Tomato ituaiga

Tomato Marina Grove: totoina, tausiga, lelei ma le le lelei

O faifaatoaga ma faifaatoaga e matua faigata lava ia latou fualaau aina ma e masani ona le fiafia ia i latou. E oo lava i tagata poto faapitoa tomai faapitoa e le mafai i taimi uma ona tuufaatasia le lelei o le tofo o fualaau aina ma se fua tele. E faʻatatau atoa lenei mea i tamato.

O le tele o tamato e manaia tele pe a faʻaaogaina fou, ae e matua le talafeagai mo le faʻasaoina, ma le isi itu.

Talu ai e faigata ona filifili ituaiga tomato e talafeagai i itu uma, e taatele le totoina o ituaiga eseese. Ae talu mai le amataga o Marina Grove, o lenei mataupu na toetoe lava a foia.

Afai ua uma ona e filifili e faataitai le tomato Marina Grove, o le ae fiafia i ona uiga ma le faʻamatalaga o le ituaiga. Tatou taumafai e taulimaina nei mataupu.

Tomato Marina Grove: faamatalaga eseese

Tomato Maryina Grove o loʻo i ai faʻamatalaga nei: laau toto e oʻo i le 150-170 cm le maualuga, o lea e sili ai ona tupu le ituaiga tomato ma lua pu.

Atonu e foliga mai e malosi tele ia te oe, ae e manaʻomia pea ona nonoa, ma a oʻo ina amata ona suamalie fua, o le a latou manaʻomia ni lagolago ma fua.

I luga o le togavao o le Marina Grove o loʻo i ai le tele o lanu lanumeamata lanumeamata lanumeamata, lea e foliga mai o fua o latou fua.

O fai togalaau faʻapitoa e fautuaina le aveeseina o laʻau pito i lalo ina ua maeʻa ona faʻatumu. O lenei mea e faʻaleleia ai le tuʻuina atu o tamato i meaʻai ma faʻaleleia le palapala ile pu.

E te iloa? E aliali mai o tamato uma e sili atu ma le 90% vai.
O le tele o tomato Mariaina Rosh e le mautonu i le malamalama ma tumau ai le vevela.

Faiga e toto ai tomato

Le totoina o se tamato e tatau ona e filifilia se aso mafanafana pe ae alu e suʻeina fatu laau i le eleele. E fautuaina le fafagaina o tamato ma maniua. O le tau i luga o moega e tatau ona faatoa amata pe a uma ona vevela le palapala i totonu o le fale koli. I le faagasologa o le tuputupu aʻe ma le faʻavaeina o fualaau e manaʻomia ona fafagaina faʻamaʻi faʻamalosi.

O fea le nofoaga sili e totō ai Marina Grove

Afai na e filifilia muamua fatu o tomato Marina Grove, o le ae fiafia i le totoina o mataupu.

O faufautua Tomatoes Maryina Roscha e fautuaina le ola i luga o se eleele puipuia. O le mea lea, o laumei faapitoa ua saunia faapitoa e talafeagai mo lenei ituaiga o tamato. I moega avanoa, o nei tamato e mafai ona totoina i na o le itu i saute.

Manaomia eleele mo se seleselega mauoa

O Tomatoes e sili ona mataʻutia i le palapala lea latou te ola ai, o le mea lea o le eleele e tatau ona i ai se vevela. O fatu o le a tupu mai i le vevela e lelalo ifo i le +14 ° C, o le mea sili mo lo latou atinaʻe o le + 22 ... +26 ° C i le ao ma le + 16 ... +18 ° C i le po. Lagi i lalo ifo o +10 ° C ma luga atu +32 ° C faagesegeseina le tuputupu ae o fatu, ma i le vevela i lalo o le ° 0 ° C e mate ai.

I le vaitau o le tuputupu aʻe, o le vevela o le palapala e tatau ona + 18 ... +20 ° C. Tomatoes Maryina Rosh malosi aʻa, ma o le mea lea latou te manaomia ai le fausua. O eleele mamago e mafai ona paʻu ai fugalaau ma ovaries, faʻapea foʻi ma le faʻamaina o fua.

Mo le seleselega tele e tatau ona faʻamautu le palapala palapala i minerale ma meaʻai. E le gata i lea, o nei tamato e ola lelei i luga o eleele vaivai e faigofie ona mafai ona vevela ma vevela vave.

O le kulimi ma le peat soils e malulu, ma o oneone oneone e manaʻomia ai le tele o fugalaʻau, talu ai o loʻo i ai ni mea faʻalaʻau laiti. E le tali saʻo Tomatoes i le eleʻele o le eleele ma maua ai se seleselega lelei.

E te iloa? O laʻau Tomato e leaga tele.

Totoina o laau ia Marina Grove

O se vaega tāua mo tipu o lona sauniuni lea mo le totoina, lea e amata i se taimi umi ao lei totoina mo se fale tumau. Ina ia puipuia ituaiga uma o faʻamaʻi togafitia togafitiga o Bordeaux. O lenei faiga e manaʻomia e fai pe a uma ona faʻavasega i le eleele.

Lua vaiaso ao lumanai le mea na tupu, amata ona totoina ita. Mo le faia o lenei mea, i totonu o greenhouses o taimi e aveese ai le faavaa. Afai e faʻamaʻaʻa lelei le totoina o laau, ona avea ai lea ma lilac.

I nai aso ao le i totoina i luga o laau taʻitasi, e manaʻomia le tipi pito i lalo. O lenei mea o le a fesoasoani i le totoina o laau toto lelei i le nofoaga fou. Afai ua sauni lau vaomatua mo le gaosiga, ma e le mafai ona e tauaveina i le taimi nei, ona taofi lea o le faʻafeinu ma faʻaitiitia le vevela o le ea - o le a taofia ai le tuputupu ae o le laau mo sina taimi.

Ina ia tausia tumutumu i luga o le pulumu muamua, ia sosolo i le fofo solution i le lima aso ao leʻi totoina (1 g o le boric acid i le 1 lita o le vai). O le fatu, saunia mo le totoina, ei ai fatu i luga o le lima, o se laau mafiafia, laulaʻau lapopoa ma se aʻa.

E sili ona lelei le totoina o laau i ni asiasiga. Talu ai e manaʻomia le tuʻuina o le Marina Grove i totonu o se eleele puipuia, o le taimi o le totoina e fuafua i le ituaiga ma le nofoaga o le palapala.

Faatasi ai ma se tautotogo mafanafana e mafai ai ona e totoina ni fatu i totonu o greenhouses vevela vevela i aso mulimuli o Aperila. I totonu o le greenhouse e aunoa ma le faʻamafanafanaina, ae ia aofia ai ma le faʻavaa faaopoopo o fasi laau i le pepa - i le aso 5 o Me 5, ma i totonu o le kiona e aunoa ma se afi ma aunoa ma se fale - i le aso 20 o Me. Ae o nei uiga uma e vaʻaia - o le tau o loʻo tumau pea le pito sili ona lelei.

O le mea lea, ina ia alofia ai le lamatia o le vave totoina i foliga o gutu, e tatau ona e ufiufi le fale kati ma ni ata se lua mai le mamao o le tele o senitimita i le va oi latou.

Sauniuniga o palapala ma fatu mo laau toto

O le tapenaga o le eleele mo le totoina e tatau ona pa'ū. • Lisi moega mo tamato muamua ma faʻafefeteina i le faapalaga poo le humus. I le taimi lava lea ao le i totoina, faʻaopopo mea faʻapitoa i le eleele, e pei o le superphosphate poʻo le konatela chloride. I le tuputupu ae o le eleele tamato e manaʻomia le faʻamalolo, fafaga ma vele.

Talu ai ona o le eseese o Marina Grove o se kulupu, o le sauniuniga o fatu e tatau ona talafeagai. O ituaiga o tamato eseese o mamanu ua mamanuina mo le totoina i totonu o le greenhouse. O le luluina e tatau ona faia i le aso 15-20 Fepuari i pusa po o atigipusa e maualuga atu i le 10 cm.

E mafai ona e faʻatau pe saunia le palapala ia oe lava:

  • Ave i totonu o vaega tutusa humus, peat ma eleele maso. I luga o se pakete o lenei paluga, faʻaopopo 1 le sipunipuni o le pefu laupapa ma le 1 teaspoon o le potassium sulfate ma le superphosphate;
  • I le tutusa o vaega o paaga ua fefiloi ma humus, ona tuu lea i totonu o se pakete o lea paluga, faaopoopo se fagu lita o le vaitafe o le vaitafe ma se sipuni sipuni o le fafie po o le falaoamata o le dolomite, faapea foi ma le sipuni tele o le superphosphate.

Auala e toto ai fatu toto

Tomato fatu Maryina Grove muamua le fufulu e le tatau. Soʻo se faʻafefiloi e tatau ona faʻafefiloi faʻaluaina i le vaiaso ao lei lulu. E tatau ona susu. A o le lūlūina le faʻafefiloi, e sasaa atu i totonu o se atigipusa, faʻafeiloaʻi ma faʻatusatusa. A maeʻa ona faʻafeinu i se vaifofo o le sodium humate, e tatau ona i ai le vevela i le maualuga o + 35-40 ° C ma le lanu o le pia.

Ona tatau ai lea ona faia ni togalaau i 5-8 cm uma, ma le loloto e le sili atu i le 1.5 cm. O fatu e totoina i nei togalaau i se mamao e 2 cm mai le tasi. Ona latou manava. O pusa e tatau ona totoina e tatau ona tuʻuina i se mea manaia mafanafana. I le vaiaso, o le a aliali mai pine.

O vaega e filifilia Maryress groves

Sapa ma se pea o laulaau suavai (faʻapipiʻi) i le 8 x 8 cm pots. O fualaau toto o le a tutupu i totonu ia i latou e le silia le 20 aso. Mo lenei mea, ua tumu pusa i le eleele ma faʻafefeteina i lenei vaifofo: 0.5 g o le konatela permanganate e faaopoopo i le 10 lita o le vai ma le vevela o le 22-24 ° C. Pe a totoina fatu laau, e taua tele le vavaeeseina o siama maʻi mai mea maloloina. Afai e lafoaʻi le totoina o laau, ona mafai loa lea ona fao i le afa, ma le laʻau cotyledon o totoe i luga.

O aso muamua e tolu talu ona faʻatutuina, e tatau ona i ai le vevela o le ea + 20 ... +22 ° le ao i le ao ma le + 16 ... +18 ° i le po. A oʻo aʻa aʻa, e faʻaititia le vevela i le + 18 ... +20 ° O le ao, ma i le po i le + 15 ... +16 ° С. Faʻasalaina o laau e taʻitasi i le vaiaso, ae o le palapala e matua susu. Mo le vai e sosoo ai, o le palapala e tatau ona faʻamamago sina mea itiiti, ae le tatau ona faʻamalo atoa.

Lua vaiaso talu ona maeʻa, e tatau ona fafaga fua. Ina ia faia lenei mea, e 10 lita o le suavai e tatau ona faʻaaogaina i le sipuni ole nitrophoska. Meaʻai - faʻavae i luga o le ipu malamalama i luga o le ulo.

A maeʻa le tolu vaiaso, e manaʻomia ona totoina fatu laau mai pusa laʻititi i le lapoa (12/12 cm). Aua e teli i fatu. I le taimi lava e uma ai le totoina, sasaa le vai mafanafana i le palapala ina ia susu ai. A maeʻa le vai.

I le lumanaʻi, e manaʻomia e le palapala le suāuʻu talafeagai, e tasi i le vaiaso e lava. O vai taʻitasi e faʻasaina faʻapitoa. O lenei faiga e taofia ai le tuputupu aʻe ma le faʻalauteleina o fualaʻau.

E taua! E sili ona teuina tumato i le pogisa, aua pe a faʻaalia i le susulu o le la, e vave ona latou le maua le vaitamini C.

Lua vaiaso talu ona totō i totonu o fagu tetele e manaʻomia ona fafagaina laau. I le 10 lita o le vai, ave le 2 sipuni tele o le ash ash ma se sipuni o superphosphate. Meaʻai - tasi ipu i ipu.

A maeʻa le isi aso e sefulu, e tatau ona fafagaina ia fualaau aina i le paluga: 10 lita o vai faʻatasi ma le 2 sipuni tele o le nitrophoska. O le taumafa e tutusa ma le fafaga muamua. Faʻasaga faʻatasi ma laei.

E faʻafefea ona tausia ituaiga eseese o tamato Maryina Rosha

Na e faatauina mai tamato Marina Grove ma e le iloa pe faapefea ona tausia i latou? E faigofie lava: o le variva o Marina Grove e matua le mautinoa ma e le manaʻomia se tausiga faʻapitoa. O loʻo i ai ni faʻamatalaga mo le faʻatupulaia o nei hybrids.

O le tau i luga o moega e tatau ona faatoa amata pe a uma ona vevela le palapala i totonu o le fale koli. I le faagasologa o le tuputupu aʻe ma le faʻavaeina o laau e manaʻomia ai le faʻamaina o fugalaau faʻamaʻi.

E faʻafefea ona faʻafefe le laau

Suavai vai e manaʻomia ai le vai mafanafana ina ia susu ai le eleele, ma ia mautinoa e le matutu uma seia oʻo i le isi vaiinu.

Laʻei pito i luga o tamato

Marina Grove i le faagasologa o le tuputupu aʻe ma le faʻavaeina o le fualaau aina e manaʻomia ai le faʻamalosiina o fugalaau faʻapitoa.

Manua faʻamaʻi ma faʻamaʻi toto

Tomatoes Marina Grove e maualuga le tumau.

Latou te puipuia i le tele o siama masani, e pei o le fusarium, cladozpirioz ma le mosaic tapaa.

Seleseleina Marina Grove

O Marina Grove e maualuga lona gaosiga. Afai e tolu vao e tuu i luga o le sikuea mita, ona oʻo lea i le 6 kilokalama le aoina mai le tasi. O lenei mea e masani ona taatele mo ituaiga o tamato. Pau lava le eseesega o le tele o pulumu ma fua.

E taua! Aua nei teuina tomato i nofoaga malulu. Ona vave ai lea ona le toe maua lo latou ola maloloina ma le tofo.

Marina Grove: o mea lelei ma le lelei o le ituaiga

O le lelei o le Marina Grove o fua muamua ia o fualaau aina suamalie, o le suamalie o le tofo o tamato, o le fua tutusa o le seleselega, faasaoina lelei i le taimi o femalagaaiga, tetee atu i tulaga eseese o le tau ma mala masani.

O mea le lelei e aofia ai le mea moni e le o se mea e faʻaaogaina mo le totoina o fanua.

A maeʻa ona toe iloiloina le togalaau o le tomato, o lona faʻamatalaga, o mea taua o le galueaiina ma le tausiga, o le a mafai ona e tuputupu ae oe ma fiafia i fua manogi ma maloloina.