Pear

Pear "Elena": o mea lelei ma le lelei o ituaiga, totoina ma le tausiga

Talu mai aso anamua, o le pi o le laau sili ona lauiloa. O lenei tusiga o le a fesoasoani ia te oe e totoina se pi o le ituaiga "Elena" e aunoa ma ni faafitauli ma fiafia i ona fua suamalie.

Uiga masani o le pi "Elena"

Peina "Elena" o se ituaiga taumalulu vave. O se fualaau aina pupuu lenei ma se pale pyramidal. O fua e ola e tusa ma le 190 g, lanu samasama susulu. O le tofo e suamalie ma e manaia ma e laitiiti lava. Gaosiga mai le tasi laau - e oo i le 40 kilokalama. O lenei faʻamatalaga o le ituaiga "Elena" o le a fesoasoani ia te oe e fuafua pe totoina i lau lava togalaau pe leai foi.

E te iloa? Sa sosola ese Eleni anamua mai le gasegase o gasegase i le gasologa o le sami faatasi ai ma le fesoasoani a pears. Latou te faʻaauau pea ona latou faʻaaogaina nei fasi fualaau suamalie, ma ua faʻaitiitia le faʻaalia o le gasegase.

E taua foi le fai atu e uiga i paina pollinators. E tele ituaiga o fualaau 'aina e manaʻomia ona totō isi ituaiga i totonu o le vaʻai. O le a latou faaleagaina i latou.

Peina "Elena" e le manaʻomia ni eletise. O lenei meatotino ua taua lava-fertility. O le mea lea, o lenei ituaiga e tutoatasi lava e fuaina fua.

Le lelei ma le le lelei o le ituaiga

E pei o laau uma, o le ituaiga o eleni "Elena" ei ai ona lelei ma mea le lelei.

Faʻapitoa:

  1. Le tofo lelei o le fua;
  2. Faʻaaloalo i le malulu;
  3. Maualuga maualuga;
  4. Feteenaʻiga i faʻamaʻi faʻaleagaina;
  5. Resistance i le paʻu;
  6. Le foliga mai o le fua;
  7. Lauina i le pusaaisa mo le fa masina;
  8. Uma le taumalulu.

O mea le lelei o lenei vasega e laiti:

  1. Faatasi ai ma le tele o le seleselega, o fua e le o se vaega e tasi;
  2. Tausaga faigata o le taumalulu.
I le mataupu faavae, o le elena "Elena" e sili atu ona lelei nai lo mea le lelei, o lona uiga e talafeagai le totoina o lenei laau aina ma fiafia i le seleselega.

E te iloa? O le Saina, fai mai "fen li", o lona uiga o se tasi o mea e lua: vaega pe faʻasoa se paʻu. O le mea lea, o le talitonuga faalelotu anamua a Saina na fai mai e le mafai ona e tufatufa atu se pine, pe a vavae ese mai ai.

Faʻapitoa e totoina ituaiga paʻu "Elena"

Le taimi e totō ai

Peina "Elena" na toto i le autumn po o le tautotogo. E tatau ona manatuaina o le totoina o le totogo e faia i le afa muamua o Oketopa, ao lei amataina le kiona, ma o le tautotogo e pau i le faaiuga o Aperila, pe a uma ona tafe.

E talafeagai le faʻamalamalamaina mo le itu i saute o le atunuʻu o le faʻaaogaina o le totogo e aoga ona e le aʻafia le aʻa i le vevela vevela. I totonu o le itu i mātū e tatau ona totōina paʻu i le tautotogo, pei o le taumalulu malulu o le a mate ai le laau.

E faapefea ona filifili ma saunia se nofoaga i lalo o le pear "Elena"

A o lei totoina, filifili se nofoaga mo le pi. E tatau ona vevela, ae le vevela, ae e tatau ona manatuaina o le ea e tumu i vaʻa vai o le ai ai se aafiaga leaga i luga o le laau ma o le a amata ona mamae. I totonu o le togalaau, e tatau ona totō le pi i le itu i saute, poʻo le itu i saute-sisifo, poʻo le itu i sisifo.

E le tatau ona sili atu le lua mita i le eleele. O le palapala palapala e le aoga mo le elena "Elena", talu ai e le taliaina le sili atu o le susu.

Na tonu ia i matou e fiafia o ia i paʻu, o lea matou te liliu atu ai i le sauniuniga o le saite mo le totoina.

Lua amata ona fai i le tautoulu, e tusa lava pe latou te filifili e toto se pi i le tautotogo. E mafua mai i le mea moni e faapea, i le taimi o le taumalulu, o le a faʻaputu le pu, ma a uma ona totoina, e le tatau ona popole i le "simi" o le palapala.

E taua! Faʻanofoina le ū o le uʻamea o le paina e faʻaumatia.

Afai e te filifili e toto se pi i le tautoulu, e tatau ona e saunia le eleele i le vaiaso aʻo lei totoina. O le loloto o le pu e faalagolago i aʻa o le fatu. E tatau ona 50 cm, ma e tusa ma le mita le lautele.

E mafai foi ona eli se lua loloto. E faia lenei mea ina ia faʻatumu ai le lua i le 3 cm o le eleele lafulemu, lea o le a faʻafefiloi pe o le humus, poʻo le peat, poʻo le superphosphate.

E taua! Aloese mai le fausiaina o le kulimi, e mafai ona afaina ai le fualaau aina.

O le puaa ua lafoina i le ogatotonu o le lua, talu ai e mafai ona pala le peʻa e aunoa ma se pusi. O le pito i lalo o le lua ua tatalaina, ma ua faia ni pu i puipui o le lua, lea o le a faaleleia ai le fesuiaiga o le ea ma o le a faaosofia ai le tuputupu ae o le aʻa.

Laasaga taʻitasi i le laasaga o le totoina o fatu

O lea e tatau ona taʻu atu e uiga i le totoina o se fatuga i totonu o le lua.

  1. E tatau ona saunia le fatu. O le laau na teuteuina aʻa mafiafia ma aʻa malolosi e oo i le 12 cm ma oti atoa le pito i luga. O lenei la o le laau o se laau saʻo, e tatau ona tuu i se pakete vai mo se itula.
  2. O le eleele na eliina mai le lua e fefiloi ma le efuefu i le maualuga o le 1: 1 ma faʻafefe i vai. O le faifai pea o le faʻafefiloi e tatau ona foliga tutusa ma se kirimulusua mafiafia. Faʻapipiʻi aʻa i le paluga.
  3. Tata le eleele i le pito i lalo o le lua ma tuu ni fuamoa saʻo se sefulu i le pito i lalo. Ona faatumu lea o le lua i se paluga o le eleele ma le efuefu ma fufulu i le eleele matutu.
  4. Tatou te totoina se laau. E taua le amanaia o le aʻa i le maualuga o le pito i luga o palapala. E mafai ona e tuʻu se pa i le pito i lalo o le lua pe fai se maka i luga o le pine. O lenei mea o le a fesoasoani i le faʻamautu lelei o le fatuina, e aunoa ma le faʻalolotoina o le ua.
  5. A uma mea uma, matou te faʻatumu le lua i le eleele ina ia faʻamautu le laau. Tatou te tuu ni fuamoa fuamoa i tafatafa o le nofoaga. A maeʻa lenei mea, e lilo le lua i le eleele "ma se faaputuga". O lenei maupuepue o le a faʻamauina pe a uma ona fafaga
  6. Otioti pito i luga ma le lotoa togalaau poʻo se paluga o le eleele ma le efuefu.
  7. O le palu e nonoa i se pine, ae le o le tosoina.
  8. Totoina pi e sili atu i le lua pakete vai.
  9. O le pristvolny liʻo e mulimulitaʻi ma peat, sawdust, compost poʻo pepa.
O laʻau e tuʻuina atu i le laau ni meaʻai mo se taimi umi, ma e mafai ona galo e uiga i le fafaga i le taimi.

E taua! Fuamoa atoa e mafai ona sui i fuamoa fuamoa.

Tausaga faʻaleleia mo ituaiga paina "Elena"

A uma ona totoina paʻu e tatau ona mautinoa le tausiga lelei o le laau. I le uma, o se faʻamaoniga lea o se seleselega lelei.

E faʻafefea ona faʻafefe le pears

E pei ona taʻua muamua, o le laau e fiafia i le susu, o lea e tatau ai ona e mafaufau e uiga i se faiga e fausua ai pears, "Helena". Lelei - faʻasusu. O le mea lea, o le vai e ulu atu i le laau atoa e ala i le tele o pu laiti.

E mafai foi ona e faia se tamai taʻi 12-centimita i luga o le pi. E tatau ona faia le tele o taimi i le taumafanafana ma le tautotogo. I le tulaga o le vevela, e tatau ona faʻafeinu vai masani.

O le mea taua o le manatuaina e manaʻomia e le laau le faʻamautu lelei, ae e le tatau foi ona e galo e uiga i le faigata o le taumalulu o le pear "Elena". Afai e le maua e le laau le aofaiga sao o le susu i le taumafanafana ma tuuina atu se seleselega lelei, o lona uiga ua toilalo le laau. O nei laau e le faʻasaina le sulu.

E te iloa? O le mea e ofo ai, o se paʻu vaivai, uumi ma suamalie e fesoasoani e faʻamalosia ai ou nifo. O mea uma lava e uiga i microelements. Pear e maua ai le calcium ma le phosphorus, lea, o le galulue faʻatasi, faʻamalosia le faʻamafana nifo.

O afea ma pe faapefea ona fafaga

O le laʻei pito i luga o se tasi lea o laasaga taua e agai atu i le maualuga tele o Helena.

Ina ia iloa mea e te manaʻomia e fafagaina ai le laau, e mafai ona e tilotilo i ona foliga vaaia.

  1. Afai o foliga o le paina e tilotilo i lalo, o lona uiga e leai se gaosiga o le laau;
  2. O le matua o le matua ma le faaitiitia o le tetee i le malulu o se faailoga o le tele o le vevela;
  3. O le paʻu o le tipi i le pito i lalo o le laau ma le taofiofi o le pi o le leai lea o le maika.
  4. O le lanu uliuli o laulaau ma le vave faʻamagoina o ni faailoga o le vaivai o le paseka;
  5. Afai o le paʻu e foliga mai i laulaau, lea e tau atu i le oti o nei eria, o le leai o se konupini.
E manaʻomia lou fafagaina o siaki i lea taimi ma lea taimi, aua o le a maua e le laau ni meaʻai lelei. O le fugaina ma le tatau lelei o le galala e avea ma masani.

E taua! Fertilize le fua o le laau pe a tupu i luga o le eleele lafulemu.

O le faʻaleagaina o le eleele sili ona lelei e mafai ona aʻafia ai le fausiaina ma le malosi. Mo le faʻaaogaina o le faʻaaogaina o auala eseese e faalagolago i le ituaiga o pene.

O nisi o fai togalaau e tuʻuina atu meaʻai i le tautoulu. O lenei mea e mafai ai e oe ona saunia se pi mo le taumalulu ma maua ai le eleele ma meaʻai uma mo le taumalulu. Faʻafoe le tosoina o le autumn ona o le seleselega.

O isi faifaatoaga e faʻaaoga le faʻaaogaina i le tautotogo O lenei fafaga e fuafua i le toe faʻaleleia masani o le laau mai le faʻauʻu.

E mafai ona saunia lelei mo le tuputupu aʻe o le vaitau. E fesoasoani foi i le faaleleia atili o le lelei o le seleselega i le lumanaʻi.

E te iloa? E tasi le pear e aofia ai le 20% o le manaoga masani o fiber, 10% o le vitamini C ma le 6% o le pata.

Ina ia mafai ona fuafua le ituaiga o fesuiaiga, e tatau ona e faalagolago i mea nei:

  1. Tausaga;
  2. Foliga vaaia;
  3. Taimi o le tausaga;
  4. Sini o le eleele
I le taimi o le autumn, faʻapipiʻiina ai masini ma fuālaʻau. E tufatufaina i latou i le loloto o le laʻau i le loloto o le 45 cm. O nei fomaʻi e faʻaaogaina i le 5 tausaga. O le fua o le faluga ua fuafuaina e faʻavae i luga o le matua o le laau ma le taua o mea taumafa o le eleele. Organics saofaga i lalo o le laau ile lua tausaga. Nitrogen fertilizers faʻasalalau le tuputupu aʻe ma le fuaina o pears.

E le tatau foʻi ona e faʻagaloina le fafagaina o foliar. Fertilizer o se vaifofo o meaʻai. E aofia ai le 2% o vaifofo o le potassium sulfate.

E tatau ona suʻe le vailaau o le urea i le 10 aso pe a maeʻa ona tupu. Toe fufulu pe a uma le lua vaiaso.

E mafai ona e faʻaaogaina fafaga faigata, mo se faataitaiga, ammophos, nitrophos, nitrophoska ma nitroammophos.

I le faaopoopo atu i le macro-fertilizers e manaʻomia ona faia ni micronutrient fertilizers. Faatasi ai ma la latou fesoasoani, o le palapala ua faʻamaoaigaina i le uʻamea, manganese, zinc, ma isi. Filifili ia mea e faavae i luga o le tuufaatasiga o le palapala.

E mafai ona e faia ni manulele e aofia ai le phosphorus, nitrogen ma le potassium.

E taua! Faʻaeteete i mea tau meaola, aua e mafai ona taʻitaʻia ai ogaoga ogaoga o fafie.

O le a le taimi ma le auala e teu ai peʻu

O le teuteuina o le pear "Elena" e faia i le tautotogo, taumafanafana ma le taumalulu. O lenei faiga e faʻaleleia ai le tulaga lelei o le fualaau aina, faʻasolosolo le fuaina ma le tuputupu ae o le laau, faʻaleleia le susulu o laulaau. O le teuteuina e fesoasoani e tupu ai le laau e te manaomia e tuputupu ae ai ma se pusa malosi e mafai ona tatalia se fua tele o fualaau taumafa.

O le teuteuina o le tautotogo e faia i le maeʻa ai o matagi.

Trimming tulafono

  1. Faʻaaogā se pulu fua matala mo lenei faiga. Mo laau tetele e manaʻomia ona faia se taʻavale. A uma ona tipiina, o mea uma e fai i le togalaau e faʻamaʻiina i le ava malosi.
  2. O le ogalaau tutotonu e faapuupuuina e le tasi vaefa. O lenei mea o le a mafai ai ona fatuina se ipu faʻamalosi i le lumanaʻi.
  3. Trimming e faia i le vevela e le laʻititi ifo i le 5 ° C .
  4. A maeʻa le faʻataʻitaʻiga, ona faʻafefiloi lea o fasi falaoa i vailaʻau nei: suauu paʻu, vali paʻu, pitch garden ma Rannet.

E lua auala e faʻapipi ai. Muamua: tipi i le pito i lalo o le paranesi. Ma o le paʻu e le pala, o le tipi e faia i le pito i lalo, ona oʻo ai lea i le pito i luga. O lenei mea e mautinoa ai le saoasaoa o le tuputupu aʻe o taamilosaga pito i luga ma le fafaguina o tumutumu o loʻo i lalo ifo o le tipi. Aʻo leʻi teuteuina le tautotogo, e faʻasaina le faʻaaogaina o le faʻamalolo faʻasama.

O le saʻo o le tipiina o se laau o le a mafai ai e le pi ona amata ona maua se seleselega tele, ma o le a tupu uma nofoaga uma.

O le teuteuina o le taumafanafana o se ituaiga o vavao. I le tau mafanafana, o loʻo ola ai pine i luga o luga o laau.

I le taimi nei, e taua le mafaufau pe o le a le taimi e togi ai ma o le a le tali o le pear:

  1. Faʻailoga i le masina o Iuni. O nei teuteuga e mafua ai le tuai ona tuputupu aʻe o tipu, ae e fesoasoani i le faʻaleleia fou. E taua le manatuaina o le pine e afaina ai le tuputupu aʻe o vaitau o pears, ma e afaina ai le taumalulu.
  2. Faʻailoa i le pito o le atinaʻe tuputupu aʻe. E faʻaleleia ai le matuitui o laʻau.
Matou te le fautuaina le teuteuina o le taumalulu, ona o le maualalo o le vevela e leaga le aafiaga i le laau. O lala e leai se taimi e faʻamalolo ma feoti ai mai le kiona.

O ia teuteuga e faia mai le amataga o Novema ia Mati, aua o le taimi nei ua malolo ai le laau. O ia teuteuga ua faia ma se meaʻai. Aveese le koluse, vaivai, lala paʻu.

Mo le vavaeina o lala tetele e te manaʻomia e tatala ai le ogatotonu o le laau. E manaʻomia le teuteuina o le taumalulu pe afai e te manaʻo e aveese le maualuga o le laau ma aveese lala toto. Ina ia mautinoa o le a vave ona faʻamalolo fasi pepa ma aua nei togi i le taumalulu, ia faʻaaoga se pulu vaovao ma, pe a uma ona teuteuina, togafiti fasi pepa i se togalaau.

E te iloa? I totonu o Europa, sa ulaula lau paʻu, ma na na o le tapaa lava.

O afea e selesele ai ma pe faʻapefea ona teuina ituaiga o meaʻai e 'Elena'

O le tele o fai togalaau e faʻaaoga uiga nei e amata ai ona seleseleina fua o le pua:

  1. Lanu o le paʻu;
  2. Faiga faʻamalosi faʻamalosi;
  3. Lanu, tofo ma le tofo o le pusa.
E mafai ona e uuina se paʻu i lou lima ma mimilo sina mea itiiti. Afai o le pine e vavae ese mai le lālā - e mafai ona e amata seleseleina. Afai e taofi e le pea, ona le oʻo mai lea o le taimi.

O le seleselega o le seleselega "Elena" ua oʻo ia Oketopa. O lea, e amata mai lenei masina, e mafai ona e amata siaki pears mo le matua ma le seleselega.

A maeʻa ona e aoina le pears, e tatau ona tuʻu i se nofoaga malulu ma malulu mo le matua. O sea nofoaga e tatau ona muaʻi faʻamasani ma faʻamalosi.

I totonu o lenei potu e tatau ona e tausia le vevela lelei ma le vevela. I le taumalulu, o le vevela e tatau ona oʻo i le 3 ° C, ma le susu o le potu - 85%.

O le susulu tele o le susu po o le vevela maualuga e mafua ai ona vave pala le pears. Afai e maualalo le vevela ma e vevela le ea, e faʻavaivai pea pears ma leiloloa lo latou fiafia.

Pepa e tatau ona tuʻu i pusa faʻapitoa, o le teuina i luga o le fola e taʻitaʻia ai. Pusa pusa e tatau ona lelei lelei. I le taumalulu, e tatau ona e saunia ni fata. O laʻau o loʻo faʻapipiʻiina i luga o latou pito ma fusi i le meataalo.

E taua! Aua le tuʻuina isi fualaʻau fua i tafatafa o pears.

Aveʻese pears ma pala.

O le teteʻeina o ituaiga paʻu "Elena" i faʻamaʻi ma faʻamaʻi

Peina "Elena" e puipuia mai i le tele o faʻamaʻi faʻamaʻi, aemaise le paʻu po o le Septoria.

Maʻi

  1. O le kanesa o le Black (e afaina ai lau ma fua, o nisi taimi o le paʻu lava ia, o se tulaga matautia);
  2. Fua o le laau (faʻaalia o ia i le ituaiga o pala i luga o le fua, e vave ona salalau).

Pests

  1. Aphid (e taʻitaʻi atu i le leaga o laulaau ma lo latou faʻaumatia vave);
  2. Paʻu moa (faʻaitiitia le maualuga o le atinaʻeina o le laau atoa ma 'ai le paluga o le pi mai totonu);
  3. Pear mite (laʻau lanu enaena, masi ma mate).

Faʻataʻitaʻiga faʻatonutonu

  1. O le kanesa o le Black I le amataga o le tautotogo, fufulu le alo. Lafoa le lau ua afaina i le vai o Bordeaux. Faʻaumatia laʻau pau ma fua pala.
  2. Fua le pala. Faalua teuteuina i le aveesea o le mago ma lala ua mate ma fualaau pala.
  3. Green aphids. E mafai ona e faʻaaogaina le apa ma le fasimoli sprays. 300 g o le pefu o loʻo kuka i le 10 lita o le vai ma le 40-50 g o le fasimoli ua faaopoopo.
  4. Pee moth. Taofi i le va o laina ma laina o laau. Fai i le tautotogo ma le taumafanafana. E mafai foi ona faʻaaogaina mailei mai le Pheromone. Faʻaauau le teuteuina o tipu. E mafai foi ona faʻaaogaina iniseti.
  5. Pear mite Aoina lau paʻu ma pala ma mu. E mafai ona faʻaaoga le spraying - 0.2% Decis ma Inta-Vir.

E te iloa? I le senituri lona 18, o le pi na taua foi o "fualaau suamalie" ona o lona lamolemole, o lona tino.

E sili atu uiga lelei o le Pear Helena nai lo mea le lelei. O le mea lea, afai e te manaʻo e te fiafia i fua suamalie o le fualaau latalata i le Tausaga Fou, ua faia mo oe.