Tupe teu

O tulaga lelei ma foliga o le faʻaaogaina o sulu

E oo lava i tagata e sili ona lauiloa i laumei i le taʻua o le upu "autu" e le mafai ona manino ma saʻo le faamalamalamaina o le mea. O le upu lava ia o le faa-Latina ma ua faaliliuina o le "autu". O lona uiga taua lenei. Nucleus o lona uiga o se tamai toagapi, atoa lava ona lava, ma lona lava potu ma tagata faigaluega.

Faamoemoe ma Faamatalaga

E tusa ai ma iloiloga o tagata tausi laʻau, o le faagasologa o le inisetiina o le masiofo talavou e ola i tulaga o le malosi o le kolone pusi e matua le afaina ma faigata.

Mo lenei mea, e manaʻomia le faʻapipiʻiina o le asaga ma se tele o nifo, e pei ona lauiloa, e le aoga tele mo le aiga ma, a ese mai a latou galuega autu, aua nei faia se isi lava mea. Aemaise lava mo lenei mea, na faia ai ni fausaga, lea ua tupu aʻe ai tupu fou ma o loʻo iai ni mea faʻapitoa.

O le meli o le oloa aupito taua lea o le tausiga o le beekeeping (Me, suamalie, lime, buckwheat, tina, paʻepaʻe, acacia ma isi), ae le gata i lea, solo, zabrus, homogeneate, propolis, pollen, jelii o le malo e masani foi ona faaaogaina.

I ni nai tausaga na muamua atu, na faia ai nei tamaʻi pusi laiti i luga o le faavae o masani masani, naʻo le mafuaʻaga lenei, e 3-4 laupepa na tuʻuina i autafa o le fale. E tatau ona i ai ni vaega ma letkov, faʻatonuina i itu faʻafeagai. O se tagata matua (e le masani ai o se masini masiofo) na tuu i totonu o nei matagaluega ma ua faia se tamai aiga.

O lenei metotia na mafua ai le tele o le le mautonu ma le afaina, aua e manaomia ai pea le mataʻituina o le leai o se malamalama po o auala. E le gata i lea, o le tele o le vevela ma le meli, na le lelei le maua o le okesene, e faigata ona tumau i le taumalulu, lea na mafua ai le faanatinatiina o le paʻu o pi.

Nucleus o se siʻosiʻomaga telelea e faʻapipiʻi ai 1-2 laupepa ma le laʻau ma le numera tutusa o laupepa ma fafaga. O le faamoemoe autu ina ia mautinoa le saogalemu o tamaʻitaʻi ma a latou tama, lea e mafai ona oti i le taumalulu.

E te iloa? O le tausiga o le beekeeping o se mea fiafia tele. Sa fiafia tele o ia i uiga tautaua e pei o Leo Tolstoy, Charles Darwin, T. Edison, Aristotle, G. Mendel, ma isi.

Fuafuaina foliga

Ina ia malamalama lelei pe o le a le kulupu ma pe faapefea ona aoga i le tausiga o lagomeli, e tatau ona iloa mea taua o lona fausaga. Ae o lenei ituaiga o sulu umia i totonu ia te ia lava se tasi pe lua beemaids ma le 600-1000 pi o talo. O lea ituaiga fale e mafai ona aofia ai le faʻatulagaga o Tamaanovsky, o le faʻavae a Ruta.

Afai e te manaʻo e tuʻu i latou i le aofaiga o 6 vaega, tuʻu faʻatasi, ma pe a 12 - i le isi itu. Faatasi ai ma se fuainumera tele o laupepa, e mafai ona vaelua le sulu atoa i ni vaega se lua ina ia mafai ai ona tupu ni aiga se lua i le taimi e tasi. Ia mautinoa o le puipui faalua o pa puipui, ma e tasi le mea e talafeagai mo le taualuga ma lalo.

E taua! Ina ia mafai ona faia le malosi autu ile malulu malulu, ia faʻatumu le va i le va o puipui ma fulufulafu, o lea e te mafanafana ai i lenei tamai fale.

O puipui o sea sulu e mafai ona faia i luga o le fiberboard, o le itu lamolemole o loo i fafo. Ia mautinoa e faia ni 4 inisi mo pi, lua mo mafanafana ma malulu. I le tulaga e vaivai tele le aiga, e mafai ona e maua i le lua tap-outs.

Faʻatulagaina o kolone pi

O le ki i le manuia manuia o le faʻaaoga aiga malolosi ma maloloina. Fai lenei taotoga i luma atu poʻo le taimi o le gaogao o pi, e mafai foi ona e faia lenei mea ao lei oʻo i le iuga o le taufaʻailoga autu. O le afa muamua o le aso e sili ona talafeagai, pei o le toatele o tagata e lele ese mo le nectar, ma na o peʻa lele e le o lele o loʻo i totonu o le moa.

Aʻo filifilia ni pi mo le nuʻamea, ia mautinoa e mafaufau i foliga maualuga o lau sone. Afai o oe i le itu i saute, ia filifili na o le tasi le faavaa laupapa ma ni laupepa se lua ma fafaga, lea e tatau ona le itiiti ifo i le 2 kilokalama. Afai o oe i le itu i matu po o le ogatotonu, ia lagona le saoloto e ave ni laupepa 2 ma le fala ma le 2 - faatasi ai ma meaai.

Ia mautinoa ia faamautinoa ua faamauina uma le talo ma oʻo atu i se tulaga matua. Meaai mo pi e mafai ona avea ma meli po o le paga. I le itu i saute e tusa ma le 300 pi e mafai ona tuu, i matu - 600 ma sili atu.

A uma ona filifilia pi, nai lo laupepa ua filifilia, tuu se faavaa i fugalaau fufulu i totonu o le siva. Ia mautinoa ia mafanafana le autu, ma faʻaititia le tele o le ulufale ina ia na o le tasi le pipi e mafai ona lele ese. A maeʻa sina taimi, o le a tuua e tagata uma le vaʻavave, e tuʻu ai na o talavou iina.

I le taimi muamua, ia tuʻuina atu pi laiti i le vai., aua latou te le mafai lava ona mauaina. A maeʻa ona aveese uma le laʻau, ma e tusa ma le 5 aso, e mafai ona e aveeseina le tino tuai, ma i lona tulaga tuʻu se mea fou ma le 'oti. O lenei mea e faʻagaoioia ai faiaoga o pipi.

A maeʻa le isi 5 aso tatou te toe faia le faagasologa. Ma faʻaauau pea seia oʻo ina amata ona faʻapipiʻi fua e le tamaititi. Mo se malamalama atoatoa ma saʻo i le faagasologa o le faia o se aiga i totonu o le nofoaga autu, mataʻituina le vitio ma faʻamatalaga auiliili.

E taua! Ia mautinoa ia vavae ese ia poloka fou taʻitasi mai isi. E mafai ona faia lenei mea e ala i le valiina o lanu i lanu eseese.

Faʻamanuiaga o le faʻaaoga

O le fausiaina o ni meaʻai i totonu o lau apiary o le a foia ai nisi o galuega taua. Muamua o o le a faʻateleina le gaosia o le apiary i le lautele. O pitonuu o povi i totonu o ia mini-fale e tupu tele vave ona o tulaga lelei ma tausia tumau.

Lua e mafai ona faʻafouina lou aiga i soo se taimi e ala i le sui o le matua. O le a le talafeagai le faia o ni tulaga faʻapitoa mo le fausiaina o fistula, tamaitai feʻaveaʻi, poʻo masini o se suiga filemu. I le tulaga o le le mautonu o le pusi-fafine po o lona faaleagaina, o le ae maua le avanoa e vave suia ai i se talavou ma maloloina.

Tolu ua faateleina le aofai o le melimaua i le apiary. E mafua lenei mea ona o le siʻitia o le numera o pi o loʻo galue i totonu o le fale. Fale e faʻamautuina mo le taumalulu, e te maua le tino maualuga ma le aiga maloloina i le tautotogo.

Aoao pe faʻapefea ona fausia se togapi, o le masani masani o le tele po o le ufimata a Dadan.

Vaʻaia e oe lava oe

O le nuʻu e faigofie lava ona gaosia, e mafai foi ona faʻatau i se faleoloa faapitoa. Pau lava le mea e manaʻomia e tusi saʻo ai se ata o se togitogi o le lumanaʻi i le lumanaʻi, lea o le a faʻaaogaina ai elemene uma ma mea faʻapitoa, e aofia ai vae, puʻe puʻe, tapui pu.

Tusi ata, meafaitino, meafaigaluega

O le laasaga muamua lava i le faia o se faʻavae mo pi i le fale ma ou lava lima o le tusia lea o se ata o se asiasiga i le lumanaʻi. E tatau ona i ai le tulaga lautele, faailoga i luga o nofoaga o le a faʻapipiʻiina ai laupapa, fafie ma le faʻapipiʻi. O se faʻataʻitaʻiga o se ata tusi o loʻo faʻaalia i lalo i le ata.

E te iloa? Na amata ona ulufale le meli o le po i le Stone Age. I totonu o ana o Cuevas de la Aranha, na maua ai se tagata anamua, e tusa ma le 8 afe tausaga. E faʻaalia ai se tamaloa e alu i luga o se laau i se togiga e maua ai le meli.

O mea sili ona faigofie ma sili ona taatele e faʻaaogaina o le foam, o le maualuga maualuga. E mafai foi ona e faʻaaoga le fulu polystyrene. O le uumi pepa e tatau ona le itiiti ifo i le 20 mm, lelei - 30 mm. Afai e te le iloa po oa meafaigaluega e faʻaaoga, iinei lata ane lisi o latou:

  • kelu;
  • faila faila;
  • sikola faʻapipiʻi;
  • sikuea sikoa seti;
  • naifi;
  • laupepa o fulu.
O nei mea uma e mafai ona maua i le faleoloa masani masani. Faatasi ai ma tagata tausi manu o le faʻaaogaina lea o le polystyrene lautele e avea ma mea amata. Ma o lenei mea o loʻo i ai ona lelei, ona o loʻo i ai le maualuga o le faʻamalositino ma e umi lava le umi.

O ia ituaiga o pipi e le faʻaalia i le vevela ma le vevela o le vevela, aʻo tuʻuina atu le la i totonu. Ae o loʻo i ai se mea taua tele - e le lava le malosi, e faigata ona fufulu mai propolis. O le mea lea, faʻafeiloaʻi ma le faʻamaoni ma le faʻatautaia filifiliga o meafaitino

Faatonuga mo le faia

Ina ia faafaigofie le fausiaina o sea fale palu ma o latou lava lima, na faamamafaina O faʻavae autu o lenei faagasologa o:

  1. I le laasaga muamua o le gaosiga o le mea autu, maka le laupepa o le puafiti poʻo isi mea e te faʻaaogaina. Vaʻaia ma le faʻaeteete ia ata ma faitau faatonuga. Mo le faigofie, oti uma i se naifi pepa. Ona faapipii lea o pepa na maua i le kelu e fai ai le tino o le sulu. O tulaga taua nei o le a talafeagai ma sili ona lelei: umi - 570 mm, lautele - 450 mm ma le maualuga - 450 mm.
  2. O le vaega lona lua e aofia ai le gaosia o vaega faapitoa mai le plywood. Iloilo la latou numera e faʻavae i luga o le tele o aiga ma mama i luga o lau 'upega tafaʻilagi e te manaʻo e teʻena. Faʻasolo le vaeluaga faʻatasi ma ni fao sikola se lua. E taua tele le tutusa o laupepa, o le a puipuia ai pi mai le tasi itu i le isi.
  3. I le lona tolu, ia tipi ese faga mo paʻu faigaluega. Manatua e le tatau ona sili atu i le 15 mm le lautele. E manaʻomia e aiga taʻitasi se tusi tuʻufaʻatasi, aua e nafa ma le felelei o le ea i totonu o le faamoega.
  4. I le avea ai o se faaiuga, faapipii vae i le pito i lalo, o le tasi itu i itu taitasi o le faavaa. E mafai foi ona e faʻaaoga vae faʻapipiʻi, ona latou ave lea o le paʻu ma le diamita 10 mm.

O se algorithm faigofie ma le manino o le a fesoasoani ia te oe e fai se mea e te faʻaogaina, e faʻaaoga ai mea masani ma meafaigaluega.

Mo le tele o tagata tausi meaʻai, e avea faʻaupuga ma faʻaolataga i le gasologa o le tausaga. Latou te fesoasoani e le gata ina ia tuputupu aʻe laiti laiti ma ola maloloina ma ia faasaoina, ae ia faateleina ai foi le gaosiga o le apiary atoa. O aiga fou ua faia i totonu ia i latou e ese mai i tagata masani i le lelei ma le alualu i luma.

E fesoasoani lea i le aoina mai o nectar, i le faasologa, ma faateleina le tele o le meli e gaosia i le vaitau. E le gata i lea, o loʻo maua lelei le gaʻo i le malulu malulu, matagi ma timuga. Ma o le mea sili ona taua o loʻo i ai i lo latou avanoa ma le faigofie o le gaosiga. E mafai ona faʻatau mea i se faleoloa o meafaiva mo se tau maualalo, ma e oʻo lava i se faleoloa e mafai ona faigofie ona fai se fale-fale i o latou lava lima.