O le maualuga o le laau e oo i le 30 mita, o le lautele o le ogalaau e oʻo i le 2 m. O le Acacia o loo i ai le pale lautele, lea e salalau atu i luga o le tele o mita. O lau o le laau e umi, i totonu o le 25 cm, e le totogia. O fua o le laau o ni fatu ma se umi e oo i le 6 cm. E tofu i latou ma le 8 fatu. O lo latou matutua e amata i le ogatotonu o le masina o Setema.

Pylarid Poplar

O le poplar pyramidal o le aiga Willow. O lona umi e eseese i totonu o le 40 m, ma o le ogalaau e oʻo ile 1 mita le lautele. O le poplar ei ai lona pale, o ona puaʻa e amata mai i le amataga o Aperila ma amataga o Mati. O le faamoemoe o le olaga e 300 tausaga. O le poplar ei ai se paʻu sinasina lanu enaena, o le aʻafiaga o aʻafiaga. Ona o lenei mea, o le tuputupu aʻe poplar e vave lava. O lau o le laau e foliga mai i taimane, ma o ona fugalaau ua faʻaputuina i ni mea uumi.

Laʻau o le vine

O Ash e faasino atu i laau taʻutino. O lona maualuga e mafai ona oʻo i le 40 m. O le foliga o le pale e lapotopoto, o lala o le laau e agai i luga.

Lanu lafu ma le pale paleni

O le paʻu o loʻo i ai se foliga paʻu. O lau laulaau e fai ma sui o le 10-15 laulaau lanu lanu meamata. O fua o le laau, lionfish, e tupu i le 5 cm. Muamua ei ai la lanu lanumeamata, ona latou liu enaena. O le fugalaau e amata i le tautotogo, a maeʻa le moe umi.

Taua! O Ash e le mautonu i tulaga o le alualu i luma, o lea e mafai ai ona i ai e oo lava i vaega o le eleele.

Sumy

Sumakh olenerogy ei ai le isi igoa - vine vine. O lenei mea o se laau e aʻafia ai le vaega eleele o Sumakhov. Mo le taimi muamua, o le laau, e tusa ai ma le encyclopedia o laau, na faʻaalia i le teritori o Amerika i Matu. Sumakh e pei o le pama. O lona pale o le pipili, faamalu, lafoaʻi laulaau. O le ogalaau ei ai le lanu enaena. Lea lanu mumu.

Taua! O mea leaga o le laau ei ai le lanu mumu, i foliga vaaia e foliga mai o se fugalaau.

Rusia o se atunuu manaia ei ai vao eseese. I luga o ona avanoa avanoa e mafai ai ona e maua ni laau faʻasoa, o ni laau. E tofu i latou ma ona lava uiga, lapoa ma le ola. O le tele o laau totō e faʻaaogaina i vailaʻau faʻasoifua faʻatasi ma vailaʻau eseese ma le cosmetology mo togafitiga o faʻamaʻi tama ma tamaʻitaʻi. O igoa o laau taʻitasi e mafai ona vaaia i lisi faapitoa, pe a faʻamatalaina o latou uiga auiliili.