Laʻau

Taʻitaʻi (Habenaria)

Leash (Habenaria) - o se laau tele ma fugalaau ese. E mafua mai i le togi ma tosina ma ona foliga fugalaau e le masani ai. O totogo faʻamalolo e tulaʻi i luga aʻe o le mea e pei o vavae. O fugalaau e masani ona i ai se lanu sinasina, e ui lava o lanu viole, moli ma samasama e maua. O le togavao atoa e iloga i le alofa tunoa ma le malamalama mai le pito i lalo seia oo lava i luga. O se mafuaaga taatele e mai i le telefoni itulagi i laufanua ma taʻavale i luga o itu uma o le equator.






Faamatalaga faʻatau

E masani lava ona oʻo atu Khabenaria i se maualuga o le 1.5 mita. O lona autu o loʻo ufiufi i laulaʻau lauulu. Faʻaluluina i luga o le fatu, e oʻo i le 30 cm le umi, e tasi le fugalaau poʻo se nofoaga atoa. O le tele o fugalaau e eseese mai le 3 i le 6 cm, e fuafua i le eseesega ma le nofoaga o le tuputupu aʻe. O le vavalalata e faʻafetaui ai le vevela, o lapisi lapoa ma paranesi.

O fugalaau muamua e puipuia i le tele o sepals, liliu i itu eseese. O petals e le fetaui, o loʻo i ai ni foliga faʻapitoa, lapotopoto poʻo le le mautonu. O le laugutu e aofia ai ma le tolu 'ie ma se pito i lalo. Lafoaʻi sina laugutu ma sili atu laugutu i luma. O le vaitau o le vavalalata e amata mai i le ogatotonu o Iulai seia oʻo i le faaiuga o Aokuso ma e faʻalagolago i le eseese ma le tau.

E sili atu ma le 600 ituaiga i le ituaiga o le vaitafe, o le tele o ia mea e seasea lava i totonu o le vao ma e le totoina i soo se auala. O le laau o loʻo lisiina i le Tusi Ulaula. Mafaufau i ituaiga sili ona lauiloa o loo maua i le va o tagata e fiafia i ai.

Taitai o Esekia

Faʻalautele i le mataʻina o motu o Kuril ma Iapani. O se laau laʻititi e seasea oʻo i le 30 cm le maualuga. O le aʻa e aofia ai fatu oval. 6-7 laina laina-lafoaʻi e lata i le faʻavae o le aʻa ma faʻapipiʻi faasolosolo.

I luga o le pononcle 10 cm le umi, e mai le 2 i le 8 fugalaau laiti. O le lautele o le 0.5 cm, ma le umi o le laugutu e oʻo i le 1 cm, o le spur e aliali mai le 1.5 cm i luma. O le leo autu o le perianth e paepae, ma o le laugutu e lanu enaena. Fugalaau e tupu ia Aokuso.

Rusia

E sili ona lauiloa ona o foliga o fugalaau. Latou te foliga mai o ni tamai vavao lele poʻo herons, lea e tulaʻi mai i luga o se lanu paʻepaʻe i luga aʻe o le lauusiusi autu i luga o gaʻau e le vaaia. E maua i Iapani ma i le itu i saute o laufanua susu o Primorye o Rusia. Talu ai ona o lona lauiloa tele, na tulai ai le taufaamatau o le soloia o le ituaiga o meaola.

O le aʻa e ola e oo i le 20 cm, o lona faavae e fausia i le 3-5 lapopoa lafoaʻi e oʻo atu i le 10 cm le umi. O le vaega o le habenaria o loʻo i ai se vine gaosi matagofie. O petale i totonu e paʻepaʻe ma oona. O se laugutu leʻo i luga o le 1.5 cm le umi e foliga foliga foliga tutusa ma le laina laina ma lala toto i itu. E saʻo le vavao, mafiafia i le pito i foliga o se kalapu, o le tele e oʻo i le 4 cm.

O le taimi vavalalata e pau i le ogatotonu o Iulai ma Aokuso. E ui o lenei meaola i Rusia o loʻo i luga o le itu i matu o lona nofoaga masani, e tele taimi e mafai ai ona maua fualaʻau tele i laufanua, lea latou te manumalo ai i isi aiga.

Laina laina

E fiafia e ola i lauʻeleʻele lauʻeleʻele lauʻeleʻele latalata i punavai ma vaipuna i le Amur Region ma Primorye. Ua maua foi i Korea, Saina ma Iapani.

O loʻo i ai se faʻaogaina o le aʻa o loʻo i ai le faʻaogaina o mea faʻapitoa. O le aʻa, e oo i le 70 cm le umi, ua tapunia i lalo ma ni laulaau laititi.

O le faʻaogaina o foliga o se taliga lea e mai i le 8 i le 15 fugalaau paʻepaʻe, e le sili atu i le 15 mm. O petals e lamolemole faʻatasi ma taʻavale lautele. O le laugutu ma le olive o loʻo i ai se faʻavae faasatauroga faʻasalalau, o le toto e alu i luga ma e tusa ma le 4 cm.

Leash psychoid

Faasalalau i sasae i Amerika i sasae o vaomatua ma vaomatua. Faʻalagolago i tulaga lelei, o le laau e mafai ona maua mai i le 30 i le 90 cm le maualuga. Laʻau lapopoa lautele e 5-25 cm le umi ma o le lautele o le 2-6 cm o loʻo i ai se foliga faʻalelei pe faʻalanu.

Fugalaau e aoina i se tamai pulumu ma, e le pei o aiga, ei ai lanu lanu viole o petals. I luga o le tasi ponipuni e mafai ona maua ai le 6-15 fugalaau. O paʻu na vaneina, faʻasalalau i itu faʻafeagai, e pei o manulele lele. Ole laugutu e tolu-lobed e 8-12 mm le umi ma lautele. O lenei ituaiga meaola e afua mai i le ogatotonu o le taumafanafana.

Taʻitaʻia mafaufauga tele-faʻafetaui

E le pei o le suʻega muamua, na salalau i totonu o togavao ma vaomatua o Amerika i Matu i eleele papa. O le maualuga o le maualuga o le laau e 1.5 m. O le aʻa o loʻo faʻamafiafia, o loʻo i ai ni mea faʻafefe. O laʻau e vevela pe leai foi, mafiafia. Faʻatasi ae o le pito pito i luga o loʻo i ai le pito faataamilo.

O fugalaau e tele, manogi, ei ai tulaga o lanu violē, lanu violē ma paʻepaʻe. Petals e tele, faʻamalosi. O le tele o le laugutu e 1.7-2.5 cm. O le filo e pei o se ulu mafiafia e tupu i le 2.5-4 cm.

Taʻiala vaʻaia

Faʻatele i laufanua ma laufanua o Amerika i Matu, e manaʻo ai i se vaʻai mafanafana poʻo le vevela. O le uʻu e manifinifi, faʻalelei, 30-75 cm le umi. O le aʻa e faʻafiafia ma faʻalauteleina. O le alo o le Emerald lanceolate leaves o loʻo faʻalautele i le vaega pito i lalo.

Paʻu o le patuncle e ufiufi i lanu lanu o lanu moli ma lanu samasama. O petals e lapotopoto, e le silia le 2 cm le umi. O le laugutu e oʻo i le 1.5 cm le uumi o loʻo i ai se fausaga sili ona lelei. O le pulumu e matua manifinifi lava e oo i le 3 cm.

Totoina ma le tausiga

O Habenaria o loʻo i ai se aʻa maaleale, o lea e le mafai ai ona talia le malulu. I le itu i saute, i le mea e le paʻu ai le vevela i lalo ifo o le zero, e mafai ona tupu i luga o le laufanua. I isi nofoaga, o le ulufale i totonu o tubs e faatagaina, lea o le a faia i le auala mo le taumafanafana.

O se eleele lafulemu eleʻele malie e faʻafefiloi ma le peat ua saunia mo le vaitafe. O le laau o loʻo i totonu o ni paʻu malulu poʻo ni mea e susunuina ai le togalaau. E masani ona manaʻomia le faʻaleleia, e oo lava i le faʻamago tasi o le meaʻai e ono afaina ai le laau.

Ina ia mafai ona fai se fugalaau, i le tautotogo e tatau ai ona tuu se taʻitaʻaiga i totonu o se potu e maualalo le vevela. Teuina o le ipu i le taumalulu i totonu o le pusaaisa po o isi nofoaga malulu e faatagaina. O nisi taimi e tatau ai ona faʻafefe ma faʻamamaina le eleele e puipuia ai le faʻaogaina o mea e fai.