Faatoaga faatoaga

E mafai ona atinaʻe i ni meaʻai ma le avitaminosis D i moa.

Avitaminosis D o tagata vailaʻau e taʻua le le lava o fualaʻau o le igoa tutusa i le tino o moa.

O le mea moni, o lenei vaitamini e avea ma vaega malosi i le tele o faagasologa e tupu i totonu o le tino o le manulele, o le mea lea o lona faaletonu vave ona afaina ai lona tulaga.

O le a le vaivaiga D i le moa?

Avitaminosis D o loʻo faʻaalia i le tulaga o le toesea atoatoa po o le leai o se vitamini D i le talomoa moa. E mautinoa lava o lenei vitamini o loʻo aafia i le tele o togafitiga o le tino e tupu i le tino o le tupulaga. O le mafuaaga lena o lona leai o se aʻafiaga i le tulaga lautele o moa ma tamaʻi moa.

O lenei vaitamini e taua tele lona taua i le metabolism.. E leʻi leva talu ai nei, na maua ai e mafai ona faafaigofieina le gauaiina o suauu calcium e ala i le puipui o le intestinal e ala i le fausia o se polotini faapitoa.

E taua le matauina o le tuufaatasiga o lenei porotini e tele lava ina faalagolago i le vailaʻau D. O le mafuaaga lea e maua ai le vitamini D i na nofoaga o loʻo i ai se fesuiaiga malosi o le masima.

Afai e le lava le vaitamini o manulele, ona oʻo ai lea o le paʻu mataʻutia i le maualuga o le calcium, ona faʻamavae atoa ai lea mai le tino o le moa. I le le amanaiaina o le tulaga o le avitaminosis e oʻo atu ai i rickets.

Tetele o mea matautia

O le matafaioi o vitamini e leʻi leva ona faavaeina e saienitisi na aofia i le suʻesuʻega o moa.

Na o le taimi nei e mafai ona fai atu ma le mautinoa po o le a le faiga o le vitamin D.

Ae paga lea o lenei ituaiga o beriberi e le vave ona iloa, ae pe a mavae sina taimio le mea lea, e oʻo lava i se faifaatoaga moa ma le poto masani o le a le mafai ona malamalama i mea e mafatia ai lana lafumanu.

Ua iloa e tagata popoto o le le lava o le vitamini D e le o vave iloa, ae o ni nai vaiaso talu ona le paleni.

I lenei taimi uma, e tatau ona ia maua ni mea faʻafefiloi o meaʻai laiti ina ia mafai e moa uma ona lagona le leai o lenei vailaʻau taua. Ae ui i lea, o moa o loʻo mafatia mai le avitaminosis D i se taimi vave e le mate vave lava, lea e lelei mo le faʻatoʻaga.

Na lava lona taimi e faʻaola ai moa uma. O faʻamaʻi sili atu ona lamatia o faʻamaʻi pipisi e mafai ona vave fasiotia uma manufelelei i le faatoaga.

Vaʻaia o moa E le gata i tagata uma e tosina mai le ua. Saili pe o le a le mea e sili ona lauiloa ai lenei ituaiga.

O aʻafiaga o le beriberi C i moa e eseese mai le beriberi D. E mafai ona e aʻoaʻo e uiga i eseesega mai iinei.

Ina ia mafai e le moa ona oti pe amata ona tigaina, e tatau ona avea le faaletonu o le vitamini D ma se mea faʻalavelave, e pei o le siaki. O lenei faʻamaʻi e faigata ona togafitia, o lea o nei moa e masani ona fasiotia, ae e mafai ona aloese mai lenei mea i le mataʻituina o latou tulaga ile taimi.

Mafuaaga

Avitaminosis D e atiina ae i le tino o moa ona o le leai o lenei vaitamini.

I le avea ai o se tulafono, o le mafuaʻaga o soʻo se avitaminosis o le faʻaaogaina o le le lelei o le paleni o se tagata matua poʻo le tamaʻi manulele..

Avitaminosis D e masani lava ona faʻaalia i totonu o na tagata o loʻo 'ai meaai ma le le lava o le tino poʻo le leai atoa o lenei vailaʻau aoga.

O le isi mafuaʻaga mafuaʻaga mo le leai o se vailaʻau D i le moa e mafai ona valaʻau itiiti le malamalama i totonu o le fale ma e seasea ona savali. O lenei vaitamini e amata ona gaosia lelei i lalo o le gaioiga o le ultraviolet, e pei o manulele, e seasea ona maua i le ea, e masani ona tupu fua le vai vitamin A.

Mo mafuaʻaga lava e tasi, e tupu i moa o loʻo nonofo i taimi uma i vaalele e leai se avanoa e aunoa ma se malamalama. I lenei tulaga, o le faʻasolosolo o le vailaʻau D e faʻavaivaia lalo pe taofi atoa, lea e afaina vave ai le setete o moa.

E le gata i lea, o le vaivaiga D e le mafai ona tupu i moa ona o soʻo se faʻamaʻi o le tino. I lenei tulaga, o le vailaʻau D o loʻo faʻapipiʻiina i totonu o moa, ae o le absorption i totonu o le inumaga laiti e le tupu, o le mea lea, o meaʻai lelei ma mea faʻapipiʻi malosi o le a le mafai ona faʻamalolo seia oʻo ina togafitia le maʻi o le tootoo laiti ma isi matagaluega.

Vasega ma faailoga

Faatasi ai ma le leai o se iloa ma le toesea atoatoa o le vailaʻau D i totonu o le tino o se moa, o le gaioiga e fesootaʻi ma le mimitiina o suauu mama mai le iniseti laitiiti i totonu o le toto ua vave faʻavevesi.

E faasolosolo lava, o le faʻaititia o nei salts ua faʻaitiitia, lea e mafua ai ona tuai le atinaʻeina o manu laiti. I le avea ai o se tulafono, o lona uiga o le faamaluluina o le ponaivi.

O le tino o se manulele talavou o loo taumafai e taui mo le le lava o fualaʻau. Mo lena mea faʻapupula le gaioiga o le parathyroid glands ma popolea e faʻateleina ai le toesea o suauu masi mai ponaivi o le moa.

I le taimi lava lea e tasi, o le pituitary gland ma le thyroid gland ua amata ona galue lemu, lea e mulimuli ane oʻo atu ai i le faia o ponaivi o manu i moa.

Ua latou le atoatoa ma ua faamaluluina, o le epiphyses ua sili atu le mamafa, o le ligaments e le mafai ona tatalia le avega ma loimata, faaleagaina le sooga. O faʻasalaga faʻapitoa o totini laiti o loʻo aʻafia ai ma le le lava o le phosphoric ma suauu calcium i le mea e maua mai ai meaʻai.

O le chicken e 10-15 aso le matua ma le malosi o le vitamini D, o loʻo i ai se toilalo tele o le manava ma vaivaiga. O manu laiti e leai se malosi e mataʻituina a latou fulufulu, o lea e eleelea ai ma pala, o nisi taimi e mafai ona mataʻituina lona leiloa.

A maeʻa le 2-3 vaiaso o le avitaminosis i manu felelei, o le a faʻaititia le maualuga ole gaioiga faʻaletino, aʻo amataina le faʻamalosia o felauaiga, ma e le mafai ona gaoioi moa.

I tala ane o le fagaloa, o le fulufulu fulufulu e foliga mai e mafua ona o le taofiofi o le manava. Ae o ponaivi o le manulele, pi ma pupuʻu, latou te vaivai ma faigofie ona fesuisuiaʻi foliga e tusa lava pe itiiti ifo le mamafa.

O tinā matutua i le nuʻuo loʻo alolofa pea i le va o Yerevan o moa. A uma mea uma, latou te le fiafia i tuutuuga o le taofia, ma e mafai ona latou faia lelei!

Ina ia iloa le tele o le kukaina o sana i totonu o le apa, alu i ai: //selo.guru/ovoshhevodstvo/ovoshhnye-sovety/ckolko-vremeni-varit-kukuruzu.html.

O moa luga ma lalo o le moa e faʻamaluluina, e mafai ona faʻaaoga, e pei o le paʻu. A o le i oti, o meaola laiti e aafia i le osteomalacia - ma le le atoatoa. E taoto taʻoto i totonu o le fale puipui, faʻaloloa o latou vae ma feoti pei o lena.

I fuamoa moa, o nei faailoga e vave televave, pe a ma le 10 aso o le matua. E mafai ona latou maitauina le le mautonu, le lelei o fulufulu fulufulu, faʻapea foʻi le savali i luga o sooga o le mulivae. E le toe maua e le au faimalaga le mamafa, o le mea lea latou te lafoaʻi i tua moa ola maloloina e tusa ma le 50%.

Lafoaʻi o laumei o loʻo mafatia i le avitaminosis D e amata ona tuʻu fuamoa o loʻo i ai se atigi malulu. E faasolosolo lava, taofi atoa le fuamoa, talu ai e le mafai ona nofo masani ia moa. I le avea ai o se tulafono, e mafai ona latou ave le penguin posture. O ponaivi uma o le matua matua amata ona faʻaleagaina ma faamaluluina, faʻafefeteina le tulaga o le manulele. E i ai le tuai i le tuputupu ae ma le numera o fuamoa o loʻo tuʻuina.

Faʻailoga

O le suʻesuʻega o le avitaminosis D o loʻo faia i luga o le faʻataʻitaʻiga o le tele o faʻataʻitaʻiga, faʻamatalaga autopsy o manu paʻu, faʻapea ma le auʻiliʻiliga o meaʻai na aina e manu felelei aʻo leʻi maliu.

O lenei mea e aofia ai le lelei o mea latou te maua, le numera o le malamalama, le numera o itula o le savali.

Ina ia faʻamalamalama o le manulele o loʻo mafatia i le vai o le vailaʻau D, O le au atamamai latou te faia le auiliiliga o le isu o fuamoa mai i le palapala ma le toto.

I suʻesuʻega o suʻesuʻega, o loʻo suʻesuʻeina le meaola faʻapitoa mo mea o loʻo i totonu o phosphorus, calcium, o latou masima ma le citric acid. O le masani masani o le salts i totonu o le tino o moa e tatau ona mai le 5.0 i le 6.0 mg%.

Togafitiga

I le taimi o le saolotoga, o le moa 'manaomia mo le vailaʻau D o loʻo ufiufi uma lava e ala i lona faʻasologa mai provitamins, lea e sau ma le meaʻai lanu meamata i lalo o le gaioiga a le la.

O le mafuaʻaga lea i le taimi o le togafitiga o manu feʻai e tatau ona tuʻuina atu le tele o meaʻai lanu meamata, ma ia maua ai le taimi e savali ai i le lelei o le tau.

E tatau foi ona e mafaufau i le mea moni e faapea, i taimi eseese o le tausaga, o manu felelei i auala eseese e manaomia ai le vitamin D. I totonu o le itu i matu, e tatau ona maua e le moa le vitamini D i foliga o capsules, additive feed, ma faapena foʻi i inisiua. I le taimi o togafitiga, e tatau i le manulele ona maua atili le tele o lenei vaitamini..

Ae paga lea togafitiga o beriberi D e aoga i le amataga o lenei maʻi. O pou mumu e tatau ona toe faʻaleleia i se isi potu ma le malamalama lelei. O nei meaola laiti e tatau ona faʻamalolo ona o se savaliga uumi.

I le taimi lava e tasi, e tatau ona tuʻuina atu i ai manufelelei maʻi ma le vailaʻau D i vailaau e sili atu i le faʻasologa 2 poʻo le 3 taimi. E sili atu ona aoga le tuiina o vitamini e ala i tui, talu ai ona vave faʻafefe i le tino o se moa faamai.

Puipuiga

I le averesi, o moa e manaomia le 0.05-1 mcg o vitamini D, ma moa matutua e manaʻomia 2-4 mcg.

Mo le puipuia o meaʻai i manu laiti ma avitaminosis i moa matutua, e tuʻuina atu e faifaatoʻaga le suāuʻu iʻa ma concentrates o vitamini D2 ma le D3. Faʻu suauu E sili atu ona faigofie le tuʻuina atu o manulele ma le falaoamata falaoamata i le fua o le 1 g i le ulu i le aso. E tatau ona tuuina atu ia pou ile 0.5 g vitamini ile 100 g o fafaga.

O le isi auala e puipuia ai avitaminosis D o le ultraviolet radiation o manulele matutua. O lenei mea e mafai ai e oe ona faʻaleleia lana fuamoa fuamoa. O le metotia lava e tasi e faʻaaoga i luga o moa laiti.

E mafai ona faʻafefe moa mai le 10 aso le matua mo le 3 minute i le aso. O le aʻoga faʻasolosolo e tusa ma le 10-14 aso, pe a maeʻa e tatau ona e faia se malologa masani mo le 10 aso. O lenei mea o le a fesoasoani i le manulele e faʻaleleia atili ai le vailaʻau gaosi.

Faaiuga

Avitaminosis D o se maʻi le lelei lea e ono mafua ai le oti o moa talavou. Ina ia aloese mai, ua lava lea i le fafagaina lelei o le talavou ma ia togafiti i fua puipui, pe a fai e seasea ona tupu le manulele i le la. O nei mea uma o le a fesoasoani e tausia le lafumanu o moa i luga o le faatoaga ma le saogalemu ma lelei.