Tupe teu

E faʻapefea ona saunia pi mo le taumalulu: faʻasologa o le mailei

E iloa uma e le au tausi manu i le tautoulu e tatau ona saunia le apiary mo le vaitau taumalulu ma faʻauʻu le vaitau i se faiga faʻapitoa - le faʻavaeina o nifo o pi mo le taumalulu. E talafeagai mo iniseti ia manuia le taumalulu i se nofoaga e nofo lelei ai. Faʻafefea ona fai, faitau i lalo.

O afea e amata ai?

I le amataga, matou te talosagaina ia iloa po o le a le mea e tatau ai ona faʻaogaina o ni mea e manaʻomia ma pe o afea e amata ai lenei faiga.

O le mea moni o le i ai i totonu o le vao, o iniseti lava latou e mafai ona feagai ma le tuʻuina atu o meaai talafeagai, ma o le tele o latou sulufaʻi e faʻalagolago i le setete o le aiga. Ae i totonu o le apiary, pe afai o le tagata e ona se tagata e masani ona faalavelave i le taua o le pi, mai lea taimi i lea taimi aveese le faavaa, filifilia o le meli, faalauteleina po o le tipiina o nusi, e le mafai e iniseti ona faia lenei mea, ma le tufatufaina atu o meaai e foliga mai e leai se mea. O le mea lea, latou te manaʻomia le fesoasoani i le faʻatulaga tatau o ni oaga. Talu mai le faʻataʻitaʻiga mulimuli o le meli, latou te le lava le taimi e faʻavae ai le saʻo i le sulu. O le tufatufaina atu o meaai e le mafaatusalia e mafai ona oo atu ai i le mea moni e faapea o nisi tagata o le a fafagaina ma atonu e le ola seia oʻo i le tautotogo.

E taua! O le saʻo lelei ma le vave faʻatulagaga o nusipepa e afaina ai le lelei o le taumalulu o le kolone pipi, o lona saogalemu, soifua manuia ma tomai faigaluega i le vaitau fou.

O le faʻagasologa o le saunia o pi mo le taumalulu ma le fausiaina o se faamoega, o se tulafono, amata ona faia i le faaiuga o le taumafanafana poo le amataga o le tautoulu - vave loa ona maeʻa le aoina mai o meli.

O lenei faagasologa e aofia ai le tele o gaoioiga:

  • suʻesuʻega o aiga;
  • fuafua le tele o le meli e tuua ai pi mo le taumalulu;
  • fafagaina o manu;
  • fuafuaina o le numera manaomia o fua;
  • faʻavaeina o faʻo.
Mafaufau i laasaga uma i auiliiliga.

Fafagaina o pi

O le mea moni, o le mea sili ona lelei mo le taumalulu mo iniseti o le fafagaina lea i le natura masani, meli lelei. O le a manaomia pe a ma le 10-13 kilokalama i le aiga (e le fetaui ma le teta ma le pale). I le aotelega, o meaai (e aofia ai le meli masani ma le siva) mo aiga e manaomia 20 kilokalama (i le itu i saute - 15-16 kg).

Peitai, e le o taimi uma e mafai ai, ma i lenei tulaga, e tatau i le tagata ona auai i le sauniuniga o le tele o le fafaga.

Aoao e uiga i le tele o meatotino ma le faʻaaogaina o nei mea e teu ai le beekeeping e pei o: wax, pollen, propolis, zabrus, perga, jelly king, ma le mea moni - peleni (uliuli, maple, wormwood, espartsetovy, phacelia, rapeseed, acacia, atonu, suauu manogi, lime, buckwheat, chestnut ma isi), lea e manatu o se oloa pito sili ona taua o le tausiga o beekeeping.

O le fafagaina o pi o se vaega sili ona taua ma taua i le sauniaina o pi mo le taumalulu, aua e leai se tasi e mafai ona iloa lelei pe o le gaosia o le meli e maualuga, ma o le a le maualuga o le honeydew. Fafaga pepe iniseti ma sua suka.

O luga o laei e faia i ni sini:

  • tuʻuina atu pi ma le aofaiga tonu o meaai ma fesoasoani ai ia i latou ia manuia i le tau malulu;
  • ia taui mo le meli ua toesea e le tagata;
  • sui le meli le lelei;
  • faʻaoga togafitiga e puipuia ai faʻamaʻi.

Ina ia iloa pe o le a le tele o le siva e manaʻomia, e tatau ona e faʻatusatusa faʻatusatusaga:

  • i le averesi, tasi laina o le faavaa o Dadan o le a manaomia ai le 2 kilokalama o meaʻai (o le mamafa o le suka, ae le o le siva);
  • i luga o le tasi auala o le faavaa o Ruta - 1.75 kilokalama.

E oʻo atu i le 30% o le aofaiga atoa o le fafaga e mafai ona suia i le meli e saunia e iniseti mai le suka suka.

O le aofaiga o le siva e mafai ona fuafuaina e fuafua i le tele o le meli e manaʻomia. Mo se faʻataʻitaʻiga, afai e te manaʻomia le 10 kilokalama o le meli mo meaai, ona e manaʻomia lea e ave le 10 kilokalama o le suka e fai ai se sipuni.

E te iloa? Ina ia maua se tasi sipuni o le meli, e lua selau pi e tatau ona galue i le aso atoa. Ma ina ia mafai e le tagata e toatasi ona aoina mai le tasi le kilokalama o le meli, e manaomia e tusa ma le valu miliona fugalaau. I le aso na te lele ai e tusa ma le fitu afe laau.

Matou te tuʻuina atu fautuaga i le sauniuniga o le siva maualuga:

  1. Mo le sauniuniga, e tatau ona faia lelei togafitiga, e le lelei le vai.
  2. E tatau ona faamamaina le suka, maualuga le lelei. E mafai ona e faʻaaoga le cane ma le sugar sugar.
  3. Fautuaina tulaga talafeagai: 1.5 kilokalama o le suka i le lita o vai vevela ua vevela.
  4. O le siva e tatau ona mafiafia.

Ina ia saunia le 1 lita o le 70% sipuni, e te manaomia le 0.9 kilokalama o le suka ma le 0.5 lita o le vai;

  • mo le 60%, e tatau ona e ave le 0.8 kilokalama o le suka ma le 0.6 l le vai;
  • mo le 50% - 0.6 kilokalama o le suka ma le 0.6 l vai;
  • mo le 40% - 0.5 kilokalama o le suka ma le 0.7 l le vai.

E tatau ona manatuaina i totonu o le fagu ipu e tasi e mafai ona uu le 0.7-0.8 kilokalama o le suka.

Faʻaopopo ma faʻaleleia le suka e manaʻomia pe'ā uma ona aveese le vai mai le ogaumu. A le o lea, o le syrup o le a faʻapipiʻiina.

Naʻo le maeʻa o le siva i le vevela o le + 40 ° C, e mafai ona e faʻaopopo le meli masani (pe a ma le 10% o le aofaiga o le siva).

O le fesili pe talafeagai mo le faʻaaogaina o le syrup e tumau pea le feteenaʻi i aso nei. Ua fautuaina tagata tausi vaomatua poto masani e aua le. I le taimi nei, e pei o tusitusiga, e mafai e se tasi ona maua faʻamatalaga o iniseti fafagaina i le syrup acidified e mafai ona lelei le taumalulu.

Ina ia filifili pe tatau ona faʻaaogaina le siva pe leai foi, e tatau ona fai e le beekeeper na o ia. Afai o sea filifiliga ua faia, ona 4 faaopoopo lea o le kupita i le siva. cm 70% fatu fatu i 10 kilokalama o le suka poʻo le 3 cu. cm o le acetic acid i le 10 kilokalama o le suka.

E fautuaina le fafagaina o manu i nai laʻititi (e oo i le 1 l) ma lapoa (mai le 1 i le 3 l) e fuafua i le tele o le aiga. E sasaa le fafaga i luga o fafie laupapa, lea o loʻo tuʻu i le tumutumu o le sulu. E faʻapitoa foʻi mo lenei faʻamoemoe e faapitoa le fafagaina o ala. I le leai o ia ituaiga masini, e mafai ona e sasaa le sipuni i le tagata inu i se fagu vailaʻau poo totonu o se fagu palasitika ma pu. Meaʻai e mafai ona faʻatumu ma faʻasolosolo i le selu, lea e tu lemu.

O luga o laei e tatau ona faia i le afiafi ma le amataga o le vaitau o le tautoulu. Afai o le pi na taofi mo le tele o tausaga, e leai ni fualaau totō e mataituina i le taimi lata ane, ma ua maeʻa le faʻamaʻiina o le meli - o se faailoga lea e amata ai ona fafaga.

E taua! Pe a fafagaina, e taua le taofia o le siva mai le ulu atu i le ofaga po o le taamilosaga.

O le umi o le fafagaina o le a faʻalagolago i le itulagi o loʻo i ai le apiary. I le itu i saute e mafai ona gaosia seia oʻo i le amataga o Oketopa, i isi - seia oʻo i le sefulu tausaga muamua o Setema.

Afai o le fafagaina ua tuai, e mafai ona taʻitaʻia i le mea moni o iniseti e leai se taimi e faʻasaga ai le fafaga aʻo leʻi fanau mai se tupulaga fou. O le gaioiga o le tagata faatoa fananau mai ua solia. O le fatuina vave o fatu e afaina ai le lelei ma le tele o le meli.

O le fafagaina vave o loʻo afaina foi i le faʻaalia o se faʻamaʻi pei o le Nosema i iniseti.

Afai, mo soʻo se mafuaʻaga, o loʻo i ai le tuai ona amata ona fafagaina, ona i ai lea i le tulaga o se numera itiiti o sulu, ua tapunia pupuni ma ua siitia i se potu ma le vevela o + 14 ° C. O iina, o le taumafataga o le syrup e faia mo le fa i le lima aso. A maeʻa lenei taimi, o le a manaʻomia le toe faʻafoʻiina o le faʻamatalaga i lona uluai nofoaga i le avanoa. Mo le puipuia o faʻamaʻi eseese i le siva faʻaaogaina fualaau. Ae o lenei mea e tatau ona faia ma le faʻaeteete ma faʻapipiʻi i laasaga fautuaina. O le le lelei o le puleaina o fualaau faasaina e mafai ona afaina ai le iniseti i iniseti.

E te iloa? O le aofaiga o faamaumauga o le meli lea na mafai ona aoina e se kolotogo se tasi i le vaitau o le 420 kilokalama.

Ma i le faaiuga o le faʻamatalaga o lenei laasaga, matou te fia taʻuina atu ia te oe i le asō o loo i ai se vavao sauniuni faapitoa mo le fafagaina o le pi ma ua uma ona vaeluaina. E tusa ai ma le gaosiga, faʻaaogaina o se siva, o iniseti e le vaivai, e foliga lelei ma lagona malosi i le tautotogo.

Asiasiga faaleaiga

O le sauniuni o le sulu i le taumalulu e mafai ona fuafuaina e ala i asiasiga faaleaiga. O lenei faiga o le a faʻaalia ai faafitauli ma faʻaleleia i le taimi.

E taua! I le faʻatinoga o lenei laasaga o sauniuniga mo le taumalulu, e taua le amanaʻia le mea moni o le pi e malosi tele i lenei vaitau, o le mea lea, pe a galue ma se asini, e tatau ona tausisia le saogalemu, e galue i totonu o se masini ma teuga.

I le taimi o le asiasiga, e ao i le tagata tausi pipi ona fuafua:

  • tausaga o le matua;
  • le aofaiga o le tau;
  • aofaiga ma le lelei o taumafa;
  • tulaga lautele o iniseti;
  • faʻailoga.

O le asiasiga e faia i le faaiuga o le taufaaleaga autu, i se tasi o aso Setema i le afiafi.

O le mea muamua e tatau ona e gauai i ai i le taimi o le asiasiga o le fafagaina lea: pe lava le tele mo le taumalulu? Afai e tele le lapisi, ona tatau lea ona aveese le sili atu. Afai, e tusa ai ma au faʻatulagaga, e le lava le fafaga, ona e manaʻomia lea e fafaga le aiga pe faʻafeiloaʻi le faʻavaa. E manaʻomia le suʻesuʻeina faʻatasi ma faʻamaumauga e faʻaalia ai mea nei:

  • le tausaga o le fanau mai o le matua ma le mafai ona toe fanauina fanau;
  • le numera o pi ma auala, le setete o aiga;
  • fafaga fua;
  • le numera o laʻau na totoe mo le taumalulu.

Afai e te fuafua e faʻalautele lau tama, o le a aoga mo oe e aʻoaʻo ai e uiga i: metotia o le fafagaina o le masiofo, toe gaosia o pi e ala i le tuʻuina atu, swarming, metotia ma masini mo le maua o paluga pipi, faʻapea foʻi ma laasaga o le atinaʻeina o pipi.

I le iloiloina o le tulaga o aiga, o le a faʻaalia ai po o fea oi latou e malosi ma e vaivai. Mo le puipuia o le faʻaumatia o se aiga vaivai manino, e tatau ona tausia lelei le fegalegaleaiga ma tagata malolosi i le taimi.

E tatau foi ona e gauai atu i le numera o pi. Afai ua maeʻa, ona mafai lea ona taofia le faagasologa o le fausiaina o le aiga e ala i le aveeseina o le faʻamafanafana ma faʻatūina lelei le faʻaleleia o le faʻaleleia o le kalapu.

Faʻasologa o tapulaa

Aʻo leʻi amataina le faʻapotopotoina o le faamoega, e tatau ona faʻaititia le numera o laupepa. E tatau lea mea ina ia fafaga ai tagata uma o le aiga. O le lafoaia uma o laupepa, e ono lamatia ai e le beekeeper e mafai e le pi ona faʻatautaia i latou e leai ni meaʻai, pe o le kalapu e vaevaeina i ni vaega se lua, e le lelei foi, aua e ono mafua ai le oti o le aiga atoa. O le mea lea, o lenei laasaga e taua foi mo le fausiaina o se nofoaga lelei mo iniseti o le taumalulu. Fuafuaina o le numera sili atu o laupepa e faia aʻo suʻesuʻeina aiga. A maeʻa le suʻesuʻega muamua, e tatau ona toe iloilo le tulaga o le sulu ma iniseti i isi isi vaiaso. Afai e talafeagai, fai i ni nai taimi. O asiasiga taitasi e manaʻomia ona aveese le faʻavaa e leai se fatuga.

Ina ia fuafua pe fia ni siata e tatau ona aveeseina, e tatau ona tatala le taualuga o le sulu i itu uma e lua. O laʻau uma e le o nofoia e iniseti o le a manaʻomia ona aveeseina.

Faatasi ai ma lenei faʻatinoga, o loʻo faʻaputuina le oga o pi mo le taumalulu.

Nest assembly options

E i ai le tele o filifiliga mo le auala e fausia ai se faamoega ina ia lelei uma ia pi ma ia lava meaʻai:

Faalua itu. E faʻaaogaina e fai ma faʻamaoniga, pe o fea o loʻo nonofo malolosi ai aiga o loʻo i luga o auala 9-12. O lana fuafuaga o lenei mea: i le ogatotonu o loʻo i ai ni laupepa ma le meli ma e paʻu i le aofaʻi o le lua i le fa vaega ma le voluma o le meli 2 kilokalama. I itu uma e lua o nei laulau ua tuʻuina atoa le meli ma le meli e oo i le 4 kilokalama. I se tulaga lautele, o le numera o laupapa e tatau ona fetaui i le fua o le fafaga o le 25-30 kg.

Faʻasalalau poʻo le faʻalanu. E fetaui lelei mo aiga e malolosi malosi, lea na fausia ai ni auala se fitu pe iva ao lei oo i le taumalulu. Faatasi ai ma lenei metotia, ua tuu i luga o le pito e tasi se faavaa o le meli ua uma ona sosola, o faatulagaga nei ua faatulagaina i le faasologa o le faasologa. O le pito mulimuli e tatau ona aofia ai le 2-2.5 kilokalama o le fafaga. O isi uma o loʻo i totonu o faʻatau.

Little paʻu. Mo aiga vaivai. I le ogatotonu o le nofoaga atoa, i le lumanaʻi - i le faasologa o le faasologa. Tuuina atu o fafaga e tatau ona tusa ma le 10-15 kilokalama. Ina ia mafai e pi ona mulimuli lelei i meaai, o faʻamau laupapa e faʻatulagaina faʻatatau mo latou e avea ma tusitaiala.

Aʻoaʻo pe faapefea ona fausia i ou lava lima: Candy, mea e gaosia ai le vao, mea e maua ai le meli, o le pu i totonu o le sulu, apilift, potu vevela, toagapi, siva o Dadan, o le Alpine hive, Beehive Varre, o le asoa e tele, ma faitau pe faapefea ona fausia se faapaologa mo pi.

E i ai foi se filifiliga e taʻua "metotia Volahovicha". Faatasi ai ma lenei metotia, o pito i luga pito i luga o le aso 20 o Setema, ma ao faagasolo lona vasega 10 kilokalama o fafaga fafagaina i se aiga e tasi. 12 laupepa o le 2 kilokalama o fafagaga o loʻo totoe i totonu o le siva faatasi ai ma le lua isi mea ua faʻapipiʻiina. O loʻo tuʻuina faʻamau i le pito i luga o le sulu i luga o faʻamau. O le pito i lalo o le sulu e tumau pea le leai. E maua ai i totonu o gagana-Cell-gagana, lea o le a tatau ai ona sasaa le sipuni.

I soo se tulaga, e taua le aloese mai le tuu i le ogatotonu o le faavaa ma le pa.

E tatau ona faʻatino le faʻaogaina o meaola i se taimi vave e mafai ai, talu ai o iniseti e leai se taimi e fausia ai se moega ma faʻafeiloaʻi se vaega o meaʻai i le faamoega.

E te iloa? O le mauaina o ni faʻamaʻi sili ona lelei, o le pipi e mafai ona sosogi le laau i se mamao e oʻo atu i le tasi kilomita.

I le faaiuga o vaitau taʻitasi, e manaʻomia e soʻo se tausi meaʻai ona tausia le sauniuniga tatau o le apiary mo le taumalulu, lea e aofia ai ni laasaga taua. O le tausisia o fautuaga i le tele ma le lelei o le meli ma totoe mo le taumalulu, o le fua o le sipuni teuteuina mo le fafagaina, o le numera o laupapa ma le filifilia o le faaputuga fao faapotopotoga o le a faatagaina ai pi ina ia ola manuia i le tau malulu, tuuina atu le maloloina ma le malosi o fanau ma maua le malosi ao lei oo i le taimi faigaluega fou. O le faʻaleleia o le taumalulu maualuga o le a mafai ai e le beekeeper ona faʻaumatia soʻo se faʻafitauli i totonu o le apiary i le taimi malulu. Pau lava le mea na totoe mo ia o le faʻalogo i nisi taimi i le siva. O se uʻamea filemu o le a faʻaalia ai se mea e masani ai microclimate, tele le pisa - o le i ai o se faʻafitauli.

O sauniuniga le manuia mo le taumalulu e mafai ona faʻaosofia ai faʻafitauli e pei o le oti o le matua poʻo le aiga atoa, o le leai o se meaai, o le vaivai o le galulue o tagata taitoatasi, o le atinaʻeina o faʻamaʻi. Ma ia manatua o galuega sauniuni uma mo le vaitau taumalulu e tatau ona maeʻa i le sefulu tausaga muamua o Setema, o le faatuai o lenei faagasologa e mafua foi i faafitauli ogaoga.