Vaega o kukama Parthenocarpic

Kukama "Kibriya f1": uiga ma le gaosiga o agrotechnics

O kukino ua avea ma vaega taua oa tatou meaai i aso taitasi, o nei fualaau faisua ua i ai i luga o la tatou laulau e toetoe o le tausaga atoa. O taumafanafana uma e nofo ai e tatau ona tupu i luga o lona moega poʻo totonu o le fale koli.

O le eseesega o ituaiga eseese e ofoofogia ma e te mafaufau ai po o le a le ituaiga o mea e fiafia iai. Ioe, e tatau i se tasi ona filifili mai le maualuga aupito maualuga.

Matou te ofoina atu ia te oe e faamasani ma le faʻamatalaga o kukama "Kibriya F1" - o lenei ituaiga talavou e matua lauiloa ma ei ai uiga matagofie.

Tala faasolopito

O ituaiga eseese na faaalia i le 2009 ona o le faaauau pea o galuega a saienitisi Dutch mai le kamupani "Rajk Zwaan" (Rijk Zwaan Holding), lea ua lauiloa ona o mea lelei mo le silia ma le afa seneturi.

Uiga ma uiga

Kukama "Kibriya F1" e talafeagai mo le totoina i totonu o le kiona, faapea foi mo le totoina i eleele tatala i le amataga o le tautotogo ma le taumafanafana. O le laau e faʻamatalaina i se vave vave vave ona matua, aua o le seleselega e mafai ona seleseleina i totonu o le 35-40 aso i le maea ai o le germination.

Busu

O aganuu e faasino i le le taua, o lona uiga, e le gata i le tuputupu ae. O le maualuga o le vavao laau 1.5 m. O laumei, po o le fanau laiti, e masani lava ona le o faia, lea e matua faafaigofie ai le tausiga o le laau.

O paʻu e ufiufi i lau lanu meamata lanu lanu meamata. I kopa taʻitasi e maua mai i le 1 i le 3 ovaries. Mo laau o loʻo faʻaalia e le ituaiga o fugalaau.

Fua

Komepa o loʻo i ai se foliga o le oval ma ua lanu lanu meamata lanu meamata. O fua e ese mai i le gasegase o le tuberculosis. Ufiufi i luga o laau talatala, ma le tuitui. O le 'ai o uiga lelei e matua maualuga lava le maualuga: o kukama e faʻafefe ma tutusa, e le oona. O le mamafa o lauusiusi lanumeamata lanumeamata e eseese mai le 90 i le 120 g.

Tuuina atu

O le fua o lenei ituaiga e naʻo le ofoofogia, ma le 1 sikuea. I le totoina i le tausisia o tulafono a le agrotechnology e aoina ai le 14-20 kilokalama o le tulaga lelei. O nei faailoilo ua manatu maualuga tele ma e sili atu i le fua o le tele o ituaiga laau toto e masani ai e 2-3 kg.

E te iloa? E toatele tagata talitonu sese o kukama e le aoga ma e na o vai, ae e mamao ese mai le mea moni. O le mea moni, o nei fua lanu meamata e tele le fiber, vitamini C, B1 ma le B2, faʻapea foʻi ma se numera tele o elemene.

Malosiaga ma vaivaiga

E pei lava o soʻo se isi aganuu, o le kukama Kibriya F1 e iai ona lelei ma mea le lelei. O mea lelei e sili mamao atu, ae o mea muamua muamua.

Faʻaauau

Faatasi ai ma uiga taua lelei o se tusi eseese:

  1. O le matua, o le fua o le seleselega e tupu i le masina ma le afa.
  2. Faʻafitauli i le tele o faʻamaʻi masani.
  3. Faʻaleleia lelei ma le ono mafai ona teuina mo se taimi umi ni fua o fuālaʻau, faʻapea foʻi ma le leai o ni mea e alu ai.
  4. Komepiuta ua manatu e lautele - e mafai ona faʻaumatia, faʻaaogaina mo le saluina ma le teu.
  5. O le vavave o le vevela ma le faapalepale, suiga o le tau e leai sona aoga i fua.
  6. E le manaomia le pine pine.
  7. Aganuʻu e faʻapitoa ma e le manaʻomia se tausiga faapitoa.
  8. Vaʻaia e le tagata lava ia.
Aoao atili e uiga i aogā o kukama kuka ma piʻo.

Faʻasologa

O loʻo i ai foi i le fale ni toso laiti:

  1. Aganuʻu e manaʻomia masani fai fomaʻi ma minerale ma vitamini.
  2. Mo Kibrii F1, o le lamala ma le vevela e matua leaga lava, o lau ma ovaries e faʻagogo ma pauu i ia tulaga.
  3. O le totoina o meafaitino e taugata tele.
E taua! O fua "Kibrii F1" e le manaʻomia ona faʻamaʻi pe faʻafefiloi.

Tuputupuina o laau

Ina ia mautinoa o le toe faʻaaogaina o fualaau aina i totonu o le lauʻeleʻele poʻo le fanua avanoa, o fatu e totoina i ni pusa faʻapitoa po o ipu taʻitasi.

E tatau ona saunia lelei le eleele mo kukama, ona o le manuia i le tutupu o laau e faalagolago i le mea saʻo. E tatau ona aofia ai i le eleele le paʻu, meaʻai, perlite poʻo le vermiculite.

A o lei totoina, e tatau ona fufulu le eleele - ua faia lenei mea e faaaoga ai se vaifofo o le paluga pati, kuka i totonu o ogaumu pe fafaga i vai inu.

E taua foi le elemene o le palapala: e tatau ona fai sina siama. Afai e le ausia e le palapala lenei fua, e tatau ona faaopoopo le lime.

O le taimi o le lūlūina o kukama mo tiiti e faalagolago lea i le mea o le a tupu ai le seleselega: mo le totoina i totonu o se kiona, e mafai ona amata ona totoina ia Tesema, ma mo fanua tatala, o fatu e totoina nai lo Aperila. O le suavai i totonu o le potu lea e ola ai fualaʻau e tatau ona 90-95% aʻo le i faia le lautusi muamua ma le 80-85% pe a uma ona faʻaalia.

E taua tele le faʻamautinoa o le faʻaleleia faʻatasi ma vai inu mafanafana. Mo le taimi atoa o le ola i totonu o se atigipusa, o le fufuluina o le 3-5 fertilizing o loʻo faʻaaogaina e faʻaaogaina ai faʻamaʻi faʻasaina.

E taua! Mataʻituina le vevela ma le malamalama o le taimi pe a totoina fatu. O le vevela o le ea ao le i oʻo mai le fuālaau muamua e tatau ona 25-27 ° C, ma a maeʻa - 20-25 ° C. E le gata i lea, ua fautuaina e le au atamamai le tuuina atu o le inisiua faaopoopo mo laau laiti mo le 15-20 itula i le aso, pe a maeʻa ona aliali mai muamua laau.

Suiga o laau i se nofoaga tumau

A uma ona fai se laupepa se tasi i luga o laau, ua latou sauni e toe totoina i le togalaau poʻo le fale koli. Busu e totoina i se mamao e 50 cm mai le tasi.

Tausia mea

O le suʻesuʻeina o uiga matagofie o kukumba Kibriya, atonu e manatu le tasi e sili atu lo latou fiafia ma e manaʻomia le tausiga o le tino gasegase faapitoa, ae o le mea lelei, e le o lea. I le tausisia o mea faʻatekonolosi o loʻo i ai ni mea faʻapitoa, ae o le a latou le faʻaaluina le tele o lou taimi ma au taumafaiga.

Faʻasaga, veleina ma faʻamalo le eleele

Vaʻaia le suavai aʻo faʻapala le palapala ile vao. Mo laau matutua, faapea foi ma laau toto, faaaoga vai mafanafana, vavae ese. Pe a uma ona faʻamaʻa, ia fautuaina e vaʻaia le eleele e aloese ai mai le faʻavaeina o se mea. E tatau ona masani ona vele vao mai weeds.

Faia o se togavao

I ni nai aso talu ona totoina laau i totonu o se nofoaga tumau, o loʻo fusifusia i luga o se taʻavale, o lona maualuga e tatau ona 2.5-2.7 m. O le muamua 4-7 sinuses i luga o le mea autu e tauaso tauaso.

A maeʻa lenei mea, ona aveese lea o auala i fafo ma le tele o ovaries, o le numera e le tatau ona sili atu i le 2-3 fasi. i le tasi pona.

O le auʻau autu e lafo i luga o le tumutumu ma tuʻuina ina ia i luga le pito i luga o le laau. Ona lūlū lea o le vao i le 4-5 laasaga. O ia manipulations e talafeagai mo le laau ina ia maua ai le aofaʻi saʻo o le malamalama.

E te iloa? E masani ona faʻaaogaina le keke o le kukama i le cosmetology. Faʻatasi ai, e mafai ona e faʻamamaina le paʻu, faʻaleleia le faʻalavelave, aveese le palapalā ma e puipuia ai foliga vaaia o le paʻu.

Puipuiga puipui

O le vailaʻau e matuā faʻasao i le tele o faʻamaʻi. O togafitiga faʻasolosolo e faia ina ia faʻaitiitia ai avanoa o le peronosporosis.

Ina ia saunia le fofo e faʻaaoga ai sauniuniga "Ridomil Gold", "Quadris" ma le "Infinito" e tusa ai ma faatonuga.

Laʻei pito sili

O le fafagaina faifaipea e taua tele mo lenei ituaiga o kukama, o la latou folasaga vave o le a mautinoa mautinoa ai le maualuga o le gaosiga ma le tulaga lelei o le fua. E tatau ona tuʻufaʻatasiga i faʻalavelave faʻapitoa o meaʻai e maua ai le maualuga o fuamosa, calcium, magnesium, potassium, ma sina aofaiga o le nitrogen.

E mafai foi ona faʻaaoga mea faʻalaʻau, e pei o le povi ma le solofanua solo. Mo le faʻapala 1 sikuea. m moega o le a manaʻomia 25 kilokalama o mea tau meaola.

Vaʻai ituaiga o kukumba e pei o Phoenix, Cedric, Graceful, Libelais, Merengue, Spring, Taganay, Emerald Earrings, Palchik, Kolone Moni.

Seleseleina

E le sili atu i le 11 inisi le fua o fualaau aina, ma o nei faailo e mafai ona ausia na o le seleselega i aso taitasi. O le faʻataʻitaʻiga faʻaalia e faʻapea, afai e selesele kukama i isi aso uma, e sili atu i latou, o lona uiga ua leiloloa a latou ata.

Kukama "Kibriya F1" e faʻaaoga uma mo le taumafa fou, ma mo le teu ma le teu. O se fua lelei lelei ma le le lelei o le laau e aumai ai o ia i totonu o taitai o laau toto ma fuafua le maualuga lauiloa o le ituaiga talavou.