Fua o le gaosiga

Laʻau faʻapitoa Calathea: ituaiga, faʻamatalaga o ituaiga ma ata

Calathea o se fale matagofie tele totonu. Faʻailoa tagata fugalaau mo le lanu ese o lau.

Manaomia le tausiga lelei, faia o laʻei, faʻapipiʻi faaopoopo.

I tulaga lelei e fuga mai i le matagofie o fugalaau manogi. E i ai le tele o ituaiga o ituaiga.

Faʻamatalaga:

Faamatalaga lautele

O Calathea o se fale matagofie o totonu o le Marantaceae aiga. I le averesi, e oʻo atu i le maualuga o le 65-85 cm. O loʻo ola i luga o lau o le eleele lea e fausia ai se aʻa ma faʻapipiʻi pepa. O loʻo i ai lau laʻau e lautele, e oʻo atu i le umi o le sili atu i le 30 cm. Ua maua le lautele lauiloa ona o le lanu e le masani ai laulaau.

Lea la moli paolo maalea o loʻo i ai ni laupepa, taʻavale poʻo isi mamanu sili ona pogisa. O le pito i luga o laupepa e mafai ona amber, lanu enaena, totoʻa poʻo le violet. I aso anamua, o nei laulaau na faʻaaogaina mo ato lalagaina "calathos", faʻafetai na maua ai lenei igoa ofoofogia.

E taua! I le faaopoopo atu i lanu matagofie o laulaau, e aafia ai fugalaau fugalaau ma se isi mea ofoofogia. I le afiafi, o laulaau e tulaʻi i luga, ma faʻaali atu lona maa i lalo.

Ma i le taeao, i le oso aʻe o le la, o laʻau lava latou te o ifo i lalo, faia se polo polo. Afai e te vaʻavaʻai i le ao, e mafai ona e vaʻavaʻai atu i sina laititi o laʻau.

I le ata e mafai ona e vaʻai masani i Calathea:

Vaʻai mai le ata

Varshevicha - o le laau laulaʻau lanu meamata lanu meamata lanu meamata ma se foliga susulu i tafatafa o le vein. Ua maua i latou i le maalili. O Calathea e faʻaalia ai ni mea faʻapitoa.

Zebrina - tutupu fua laʻau le masani ai ellipselea e oʻo atu i le uumi o le sili atu i le 35 cm. O le pito i luga o lanu e sili ona lanumeamata. Faʻasalaina i se mamanu fulufulu malamalama tele. Folasaga foliga tutusa o le lilac shade.

Crocate - maua ai fugalaau "sese", e aoina mai i fesuiaiga. O loʻo i ai i luga ni gafa ma ni fugalaau manogi e le mafaamatalaina. Faʻamauina i fugalaau fugalaau pouliuli pouliuli.

Lancifolia - o se laau tele lapoa. Ua laulaʻau faʻaloloa, oʻo atu i le umi o le 60-90 cm. Faʻatulagaina i se fagu pepa lauiloa o le kuluma gala. E i ai ni tamai mata ma se pito faʻamau.

Makoy - i le maualuga e oʻo i le 50 cm lapoʻa tele snow-paʻepaʻe, toetoe a manino le paolo. O le itu pito i luga o laupepa ua maua i le galala o le emerald oblong ma fasi.

Medallion - o loʻo iai se laʻau lanu lanu. O le paolo autu o le maʻalaʻau maʻa. Mai le ogatotonu, o le lanu e faʻalauteleina i le pogisa, ona oʻo ai lea i le pito sili ona malamalama. Ata faamanatu tapuni pulu, faafetai i le fale ma maua ai se igoa faapena.

Rufibarba - i le taatele e taʻua o le paʻu mumu. I le itu pito i lalo o laʻau ua maua i le malamalama mama. Ua laulaʻau laulaʻau uumi uʻamea o le emerald. Ata e leʻi maua faaeega paia.

Saffron - faʻapipiʻiina i laʻau matagofie paʻu enaena. O le itu pito i luga o laulaau o loʻo valiina i le lanu emerald. O se mea faʻapitoa o le fuga masani o fugalaau matagofie.

Sanderiana - o se faʻalelei tele. E i ai sona aʻa aʻa. Tali sili ona lelei i le faʻaleleia ma le faʻaleleia o le suavai.

Ua Emerald brown brown faatasi ai ma le fiafia o le kiona-paʻepaʻe po o le piniki. O le ata na fausia e vaega, o loʻo alu malie ese mai le pito.

I le fale, o le maualuga e le sili atu ma le 50 cm le mamao. I le vao, e mafai ona ola e oʻo i le 2 m. O lenei meaola e faigata ona tupu i le fale.

O le mea lea, o lenei sui o le laʻau ua fautuaina mo le ola na o tagata tomai faʻapolofesa.

Maofa - 'ua i ai laʻau faʻaloloa, e oʻo atu i le umi o le sili atu i le 25 cm. O loʻo i ai se mata mafiafia ma se maa o le karuma e aunoa ma le taʻavale. O le talaaga autu o laulaau o le maa tioata. Latou te teuteuina i ni vaʻa pogisa malulu o vaʻalele poʻo ni mea faʻapipiʻi.

O le paʻu ma le pito i tua o lau o loʻo i ai se lilac liuliu. Talu ai ona o lenei lanu, o fugalaau fugalaau e masani ona taua lenei alalafaga. E sili atu le susulu o le la i le laau. E tupu lelei i luga o faʻamalama i tafatafa o faamalama susulu.

Litze - i le vaomatua e tupu i vaʻaia o Pasila. O le maualuga e oʻo atu i le 55 cm foliga eli. O lau o loʻo i ai se ulu faʻamau ma oʻo atu i le umi o le 12-15 cm. O le pito i luga o le laupepa ua tuʻuina i ai se paolo siliva siliva.

E i ai ona mataʻupu tele. uʻamea o le emerald. O le pito i tua o lau o loʻo i ai se hue toto-paʻepaʻe. O le laau e fai ai ni mea laiti e foliga mai e foliga mai o le paolo paʻepaʻe paʻepaʻe. O le miti e tali lelei i le faʻamalosi. I tulaga lelei e fai ai mafiafia vao.

Orbifolia - o le ituaiga aupito sili lea ona mataʻutia o meaola uma o loʻo i ai nei. O se laau faʻamalosi faʻatasi ma se aʻa tetele.

E tupu lelei i le vao ma i le fale. E oʻo atu i le 50-70 cm.

Tuputupu ae vave. O le mea lea, o le lautele e mafai ona oʻo i le 40-55 cm.

O lenei sui o le laufanua ua ofoina atu i le tele lautele lau o le malamalama emerald hue.

I luga o le pito i luga o laupepa o loʻo faʻaalia ai tupe siliva.

O le pito i lalo o le laumei o le emerald hue. O le aiga i fafo o motu o Pasila.

Ornata - o se tasi o ituaiga sili ona lauiloa. Faʻafeiloaʻi e faʻaaogā ituaiga eseese o Sanderiana. E manatu o le fale e sili ona ofoofogia ma mataʻina. Ma o tagata masani o lenei laupepa e taua o le "teuteuina". O lenei igoa na mafua ona o laina matagofie o le kiona-paʻepaʻe, kulimi, siliva po o le lanu toto.

O loʻo iai i luga o le malamalama o le emerald o le pito i tua e fetaui ma le ogatotonu o veinlets. O le pito i tua o laʻau ua maua i le paʻu lanu viole po o le paʻu. Pepa o laau mea faʻapitoa. Ae i le fale e le fuga.

Faanatinatiina - o se faʻalelei tele. O lona igoa e mafua mai i le uiga o le lanu, e tutusa ma fasi zebra.

Pepa o laau laulaʻau faʻaloloae oʻo atu i le umi o le 25-40 cm. O le pito i luga o laʻau o loʻo i ai se malamalama o le paolo maa. Faʻatalatalata atu i le ogatotonu o loʻo i ai ni paʻu pouliuli.

O le maualuga Calatea e oʻo atu i le 80-90 cm. Lisi lalac poʻo fugalaau paʻepaʻe-sinasina ma se manogi manaia lelei. I le fale, e fesuisuiaʻi. I le tele o tulaga, e faia ai ni fugalaau teuteu teuteu, e le masani ai. E sili i le maualuga o le susu.

Rozeopikta - o se fale faʻatautaia ma lapoʻa lautele lautele. O le lanu sili o laulaʻau o le maʻalaʻau maʻa. E lata ane i le ogatotonu tutotonu o lanu piniki. A maeʻa le taimi e amata ona faʻamalamalamaina le mamanu teuteu.

O le isi itu ei ai le lanu piniki lanu. O le fugalaau e oʻo i se maualuga e le sili atu i le 50 cm. E i ai sona aʻa aʻa. E matua tupu lelei i eleele suamalie ma se vaega itiiti o taʻaloga. I le fale, e le totogo.

Calathea - matagofie tele, ae mataʻutia. Fautuaina mo le ola ae na o le au faifaatoaga tomai. E maua se ata matagofie o laupepa.

Faʻailoga tusiliki poʻo se mea faʻapitoa. E faalagolago i le ituaiga, o fugalaau e paʻepaʻe, amber, moli poo le lilac shade. Tali lelei i le faʻaofiina o le faʻamaʻi. E sili i le maualuga o le susu.