Currant

E faʻafefea ona faʻaumatia faʻatoʻaga fatugaʻo i currants

O le pi cur mite o le pito sili ona leaga o manufeʻai o fualaau aina. O le faʻamoemoe i luga o vao, atonu o le a alu ese ai le faatoʻaga e aunoa ma le tele o fua, ma i le aluga o taimi o le a faʻavaivaia ai laau totino i le iʻuga, o le a latou faʻaleagaina. I lenei tusiga o le a tatou tilotilo pe faʻapefea ona puipuia ma faʻafefe lenei pepe.

O le a se foliga o le parasi

O le faitau aofaʻi o le faʻamau fatugaʻo, faʻateleina, faasolosolo malie le faatumuina o le polo, ma e taofi ai le atinaʻeina o laʻau ma lau o le laau. E le gata i lea, o le aʻafia o le fualaʻau o loʻo aʻafia e avea o se punavai o le siama e mafua ai le faʻaleagaina o le laau atoa. Faʻailoga o le fatu po o le Cecidophyopsis e pei o se anufe laʻitiiti, o lona tino e laʻititi atu i le 0.15 mm le umi ma le 0.04 mm lautele. O nei tupe e nofo i totonu o laʻau o laau pupu, lea latou te pasia ai vaega uma o le atinaʻe.

Ia Mati, o tamaʻitaʻi e tuʻuina ni fuamoa moa laiti, lea e manino muamua, aʻo latou atiina ae ma avea ma tagata lanu-paʻepaʻe. E sau mai le "fale faifaatoaga" meaai mai fafo pe a togi e le fualaau fugalaau ma lau.

Aoao pe faʻapefea ona puipuia currants mai faʻamaʻi ma mea faʻamaʻi, aemaise lava mai le pala, paʻu palapala, otaota, aphids, ma le mea e fai pe afai o le currants ei ai ni lanu mumu i laulaʻau, o lau lanu samasama.
A maeʻa ona tuua le fale, o loʻo i luga o le paʻu ma luga o le laupepa le meaʻai, lea o le toʻatele o tagata e vave maliliu. O i latou na sao mai (pe tusa ma le 1%) ua faʻamautu mo le nofo tumau i fou fou ia Iuni, lea latou te toe tuu ai fuamoa.

O le i ai i totonu o le fua o le tasi fua, e mafai ona atinaʻe i luga o le lima augatupulaga. E taua le faaopoopo atu e mafai e le tamaʻi tamaʻi moa ona tuʻuina atu i le faitau selau o fuamoa.

E te iloa? Le igoa Latina mo currants e pei o le "ribes". O le igoa o lenei laau na tuuina mai e tagata Arapi na manumalo i le la o Sepania (711 TLM), o le na maua le tofo o le currant currant e talitutusa ma le tofo o le rhubarb, ua taʻua o Farsi "ribas". Na tumau pea le igoa, ma talu mai lena taimi, o le igoa o le fuamoa o le currant e leo faapena.

O le ā le leaga

O le siaki o le Cecidophyopsis e mafua ai le toilalo o fualaau o fuamoa uliuli. I le aotelega, e tusa ma le 20 pasene ua leiloloa. O nei mea uma e mafua ai ona maua le lelei o le totoina o currants, aua o le togavao e maua ai le maualalo o le lelei ma fua o fua.

I le osofaʻiina o se tasi pe sili atu foi, e faatelevave le sao o le siaki, ma faateleina lona avanoa e ala i le faʻapipiʻiina o tumutumu o loʻo i luga o le togavao e tasi poʻo le malaga atu i vao lata ane.

Ae o le mea aupito sili ona le lelei, o laau toto na afaina i le fatuga o meaʻai e toetoe lava a le mafai ona togafitia, ma e mafai ona latou vaʻaia ma aveese mai le teritori o le togalaau mo mea mama. Nai lo o le tupe maua fuafuaina po o le seleseleina o vine, o le a tumau pea le tagata fai togalaau e aunoa ma se togalaau.

Faailoga o le toilalo

E inu susu mai le laau i le telefoni feaveaʻi, ma i le taimi lava e tasi e faʻaaoga mea elemene i totonu o siama e faʻalavelave ai i le tupu aʻe ma le fesuiaiga o fugalaau.

O fuatini lanu uliuli e aafia i le siaki e foliga manino lava, ma e foliga mai e sili atu ona lauiloa ma osofaʻi pe a faatusatusa i pusa maloloina. E masani lava, o le toʻatele oi latou e faʻaumatia mulimuli ane i luga o le laau, e aunoa ma le faʻamavae.

O togavao na taia e le pusi na i ai sina laʻititi o tupuga laiti. Lafoaʻi luga o faʻamaʻi totoga e laʻititi ma sili atu ona vaivai nai lo laʻau maloloina. E masani ona iai a latou petioles umi nai lo laʻau ola maloloina. Fua i luga o ia vao, pe a paʻu, ia i ai se tofo oona, fualaau laiti pe lalo ifo ma seleseleina.

E te iloa? O le fualaau lanu uliuli na avea ma faavae mo le sauniuniga o le mash mash from the ancient Rusich. I fualaau suamalie sa lava naua suga masani mo le faʻagasologa o le faʻamalosi ma le sauniuniga o le inu maualuga o le inu. Faatasi ai ma le fesoasoani a le fua o le sua suamalie, o teine ​​teine ​​i Rusia na faʻamalo ese foliga mai faʻamaʻi.

Le auala e taulimaina ai tupe siliva i currants

Cecidophyopsis o le lautele ua salalau solo io tatou latitudes i soo se mea. O se tasi o mafuaʻaga mo lenei mea o le teenaina o le faʻaaogaina o vailaʻau (endosulfan, amitraz ma carbosulfan), sa faʻaaoga muamua i le gaosiga o fale gaosi oloa ma fale.

O se mea alofa, ae i le taimi nei e leai ni vailaʻau faʻamalosi e faatagaina e asiasiga mama e faʻafefe ai meaʻai i luga o currants. E fautuaina ia eli i luga ma faʻaumatia laau na afaina i lenei meaola i totonu o se afi. O togalaau fou o vao vao e tatau ona totoina mai na o fatu laau e le aafia i manufeʻai, ma ave mai falemai tausi lelei ma se talaaga lelei, e mamao ese mai vaega o le salalau o le faamaʻi.

Faʻataʻitaʻiga faʻataʻitaʻi

O le faifaatoaga tatau o le tulaga aupito sili lea ona taua mo le manuia o le galueaiina o laau ola maloloina. O le alualu i luma o le gaosiga o mea tau eletise i le gaosia o currants e na o le faateleina o le numera o meaola faalafua.

O le faʻaaogaina o meaʻai tele i vine, o le teenaina o le faʻaleleia o le palapala i le va o laina o vao, le le tausisia o fua o fualaau aina, o mea ia e faateleina ai le ono tulai mai o meaola faalafua.

O le auala saʻo e aofia ai:

  • filifilia o le nofoaga o le lumanai;
  • ituaiga tala o le eleele;
  • fetuunaiga o fua o laau toto i le taimi e tatau ai;
  • eleele totoina i lalo o vao ma i le va o laina;
  • sauniuniga ma le faʻapalapalaina o fualaau aʻo leʻi totoina;
  • pule masani o vao;
Faamasani oe lava i le puleaina o vao.
  • asiasiga faifai pea o le togavao;
  • o le faʻaleagaga o fatuga o gasegase ma teuteuina poʻo le faʻamaeʻaina atoa o faʻamaʻi maʻi;
  • faʻaleagaga o otaota faʻamaʻi i le afi.

E mafai ona e tauina lenei meaola, faapea foi ma isi togalaau o togalaau o vao. A maeʻa ona paʻu le lau o le fualaau i le tautoulu, e tatau ona e siakiina laau taʻitasi mo le faaleagaina o le fualaau aina po o lala ma lala o le pi. Afai e na o ni nai faʻamaʻi pipisi (faʻalautele, fulaula) i luga o le laau, ua aveesea i latou ma se tagata faʻamalosi. Afai e aafia se vaega tele o le laau, ona le aoga lea e teu ai.

E sili ona lelei le tipiina o lala uma i le seleseleina (agai saʻo i luga o le eleele), o le lalo o le eleele o le ogalaau i le tautotogo o le a lafo ese ai lala laiti fou e leai se mea e afaina ai, talu ai e na o le vaega eletise o le laau.

O lenei faiga e le gata na te faamaloloina ai le togavao, ae toe faafou foi. O loʻo faʻaaogaina lea talosaga i ituaiga fuamoa taua, pe afai e le mafai ona maua lenei ituaiga ola maloloina mo le totoina o se fuamoa fou.

Vailaau Mataʻutia

E tatau ona faʻafeusuaʻi currants ao lei fuga, i le taimi lava e amata ai e le vao ona lafo ese le pulumu o peduncles. O le taimi lea na amata ai ona faimalaga ma faʻaititia le faitau aofaʻi o faʻamaʻi manu mai le "fale" i tupulaga talavou ae le o aʻafia ai. I lenei vaitau, e mafai ona faʻaumatia faʻatasi ma le fesoasoani o sauniuniga ole vailaau e leai se tino.

E taua! E le o se iniseti le mite aano. O mea leaga mo iniseti e faʻaumatia ai o le a le aoga.

Ina ia fasiotia ni meaʻai, ave faʻamaʻi faʻamaʻi pe inisoacaricidal. O Berry i togalaau totino e tatau ona togafitia i oloa e aofia ai le sulfur colloidal, o loʻo i ai sina toxins itiiti.

E tatau ona manatua e le mafai ona togafitia togavao faʻamaʻi i fatugao aano i se vaifofo o le sulfur colloidal - e mafua ai ona vevela tele i luga o le paʻu maaleale.

O sauniuniga faʻataʻitaʻiga e faia i le tulaga o le hormonal ma e le o se mea matautia e pei o le organophosphate o loʻo faʻaaoga i le togafitiga o le tautotogo.

Faʻaaogaina o le acaricides:

  • "Nissoran";
  • "Oberon";
  • "Judo";
  • "Faʻataga 4F";
  • "Envidor";
  • "Movento";
  • "Kontos";
  • Galue;
  • "Apollo";
  • "Neoron";
  • Kinmiks.

Talu ai o nei fualaau oona e le malosi tele, ma o pasi e feoai i totonu o le masina, ona tatau lea ona e faʻaaluina ni faʻasalalau se lua pe tolu. O le va i le va o taualumaga e tatau ona le itiiti ifo ma le sefulu aso.

Organalhosphate systemic acaricides e sili atu le aoga, ae e mafai ona faʻaaogaina i luga o fua o le paluga i le faaiuga o le seleselega:

  • "Bi-58";
  • "Phosphamide";
  • "Famidosos";
  • Rogor-S;
  • "Dimetine";
  • "Faʻatonu";
  • Pilarmax;
  • "Danadim".

Hua o meaola:

  • "Fitoverm";
  • "Tulafonoofitit".

E te iloa? O le isi igoa mo fualaau fuamoa i Rusia o le pusi monastic. Na totoina fua i totonu o togalaau o le monastery, ma sa faʻaaogaina mo meaai, o le gaosia o vailaʻau ma meaʻai. O faʻasalalau faʻasalalau o le itulagi o Pskov ma le vaipanoa o Novgorod e aofia ai faʻamatalaga i le au faitau fuamoa o loʻo ola i le 11 senituri. Na oʻo mai fua i togalaau faʻatoʻaga ma faatoʻaga i totonu ole 16 senituri.

O togafitiga muamua, lua ma le tolu: O le taimi mo le faʻatinoina o lenei faiga ua fuafuaina e ala i le aliali mai o uluai laupepa atoa ma le faʻasolosolo o peduncles i currants. O le vevela o le ea i le taimi o togafitiga e le tatau ona i lalo ifo o le +5 ° C, i le maualalo o le vevela, timu poʻo le togafitiga o le kulimi o le a le maua ai le mea e manaʻomia.

O togavao vao e togafitia e ala i le totoina o vailaau e tineia ai manu faalafua mai meaola faalafua ("Actofit", "Bitoksibatsillin", "Fitoverm").

O vailaau faʻasaina e aofia ai "Merpan", "Hom", "Thanos", "Corado", "Bravo", "Biathlon".
O le faʻaaogaina o se tasi o vailaʻau ua filifilia e faia i vaiaso taʻitasi, e manaʻomia ona e faʻatinoina ni faʻatonuga se tolu. O le malologa i le va o taualumaga faifaipea e tatau ona fitu aso.

Togafitiga ma le sulfur o loʻo i ai sui: mai le taimi e amata ai ona fuga mai pupufana, ma seia oo i le faaiuga o le masina o le a amataina le tafega o meaola faalafua ma o latou malaga i le togalaau o le a amata. I le taimi lea, e matua faigofie lava ona faʻaosofia faʻamaʻi pipisi i le fesoasoani o togafitiga ma sauniuniga e aofia ai le sulfur ("Karbofos", lime-sulfur decoction). O le taimi lava e amata ai ona amata le fua o le fua, e mafai ona faia le togafitiga muamua ma le 2% lime-sulfur decoction.

Siaki foliga o le tausiga mo currants i le tautoulu ma le tautotogo.

Pe tusa o le sefulu tausaga pe vave a oʻo i le fuga o laau, e faʻaaoga pea le gaioiga ma le 1% fala. I le taimi lava e tasi, e mafai ona togafitia laau toto i se vaifofo o le sulfur colloidal ma le vai.

A faʻaleleia vao, taumafai e togafitia ma le faaeteete paranesi ma fua.

E te iloa? I le tala a Rusia, ua taʻua le igoa o le vaitafe o Smorodinovka poʻo le Currant. O luga o le vaitafe o Smorodino na osofaia ai le toa malosi ma le gata e tolu ulu o Gorynych ma faatoilaloina o ia. E manino lava o le igoa o le vaitafe anamua na tuuina mai e faamamalu ai fua o laau ola fiafia e olaola i luga o ona faletupe.

Faʻatauga tagata

Ua leva ona aʻoina e le Faatoaga le sailia o le faamasinoga tonu mo le vevela leaga o vao vao ma le fesoasoani o fualaau a tagata. Mo le faʻaumatia o le faʻamau fatugaʻo e tele le tupe: sasaa o le vai inu, galau vai, mea vavalaʻau ma mea faʻapipiʻi, le faʻaaogaina o vailaau faʻasusu.

Faʻasagaina o vao faʻasusu i vai inu.

O lenei togafitiga e faia i le amataga o Mati, e oo lava i le taimi e le o toe totoina ai le laau. I lenei taimi, e masani lava i lalo o le vao o loʻo tumau pea le kiona. Ina ia mafai ona faʻatinoina lenei faiga, e tatau ona e nonoa se vaomatua i foliga o se "broom", faʻapipiʻi i le eleele ma faʻapipiʻi mo le umi o le taualumaga.

O se pakete vai e vevela ma aumai i se vevela, pe a uma ona sasaa le suavai i totonu o se fausaga uʻamea e mafai ona faʻafefe ma mafai ona sasaa vao vao i luga o lala ma paʻu. O le vai vevela e faʻaumatia ai siama i totonu o fatugaʻo, faʻamafunaina ai faʻamaʻi o faʻamaʻi faʻamaʻi (paʻu palapala ma isi) sosolo i luga o laau totō ma le vasa basal, faʻaleleia le puipuiga o le togavao.

O nisi tagata fai togalaau e mafai ona sasaa le fualaau i luga o le vai kuka i le taufaʻaiuiuga o le autumn (vave i le ogatotonu o Novema). I le taimi nei, ua iloa manino mai ai faʻamaʻi fatu-fatu - e tele taimi e sili atu nai lo le soifua mālōlōina.

Faʻasagaga o le sikaleti.

Ina ia saunia le fusi, o le 200 kalama o le kalaka e ave, vela ma sisi i se mea e fai ai meaʻai. O le palugalalalalalalaina palu mafolafola mo le 10 lita o le vai ma tuu e faʻafesoʻotaʻi mo le 2-3 itula. O le mea ua maeʻa e faʻamaʻaina e ala i se faʻamaʻi poʻo se gau gau i le lua poʻo le tolu laulau. O faʻafefeteina o le kela o le faʻasalaga e faʻaalu ai le faʻaleleia o vao vao.

Fualaau faisua e afifi mai le siaki.

200 kalama o le vaimama matutu ua sasaa i le 10 lita o le vai ma tuua i le po i le mea e faʻaaoga. I le taeao, o le fofo o le a fofoina e ala i se paila siela, sasaa i totonu o se masini moli ma togafitia i laau.

Faʻataunuʻu i luga o laumei.

  • 200 kalama o aʻa (siaki ma fufulu);
  • 50 kalama o laulaau lanumeamata lanumeamata;
  • 10 lita o vai.

O aʻa ma laʻau ua pasi atu i se mea e teu ai manu, o le masini fuamalie leaga ua gaugau i totonu o se pakete e sefulu lita ma sasaa vai i le pito i luga o le fagu. O mea o loʻo i totonu o le pakete e lelei ona fefiloi, ma tuʻu ai mo ni nai itula mo le faʻasolo.

I le faaiuga o lenei taimi, ua sauniuni le faʻaaoga mo le faʻaaoga. Aʻo leʻi faʻaaogaina, o lenei mea e tatau ona faʻaaogaina e tatau ona faʻamamaina.

Togafitiga ma le faʻafefe o le sulfur solution.

10 kalama o le vailaʻau ua sasaaina i totonu o se apa tele po o se pusa tioata ma sasaa i le sefulu lita o le vai malulu, ua maeʻa fefiloi, ua tapunia ma se tapuni ma totoe mo le 10-15 minute.

A maeʻa lena, ua saunia le vaifofo, e mafai ona faʻaaogaina e togafitia ai vao o lanu uliuli ma mumu, vine.

O ituaiga eseese

O le ala sili ona lelei mai fafo o le taʻamilosaga o le puleaina o manu, o le a faʻapipiʻiina ni vine fou, e faʻaaoga ai ituaiga e puipuia i lenei meaola.

Aoao e uiga i le tausiga o currants currants, currants mūmū, currants white ma currants auro.
Black currant:

  • "Irmen" ma "Manatu o Michurin";
  • "Early Potapenko" ma le "I le mafaufau o Potapenko";
  • "Nightingale po" ma le "Belarusian sweet";
  • "Minx", "Sevchanka", "Toto";
  • "Leningrad Sweet" ma le "Leningrad Giant";
  • "Kipiana" ma le "Oryol Serenade";
  • "Nara", "Otradnaya", "Chernysh";
  • "Black Pearl" ma le "Matagofie".

E te iloa? Igoa igoa Rusia na maua mai le upu "manogi"o le a le uiga "le manogi" (i le taimi nei "manogi" faatasi ai ma se manogi le lelei, ae o o tatou augatama e ese uma lava), aua o le manogi suamalie, aemaise lava le uliuli, e matua iloga lava ona o le maualuga maualuga o suauu manaomia.

Red Currant:

  • "Pele";
  • "Koluse Mumu";
  • "Yonker van Tets";
  • "Cherry Vixne";
  • Chulkovskaya;
  • "Ilyinka";
  • "Ural matagofie";
  • "Fuga o Urals";
  • "O le tafa o ata".

White currant:

  • "Snezhana";
  • "White Fairy";
  • "Bayana";
  • "Squirrel";
  • "Versailles paʻepaʻe".

I fale tausimai ma faleoloa faʻapitoa, e mafai ona e faʻatau sau fuamalie mai atunuu eseese (Rusia, Iukureini, Polani). E manaʻomia e le fai togalaau le filifilia o mea sili ona fetaui i tulaga tau fesuiaiga.

E le tatau ona galo ia i tatou, i le aluga o taimi, e oʻo lava i le tele o fualaau aina ma le faʻamaʻi faʻamaʻi, o le a faasolosolo lava ina le toe iai ona uiga lelei. O le puipuiga o le laau tuai ua faʻavaivaia i le matua, ma atonu o le a tumu i se pusi fuamoa o meaʻai.

Puipuiga

Afai o loʻo e fuafua e toto se fua o le fua, e tatau ona e faia ni fua ina ia maua ai ni togafitiga maloloina ma se seleselega atoa o vine i le lumanaʻi.

  1. Filifili ituaiga vailaʻau faʻasaʻi ma faʻamaʻi pipisi o currants.
  2. Ave ni mea e gaosia mo le fausiaina ae na o le soifua maloloina, e le afaina i meaola faalafua ma faamai.
  3. I le vaitau o le tau (faaiu o le autumn, taumalulu, amataga o le tautotogo) faia se asiasiga vaaia ma le faʻaleagaina o faʻaleaʻi pipisi i luga o vao.
  4. Aveese laau vaivai, aveese mai le togalaau ma susunuina.
  5. Fai togafitiga faʻasaʻo i le taimi mo faʻamaʻi ma meaola faalafua e faʻapipiʻi faʻasolosolo ma meaola.
  6. Faʻamanino mea e maua ai le toto.

E taua! Faʻatau mai (foaʻiina) meaʻai laiti aʻo lei totoina e tatau ona faʻaleleia. O togafitiga mafanafana e sili ona fetaui ma le faʻapalapalaina - ua sasaa fuālaʻau i le vai vevela (40 °C) mo le 15-20 minute. A maeʻa le togafitiga o vevela, ona faʻafefete lea o fualaau aina i le fofo Fitoverma. E tatau ona saunia lelei e tusa ai ma faatonuga o loʻo faʻapipiʻi i sauniuniga.
Mo faʻamoemoega o le faʻamaʻi, i le va o laina o currants, e mafai ona totoina ni vao poʻo ni aniani olati. O lapisi e salalau ai le tino i le ea ma i le palapala, lea e faapitoa le le fiafia i ai le moa. E fautuaina le tauaveina o sea ituaiga tulavai i tautotogo uma, o le a avea o se isi ituaiga o puipuiga mo currants.

O le paʻu paʻu o le paʻu (Cecidophyopsis ribis) e matautia e le gata mo le totoina o paʻepaʻe paʻepaʻe, mūmū ma le uliuli - o le a fiafia le nofo i luga o togalaau.

O le puipuia o meaola faalafua mai le totōina o lau togalaau ma le faaleagaina o fua o le lumanai, aua le faʻavalevalea e faia suʻesuʻega faʻavaomalo masani ma faʻamaʻi faʻamaʻi, faʻatau naʻo mea e totoina ai le ola maloloina mai se tagata gaosi oloa.