Fua

O le a le totogi, o ona aogā ma faʻapefea ona faʻaaogaina

O i latou e lava le lavaiga e asiasi i Taialani e le itiiti ifo ma le tasi ona latou iloa le eseesega o fua o fua sili ona matagofie o lenei atunuu o loʻo ofoina atu i ona tagata. O a igoa taua e pei o le durian, puaa, fualaau oona, maprao, shompu, guava, lychee, longan, mangosteen, noi-na, rambutan, santol, sapodilla poʻo le tamarind! O le lisi e aofia ai foi fualaau e le masani ai, ua taʻua o le salak, poo le salacca (i le Latina - Salacca zalacca), ua lauiloa foi o "fua o le gata" (i le faaPeretania - "fualaau suamalie"). Talu ai nei, o lenei vavega mai fafo e seasea mauaina i totonu oa tatou faleoloa.

O le a le totogi

O le igoa "fualaau suamalie" e mafai ona mafua ai le tele o fegalegaleaiga, ae o le mea moni lava, o nei fua e leai se mea e aafia ai mea fagota: gata e le 'ai ia i latou ma e le nonofo latalata foi. Naʻo le faʻataʻitaʻiga o le Baltic e maua ai se laʻau matagofie, ma foliga mai e sili atu le manaia o le paʻu o le gata.

Salacca zalacca e laʻititi, i le averesi, lua mita (o ituaiga e ola e oo atu i le 6 mita), o le vaomatua o loʻo televave le tuputupu ae o le pama ma le tele o fasipolo ma le paleni lautele e aofia ai pine, laʻau felafoaʻi, lanu lanumeamata i luga ma pale i totonu, ma le umi o laulaau e mafai ona tasi ma le afa, poʻo le tolu taimi le maualuga o le laau lava ia. O le ogalaau ma le fua o le laʻau o le Baltic e faʻapipiʻiina i vao tuitui ma le fua tutusa lea e ufiufi ai luga o le fua. O le tane ma le fafine e mafai ona iloga i le foliga ma le tele o mea leaga: i "tama" e mafai ona latou oʻo atu i le mita ma foliga pei o se tina, i "teine" latou te le itiiti ifo i le tolu taimi puupuu.

O fuifui fua o fualaʻau ua faia saʻo i luga o le eleele, i le pito i lalo o le ogalaau. E laiti, o le tele o le kiwi, fua mumu-lanu enaena, e pei o se pi po o se mataua o le vai, tafe agai i le pito i lalo ma se tina. O le mamafa o ia fualaau aina e eseese i le 50 ma le 100 kalama, le umi - e oo atu i le 8 cm, e tusa ma le 3-4 cm le lautele. I lalo o le scaly peʻu o loʻo i ai se laʻau paʻu o le paʻepaʻe paʻepaʻe poʻo le kulimi, e masani lava ona vaevaeina i ni vaega se tolu, ma mai le tasi i le tolu fatu e pouliuli. - enaena (latou te manatu e le mafaitaulia, e ui lava i nisi o atunuu o loʻo fufulu, faʻamamaina ma 'ai).

E taua! O gasegase, e le masani ai tagata Europa e masani ona fenumiai ma le Baltic faiga masani, ma talitonu o le igoa Thai lea mo le fua lava e tasi, o le mea moni o le fua o se isi laau, e ui lava o se aiga vavalalata o Salacca zalacca. E le pei o fua o le gata, o le laumei e sili atu le mumu nai lo le paʻu enaena ma e ese le ese i le tofo.

O le vaega tufatufa o le sprat e masani lava o le laufanua atoa o le vevela ma le vateatea, ae o le itu i sasae o Asia. I le faaopoopo atu i Taialani, o lenei pama e tupu i Malaki, Initonesia, ma Initia, lea e le gata ina faaaogaina ai ona fua mo le tele o ipu ma mea inu, ae e lelei foi le auina ese atu. I totonu o Initonesia, e ui i lea, fua o pama i tausaga taʻitasi, ma Malaki ma Taialani - na o masina o taumafanafana.

O le tofo o "fua o le gata"

O le faamatalaina o le tofo o se fualaau suamalie i se tasi e lei taumafai lava e tutusa ma le faamatalaina i se tagata na nofo i le vao i lona olaga atoa pe o le a le sami. E tofu mafaufau ma mafaufauga i a latou lava fegalegaleaiga. E le gata i lea Ole sala e mafai ona fesuisuiai tele i le tofo e faʻatatau i le mea na tupu ai.

O nisi e fai mai o fualaau suamalie e sili atu ona pei o se paluga o faʻi ma pineapa, manogi pei o nati; o isi e fai mai o se satauro i le va o le kiwi ma se vine, o nisi e manatua pea le kulisi, o le lona fa e uiga i le peleni, ma le lona lima e uiga i le peach crispy. I le taimi lava e tasi, e matauina e tagata uma se manogi malosi ma se tamaoaiga suamalie-ma-inu, e ese le matagofie ma toe faafou.

E te iloa? Gourmets e faʻamautinoa e mafai ona tofoina le fualaau suamalie e sili ona suamalie i Bali, faʻapea foʻi i le motu o Java latalata i Yogyakarta. O le ituaiga sili ona manaia o le Pondoh Salacca, ma o le tau sili ona taugata - Gula pasir (faaliliuina o le "sugar-grained sugar").

E i ai, e ui i lea, oi latou e le o fefaʻasoaaʻi manatu e uiga i le tofo o le sprat, faʻatusatusa lana paluga ma le sipuni, o loʻo i ai le manogi o le valerian poʻo le corvalol.

E faʻapefea ona filifili fualaau aina

Masalo o le au masalosalo na taʻua e na o ni fua e leai ni fua e mafai ona tofo tiga, ma e le gata i lea, e pei o se persimone, latou te mafua ai se lagona le fiafia i le gutu. O lenei mea e mafua mai le maualuga o meaʻai o tannins i fua o le tino, lea, i le fesoʻotaʻi ma le mucous membranes, faʻaosofia ai le faʻalavelaveina o vaʻa toto, lea e lagona e pei o le numera.

Aoao atili e uiga i mea aoga o ia fualaau suamalie pei o kiwi, tatala i tua, avoka, longan, kivano, granadilla, pineapple, guava, jackfruit, lychee, papaya.

E le gata i le manaia o le salamalie le matua, ae e matua leaga foi. Ae o le faafitauli e toetoe lava o fualaau aina uma e auina mai i luga o matou tau mai se mea mamao, e seleseleina lelei i le matua atoa, a leai o le a latou le aveina ni femalagaaiga umi ma le teuina. I le taimi lava e tasi, e faigata mo le faʻatau, o le e le lava le poto masani i le "fesootai" ma lenei fua e le masani ai, o fualaau aina e matua ma e lanu meamata.

E fautuaina e le au atamamai le mea muamua ia sosogi le manogi. O le manogi malosi e taʻu mai ai le ausia o fua faʻataunuʻuga tau fualaau aina. O le faʻailoga lona lua o le lanu uliuli o le paʻu. Afai o le fua o le lanu violē poʻo le piniki, sauniuni mo le tino e matua vevesi lava. E le gata i lea, o le gaʻo e sili atu i fualaau aina laiti; o le tele o le sprat, o le suamalie o le.

E taua! O le fua e tatau ona mausali - o le vaivai e aliali mai pe a televave ma amata ona pala.

Mea aoga

Salak, e pei lava o isi fualaau suamalie, ei ai le tele o mea aoga e mafua mai i meaola o meaola o loʻo aʻafia ai. O le lisi o ia mea e ono eseese lava e faalagolago i le eseese o fualaau aina ma le nofoaga o lona tuputupu ae, ae, e ui i lea, o lona pulupulu e aofia ai:

  • vitamini - beta-carotene (vitamini A), acid ascorbic (vitamini C), thiamine (vitamin B1) ma riboflavin (vitamin B2);
  • minerale - iron, calcium, phosphorus ma le potassium;
  • fiber dietary (fiber);
  • vailaʻau oona;
  • polyphenolic tuufaatasiga;
  • tannins (tannins);
  • pterostilbene (peel).
Manatua o le vaitamini A i le fausiaina e tusa ma le lima taimi sili atu nai lo le mea e sili ona fiafia i ai tagata uma. E leai se mea taua tele, ae ui i lea, o tannins. O lea la, mai le faʻamaloloina o uiga o le vao e mafai ona matauina:

  • antioxidants ma anti-kanesa meatotino;
  • fufuluina o le tino o toxins eseese ma oloa faʻavae;
  • astringent, aʻafiaga ma le aʻafiaga o aʻafiaga (ona o tannins);
  • puipuiga malosi;
  • Puipuia o paʻu ma isi gasegase cardiovascular;
  • faaosofiaina o le toe faʻafouina o le tino;
  • tulafono faatonutonu o le vai ma le paleni o hormonal;
  • faaosofia o le faiʻai, faʻaleleia o mafaufauga;
  • faʻaitiitia le maualuga o le cholesterol toto, puipuia le maʻisuka;
  • faʻaleleia atili o le vaega o meaʻai (faʻaaogaina i le taumafataga, fesoasoani i le manava, manava, manava);
  • aoga aoga i luga o le tino (e siitia ai le faʻaoga e faʻaaoga ai se mea teuteu faapitoa o le aʻa o fua o le gata);
  • taofiofia o uiga le lelei o le misa.

E te iloa? I le fanau mai o Salacca zalacca, o fua ma laʻau o lenei pama ua faʻaaogaina e toe faʻaleleia ai le faʻaaliga ma faʻapea foʻi ona togafitia le afu. I le taimi lava lea e tasi, o tagata o le nuʻu latou te lalagaina ulutala muamua mai petioles, ma ufiufi taualuga oo latou fale i laʻau.

O le kalo o le kalori o fualaau suamalie e eseese i le va o le 50-130 kcal mo le 100 g, ma o nei mea e tele lava o gaʻo.

Totoina vao

E ui lava i mea uma o loʻo taua i luga, "e le tatau i tagata Europa ona togafitia fua o le gata e fai ma vailaʻau faʻamaʻi. O le lamatiaga autu o le faʻataʻitaʻiina o le Baltic o lona tino lea, ma e faʻaaoga lenei mea i mea uma e fiafia i fafo. O le tino o le tagata e taulai atu i le faʻaaogaina muamua o na oloa e masani ai i lona atunuʻu.

E leai se faʻamaoniga faʻamaonia e faapea o le sala ua faateleina ai le allergenicity, ae o se faʻafitauli le lelei pe a mafai ona masani ai i le taumafa i mea e le masani ai. O le mea lea aua le 'aiina lenei fua i le tele o mea. E le manaʻomia foi le tuʻuina atu i tamaiti, aemaise lava i latou e masani i allergies.

O faʻamalosi o le ola o laau toto i le fale, e faʻamalosia e faamasani i latou i foliga o le totoina ma le tausia o avocados, pitahaya, annona, feijoa, kivano, longan, mango, papaya.

E ese lava, e tatau ona taʻua e uiga i le lamatiaga o le faʻaaogaina o togafiti e le masani ai. E ui lava o tannins ei ai ni mea aoga aoga, e mafai foi ona latou afaina ai le tino. E ala i le fusifusia i le fib, latou te tumau ai i le manava, ma liliu ai mea i totonu o se masini eletise eleelea. I le maualalo o le eletise poʻo le vaivai o le motilima o le gastrointestinal tract, o lenei mea e mafua mai i le le mautonu, e pei o se tapulaa maualuga - faʻalavelave. O le tala lelei o le tannins e faʻaleagaina i le faagasologa o le vevela.

O le mea moni, o faafitauli ma le faʻalaumuina o otaota e ono aʻafia ai e le gata o le gaogao, ae o fua tele foi (stale). E le mafai ona e faʻatau mai fualaau aina, o le a vave ona vave faʻavave vave.

E taua! O le lamatiaga o le 'aina o fualaau e le mafaamatalaina (peitaʻi, e pei o persimmons) e faʻaleagaina pe a e inuina i le susu.

O le faʻamaʻiina foi e mafua mai i le solia o le tumama pe a faʻaaoga oloa mai fafo. E ui lava i le mea moni o le taumafataga e 'aina, pe a maeʻa le umi o le femalagaaiga, lea e ono aʻafia ai fualaau aina ma punavai o faʻamaʻi pipisi, e tatau ona mulumulu lelei le fua i lalo o le vai tafe aʻo leʻi fufulu.

E faʻafefea

O le paʻu o le paʻu o le Baltic faigaʻai e manifinifi ma pala, e pei o se atigi. E faigofie lava ona aveeseina, e pei lava o le atigi fagu o se fuamoa, ae o le faafitauli o le fualaau lea e ufiufi i mea laiti, lea, pe a le o le poto masani, e faigofie ona afaina. Ina ia aloese mai lenei mea, tatou te gaioiga e tusa ai ma faatonuga:

  1. Faʻaauupegaina i se manoa maoaʻe ma se solo mafanafana.
  2. I le tauagavale matou te ave se solo ma, uu fua faatasi ma ia, ma vavae ese ma le faaeteete lona pito sili.
  3. Tuʻuina o le tipi i se mea tipi ma se naifi ina ia mafai ai ona e vaʻai i vaega o loʻo faia ai fua.
  4. Faʻaauauina le uuina o le fua ma se solo, matou te faʻavave le umi i luga o le peʻa i luga o le tuaoi i le va o vaega.
  5. Faʻaaoga se naifi poo se fao, pipi ese le paʻu, ona vaʻaia lea ma le faaeteete, uu ou tamatamailima i totonu, e leai ni laʻau, itu.
  6. Matou te tufatufa atu fualaʻau suamalie i vaega ma - fiafia lelei!

VITIO: LE AUALA E FILIFILIA MA LE SALAC SALESA O salak, e pei lava o isi fualaau aina, e sili ona aoga fou (mo ituaiga, e mafai ona e faaopoopo i se salati, ae le o ni fua), ae i totonu o atunuu e le oi ai nei fua, e sili atu ona eseese.

E te iloa? Salacca vine bali o se meainu tulaga ese ma tulaga ese i totonu o le lalolagi na faia mai fualaau suamalie. E faia i Bali i le nuu o Sibetan, o loʻo i luga o le Vaitafe o Karangasem. O le manatu e kuka ai le uaina na fanau mai i faifaatoaga i le lotoifale e le o se olaga lelei. O le mea moni, o le vaitau o le seleselega o fua suamalie e ola ai iinei i le telē tele, o le tau o le tau e le malie - o lona uiga, e le aoga mo le au faifaatoaga ona faʻatau atu le fua o le seleselega fou, ma e leai ni nofoaga e teu ai meaʻai. O le filifiliga e faʻaaoga fualaau mo le faʻamalosiina na matua manuia lava mai le manatu faapisinisi. O lenei mea e le gata ina mafai ona foia ai le faafitauli o le faasaoina, ae ia avea foi le nuu o se nofoaga malaga mo tagata tafafao maimoa. O le uaina ei ai le malosi e 13.5%, mo le sauniuniga o le tasi lita o lenei vaiinu e te manaomia e tusa ma le 4 kilokalama o fualaau fou.

O Thais e sili atu ona faʻaaogaina le sala mo le kukaina o meaʻai, sau sau ma isi ipu e aofia ai togafitiga vevela. O Initonesia e faʻafefeteina i le suka, pei o le compote (suamalie salalau), ma o fua o fualaau 'eseʻese e "faʻaalu" e ala i le tausia mo se vaiaso i totonu o se vai faʻavave suka, masima ma vai inu (asinan salak).

Sei o tatou aotelega. Salak o se tasi o fualaau 'aina e tatau ona taumafai tagata uma ia le itiiti ifo i le tasi i le latou olaga. E sili atu, lelei, le faia i le fanua o le laau, e ala i le tuufaatasia o le tofo ma se malaga e le mafaagaloina, aua e na o le pau lea o le ala e mautinoa ai o le oloa e maualuga ma lelei. Ae e tusa lava pe i lenei tulaga, e tatau ona manatua o soʻo se mea e le masani ai e mafua mai i le lamatiaga matautia, ma o le mea moni e faʻaaogaina e tagata i le lotoifale o se vailaau faʻamaonia mo se tagata asiasi e mafai ona avea ma se mea moni.

Faʻamatalaga

O uo na aumaia mai i matou mai i Taialani fualaau suamalie, ma o nei mea na o ese ma sala. Na te leʻi tilotilo mai ia te aʻu - laiti, enaena, ufiufi i fua. Ae ina ua ou pikiina, sa vave ona ou lagonaina se manogi matagofie e pei o le strawberries. O le peel e faigofie lava ona alu ese mai le fusi, talu ai o loʻo i ai se vaalele i le va oi latou. I totonu o le fualaau aina e lanu samasama, mama, e aofia ai ni nai faʻaau, e tutusa ma cloves. I totonu o taʻoto taʻitasi o loʻo i ai se maa enaena, e le tatau ona 'ai. O le vao e manaia, suamalie, taua. O le tofo e manaia tele, suamalie ma suamalie, e tutusa ma le strawberries ma le pineapple i le taimi e tasi.

Ona ou faitau lea o lenei fualaau aina e aoga tele foi. O loʻo i ai tannin, lea e aveesea mea leaga mai le tino. E le gata i lea, e maua ai le malosi o le astringent, aʻafia, faaleleia le puipuiga. O lona caloric content e 50 kcal i le 100 kalama.

O lena fua na aina e tusa ma le 10 minute talu ai, ma e manogi lava oʻu lima e pei o se meaʻai!

I le lautele, o le ai ai se avanoa, ia mautinoa ia taumafai!

LERIY
//irecommend.ru/content/nekrasivyi-no-ochen-vkusnyi-frukt