Faatoaga

Eseesega eseese ma le lelei tele - Kismish Jupiter vine

E sili ona lauiloa le eseesega o vine vine, lea e le gata e maua ai le manaia lelei, ae e talafeagai foi mo le faʻamaina vine ma le faʻamago vine.

E taua tele le faigofie o le tuputupu aʻe o se ituaiga ma faʻafefe i tulaga tauʻafe o le ogatotonu poʻo le itu i matu.

O se tasi o nei mea o le taunuuga o le fatufatuina o Amerika Amerika "Kishmish Jupiter".

Vine vine Kishmish Jupiter: faʻamatalaga o le ituaiga

O le fua o Jupiter e mumu mumu, lea i totonu o se tulaga matua o loʻo i luga o se uliuli lanumoana.

O foliga o le oval, o le mamafa o le mamafa e tusa ma le 5 kalama. O le aano o se mea malie ma se paʻu paʻu, e tofo ai, e faʻatatau i le tausaga, e mafai ona i ai le manogi o le manogi poo le afaina o le gaʻo.

O Berry e le faigofie ona tosoina ma maua ai le lelei o le suka - e oʻo atu i le 22%. Ua leai ni fatu. I nisi o fualaau aina e mafai ona faʻatagaina.

Faatasi ai ma le sultanas e taua foi le matauina o Kismish Century, Attica, Manulele Black ma Kismish 342.

O fuifui o lenei ituaiga e laiti, e faʻafeoloolo lelei (e le o lava lelei ia vine), o le faʻasologa e oʻo atu i le 500 kalama, e masani lava ona i ai se apaau.

Bush toto, pe a liliuina - malosi, lelei. O le fugalaau e faʻapitoa, o le mea lea e le manaʻomia ai le faʻaopopoina o le palota

Aua le manaʻomia ni faʻasalaga faaopoopo ma Miner, Galahad ma Augustine.

O le vine e matua ola toetoe lava o le umi atoa o le mama.

Ata

Ata vine vine "Kishmish Jupiter":



Faʻasologa o talaʻaga

O le ituaiga na maua i Amerika i le Iunivesite o Arkansas i le 1998 e ala i le sopoia o ituaiga faʻatoʻaga 1762 ma 1258.

Faatasi ai ma ituaiga Amerika e lauiloa foi Alpha, Witch Fingers and Cardinal.

Uiga

Kishmish Jupiter - ituaiga o fualaau aina suamalie e leai se ola 1 vasega, lea e faʻaaogaina fou ma faʻaaogaina mo le faʻamagoina o vine mama maualuga.

Mo sauniuniga o vine vine e talafeagai foi Karmakod, Korinukia Rusia ma Kishmish Century.

O Kismish Jupiter e iloga ona o lona vave matua, o lona vaitau vegetative e na o le pau 105-115 aso. Ua oʻo mai i le aso 10 o Aokuso, e mafai ona e pikiina fua mo le tofo.

E matua afaina le aʻa ma amata ona galue malosi i le lona lua poo le tolu tausaga talu ona totoina i se nofoaga tumau. I luga o le fana e mafai ona fausiaina e oʻo i le 4 inflorescencesaʻo le vao e le mafai ona faʻamaonia - o le vine e mafai ona faʻafeteina lelei le uta.

Ina ia maua muamua se seleselega muamua, e fautuaina pea e aveese ia mea leaga, ae na o le 2 maualalo ifo. Osisi teuteuina ua gaosia 6-8 mataaʻo sili atu le avega - 30-35.

O le gaosiga o Jupiter e maualuga ma masani.

E tusa ma le 200 sene o vine ua seleseleina mai le 1 hectare, ma le tausiga lelei, e oo atu i le 260 pasene.

O pipi e lelei ona feaveaia, aʻo taofi pea a latou faʻataʻitaʻiga, peitaʻi, pe a oʻo atu i luga o le faʻavavevave o le faʻanoanoa vave.

O ituaiga eseese e pei o le Count of Monte Cristo, Muscat Dievsky ma Lia e faigofie ona faʻafefe i femalagaiga.

O le eseesega o le eseesega o le eseese o lona teteʻe. O Kismish Jupiter e tu i luga -27⁰, o le mea lea, o le tele o faifaatoaga e ola ae e aunoa ma se malutaga mo le taumalulu. Afai o le a vevela pana, e mafai ona toe malosi atoatoa le togavao i se vaitau.

O le Matagofie o le Matu, Super Extra ma Arched e faʻapitoa foi le malulu.

TAULAʻI: O le uluai seleselega ma le seleselega tele o le a maua e ala i le faʻaaogaina o le GK vine.

O le ituaiga e tali lelei i le suavai malosi seia oʻo i le seleseleina ma le pikormku organic fertilizers.

Maʻi ma faʻamaʻi

E le faʻaleagaina le vailaʻau i puʻu ma e faʻaalia i le teteʻe lelei i faʻamaʻi faʻaleagaina e pei o le ouma ma le paʻu (i le maualuga o 2.5 points). E ui i le tuputupu ae ma le tele o le suāsusu, e le aʻafia le gaʻo i le lanu uliuli.

Ua lava lava le faia o togafitiga puipuia faʻatasi ai ma vailaʻau faʻasaina e puipuia ai faʻamaʻi faʻaleagaina. 1-2 taimi mo le vaitau atoa. O nei tupe e le afaina ai le tofo o vine i soo se auala ma e matua saogalemu lava mo tagata.

Ae o le anthracnose, chlorosis, bacteriosis ma le rubella, e mafai ona e faitau e uiga i nei maʻi taatele o vine i auiliiliga i mea eseese o la tatou 'upega tafaʻilagi.

Ole ituaiga o meaola e masani lava ona feagai ma le faafitauli o le oona - i le taimi o le taumalulu o nei mea leaga e faaleagaina ai laau o le laau. I lalo o tuutuuga o le laina ogatotonu, e le mafai ona ufiufi le vailaau; pe a tupu aʻe i le itu i matu, e ufiufi le laau ma pine paina o le a fesoasoani i le faafitauli o le oona.

I le tau faasaga i fanua aphids, pine ma laumei asiasiga faifai pea o le laau ma le aveeseina o vaega ua aafia, le tatalaina o le palapala ma le puleaina o otaota, lea e foliga mai i le mea muamua, o le a fesoasoani.

Pe a maua ia meaola faalafua, e tatau ona togafitia le vine i le acaricides ma meaola oona e iai fualaʻau.

O le Jupiter o se itu lelei e le gata mo le totoina o togalaau, ae mo le ola aʻe i vaega tele. O lona tetee atu i tulaga fesuiaiga o suiga ma le maualuga o le malosi o le kiona e mafai ai ona maua se fua masani ma maualuga o le faatinoga ma se tofo lelei.

E leai ni ituaiga faʻalelei e pei o Velika, Krasa Balki ma Victoria.