Fua o le gaosiga

Fenugreek: o fea e tupu ai, o le a le aoga, pe faapefea ona faʻaoga ma faʻaaoga

Fenugreek - o se tasi o taimi sili ona lauiloa i le kukaina. O se vaega o na faʻafefiloi faʻapitoa e pei o le susuga-suneli poʻo le curry. Ae, i se faaopoopoga, o se vailaau togafitiga foi. Seʻi o tatou faʻamatalaga atili e uiga i le telefoni ma lona faʻaaogaina.

Faʻamatala puupuu ma nofoaga o le tuputupu ae

Fenugreek o se laau taʻitasi, e faatatau i laumei. O le laau lava ia e le mafaatusalia - maualalo (e oo atu i le 60 cm), o le aʻa, e tusa lava, o laulaʻau ma laupepa lapotopoto e aluese mai ai.

O le fugalaau e tupu ia Me ma e oʻo lava i le faaiuga o Iuni. O fugalaau e laiti, e le mafaamatalaina, lanu samasama samasama, mulimuli ane liliu atu i ni popo umi, punou i foliga matagofie. O le laau e matua matagofie, tupu i luga o eleele eseese ma e tulaʻi mai i le tele o eseesega vevela.

E te iloa? I atunuu ese, e eseese igoa o fenugreek. E taʻua o Fenugreek, Greek hay, Shambhala, Chaman, muta kamela.

E lua ituaiga:

  • fenugreek hay (po o le Eleni) - o le foliga sili ona taatele, eseese fugalaau paʻepaʻe ma le tofo malosi tele;
  • fenugreek blue e masani ona maua i Georgia, i isi nofoaga e seasea lava, ei ai fugalaau lanumoana ma se tofo malosi, e tutusa ma le mushroom one.

E toetoe lava a tupu i Europa i Sasae ma le Caucasus, i Asia, ma e maua i Aferika i Matu (Egypt ma Etiopia). Fausia ma le faʻamoemoe e fai ma fafaga fua mo lafumanu ma mo le gaosia o mea manogi.

O isi laau toto e iai foi togafitiga faafomaʻi, e pei o le lunukort, laconosa, mea manogi, paʻepaʻe paʻepaʻe, rosemary vine, marsmint, anise, ma cholstyanka.

Vailaau faʻamaʻi

O le teuina autu o vitamini i totonu o se laau o ona fatu. E i ai le tele o siaki, oona, saponins, phytosterols, flavonoids, tannins, suauu mama ma gaʻo mama, ma o loʻo i ai foi vitamini A, C, vaega B.

E le gata i lea, e aofia ai le tele o minerale taua: potassium, calcium, magnesium, iron, phosphorus, sodium ma le zinc.

Maʻeu le aoga o le fusi

O lona faʻaaoga lautele e fuafuaina e le aoga o mea totino o le laau ma le aʻafiaga o ana fatu i le soifua maloloina o le tagata.

  • Faamanuiaga mo otaota, E i ai sona aafiaga aoga i luga o le mea o loo i ai meaʻai, e faʻamaonia le metabolism. Laʻau e fesoasoani e faʻasalasū nofoa. Fenugreek vao e faʻaaogaina e togafitia ai maʻi.
  • O loʻo i ai se mea e tetee ai le ita. Faʻaaogā e togafitia ai faʻamaʻi o le respiratory tract, fatugaʻo, ate, malulu, flu, bronchitis ma ARVI. O mea faʻamautuina e fesoasoani e togafitia ai faʻamaʻi ma le mumū o le paʻu ma le ooto.
  • Faʻatonu ma tuʻuina saʻo le fesuiaiga o gaʻo.
  • Faʻaitiitia le suka. Pe a tago fenugreek mo meaai, o le vaeluaina ma le suamalie o le suka i totonu o le iniseti e faagesegese, lea e le mafai ai ona maualuga lona maualuga i le toto. O le mafuaaga lena e aoga ai le faaopoopoina o ia fatu i lau meaai mo i latou oe mamai i le maʻisuka, pe o iai foi i se tulaga lamatia.

Ae le gata i faʻamanuiaga lautele mo le tino, e fenugreek ma aoga faapitoa mo alii ma tamaitai.

Mo alii

Mo tamaʻitaʻi, e faʻamanuiaina Shambala i se tulaga gafatia e mafai ai. O saponini i lana fatu e faaosofia ai le gaosiga o le testosterone ma faateleina le libido tane. Ma i se tulaga lautele, o le fenugreek ua lauiloa o se aphrodisiac lelei. Ma o le avea o ia fatu ma le creatin, o le ae faateleina ai le malosi ma faaopoopo ai oe lava i le tele o le malosi ma le malosi.

Mo le togafitiga o faafitauli ma le soifua maloloina o tagata e faʻaaogaina ai le meaʻai, togi, le laʻau leoleo, nutmeg, dill, pasili, purslane, aurorod, stonecrop purple, burning bush, avran medicinal, euphorbia, thyme.

Mo tamaitai

Faʻataʻatia le lelei o le lumanaʻi ma tina talavou. O le a le gata ina fesoasoani e faʻamalosia le puipuiga o oe ma le pepe, ae faʻapupulaina foi le gaosiga o susu. E leitioa o se vaega o le Special teas, lea e gaosia faapitoa e faateleina ai le lactation.

Ma o lona manuia o loʻo faʻaalia i le menopause ma le PMS - faʻaleagaina faʻaaliga faʻalelei, o le a faʻafilemu le fafine.

Auala e faʻaaoga ai i le kuka

O le taʻiala autu o le faʻaaogaina o fenugreek - e avea o se mea taumafa taumafa. O lona manogi ma lona tofo faapitoa e sili ona alofagia i Sasae. I Initia, e faaopoopoina i le fiafia, i ipu eseese (mo se faataitaiga, dhal), i le Caucasus o se tasi o vaega o le basturma ma le hops-sunlend mixtures, i Aikupito ua aina ai, ma latou faia foi se vai ua taua "tea tea".

E taua! Ole fua maualuga o fualaau o fenugreek i taumafa e le silia ma le 100 kalama. Aua le sili atu i lenei metotia.

Fenugreek lau o loʻo faaopoopo i meaai i ni mea laiti. Latou te aumaia le oona ma le manaia manogi i soups ma salakeke.

Faʻaaogā togafitiga faʻaleaganuʻu: sāpala

Ma, ioe, faaaoga lenei laau i totonu fomaʻi ma togafitia mo togafitiga o faʻamaʻi eseese.

Le tausia o le puipuiga

Ina ia sauniuni mo taumalulu ma faʻamaʻi faʻamaʻi o le ARVI, poʻo le faʻaitiitia o le ala o se faʻamaʻi ua leva ona faʻaalia, e tu i luga pe a maeʻa se maʻi ogaoga, E mafai ona e mulimuli i lenei fua:

  • 2 tbsp. sipuni o fatu paʻu suamalie mo le 500 ml o le vai malulu ma alu mo le tolu itula;
  • ona vevela lea o le susu i le 90-95 tikeri, ae le o le kuka;
  • e sasaa le suavai i totonu o se vevela ma ave le 50ml 3-4 taimi i le aso.
E mafai ona e inu faʻatasi ma le meli, faʻamafaʻi, lemoni. O le a le gata ina sili atu, ae e sili atu le soifua maloloina.

E le gata i lea, o le puipuiga o le puipuiga e afaina ai: o le faila, o le horseradish, garlic, apples, ramson, walnut black, aloe, almonds, dogwood, magnolia, mint, basil, lemon balm.

Mo le taʻavale ma le faʻamau tiga

Broth o le a fesoasoani i le tiga tiga ma le tiga faʻapitoa. Ina ia faia, o le sipuniti o le paʻu o le paʻu e sasaa mai i le vai vevela (200 ml) ma vevela i totonu o le vai vai mo 15 minute. A uma le mafanafana, faaopoopo le vai inu, aumai le voluma i le 250 ml.

Faʻasalaga le faʻagasolo e toe fai 3-4 taimi i le aso.

Le faʻaleleia o le tama tane

I le foia o na faafitauli vavalalata tasi sipuni tele o fatu shamballa paʻu, e faʻaalu i le aso faatasi ma susu susu, o le a fesoasoani.

Mo paʻu paʻu

Mo faʻafitauli o le paʻu, o le a fesoasoani le suauu o loʻo i luga o paʻu. O le ai ai foi se aafiaga lelei i le dermatitis, eczema, furunculosis, fistula, purulent maʻi, manuʻa, ma sana.

Lasa le 1-2 tbsp. sipuni o le uila, vai, aumai i le ogatasi o le suauu ma tuu i luga o le vevela mo le 10 minute, faʻaosoosoina e le aunoa.

Mo le togafitiga o faʻamaʻi pipisi o paʻu, e aofia ai le eczema, latou te faʻaaogaina ai le suka, fuga o le ivy, celandine, longan, yucca, echinacea, fir, savory, radish black, chaffir

Faaaoga le suauu manogi i le paʻu ma afifi i se fusi. Toe fai faalua pe faatolu i le aso. I le le maua o ni manua matala poʻo dermatitis, e mafai ona e faʻaaogaina le vaega o le faafitauli ma alu mo ni nai itula. O le togafitiga e tusa ma le 10 aso.

Mo tiga i totonu o sooga

Afai o loʻo e maua i le maʻi oona, poʻo iai ni isi faʻafitauli faʻapitoa, saunia le fofo lea. 10 g o pi pipi vavalo e sasaa atu le 1/4 ipu vai, ma vevela i le 90 tikeri, ae le o kuka. Faʻaopopo 1 le sipunifi o le vinika ma faʻavevelaina le faʻaogaina i le nofoaga tiga. Ufiufi ile polyethylene ma se ie vaivai.

E mafai faʻapefea ona faʻaaoga mo faʻamalositino

Faʻamalo lelei ia Shambala mo le paʻu ma le tausiga o lauulu. Tupe faʻavae e faʻalagolago i ai o le a fesoasoani ia te oe e le mafaamatalaina. O nisi nei o fualaau mo maso mo paʻu ma lauulu ma fenugreek.

E te iloa? O meatotino a fenugreek na faamalosia ai le lauulu na talisapaia e Charlemagne lava ia. Sa ia auai i le fausiaina o lenei laau mo le faaaogaina i le taua faasaga i le pala.

Mata mata

Ma seʻi o tatou amata i le mea sili ona taua - faʻatasi ai ma foliga.

Mea taumafa

Ia faiaE 1 teaspoon pi pi, faaopoopo le fuamoa e tasi, 5 ml meli, 1 teaspoon cumin oil, 1 teaspoon olive olive.

E faʻafefiloi le faʻafefiloi i foliga ma a maeʻa le kuata o le itula e fufuluina ile vai malulu.

Faamamaina

Sa faigofie sauniuniga: Faafefiloi 5-10 g o fatu ma le 20-30 g o suauu olive. Faʻaaoga i luga o foliga mo le 10 minute. O lenei masikese e fufulu ese le paʻu ma aveese le dermatitis, o le siama ma isi gase.

I le avea ai ma matapulepule, latou te faʻaaogaina foʻi: suauu prickly pear, honey, rose, kukama fou, polu pipi, uʻamea mauga uila, pavilat, melo, lili lili, viburnum.

Totogi

Ave se sipuniti o fenugreek, sukalati, susu ma le aloe. Faaaoga le masini mo le 20 minute, ona fufulu lea.

Mo lauulu

Faʻaaogaina mai lenei fale ma le soifua maloloina o lau lauulu. Masks e faavae i luga o le a fesoasoani ia i latou ia maloloina, o le a maua ai se malamalama ma le matagofie faalenatura.

Faʻailoga

E lua laulau punetini o fatu e manaʻomia ona kukaina. Ina ia faia lenei mea, faʻaalu i latou i le vai i se tasi taimi, ona fufulu ai lea i totonu o se paluga, ma suʻe le mea e maua ai le falala i totonu o le paʻu. Alu mo le 1 le itula, ona fufulu lau lauulu. E le gata i lea, o lenei meafaigaluega e mafai ona faʻaleleia ai le tupu o lauulu

Ia faamalosia

Faafefiloi 1 sipuniti o fatu o le eleele ma le aofaiga o olive ma le suauu cumin. Afai e manaʻo ai, faʻaopopo se tamai pepa lanu uliuli. Lanu i totonu o lauulu lauulu ma afifi le ulu. Fufuluina pe a uma le 30 minute.

Ma afai e te 'ai i le fenugreek, o le a faʻateleina le faʻamalosi.

Contraindications ma le afaina

E pei o soʻo se vailaʻau, fenugreek e le gata e aoga. O nisi taimi o lona faʻaaoga e mafai ona afaina ai.

E taua! Ia mautinoa e faʻafesoʻotaʻi lau fomaʻi aʻo le i tago i le poloka i soo se ituaiga, pe afai o loʻo maua oe i le maʻisuka poʻo le allergies.

Aua e te aveina pe afai oe:

  • ua maitaga - O le laau ei ai lona malosi, ma e mafai ona faʻaosoina ai le vave galue;
  • i ai ni faafitauli o louroid - Fenugreek e mafai ona faʻalavelaveina le paleni o hormones i le tino.

Le faʻaleleia o le gaioiga o se nofoaga taua tele o le tino o le tino, e pei o le thyroid gland o le a fesoasoani i le faʻaaogaina o le vai, zyuznik, riki-slizuna, irgi, fuga o le fuga, broccoli, paʻu paʻepaʻe.

O le mea lea, na matou feiloai ma se fale manaia ma aoga e pei o le fusi. E mafai ona e faia mai le fale mea teuteu poʻo togafitiga faʻapitoa, pe o le a faʻaopopo i lau meaʻai gaosiga - i soo se tulaga, o le a aumaia ia te oe naʻo le lelei ma le taumafa talafeagai.