Maota, fale mautotogi

Faamaumauga o le manuia o le galueaiina o le begonias i le malae vaalele

O Begonias e maua i fugalaau o sikuea ma auala tutotonu, i luga o le poloka. E tele ituaiga o ituaiga o begonias o loʻo ola i totonu o ipu, faʻaaoga mo poloka faʻapitoa. E i ai ituaiga e fuga mai i le tausaga atoa, ei ai foi ituaiga o ituaiga.

O Begonias o se mea teuteu matagofie mo le dacha. O fugalaau pupula tetele e fuga mai seia oʻo lava ina amata ona ala aʻe isi laau. I lenei tusiga o le ae mauaina mea uma e te manaʻomia e uiga i le tausiga, toe gaosia ma togafitiga o nei fugalaau matagofie.

E mafai ona ou toto i luga o le auala?

I luga o le auala i le malae vavalalata suamalie (tasi le tausaga) begonia. E maua mai i fatu ma fatu. E totō Rhizomes i moega o taumafanafana. I le faaiuga o le tautoulu na totoina i vases ma tausia i totonu. O Begonia ua tupu i totonu o fagu mo le faamoemoe o le teuteuina o falesa, moega o fugalaau (e mafai ona e aoao e uiga i le auala e ola ai, vai ma le tausiga o le begonia ina ia fuga umi, e mafai ona e maua iinei). A mamafa le tau, latou te ulu atu i le fale. Ua faʻamaonia mausali: e sili atu le filifilia o ituaiga begonia e faʻafetaui i o tatou tulaga tau.

E mafai ona ola le laau e le gata i le malae vaalele, ae faapena foi i le fale. Ina ia iloa le auala e tausi ai le begonia e ola i totonu o se fagu, faitau mea tatou te faaaogaina:

  • Faʻapitoa le totoina o le begonias i totonu o le ulo. Aisea e taua ai le filifilia o le gafatia saʻo?
  • O a tulafono o le tausia o fugalaau i totonu o se ulo, o le a le mea e manaʻomia e le begonia?
  • E faʻapefea ona tausia le begonia i le fale pe a uma ona faʻatauina?

Meaola

O se taunuuga o filifiliga, na maua ai le tele o hybrids. E tolu ituaiga o begonias e faʻaaogaina i le ata:

  1. Tuber.
  2. Ampere.
  3. Faʻaola pea.

O le begonias tubrous e eseese i le vaitau umi - mai le amataga o Iulai seia oo i le faaiuga o Novema. Fugalaau fugalaau. O le maualuga o le toto e 30 cm. Vaega:

  • Fleshy tuber.
  • O le tafaʻi o fugalaau e mai i le 6 i le 21 cm.
  • Maea malosi.
  • Terry, lua-faalua ma le lamolemole mea e foliga mai o meaʻai, anufe, camellias, roses.

O le begonias tubrous e mumu, lanu mumu, lanu piniki, paʻepaʻe, lanu samasama.

Faʻalauteleina o laʻau o loʻo ola aʻe i luga poʻo luga o ipu faʻalava. O pine pine o begonias e oʻo atu i le 80 cm le umi.

O le peagongo e tupu aʻe e aofia ai le tele o ituaiga. Uiga:

  • Laʻau toto e tusa ma le 15-20 cm.
  • O laulaau e laʻititi, faʻalelei ma lamolemole. Valivali - mai le lanumeamata i le enaena.
  • Le amio le lelei.

O Begonias o ituaiga e le lanu e faʻaaoga i le mamanu. Le eseese lanu - mai le paʻepaʻe ma le mumu, lanu violē. E tolu ituaiga ituaiga o begonias:

  1. umi ituaiga (Volumiya, Baby Wing, Lotto);
  2. sredneroslye (Bada Bing, Ambassador);
  3. (Faʻasalaga o le malamalama, Queen, Cocktail).

Ata o fugalaau

A o fugalaau foliga o le begonias i le togalaau, e mafai ona vaaia i le ata.




Fausiaina o fale

O le totoina o fugalaau i totonu o le togalaau ma le tausia oi latou i le malae vaalele e manaʻomia ai le malamalama i tuutuuga talafeagai mo le laau. Alatele o le begonia e sili ona fiafia i nofoaga lafoai. Faatasi ai ma le amataga o le mafanafana o le tau, ua totoina le begonia i luga o le eleele (e masani lava i le faaiuga o Me, i le amataga o Iuni). I totonu o le eleele i totonu o le atunuu na faʻatau ai le faʻatauina poʻo le tutoʻatasi mai i fatu laau.

Ina ia fiafia Begonias ma la latou lalelei, e tatau ona e mulimulitai i le tele o tulafono:

  • Faʻapaʻu le palapala ile gaʻo eleʻele vaivai.
  • Ia faʻaauau le faʻafeusuaʻi masani. Ae e le mafai ona toe faʻamamaina le eleele, a leai o le aʻa o le a pala.
  • I le tautoulu, faʻaitiitia le fafaga.
  1. A o lei totoina le begonias e eli ia pu taʻitasi, o lona mamao e faalagolago i le tele o le fatu. O le polokalame mo ituaiga eseese: 9-13 × 15 cm, mo le maualuga 35 × 45 cm.
  2. O le pito i lalo o le sola ese ua tanumia i le eleele.
  3. A uma ona totoina, e sasaa le pusa i le palapala poʻo le humus.
  4. O lea la e totogo laau ma e le o le aisa, e puipuia mo le taimi muamua i le po.
Faʻalogo! O le totōina ma le tausiga o le auala auala o le begonia o loʻo i ai nuances. I le taumalulu, e manaʻomia e le falemaʻi le tausiga i totonu o le greenhouse.

Faʻafefea ona faʻafefe begonias i le taumalulu i le fale, faitau i inei.

Tausia o aganuu i fafo i le togalaau

Begonias, totoina i le togalaau, e manaʻomia le tausiga lelei. Laasaga talafeagai:

  • Faʻasa
  • Fertilizer.
  • Tatalo le eleele.
  • Feteenaʻi ma faʻamaʻi ma faʻamaʻi.
  • Totoina
  • Saunia mo le taumalulu.

Laʻau i aso taitasi e faʻafefeina i le vai mafanafana i lalo o le aʻa (naʻo le taeao po o le afiafi). I le tau vevela, faʻafeusuaʻi atili. Aua neʻi faʻatagaina le eleele e faʻamago. Pe a uma ona faʻamaʻa, o le pito i luga o le eleele e faʻamalo ina ia leai se vai o vai.

O Begonia i le vaitau o le tuputupu ae ma le fugalaau e manaomia ai le tafe o meaʻai. I le tautotogo e faia ai le tele o meaʻai faʻamalaʻau. I le lumanaʻi, o laau e "fafagaina" i le 12-15 aso faatasi ai ma se faʻafefiloi e aofia ai elemene (masani ma le potassium ma le phosphorus). Mo le faʻatau atu o loʻo i ai ni fomai faapitoa mo begonias. E faʻafefea ona faʻafeinu ma faʻafefea ona fafaga le begonia, aʻoaʻo ia matou mea, ma o iinei matou te talanoa ai e uiga i tulafono lautele o le faʻaaogaina o le faʻaaogaina.

Tofiga

Laʻau laau e ala i le vaevaeina o le pulou, vegetatively and seed. O le fatu e faʻateleina ai fualaʻau ma fugalaau teuteu. Mo le faʻaleleia manuia o loʻo tausisia ai le tele o tuʻutuʻuga:

  • Faʻamamaga o le ea
  • O le vevela o le potu (pe tusa ma le 20 tikeri).
  • Lelei lelei.
  • Avanoa fou i le ea.

O le taimi sili ona lelei mo le luluina o le taimi e faateleina ai le aso ma faʻalautele ai le sola (faaiʻuga o Fepuari).

  1. Mo le tuputupu aʻe e te manaʻomia se fata mo laau toto, lauʻeleʻele o loʻo i ai se maualuga o meaʻai o peat, faʻavaivai.
  2. E salalau solo fatu i luga o le susu. E leai se mea e manaʻomia ai le masini luga.
  3. Ufiufi i ata palasitika po o tioata.
  4. O fualaau e masani ona susulu i se moli.
  5. Aveese malie le ata mai le germination ina ia latou faʻaaogaina le la. Muamua malaga mo 15-20 minute. Ua faasolo ina faateleina le taimi. A mavae le 2 vaiaso, ona aveese lea o le pusa.
  6. Pe a oʻo mai le lautusi moni lona tolu, ona totogo ai lea o laau toto - faʻapipiʻi tasi i le tasi ipu laiti.
Faʻalogo! A maeʻa le 2 masina, ona toe tosoina lea o fatu ma toe totoina i totonu o fagu.

Maʻi ma faʻamaʻi

Laʻau e mafai ona osofaia faʻamaʻi pipisi poʻo faʻamaʻi ona o tausiga le talafeagai. E talafeagai le faia o asiasiga faifaipea o fugalaau mo le leai o faʻamaʻi poʻo vailaʻau. O faʻamaʻi e faʻafefe ai le faasusuina, e le o se fanua talafeagai, o se nofoaga le lelei e toto ai.

O loʻo faʻaumatia Begonias:

  • Mealy dew. O laau toto e lilo i le fugalaau paʻepaʻe. Aveesea le faamai o le a fesoasoani i fualaau faasaina: Morestan, Rovral, Fundazol.
  • Gau pala. Vaʻa mata, ma liliu atu i manuʻa manua. Faʻaaogaina mo le togafitiga o fuluʻi masini poʻo soʻo: Scor, Previkur, Ordan.
  • Aphid O nei iniseti e mafai ona faʻaumatia atoa le faga o le begonia. E faʻafefe ai le faʻaaogaina o meaola oona: Phyto-farm, Decis, Actellik.

O le tele o le vai i totonu o le eleele e mafua ai le pala. O le faʻamaʻi e salalau i laulaʻau - latou te uila ma ua amata ona pala. Le fofo i le faafitauli: aveeseina o nofoaga ua faaleagaina ma togafitiga ma le fungicide. O le totō lelei i le togalaau ma le tausiga lelei mo ia i le avanoa avanoa e faʻaitiitia ai le avanoa e atiaʻe ai faʻamaʻi le lelei.

Faʻatasi ma isi laau

Talu ai o le begonia o le malu puipuia, ua tuʻuina i luga o le auala lata ane i laau e iai le pale lautele ma laau uumi. Faatoaga le begonia e lelei mo le faia o fugalaau fugalaau. I le malae vaʻaia, e sili ona matagofie i vao vao vao, fualaau teuteu teuteuina ma faʻaititia tausaga taʻitasi:

  • Faʻafanua.
  • Iberis.
  • Lobelia.
  • Surfiniya.
  • Alissumum
  • Ageratum.

O se mea sili ona lelei e maua pe a tuufaatasia le begonias ma le tsenirariyami, asters, lilies. O le faʻaaogaina o le begonias i le faʻataʻitaʻiga o le laufanua. E faʻaaogaina e le au faufautua le togalaau o le begonia pe a teuteuina togalaau alpine, e teuteuina ai nofoaga i uta. Ua totō laau toto ile fabatkah.

E taua! O le begonias kuka e tuʻuina le lanu i se lanu lanumeamata.

E eseese ituaiga eseese mo le teuteuina o se altanok ma arbors. O tusiata fanua e teuteuina paka o paka ma mauga papaʻe ma begonias. Laʻau i totonu o fugalaau teuteu teuteu le vaega ulufale.

Begonias i luga o le auala e mafai ona tupu, faʻamautinoaina lona tausiga lelei ma puipuiga mai faʻamaʻi. O nei laʻau faʻapitoa e tele mea faʻapitoa - e tusa ma le 1600 ituaiga. O Begonias e atiina ae i ituaiga o vine, laau toto ma laau afu.