Faatoaga faatoaga

Faʻamatalaga faʻamavae Ameraukana

I le natura, o loʻo i ai ni laumei e suʻe fuamoa lanumoana. E le o se tala faʻasolopito po o se talafatu: e tupu ona o se fesuiaiga o le gutu e nafa ma le gaosiga o le bilirubin. O le fesuiaiga na mafua ona o le tolopoina o le faʻamaʻi pipisi i le EV-HP retrovirus, lea na faʻaalia ai lona genome i le DNA o moa. E fa ituaiga o moa e maua ai le fesuiaiga: Olive eggers, Araucana, Legbar ma Ameraukana. O le mulimuli oi latou o le mauaina lea o le lauiloa tele.

Faʻavae tupuaga

Ameraukana o se ituaiga fou o moa. O le American Poultry Association na faʻaaogaina le Ameraukan o se fanau i le 1984. A o lei faʻatagaina le tulaga, o le faaupuga "ameraukana" sa faʻaaogaina e avea o se synonym mo moa a le Eseta (ave fuamoa lanu meamata).

E te iloa? Muamua i Rusia, o le moa ua taua o le "moa", ma o lana pi na taua o le "moa", ma o le moa ua taua o le "moa."
O le ituaiga na foliga mai o se taunuuga o le sopoia o moa Ararakan na faʻaofiina i totonu o le Iunaite Setete mai Chile ma moa Amerika i le lotoifale.

Uiga ma amioga

O tagata Ameraukans e matua malolosi ma e faʻapitoa. E mafai ona tuʻuina uma i le saolotoga ma totonu o fale. O le auala muamua o le anotusi e sili atu ona talafeagai. O fafine e faʻaaloalo, e vave lava ona faʻaaogaina i tagata ma e mafai ona sili atu. O le tulaga e ese mai i alii: e mafai ona latou faʻamalosi, faʻafefeteina i latou lava ma osofaia tagata. I lenei itu, e masani lava ona tatau ona taofia i latou. Ua fautuaina le au faʻatoʻa ia aua le tuua ia alii mo le toe faʻateleina. E masani lava ona toesea aʻoaʻoga a tina i le tino.

Faamasani oe lava i sui pito sili ona lelei o ituaiga o moa.

O fafo atu uiga o meraukany

O le American Poultry Association ua faʻatuina se lisi o uiga i fafo o poula a Ameraukana:

  • mumu-lanu enaena po o le mumu;
  • moli mumu mo alii ma pale, ae le papaʻe, mo tamaitai;
  • pipi malosi malosi;
  • siʻusiʻu e laʻititi, faʻavave;
  • apaau tele;
  • selu paʻu foliga, amata i le pito i lalo o le gutu;
  • leai ni tafaoga (masani o araana);
  • taofiofia lautele, le lavalava, e leai ni fulufulumanu. Faʻalagolago i le fulufulu o le moa, e mafai ona sinasina ma paʻepaʻe;
  • o le lanu o fuamoa e na o le lanumoana.
Ameraukans e naʻo fuamoa lanumoana na latou tauaveina. Afai e ave e le hens fuamoa o le piniki, lanu o le olive - o mea ia e taʻua o moa o le Eseta, o lona uiga, oi latou ei ai le muti mutia, ae leai ni faailoga e faatatau i le ituaiga.

Aoao atili e uiga i le fausiaina o poulaʻau Lepar ma Araucana, lea e ave ai fuamoa lanumoana.

E te iloa? I le talafaasolopito o moa o loʻo i ai fuamoa lanumoana ua taʻua talu mai le 1526.

Lanu

E tusa ai ma le faatulagaga a le American Poultry Association, e 8 lanu muamua. Mo lanu taʻitasi e iai manaʻoga mo le lanu o tamatamailima ma faʻatasi.

Wheat blue

Faʻaalia i le faʻafefiloi o lanu uliuli, uliuli ma le saito.

Wheat

I totonu o nei fulufulu lanu o loʻo i ai se lanu lanu maamaʻe e aunoa ma se faʻalelei.

Lanu enaena

O lenei lanu e sili ona taatele.

O le fua tele o fuamoa fuamoa e taʻua o moa o Leggorn.

Blue

Lanu lanumoana e tatau ona o mai faatasi ma se faʻailoga o le ulu-gutu, ma o vae ma pito i lalo o tamatamailima e tatau ona sinasina.

Lavender

Le lanu na maua talu ai nei e le au faʻatoʻaga, aʻo e seasea lava ma taua. Le lisi o Amerika American Poultry Association faʻasologa lanu mo le meraukany e leʻi aofia ai. Hocks - pogisa uliuli.

Silver

Silver i lenei tulaga lafo ai fulu i luga o le ua ma le fatafata. O le tino atoa o loʻo i ai se fulufulu uliuli.

Black

Le lanu uliuli e le o se mea uliuli. E faʻaalia i se lanu moana po o le lanu.

Povi lanu samasama

I lenei lanu, e leai se pusa o isi lanu.

Paʻepaʻe

White Ameraukans ei ai lanu lanu enaena ma lanu paepae.

Faʻailoga tulaga

Amerakany amata amata vave, mai le ono masina. O le vaitaimi o le gaosia i tamaitai e lua tausaga. Maua le fuamoa maualuga o fuamoa, e oo atu i le 250 fua i le tausaga. O lenei ituaiga o aano ma fuamoa. O lona uiga, e faaopoopo atu i le gaosiga o fuamoa, o loʻo i ai se maualuga maualuga: fafine e mamafa le mamafa e mafai ona ausia le 2.5-3 kg, tane - 4 kilokalama. Latou te fiafia e aau i le efuefu.

O le mea autu o nei moa o fuamoa ia o se lanu e le masani ai. O le atigi fausaga e le masani ai, e le gata i fafo ae o totonu foʻi.

E taua! E ui lava o loʻo i ai se manatu o fuamoa o nei moa e le oi ai le cholesterol ma e sili atu meaʻai, o suʻesuʻega talu ai nei i lenei eria e le faʻamaonia ai lenei mea moni.

Le lelei ma le le lelei

E pei lava o soo se ituaiga, o le ameraukana o loo i ai ona manuia ma mea leaga.

Faamanuiaga:

  • fuamoa o mea teuteu, lanu eseese;
  • foliga teuteu o le hens latou lava;
  • maualuga le tofo ma mea taumafa o fuamoa;
  • e le lelei le fafaga;
  • faapalepale i le malulu;
  • maua le mamafa i se taimi puupuu;
  • e le faigofie i le tele o meaʻai;
  • faʻasaga i le tele o faʻamaʻi;
  • sui vave o lenei ituaiga matua vave vave, ma amata vave ona amata fua ni fuamoa.

Matou te fautua e aʻoaʻo e uiga i le faʻatoʻateleina o fuamoa a le dugih o moa: Minorca, Ukrainian Ushanka, Blue Aurora.

Faʻafitauli:

  • i le 10 o ona tausaga e le malosi le moa;
  • tagata faatupu faalavelave;
  • maualuga maualuga o le faatauina mai o moa mama;
  • aua le gauai i tusi;
  • le aʻoaʻoina o le tinā e le lelei le atiaʻeina, o le toe gaosia e mafai ona faia e ala i le faʻamalosia.
E taua! O lenei ituaiga meaola e le faʻafefeina faʻataʻitaʻiga ma le pala. E tatau ona mafaufau lenei mea pe a faʻatulagaina se moa moa.

Faʻamatalaga

O loʻo ia te aʻu Ameraukany ma Bielefelder, e toʻafilemu tagata uma, latou te feʻaʻei io latou lima, ae maise lava Bielefelder, e mafai lava ona e tuʻimomomoina i latou, ae le o se mea mataga, latou te tamoe uma ma oso i luga o le alofilima, latou te manatu na ou aumaia ia i latou se meaʻai. Ameraukans o loʻo tauaveina pea fuamoa atili, e masani lava o laʻau matagofie ma o le fuamoa e matua suamalie lava.
Galina Mikhailovna
//www.pticevody.ru/t6455-topic#706544

O laʻu ituaiga e fiafia i ai. I se upu, sili atu ona lelei tuʻuina. Tamaiti mai aʻu moa. Ma o moa uma e lanu uma, ma e lanu le moa ma moa e mama uma po o le pogisa.
Natalia 52
//www.pticevody.ru/t6455-topic#708223