Laʻau

Heichera Rio (heuchera rio): faʻamatalaga

O le matagofie o geyhera e umi se taimi - mai vaiaso muamua o le tautotogo e oʻo i le taufaʻaiuiuga o le autumn. O le mafuaʻaga lea e masani ona faʻaaogaina ai le fugalaau mo mea teuteu: e teuteu ai togalaau, auala tutotonu, alalaupapa. Ua tupu foi Geicher i fale taulaga, nofoaga ma fale. O le aganuu e masani lava ona avea ma se elemene taua o fugalaau fugalaau i galuega faatino. O Geichera e faʻateleina ituaiga o meaola ma ituaiga eseese.

Muamua lava, e eseese i lanu lanu, e eseese mai le lanumeamata faigofie i le kulimi, lauulu, lanu mumu, lanu violē, siliva i faʻapotopotoga eseese. O Geichera o se ituaiga o laau laʻau olaola o le aiga o Kamnelomkov. O le fanau mai o le fugalaau o Amerika i Matu.

Hybrid Grade Rio Heicher

Heicher Rio o loʻo i ai le faʻamatalaga ma uiga taua:

  • I le maualuga, o le heichera heuchera rio e mafai ona oʻo i le 20-25 cm.
  • O le umi o le vao e tusa ma le 35 cm.
  • O laʻau ei ai se mafuʻe.
  • I le faagasologa o le alualu i luma, o le lanu o lau laulaau e suia - o le lanumeamata lanumeamata e faasolosolo malie ona liua i le ola.
  • Fugalaau fugalaau e aoina i ni mea e le tutusa lelei.
  • O le fuga o le Heuchera hybrida rio e amata i aso muamua o Iuni ma faaiuina i le faaiuga o Setema. O fugalaau muamua e aliali mai i le tautotogo.
  • O Heichera Rio e fiafia i nofoaga lafulemu ma le malulu. I se aso vevela, e sili ona lelei le tuu o le laau i lalo o le paolo e puipuia ai pala.
  • E ola lelei le Heichera rio i eleele lafulemu, susu (e tatau ona vavaeese le vai i le palapala).

Tului. O lenei ituaiga e foliga sili i le pito i luma o le fugalaau.

Faʻaaogaina o mamanu

O Geicher e faʻaaoga lelei i lenei itu, ona o le tamaoaiga o le lanu lanu o lenei laau. O le aganuu e aofia uma i totonu ole fatuga-ituaiga ma mea tuufaʻatasi. Ona o le mautu o fomu, e mafai ona faʻaaogaina le laau e fatu ai ni fugalaau fugalaau. E felagolagomaʻi atoatoa Heichera i vaʻaiga laiti. E fautuaina le fugalaau e faʻapipiʻi faʻatasi ma ia faʻatoʻaga pei:

  • Hosta
  • Badan.
  • Faʻavae
  • Brunner.
  • Astilba.
  • Meaʻai teuteu.

E faʻaaogaina Geicher e le gata o se elemene faaopoopo i le mamanu o le laufanua, ae ua filifilia foi mo le matafaioi o se mea e faʻaogaina ai mea e tosina i ai le gaioiga autu.

Aganuu i le faʻaogaina o fanua

O le faʻaaogaina o geishera mo mea teuteu e telefaceted ma e aofia ai mea nei:

  • I tuaoi fefiloi - o fugalaau ma laau-vao.
  • Le teuteuina o vaituloto.
  • I le avea o se tuaoi.
  • Faʻatasi ma rosa, 'au, irises.
  • I rockeries, togalaau papa.
  • Faʻatasi ma le vave totoina o laau bulbous. O lenei avanoa e maua mai i le mea moni e faapea, o le heichera i le maeʻa o le taumalulu e taofiofi ai le rosette o laulaau.
  • E pei o se laau tipi. Mo nei faʻamoemoega, o vailaʻau faʻatasi ai ma le susulu mai o le tino e talafeagai.
  • I le tulaga o se faʻaaogaina o se koneteina.

Fugalaau fugalaau fugalaau

Heicher faʻalauteleina i ni auala se tolu:

  • Vaeluaina o le vao;
  • Fatu;
  • Laʻau.
Heicher fugalaau: ituaiga

Ina ia tupu se laʻitiiti laʻititi e ala i le vaevaeina o se vao, e tatau ona e faia mea nei:

  1. Kili se vao ma vaevae le vao i ni vaega.
  2. Taʻu ese lauʻau mama, ma tuʻu le pipi ola o loʻo i totonu o le lau.
  3. O aʻa uumi e tatau ona faapuupuuina. E tatau foi ona aveese vaega o le pala, o nofoaga o le tipi e gaosia i le koala.
  4. Saunia se pu faʻaleleia e 30 i le 30 cm, sasaa i ai le pefu ma faaopoopo i luga o laʻei.
  5. Toto se falai.
  6. Suavai le laau.
  7. Puipui mai le susulu o le la.

Manaomia ia iloa! O aʻa talavou o le a faʻaalia i le masina ma le afa. O le taimi lava e tupu ai lenei mea, e mafai ona siitia le fugalaau i se nofoaga fou.

O le tuputupu ae o se heichera mai fatu e le faigata tele, ae o le manuia o le mea na tupu e faalagolago i le faʻatinoina lelei o tulafono o le totoina, e taua

  1. A maeʻa le aoina o fatu, o le malosi o le isi e ono masina. O le mea lea, pe ae faʻatau fatu, e tatau ona e gauai faapitoa i le aso e muta ai oloa. O fatu na teuina i le pepa e teuina umi - e tusa ma se tausaga ma le afa.
  2. Mo le tulaueleele, e te manaʻomia se atigi pusa lapoa e iai alavai. O le maualuga o le koneteina e tatau ona le itiiti ifo i le 5 cm.
  3. Mo le lūlū, e tatau ona e vaʻaia eleele.
  4. E tatau ona faaopoopo se tamai oneone poʻo le perlite i le palapala.
  5. A o lei totoina, e vevela le palapala mo ni nai minute. E mafai ona faia lenei mea ile ogaumu. O le isi filifiliga o le mafanafana i le vai inu ma faatali seia maeʻa le eleele.
  6. Faʻalagolago i le maualuga o le malamalama, o le lūlū taimi e mafai ona pau i Mati poʻo Aperila.
  7. Talu ai e laʻititi fatu, e fautuaina e faʻafefiloi i oneone. Faʻafetai i lenei mea, o le a amata ona tupu fua laau.
  8. Mo le mafuaʻaga lava e tasi, o fatu e le faʻaloloto, totoina i luga ole eleele ile susu. E tatau foi ona e tatalaina ma faʻaleleia le palapala aʻo lei oʻo i luma.
  9. Ma le isi, o fatu e ufiufi i se ata tifaga po o se tioata.
  10. Tuʻuina fatu i le malamalama. Ina ia faia lenei mea, e mafai ona tuʻu i luga o le windowsill. E tāua le faʻamautinoa e le faʻaalia i le malulu ma faʻataʻitaʻi ia laau toto.
  11. O le a aliali mai ni ata i ni nai vaiaso. I le taimi lea, e tatau ona faʻaosoina pea fatu. A latou tulaʻi mai, o le paʻu i le foliga o se tioata po o se ata tifaga o loʻo totoe, na o sina siʻitia (o le isi filifiliga o le faia lea o pu faapitoa).
  12. Pe a faia le muamua 3 laulaau, e tatau ona totō laau toto, ma tuu se mamao o le 4-6 cm i le va oi latou.
  13. I le vaitaimi lea, o le faagasologa o le faʻamamaina o le eleele e manaʻomia ai le gauai faapitoa. E pei o le tele o le susu, ma le faʻamamaina o le eleele e aafia ai le oti o laau laiti.
  14. Ia Me, pe a mafanafana le tau, e mafai ona faia ia laau i totonu o le togalaau, o se nofoaga malulu. O koneteina ma lapisi e fautuaina ina ia faʻamautu i le eleele - faʻafetai i lenei mea, o le a sili atu ona malosi le ola o laau talavou.
  15. Fatu na totōina i le tautotogo, ua totoina ma se rosette ua maeʻaeʻa i le taumalulu. O ia laau toto e mafai ona tuua mo le taumalulu e aunoa ma se malutaga. I le taimi lava lea e tasi, e fautuaina pea e le au faifaatoaga fugalaau e ufiufi le vao ma lala paranesi.

Fatuina o fatu

Faʻapenaina o le fugalaau e ala ile oti e faapenei:

  1. O faʻasalalauga faʻatasi ma se vaega patino o le rosette e vavae ese mai le matua matua e aunoa ma le aafia ai o aʻa.
  2. Ina ia faʻaitiitia le faʻaleleia, e tatau ona aveeseina se vaega o laʻau. 2-3 laulaau e tatau ona tumau i luga o le ala.
  3. E totoina laʻau i totonu o se fale paʻu ma eleele palapala. Laʻau poʻo le vermiculite e faʻapipiʻi i le eleele, faʻapea foi ma le efuefu (faʻaitiitia ai le elemene o le palapala).
  4. O le taimi lelei mo le totoina o Me poʻo Iuni (o lona uiga, o le vaitau aʻo leʻi amataina le vaʻaiga).
  5. A maeʻa ona totōina, e ufiufi laʻau i se ie (lea o le a faʻafefe ai le mamafa o le susu), ona fai ai lea ma se ata tifaga.
  6. O fafo e tatau ona sili atu i le maualuga o le eleele.

I se tusi. O le faʻaaogaina o lenei metotia, o le heichera e le manaʻomia ona eli se togavao e faʻatoʻaina.

Faʻaleleia o Heichera e ala i le vavaeina

O laulaau muamua e foliga mai 3-4 vaiaso talu ona totoina. O lona uiga o le heichera ua maua aʻa.

Vaʻa i fafo

Geicher: totoina ma tausi ile eleele

O le tele o ituaiga meaola e sili ona fiafia i ai. O le tele lava i ia eria e na o le taeao e aliali mai ai le la. I le isi itu, e fautuaina e le fai togalaau le totoina o fugalaau laiti i nofoaga lelei ma i le taimi lava lea e puipuia mai matagi malosi ma malulu.

Lelei ia iloa. O meaola o le heichera ma lau laʻau e fiafia i le la, ma o latou laau totō e lanu meamata poʻo lau fugalaau e sili atu le fiafia e oʻo lava i le malulu matagofie.

E faʻatagaina e totō se togalaau i totonu o se togalaau fugalaau i le la. O se tulaga taua - e sili atu le tuʻuina o le pito i tua o se fugalaau uumi, i tua e mafai e le laau ona "natia" mai le aoauli.

I nofoaga e masani ai i lenei aganuʻu, o le eleele o loʻo i ai se mea e le paleni pe laʻititi le siosiomaga, o le mea lea e lelei tele le faʻaaogaina o na eleele mo le totoina. O le meaʻai e tatau ona mama, matagofie ma lafoaʻi.

O le toto toto e tatau ona i ai se alavai lelei ile 3-5 cm le mafiafia. E fautuaina e faʻapipiʻi le falaoamata po o le falaoamata o le dolomite i le palapala.

O le faʻasalaga e faia i le faʻalelei. E mafai e se fugalaau ona tumau i se vaitau malogo. I le vevela o le tau, e fautuaina e faʻamalūlū le palapala i lalo o le laau (tasi i le vaiaso e lava).

Heikhera e totō ile eleele

Taua! Afai e matauina le malulu o le eleele i luga o le nofoaga pe a uma le kiona ma faʻafefe, e le tatau ona totoina le aganuu iinei. O le mea moni, i totonu o le vao, o le heichera e ola i luga o matafaga papa, o lona aʻa e le mafai ona taliaina le sili atu o le susu.

Totoga meaai

Hydrangea Tulaga Ese (Tulaga Ese) pe tulaga ese - faʻamatalaga
<

O le tuputupu aʻe o geyhera e le manaʻomia ai le faʻasusuina masani. E na o nisi taimi e fafagaina ai fugalaau i mea faʻapitoa o minerale, o lona faʻamalosia e tatau ona 2 taimi e itiiti ifo nai lo isi togalaau faʻatoʻaga. I le tausaga muamua, e le faʻamalolo le fale. I le lumanaʻi, o le fafagaina e naʻo le vaitaimi o le tuputupu ae tuputupu aʻe 2 taimi i le vaitau (aʻo lei tupu aʻe ma mulimuli ane).

E faʻafefea ona faʻapipiʻi se gala i le tautoulu

I se tasi nofoaga, e mafai ona tupu le fugalaau mo le 5 tausaga, ona tatau ai lea i le gafa. O le faʻatagaga e faʻatagaina ai oe e teu ai mea teuteu o le aganuu. O lenei mea e manaʻomia:

  1. Fufulu le vao.
  2. Aveese aʻa uumi.
  3. Aveese nofoaga fugalaau ma le fugalaau mamago.
  4. Vaevae le vao i totonu o le 2-4 vaega.
  5. Ua totō le laʻau i le 20 cm i totonu o le eleele nai lo le mea na tupu muamua. O le mamao i le va oi latou e tatau ona mai le 20 i le 25 cm.
  6. Ufiufi laau i mulch ma vai.

Geicher o se faapaleni lelei o le matagofie ma le le lelei i le tausiga. O se aganuu ofoofogia e mafai ona faigofie ona liua le avanoa e latalata ane, pe o se togalaau, fugalaau poʻo se faʻafefiloi.