Fale

Lelei vave seleselega ma se tamai fale-mumu mo laau

Ua iloa lelei e le au fai togalaau o laau totō ua tupu i luga o le auala e sili atu ona malosi nai lo totonu o laau. I le amataga o aso muamua mafanafana, e sili atu ona talafeagai le aveeseina o fualaau o fualaau faisua mai nofoaga ma fale ina ia mafai ona faʻafefe ma masani i fafo.

Ina ia puipuia i le vaitau lenei, e faʻaaogaina ai ni greenhouses faapitoa ma faʻaaogaina ai le tele-greenhouses.

Tuutuuga o le totoina o laau

Totoina o taimi mo fale le tumau e faalagolago i le vevela o le ea. E masani lava ona oo mai tulaga e taliaina faaiuga o april. O le puleaina o le vevela o le po e tatau ona amata ia Mati. E tatau ona malepe le fale koli ma amata ona mafanafana le eleele i totonu mo le totoina pe a oʻo i le vevela o le po i luga atu o le 8 tikeri, aʻo le aso e le tatau ona pau i lalo ifo o le 15.

Auā e mafai ona faia le faʻataunuʻu muamua "moega mafanafana" i le tulaga o se aluga o le mana ma le faapalaga i lalo o le eleele. O le faʻavelaina o meaʻai e faʻaleleia ai le vevela i lalo o le malutaga ma fesoasoani i laau e puipuia i latou mai pogisa po.

E le gata i lea, i le taimi muamua, e mafai ona e amata faʻaaogaina se moli matala pe a totoina ni togalaau e sili atu ona malulu, e pei o le kāpeti, i totonu.

I le totoina o laau vevela (pepa, tamato, kukama), e le tatau ona e faanatinati.

Muamua, ia mautinoa o le vevela i totonu e le pa'ū lalo ifo i lalo ifo o le 10 tikeri i le po, a leai o le a amata ona tiga au laau toto ma faʻagesegese ai lo latou alualu i luma.

A oʻo mai, mafaufau i le avanoa e toe foʻi ai le kiona ma sauniuni isi malutaga. O lenei matafaioi e mafai ona faia e se isi vaega faaopoopo o ata tifaga pe ufiufi mea, e pei foi o se palanikeke tuai po o se palanikeke, lea e tatau ona ufiufi ai le kiona i le po.

Ituaiga o greenhouses

E fuafua i le tulaga o le fausaga mo le totoina o laau, ua vaevaeina i latou ituaiga e lua:

1. Mini greenhouses
Faʻaaogaina i totonu (i totonu o le fale poʻo luga o le faletupe). Faamoemoega o lo latou faaaogaina - fale faʻamafanafana mo le totoina o fatu.

O le faʻavae o latou atigipusa o le laʻititi laʻitiiti e ufiufi i le tioata. O le faʻatinoga o le faʻavaa o le faʻaputuina ma taofi le vevela mo le faʻamalosia. O le faʻamavaeina i ia tulaga e faʻatupulaia le tele.

Ina ia sefe avanoa mo atigipusa, o le ituaiga o ie ua tuʻuina atu. E le gata i lea, o lenei mamanu o loʻo ufiufiina i se pusa ata manino. O sea fausaga ma pusa i se vevela lelei faigofie ona taofimau i luga o le balcony poʻo loggialea o le a lava le malamalama mo laau, ma o le a le faʻaloloa e peiseai sa teuina i totonu o se fale.

2. Lauga
O le fale e tasi lava lea e tasi, e faʻaaogaina mo le totoina o fualaau faisua, ae ese mai i le laʻititi. E tele ni faʻalautelega o ia mini-greenhouses. Tulaga masani mo a latou mamanu - faia o tulaga lelei mo fualaau 'aina. I lalo o le fale e tatau ona talafeagai le vevela ma le vevela, faapea foi ma le malamalama ma le lelei o palapala.

Greenhouses mo laau i totonu o le togalaau e eseese ituaiga.

O le faigofie lava arc. O latou foliga e faia i palasitika po o paipa paipa. Ufiufi mea fautuaina palasitika ata, aua e tumau pea le mafanafana ma mafai ai ona mafanafana le palapala mo le gaosiga.

O se filifiliga, e mafai ona e faʻaaogaina se fale kesi e faʻavae pusa laupapa, ufiufi i se fausaga tuai tuai poʻo se faʻavaa o uila o loʻo ufitia i ata. Mo le sili atu le avanoa i le malamalama i lenei mamanu, o le puipui pito i tua e maualuga atu nai lo le pito i luma.

Maualuga greenhouse mo tipu e tatau ona laiti, mo le sili atu ona puipuia o vevela i totonu.

O le a le fanua?

O le faʻamoemoega o le faʻaaogaina o auala poʻo fale puipui mo meaola o lo latou fetuʻunaʻi lea i tulaga o le toe faʻaleleia atili. Afai e ave laau i luga o le auala ma vave ona totoina i totonu o le eleele avanoa, o loʻo i ai lamatia o latou oti. O ia laau toto e vaivai, e faʻaloloa, e le faʻaaogaina i le la.

O le totoina o fuālaʻau mo laau e amata ia Fepuari i luga o tulaga faʻafesoʻotaʻi i luga o faʻamalama, ona toso ai lea o laau i mini-greenhouses i luga o loggias ma mini-greenhouses mo tipu.

E oʻo i le taimi o le galueaina ma le faʻafeiloaʻi i greenhouses aganuu ua vaevaeina i:

  • Tuai - seleri, pepa, isalaʻelu, fuluʻilaʻau, lela. Faʻailogaina mai le amataga o Fepuari i le ogatotonu o Mati.
  • Faatatauga - kukama, zucchini, uka. O le taimi o le luluina o le amataga lea o Aperila.
  • Late - kapisi, asparagus. O le totoina o nei fualaau toto ua totoina i totonu o se fale koli, e amata i le luluina, lea e faia i le faaiuga o Aperila.


Aso o le lūlūina o fatu mo laau toto o le vave ma le totoina o togalaau aina ua fuafuaina i se auala e filifilia ai i latou i le taimi e matua mafanafana ai le eleele i totonu o le fale lauʻeleʻele mo laau.

O le fualaau aina e totogo mai i totonu o se tamai faletalama mo fualaau ma ufitia i latou i le malulu.

Fatu laau ola i totonu o se fale lauusiusi poo sina fale-moli malosifaʻafefe. Mai i lea ituaiga fatuga o loʻo i ai se avanoa e maua ai se seleselega o fualaau faisua.

Afai o se "moe mafanafana" o loʻo faia i totonu o le kiona, e mafai ona vave lulu fatu i totonu o le lauʻeleʻele ma faʻafefe ai laau i le laasaga o le tasi poʻo le lua laʻau moni. O lea ia maua ai ni laau mo le lafoaia o fanua poo greenhouses.

Faiga lauiloa

O loʻo iai i le taimi nei le tele o greenhouses o ituaiga eseese ma faʻasologa. O le sili ona lauiloa ma le sili ona faamanuiaina, e tusa ai ma iloiloga a tagata faatau, o faʻatusa nei:

  1. "Vaitafe o le Palram Sun". Pulu tioata mumu faʻatasi ai ma le paʻu o le polycarbonate. Fuafuaina mo le tulaueleele. Taumafa e itiiti ifo ma le tasi le kilokalama. E lua ni pu mo le ea. Tuuina atu o le malamalama mama. E faʻatulagaina i ni pusi se fa o loʻo tuʻuina i le pusa. O lenei fale kosi e le manaʻomia se faʻaopoopoga faʻaopoopo, ua saunia atoatoa mo le faʻaaogaina.
  2. "Faʻafouina le Kamupanī". I le pito i lalo o se faʻamaufaʻailoga faʻamafaʻataʻitele 20 mm le lautele. Ole maualuga - 80 - 100 cm. Faʻamau i luga o le eleele ma faʻalavelave fa fa. Ua faʻapipiʻiina ma se tapuni faʻatasi ma se avanoa e lua itu, lea e matua faigofie i le tausiga o laau totō ma faʻamautinoa le maualuga o le faʻamalamalamaga i aso mafanafana. Faʻafaigofie ona faʻapipiʻi.
  3. "PDM -7". Fale faʻaoloa lanu laiti mo le togalaau togalaau. E fitu vaega o le arc palasitisi. O le ufiufi e lua-fesuisuiai: polycarbonate poʻo le ata. E fesoʻotaʻi lima uma lava faʻamalama ile kapoli, e aunoa ma le faʻaogaina o soʻo se meafaigaluega. Mo le faʻapotopotoga, o loʻo tuʻuina atu se seti o taʻaloga ma fesoʻotaʻiga fesoʻotaʻiga.
  4. "Loto." Fuga o le arc, maualuga 70-80 cm. Faʻapipiina - ufiufi le meafaitino "Agrotex", maualuga 35g / m2, faʻatasi ai ma se puipuiga faʻapitoa mai ave o le ultraviolet.
  5. "Fuafuaga - o se togalaau". Mini moli kiona mo le faletusi. E i ai filifiliga e lua ma tolu fata. O le pito i lalo e faia i le uamea-palasitika. O le pusa faʻapipiʻi e aofia ai se pusa palasitika ma se kesipala.

Faʻaaogāina o se lauʻeleʻele mo fualaau - o le avanoa e maua vave ai fualaau faisua io latou lava 'upega tafaʻilagi. Filifili le filifiliga e saʻo mo oe i tulaga o tau ma le tele, ma o le ae maua le avanoa e ola malosi ai, totō fualaau faila.

Ata

Faataitaiga lauiloa:

Palram sunli


Novator Mini


PDM-7


Loto


Garden Planet