Vaega o kukama Parthenocarpic

E faʻapefea ona totoina ma totoina kukama "matagofie tele"

O eseesega kulupu e eseese i le tele o tulaga - o fua o fua, o le tele, auala o le palotaina, o le tofiaina o fua, ma isi. E mafai i nisi taimi ona faigata ona fuafua i nei eseesega uma. Ae oi latou o loʻo umia se fanua e fuafua le telē o se fale mautotogi ma i le taimi lava e tasi e pei o le faguina o se kukama, tosoina mai la latou lava togalaau poʻo togafiti faʻafefe mo le taumalulu, e tatau ona gauai atu i mea e taʻua o le bouquet (poʻo le puchkovye). O lo latou sui mamalu o le Beam Splendor hybride.

Eseesega faʻamatalaga

O lenei vaega toto na faalauiloa i le 2014 i Urals, poo le sili atu ona saʻo, i Chelyabinsk, na faamauina i le 2015. O lē e ona le tulafono o Aliluev A.V., o se tagata lauiloa faʻatoʻaga-fualaʻau fualaʻau.

O le ituaiga o mea autu e faamoemoe mo le galueaina i vaalele malulu malulu o Rusia (Siberia, le Urals). E talafeagai mo le tatalaina o fanua ma mo greenhouses poʻo faʻala.

O se togavao malosi o le faʻalauteleina o alalaʻau ma lau lanu lanu meamata o lanu lanumeamata lanumoana o loʻo faia ai le ovary o le tuft, 3-7 i vaega taitasi. O fugalaau uma lava o fafine ma, e tusa ai ma lea mea, e tofu lava le fatu ma fualaau aina, ma mautinoa ai le lelei o le seleselega. "Mamalu matagofie" e faatatau i kukama parthenocarpic, lea e taʻua sese e nisi o le tagata lava ia-o le pollinating. O vailaʻau masani kukumba e fautuaina ai le i ai o tane ma fafine - o le mea lea, e manaʻomia e le fai togalaau ona totō laau e le o iloa lelei e maua ai se fua. E le gata i lea, ina ia mafai ai e le kukama ona amata, o le auai o se "tagata lona tolu" - o se pipi e talafeagai.

Siaki i ituaiga sili ona lauiloa o kukama parthenocarpic.

O laau totino e palotaina e fugalaau fugalaau uma e lua, ma, e tusa ai ma lea mea, e mafai ona palotaina i latou lava, lea, ioe, e sili atu ona faigofie ma aoga. Ae Kolukoni Parthenocarpic ua nonoa e aunoa ma se palota - oa latou fugalaau uma lava o fafine, o fua o fua, ma e latou te le manaʻomia se "tagata" (faʻapea foʻi ma se puluvaga pipi).

"Puff magnificence" o loʻo faʻatulagaina e avea o se kukama vasega o le vasega, o lē na ia mauaina uma mea sili mai ituaiga matua.

O le mea lea, i totonu o le lelei o le faʻataʻitaʻiga:

  • malulu malulu;
  • tetee i fesuiaiga o le vevela, e aofia ai le vevela i le ao ma le po;
  • tetee i le maualuga o le maualuga, e aofia ai pusi mamafa, o le tele o ituaiga o kukumba e sili atu ona le lelei;
  • leai se mea e manaʻomia mo iniseti eletise;
  • maualuga maualuga ma se vaega laitiiti;
  • umi umi o fualaau aina;
  • maualuga le tofo o fua;
  • fua o fualaau aina i totonu o faatonuga o lo latou faaaogaina;
  • o le tetee atu i ia faʻaleagaina faʻaleaganuʻu masani e pei o le paʻu paʻu, peronosporosis ma le lanu enaena, faʻapea foʻi ma le kukama mosaic virus.

E taua! Faʻaaliga manino o le parthenocarpic Kukama e leai ni fatu.

O le le lelei o le "Faʻailoga tetele" e aofia ai:

  • o le tau maualuga o fatu ma le le mafai ona latou seleseleina (o le mea mulimuli e faʻaaoga i soo se ituaiga o meaʻai, ae e totogiina mo o latou uiga lelei pe a faatusatusa i fualaʻau maualuga);
  • maualuga manaoga i le tamaoaiga o le eleele ma feedings;
  • faʻafitauli i le lamala (faʻafeinu masani ma faʻaleleia le eleele e manaʻomia);
  • le faapalepale i vao (veleina e manaomia);
  • le manaʻomia mo le faʻatulaga lelei o le togavao ina ia maua ai le maualuga o le seleselega.

Fua o fua ma fua

"Puff magnificence" o gherkins (o lenei vaitaimi ua lauiloa e taua o ituaiga o kukumba laiti). O le umi o le fua e mai i le 8 i le 11 cm le mamafa - 60-80 g. O kukama e masani lava ona i ai le fulafula o le fulafula ma se vaitusi vaiti, tamai puʻupuʻu i le paʻepaʻe paʻepaʻe ma pito mataga. Lanu lanu enaena lanumeamata ma se paolo pogisa i lalo ma puʻe puupuu mai le moto i le ogatotonu.

Tuʻuina atu le kulupu faʻapitoa i le mafaufauga.

E taua! Eseese kukama, e maua ai le gaosiga o le 25 kilokalama i le sikuea mita, ua manatu e maualuga le fua. O le gaosia o le "Beam Splendor" - 40 kilokalama i le sikuea!

Ma le tausiga lelei mai laau taʻitasi e mafai ona ave i luga le fa selau gherkins. O na taunuuga ofoofogia e maua ona o le mea moni o kukama e vave ona tupu vave, ma o le fua o le fualaau aina e oʻo atu i le lima masina, e fuafua i tulaga tau fesuiaiga: o fua muamua e tupu i totonu o le ono vaiaso talu ona lulu, ma o lenei matagofie e gata (i lagona uma o le upu) naʻo ma le taunuu mai o le muamua kiona. Le toilalo ma tofo i le fua. E toetoe lava leai se tiga ia i latou; O kukama e gaogao ma oona, ae i le taimi e tasi e matua suamalie lava, e tusa lava pe suamalie, ma manogi. E tutusa lelei le fetaui mo le taumafa fou, ma le salting or pickling, ma i totonu o avanoa na saunia atoatoa le uluaʻi faanatinati o gherkins.

Filifiliga o fualaau

O laau totoma e tupu saʻo lelei i le malae, ma o le mea lea, afai e leai se manaʻoga poʻo se avanoa e gaosi ai fatu, e sili atu le totoina o se fatu vave nai lo le maua o se laau toto.

E te iloa? O kalaku e le gata o le sili ona maualalo-kalori o fualaau faisua uma (e le o se mea e ofo ai, ma le manatu o le fua o le 98% vai), ae e mafai lava ona taʻua o antidepressants masani ma analgesics. E le gata i lea, o nei fua matagofie e fesoasoani i le faʻaumatia faʻamaʻi tiga tiga (pe a e inuina le sua ma le meli), ma pe a faʻaaogaina o se masikulu - faʻaleleia atili le tulaga o le paʻu o mata ma le ua.

O le faatauina mai o laau toto e tasi le taua tele o le toe foi mai: ua toetoe lava a le mafai ona iloa lelei le ituaiga o laau i ona foliga vaaia. E tusa ai ma hybrids, o lenei faafitauli e taua tele - talu ai e mafai ona tupu mai na o fatu na faatauina, lea, e le gata i lea, e taugata tele (mo se faataitaiga, na o le lima fatu o le "Beam Splendor" o le a tau e tusa ma le 90 rubles), o le avanoa e pauu atu ai i le mailei tagata taufaasese ma faatau mai nai lo le ituaiga o tagata ua folafolaina, o le i ai o le tele o tulaga lelei, o se mea e matua ese lava, e maualuga tele.

VITIO: FAAPEFEA ONA FILIFILIA LE KERISI SILI

Ae afai e le fefefe ia ituaiga o iloiloga, Filifili se fatuga o loʻo i ai:

  • e le sili atu i le tolu pe fa lau moni;
  • lanumeamata lanu meamata e aunoa ma se faailoga o samasama;
  • foliga fou ma le soifua maloloina: leai se mea leaga, mea mamago ma foliga o faamai poo meaola faalafua e faatagaina (aemaise lava le asiasia o totonu o laupepa);
  • pusa taʻitasi (ipu): o aʻafiaga faʻatasi ma aʻa faʻamalosi e aʻafia aʻa.

Sola ma le faʻapala

O le mea aupito sili ona lelei, o le faʻalauteleina o le paʻu o le a lagona i luga o se oneone oneone po o le lauʻeleʻele ma se mea e le faaituau (maualuga le pH ile 6-7). E mafai ona e maua ni taunuuga lelei i luga o eleele mama, ae i lenei tulaga e tatau ona e tuu oneone i le eleele i le fua faatatau e 20 lita i le sikuea mita.

E taua! O le sili atu o le eleʻele o le palapala (maualuga le maualuga o le pH), o le mea e le talafeagai mo le totoina o kukama.

O i latou e sili ona lelei mo muamua o le kulupu o le solanaceae (tamato, pateta, eggplants, pepa), faapea foi kāloti ma kapisi. E le mafai ona e totoina se "laupepa tele" pe a uma:

  • soo se ituaiga kukama, e aofia ai ituaiga eseese e pei o Antilles, gata, Mexicans, mumu, ma isi;
  • squash;
  • squash;
  • suauu;
  • melons;
  • soo se ituaiga o paukiki.
O le ki i le mauaina o se maualuga o fua o gherkins o le sauniuniga tatau lea o moega. Ina ia faia lenei mea, talu mai le pa'ū o le eleele e tatau ona faʻamaʻaina ma le faʻaeteete i mea faʻaopopo minerale (aofia ai le pāmiola, fuamoa ma le nitrogen), faʻapea foi le fetuunaiga o le malosi, e pei o:

  • pe afai o le elemene e maualalo (o le pH maualuga e maualuga atu i luga o le 7.4), e tatau ona sasaa le moega i se vaifofo (tasi ma le afa i le lua punetini o le oxalic poo le citric acid, poo le 100 g o le laulau po o le apu kulimi i se pakete vai);
  • Aoao pe faʻapefea ona fuafua le aoga o le palapala i le fale.

  • O le faʻaitiitia o le eletise (pe afai o le pH i lalo ifo o le 6), o le palapala ua faʻamaoaigaina i faʻamaʻi faʻasalalauina faʻalavai vai po o falaoamata o le dolomite, o le penisina, o le pefu laupapa po o le lime faʻafefiloi ua faaopoopoina.

A maeʻa le kiona, ona eli lea o le moega i le loloto o le bayonet spade, mulimuli ane e te manaʻomia le faia o se faʻamalaʻau o fugalaʻau, sili ona lelei uma o pala. O le nofoaga ua saunia e matua suavai i le vai ma ufiufi i se ata e mafai ai ona mafanafana le eleele.

Tulaga tuputupu ae

Ina ia mafai ai e le "Beam Splendor" ona fiafia ia i tatou i fua o le fua o le seleselega folafolaina, i le faaopoopo atu i le eleele lafulemu, e tatau ona mautinoa:

  • tele vevela;
  • tele le malamalama;
  • tele le susu.

E te iloa? E le o mautinoa le moni o le faifaatoaga e tupuga mai i le alofilima maualuga i le totoina o kukumba cucumber. E ui i lea, o loʻo i ai se kopi na faʻataʻitaʻiina i le 1787 i totonu o kukama o le ituaiga "Vyaznikovsky", ma o le taulaʻi muamua na totogiina ia i latou e le tusitala Rusia lauiloa, o le faifilosofia ma le "tagata-taimi" a Andrei Timofeevich Bolotov.

Ole mafanafana o le tulaga autu lea mo le manuia. E ui lava i le mea moni e faapea o le kulupu e muamua taulai atu i le ola i nofoaga malulu, o loo tumau pea o se laau toto. I le vevela i lalo ifo o le 12 ° C e le mafai ona e faitauina i luga o se fua tele o fualaau aina. Galuega lelei - mai le 25 i le 30 ° C i le ao ma le 15 i le 18 ° C i le po.

O le aofai o le malamalama o se mea taua foi, e ui e le taua tele. Kukama e sili atu ona matala la latou lanu meamata i ave o le la vevela.

O le maualuga o le manogi o kukama e manaʻomia uma i le palapala (e le itiiti ifo ma le 80%) ma i le ea (75-90%), ma o lenei manaoga e ao ona matauina i le vaitau tuputupu aʻe.

Tuputupu ae mai fatu e totō i le fale

O kalaku o loʻo i totonu o na fualaau aina e leʻo tupu mai fua. O nisi tagata tomai faapitoa e fautuaina le totoina o fatu i le taimi lava e tatala ai le eleele, ao vave ona ola vave le fua, ae o le gasegase e faigata tele. Ae o loʻo i ai se tulaga faʻafeagai: o sauni lelei sauniuni e mafai ai ona e maua se seleselega i nai vaiaso muamua nai lo tuaoi. O le a le tolauapiga e auai, e mafai e tagata nofo uma o le mafanafana ona filifili mo ia lava, ae afai o le filifiliga e faia e lagolagoina ai le manatu lona lua, o le mea e sili ona taua e le o le faanatinati ma le tulaueleele.

E tatau ona totogia faapitoa le gaioiga o le gafatia mo fualaau. Aoao e uiga i mea lelei ma le le lelei o le totoina o fatu i fualaau, pepeti, pepe.

Afai e fautuaina le totoina o laau toto mo le tusa ma le 60 aso aʻo leʻi fuafuaina le totoina ile laufanua, e mafai ona totoina kukupa ma sili atu i le tolu vaiaso, ma afai e tele le la i luga o le faamalama ma e maualuga tele le vevela - mulimuli ane. O maʻi kukama matutua ua maʻi mo se taimi umi pe a uma le gaosiga, ma o le laau na tusia moni i luma oo tatou mata!

Fatuina sauniuniga

O tapenaga o fatu mo le totoina e aofia ai se faiga e faʻaleagaina ai ma, sili atu, faʻaosofia ma le tineia. Ae ui i lea, "Beam Splendor" e le manaʻomia ni mea na tutupu.

E taua! O le augatupulaga muamua e paʻu (e mafai ona iloa i le i ai i luga o le teutusi o le igoa "F1" pe a mavae le igoa o le ituaiga) e le manaʻomia ona togafitia ao le i totoina, ona o mea uma e tatau ona faʻaaogaina ma mea e gaosia i le fatu ua maeʻa ona faia e le kamupanī. O le mea lea, soʻo se aʻafiaga faaopoopo i luga o fatu o le tasi poo le isi fualaau faasaina atonu e ono afaina ai le laau.

O vailaʻau faʻapitoa e masani ona fautuaina ina ia faʻamago, ae peitaʻi, mo kukama, e leʻi afaina ai le muamua o le tuumamaina. O fatu e taatia i le va o ni laina se lua o le susu, susu (e mafai ona e gaosia le gaosia i le tele o laulaau, ae o fatu e totogo e masani lava ona maua aʻa mai le vulu ma aveese, e ono lamatia ai le aʻa). O se teutusi faʻatulagaina tuʻuina i totonu o se pusa paʻu ma tuu i se nofoaga mafanafana, e sili i luga o se pu. Afai e vevela vevela, tuʻu le solo solo poo isi ie mafiafia, ma tuu se ato o fatu i luga.

A mavae le 2-3 aso, ia tatala ma le faaeteete le teutusi ma siaki: talafeagai mo le totoina o fatu e tatau ona "togi" (tuu se aʻa laiti). O le faʻamalosi i le tulaʻiina e le o se mea e manaʻomia, a leai o le aʻa o le a faʻaoso ma mimilo, ona faigofie tele lea ona gau.

Initaneti ma nofoaga

E le manaʻomia le faʻapipiʻiina o fualaau aina (e le o manaʻomia le faʻaogaina o nei manatu i luga o lenei mataupu, ae o le meaola e vave ona atiaʻe, ma faʻapipiʻiina e matua faigata lava le faʻaaogaina o le faʻaogaina), o lea e le fetaui lelei i lenei mataupu. Saunia ni ipu eseese mo laau taʻitasi (lelei - peat, o le a faʻaitiitia ai le faʻamalosi mai le tulaʻi mulimuli ane i le avanoa avanoa i lalo ifo). O le faʻafefiloi eleele mo le lumanaʻi o le lumanaʻi e mafai ona faʻatau i se faleoloa faapitoa, ma e mafai ona e saunia oe lava e ala i le fefiloi i le fuafaʻi 4: 1: 1 humus, peat and sawdust. E tatau ona faʻaopopo mea faʻapitoa o meaʻai (e mafai foi ona e faʻaaoga le nitrophoska) ma le falaoamata o le dolomite po o le pefu laupapa (1 sipuni se 10 kilokalama o le palapala) i le mea na maua.

Fatuina o togalaau

O ipu ua saunia ua tumu i le faʻafefiloi eleele ile pito i luga. Ona saunia ai lea o se mea taumafa faapitoa: 2 tbsp. mullein spoons, 1/3 tbsp. sipuni o le copper sulphate, 1 tbsp. sipuni o Uurea ma le 10 lita o vai. O vaega uma lava e vevela, e vevela le suavai i le 40 ° C, mulimuli ane e tatau ona matua mauoa i le faʻamamaina o le palapala i totonu o ipu, o lea na faʻaitiitia le eleele. Ona toe faatumuina ai lea o se vaega fou o le lalolagi i totonu o le tane, ma toe faia ai le faiga. O se fatu ua faataatia i totonu o le eleele ua saunia i lenei ala, ona sasaaina ai lea o le eleele eleele malogo 2 cm le mafiafia.

E taua! E na o le tasi le fatu e totoina e tatau ona tuu i ipu taitasi, talu ai e le mafai ona vaevae kukama aʻo lei totoina, o le a faaleagaina ai le aʻa. Ma ia aveese se laau vaivai, e pei ona faia e faifaatoaga i nisi taimi, e pei ona faaaoga i se taugata tele, o le a sese.

A maeʻa ona tuʻuina atu, e mafai ona ufiufi le ulo i le ufiufiina o ata e fatuina ai se aʻafiaga o le greenhouse ma tuu i totonu o se fale paolo seia oʻo ina tupu mai le uluaʻi tupuga (mo fatu faʻamaina o le a tupu vave, i ni nai aso). A maeʻa lena, ona aveese lea o le ata tifaga, ma ave ipu mo le ola i luga o se faʻamalama malamalama.

Totoina o togalaau

Afai o le totoina o le "Beech Splendor" ua faamoemoe mo le galueaina i nofoaga puipuia (i lalo o le ata tifaga), o le usitai i se faigamalo vevela e le afaina tele: o se potu vevela masani e lava tele. Ae mo le tuputupu ae i le avanoa, e tatau ona faʻamalosi le fale.

O le faailoga lelei o le vevela mo le vaitau seia oʻo mai pepa muamua moni - 25 ° C. Pe a tupu lenei mea, e mafai ona e tuʻuina ipu i se mea e sili ona lelei ma le faʻamaonia o se eseesega i le va o le ao ma le po. E lelei pe a oʻo i le aoauli o le a faia i le va o 20-22 ° C, ma i le po 15-18 ° C. Lelei mo nei faʻamoemoega e talafeagai ma le faletalimalo e le faʻafefeteina o loʻo i luga o le la. Afai o le laau toto o loʻo i luga o le faamalama i totonu o le falemautotogi, e le tatau ona e tatalaina le faamalama mo le po e maua ai le mafanafana, aua o le malulu i le ea e mafai ona afaina ai fualaʻau. E tatau ona totō le vai, aʻo leʻi tu i luga le vai ma faʻavevela i le 30 ° C. E sili atu le faia o lenei mea i le taeao, o le tele o le susu e le faʻafefeteina i le malulu, ma i soo se tulaga e le faatagaina le vai e alu i luga o laʻau (faʻafefeteina faʻamautu i le aʻa).

I ni nai aso ao lei totoina, o le sili atu ona faigata o le totoina o laau e tatau ona faia i ipu e tuu i fafo - i le taimi muamua, ona sili atu lea, o le aumaia malie o laau ina ia tumau i luga o le auala i aso atoa.

Suʻeina o laau i le eleele

O le taimi faatulagaina o kukama tipu e mai i le lua i le tolu vaiaso, e fuafua i le tele o le malamalama ma le vevela. Ae taua tele le fuafuaina lelei o le taimi o le totōina o laau laiti i luga o le eleele, talu ai e le mafai ona faʻafeteina pogisa o le po e pei o le "Beam Splendor" e malulu.

E taua! E i ai se faʻailoga a le atunuʻu e mafai ai e oe ona fuafua le taimi sili ona lelei mo le totoina o kukama i le avanoa. O lenei taimi e faʻatasi ma le vaitau o le amataga o le fuga o le lila ma le samasama acacia.

E manaomia e le laau se vevela maualuga lava e le gata i le ea, ae o le palapala foi - e tatau ona mafanafana i le 10 ° C i le loloto o aʻa, o lona uiga, a itiiti ifo i le 10 cm.E mafai ona ausia lenei tulaga e ala i le ufiufi o le moega sauniuni ma se ata tifaga muamua.

O ni nai aso ao lei totoina laau e tatau ona taofi le faasusu. O le mea lea, o le a mafai ai ona aveese ma le faʻaeteete le vao mai le ipu faʻatasi ma le paʻu oneone, e aunoa ma le faalavelaveina o aʻa. Mo fualaau totō o loʻo ola aʻe i ipu peatisi poʻo fualaau, e le faʻaaogaina lenei tulafono.

O le "Beam Splendor" ua totoina e tusa ai ma se fuafuaga e manatu i se mamao aupito mamao i le va o laau toto e 50 cm. E pei ona taua i lalo: 10 cm le loloto o le lua eli i totonu o se moega ua saunia, 1 lita o se vaivaiga vaivai o le pati pati e sasaa atu i totonu mo le faʻapalapalaina, ona faʻapipiʻiina lea o se lauʻeleʻele ma se togavao, o loʻo sasaa le eleele mai itu uma, ma ua faʻapipiʻiina le pu.

E te iloa? I le taimi lea i le lalolagi e sili atu i le valu selau ituaiga ma ituaiga o kukama.

Agrotechnics o loo totoina fatu i luga o le eleele

O le taimi muamua pe a uma le faʻavasegaga, e manaʻomia e kukama talavou le puipuiga mai pogisa o po. O le mea lea, e matua manaʻomia lava le fausia o se tamai potu laititi mo i latou. I le faia o lenei mea, e fai ni nai arcs i soo se mea e punou ai ma eli i totonu o le eleele ma ni pito se lua, pe a uma ona ufiufi le fausaga i se ata tifaga, ma o ona pito e lolomi i le eleele ma soo se mamafa (faatusa, maʻa poʻo piliki).

A oʻo ina talia atoatoa le laau, ma toe lelei le tau, o le tausiga o le "Puchkov splendor" o le a faaitiitia i le fafagaina, fafagaina, veleina ma le veleina, faapea foi ma le seleseleina vave.

Tulaga i fafo

O le "ofoofogia o le fusi" faatasi ai ma le manuia tutusa e mafai ona tupu i totonu o greenhouses ma le malae vaalele. O lenei kulupu e lelei aua e tupu lelei e aunoa ma se malutaga e tusa lava pe lelei tulaga malulu. O le mea lea, o le filifiliga o le metotia o le galueaiina e faalagolago lava i luga o mea e fiafia i ai le tagata fai togalaau ma, i le mea moni, o le i ai o le fale koli.

Siaki foliga o le totō o kukama i totonu o le kiona.

I totonu, o le a itiiti le faalagolago o kukama i luga o fesuiaiga o le vevela; i totonu o se kiona, e sili atu ona faigofie le fatuina o le maualuga o le maualuga o le ea, ma, e le gata i lea, o le fua o le fua o le a umi le umi. Ae, i le isi itu, o le greenhouse option e aofia ai ona lava faigata - o le manaomia mo le ea, tau faaopoopo mo le fausiaina o se fale koli, ma isi.

Aoao pe faʻapefea ona fai se suauu i totonu o le atunuʻu ma o latou lava lima, ma le auala e fai ai a latou lava arc mo le kiona.

O le nofoaga mo le totoina e filifilia e faavae i luga o mea e fiafia i ai le fualaʻau - maualuga le la ma le vevela ma, pe afai e mafai, puipuiga mai le matagi, lea e mafai ona faaleagaina ai le umi uʻu ma pulumu mamafa.

Le faagasologa o le totoina o fatu ile eleele

O le totōina o fatu kukama e mafai ona faʻatinoina i luga o le eleele, e aunoa ma le totoina muamua o fatu. I lenei tulaga, o le fatu e vave ona tuʻuina i luga o se nofoaga tumau e tusa ai ma le fuafuaga o loʻo i luga (50x50 cm), ina ia aua neʻi afaina ai laau i se gaioiga.

E taua! O le manatu o kukama kaluvao e maualalo le palasi e sese. O le mea moni, e sili atu ona manaia manua e mafai ona tupu i lalo o ata ma luga o le eleele. E tutusa foʻi, i soʻo se tasi, o se taunuuga le lelei e mafai. E faʻalagolago i le tausisia o tekonolosi.

E ui i le mea moni o fatu o le "Beech Splendor" e taugata, e leai se uiga e faamoemoeina ai se vavega ma fatu fatu e leʻi totoina i le faagasologa o le galo i totonu o le eleele: o na teugatupe e tau atu i le mea moni o le itiiti o laau toto e gaosia i luga o le moega seleseleina, ma, o le mea lea, o mea uma o le a mafua ai mea leiloa i tulaga lautele o gafa.

VITIO: FUAFUAINA O TAMAITI I LE LUMAʻI I LE FAʻAMATALAGA O le tele o le tekonolosi e fesuisuiai le laiti mai le totoina o laau: o le eleele e lelei ona faasūsūina i se vaifofo (i le taimi e tasi e mafai ona e faʻaopopoina se vaega o le vailaʻau faʻasaina), ona faʻapipiʻiina lea o fatu i luga o le fogaeleele, faʻamalo le palapala ma le moega e ufiufi i se ata tifaga seʻi oʻo mai siama. E sili atu foi le vave faatulagaina o se kiona, e pei o le totoina o fatu laau, ina ia aua le faia ni galuega se lua.

A maeʻaeʻa le tau, ma o le laau e fai 4-5 laʻau moni, e mafai ona aveese le ata.

Faʻasa

O le "lapoʻa matagofie", e pei o isi sui o le ituaiga, e matua taua lava e uiga i le fausiaina faifai pea, ae o le tele o le susu e manaʻomia mo le atinaʻe tatau o le laau e le tutusa i vaega eseese o lona tuputupu aʻe.

E taua! O kukama e manaʻomia ona faʻafeinu soo ma tele i le vaitau o le tuputupu ae malosi ma le faʻavaeina o le laumei lanumeamata. A maeʻa le faʻaalia o le muamua, o le masani ona faʻamamaina o le a faʻaitiitia, ae a amata ona faʻaleleia le gherkins, e toe faʻateleina, ma a maeʻa ona tumau pea le tumau.

E tusa lava po o le a le suavai-alofa o se lala, e tumau pea le paʻu o le vai i le aʻa o le tino e le lelei. O le mea lea, i le vaitau o timuga e tatau ona taofi uma. Fuga o le suavai Afai e sili atu le suavai i le taeao, ona totō ai lea o laau i luga o moega - i se isi itu, agai i le afiafi. Suavai i le taimi e tasi e tatau ona tutusa ma le vevela o le ea. Vai vai e manaʻomia i lalo o le aʻa.

E mafai ona e fausiaina le susu mai vai inu palasitika masani.

Lafoaia eleele ma veleina

E tatau ona faʻaleleia le eleele pe'ā uma ona faʻafefeteina e taofia ai lona faʻamago. O se elemene taua tele i le fausiaina o le Beam Splendor o le aveesea masani lea o vao - latou te faʻaogaina elemene aoga mai le eleele, ma i se faaopoopoga, latou te tauaveina ni faʻamaʻi pipisi eseese, e aofia ai mea e le mafai e le ural hybride ona faʻateleina le tetee.

Masking

O le isi tulaga e tatau ai mo le mauaina o le maualuga o gaioiga o le "Bundling Magnificence" o le tulaga lelei lea o le faia o se togavao.

O lenei kulupu o loʻo faʻaalia e le tulafono faatonutonu a le tagata lava ia e pei o le ituaiga lona lua: ona o le tele o gherkins o loʻo 'ai i luga o le aʻa, o le itu itu e le mafai ona tupu malosi. Ae e manaʻomia pea le mautinoa o le laau e na o le tasi le mea e maua ai, - ona o lea, o le fua tele o fua i luga o lima uma ua mautinoa. O le uluai pasynkovanie na faia i le maualuga o le tolu ma le fa leaflet. A maeʻa lena e tatau ona e aveesea uma laʻau o le a lafoina e le laau i itu. O le mea lea, na o laupepa ma "fafie" faatasi ai ma fugalaau ma ovaries e tatau ona i ai i luga o le ogaumu autu, leai ni itu o lala.

Garter belt

O loʻo i ai se auala e ola ai kukama e aunoa ma se pusi, pe a faʻatagaina le gaoioi saoloto i luga o le eleele. Ae mo le fusia o ituaiga eseese, o lenei filifiliga e le talafeagai, ma i le lautele e tele naua mea sese.

Aemaise lava Ua tuʻuina atu e le leoleo:

  • faʻateleina le fuainumera aupito maualuga o laau totino i luga o le vaega pito i lalo (o le mea e amata i luga ma e le tele se avanoa i totonu o le togalaau);
  • maualuga ma le toniga o laumei i mea taitasi i le lima (afai o le sasa o taoto i luga o le eleele, o le a le mafai lenei mea);
  • auala sili atu ona talafeagai o le meaʻai (ia aveese le itu itu i luga o se mea e ola ai, e faigofie ona iloa);
  • gaioiga maualuga o se laau (e sili atu le faigata ona palu le taoto pepelo);
  • faigofie ma lelei le gaioiga o le seleselega (o fua uma o lo oi le umi o le lima, e le tatau ona punou i lalo);
  • leai se faʻafefeteina o mea fetolofi e gaosia e le tasi i le isi;
  • leai se faʻafesoʻotaʻi ma le lalolagi, ma, o lea la, o le faʻaitiitia o aʻafiaga o faʻamaʻi pipisi.

E taua! O le maualuga o le gaosiga o le "matagofie o le matagofie" ma le tele o pulumu fualaau aina i luga o le fasi laau e matua talafeagai lava

E i ai le tele o vailaʻau o le garter:

  • tafatafa (e lua lagolago i itu o le moega ma filo o loʻo tuʻuina i le va oi latou);
  • laina faʻapipii (ia togavao taitasi e tuʻuina atu i ai le "pou" - twine poʻo isi lagolago, o loʻo alu aʻe ai le laau);
  • upega (e tutusa ma le fuataga, ae le o se taʻiala eseese o loʻo tuʻuina atu i le paʻu palasitika mo le lagolago).
Soo se tasi o filifiliga ua taua e talafeagai mo le "veam magnificence", e ui lava e manaʻomia tele upega mo ituaiga eleʻele malolosi, e le faʻaogaina ai le ural hybrid. O le auala saʻo o le laʻau e sili atu ona faigofie mo se lauʻeleʻele avanoa, ma faʻasaʻo - mo greenhouses e maualuga le maualuga.

Laʻei pito sili

O le tele o le gaosiga o le "Beam Splendor" e manaʻomia ai le faʻaleleia faifaipea. I le auala, o lenei uiga e faatatau tonu lava i ituaiga uma o kukumba cucumber.

I le faaopoopo atu i le faʻaleleia o le palapala aʻo le i totoina, e manaʻomia e le laau ona toe faia lenei faiga i vaiaso uma e lua talu ona faʻauluina muamua le manoa. O le muamua faʻamalositino e manaʻomia le faʻaalu o le faʻalautele o le nitrogen, o le a faʻavaveina ai le fausia o ni fugalaau suamalie fou.

I le lumanaʻi, o le faʻamafanafanaina e tatau ona faʻatinoina e ala i fesuisuiaʻi o meaola faʻasaina ma minerale. Faatasi ai ma le muamua, o le avanoa o le tuuina atu o le faapalaga. Manua ma manu manulele o se laʻititi itiiti o le filifiliga lelei - e mafai ona latou faʻaleleia le eleele i le gaʻo, lea e aʻafia ai le gaosi ma le lelei o fualaʻau, faʻapea ai ma le susunuina o aʻa aʻa o le kukama.

Mai fualaʻau oona, e mafai ona e faʻaaogaina ia mea e pei o le "Matai", "Crystal", "Mortar" ma isi faʻalavelave faʻalavelave.

VITIO: LAGOLAGO LAGOLAGO I LE FIAFIA

Pests, faʻamaʻi ma puipuiga

E ui o le tagata na faia le "Beam Splendor" o loʻo faʻaalia ai le tetee atu o le kulupu i nisi o "polofesa" faʻamaʻi o kukama, e mafai pea ona mafatia le laau mai fomaʻi, aemaise lava, paʻepaʻe ma aʻa. Muamua e afaina ai fualaau aina, ma avea ma mea eleelea ma masei, o le lona lua - o le laau lava ia. I tulaga uma e lua, o le mafuaʻaga e maualuga le maualalo. E le gata i lea, o nei faamai e ono mafua ai le paʻu o le vevela mataʻutia po o le solia o le tulavai.

I le tulaga o le paʻepaʻe paʻepaʻe, e masani ona fautuaina e vavae ese le vaega ua afaina, ae e tusa ai ma le "Beam Splendor" o loʻo i ai i le tasi mea, e tatau ona e faʻaumatia uma le vao. O le mea lava lea e tasi o loʻo faatalitali i laau e afaina i aʻa. O le mea lea, e sili atu le puipuia o le atinaʻeina o siama, mataʻituina le ala o le ea (mo le fale koli) ma le aloese mai le faʻaleleia o vai. I le avea ai ma se puipuiga, e mafai foi ona e togafitia le laau i le copper sulphate ma le urea (i le faasologa, 2 ma le 1 sipuni i le pakete vai).

E taua! O le mafuaʻaga o le paʻepaʻe o le paʻepaʻe ma le aʻa i le palapala, e tusa lava pe a uma ona aveeseina ia laau, e le mafai ona foia le faafitauli seia maeʻa maeʻa le faʻapalapalaina o le eleele ma faʻamalosi malosi poo le vai vevela mama.
O meaola vevela o kukama, o le greenhouse whitefly o le mea sili ona matautia. Greenhouse whitefly O ona vae e mafai ona maua i tua o lau. O le meaʻai e le gata o le suamalie o le sua mai totoga lanu meamata, ae o se tagata foi o le isi siama afaina, o le sigus soot.

Mo togafitiga ma togafitiga, faʻapipiʻi ma le Verticillin i le fua o le 250 g o le vailaau faʻasaina i le pakete vai poʻo le Inosia (tolu laulau i le tasi le volume) e faʻatolu ona faʻaaoga i le vaiaso.

Seleseleina ma teuina

O le isi vaega faapitoa o le "Beam Splendor" o le mea lea ina ia mafai ai ona maua le maualuga o le gaosiga, e tatau ona vave aveeseina kukama. O le tuputupu ae, e le gata o le a le maua ai lo latou fiafia, ae o le taimi foi lea e taofiofia ai le tuputupu ae o "uso" laiti, ma oi latou oe filifili e taumafai e totoina lenei ituaiga i lo latou eria e tatau ona saunia mo le seleseleina i aso taitasi.

Kukama e pala. I totonu o le pusaaisa, e masani lava ona le sili atu nai lo le lima aso, pe a vevela, latou te amata ona pala e sili atu le vave.

O fua o le a tumau pea fou le umi:

  • matua mago (aoina i le tau vevela, e leʻi fufulu);
  • atoatoa;
  • e le o tele.
Talu ai o le "Beam Splendor" e maua ai le toe faʻaleleia o le faʻatauga o kukama fou i aso uma, e leai se mea e taumafai ai e faʻasaoina le fua. O le maualuga e mafai ona faia pe afai o le taumafa o le kesi vave e le vave mafai ona faaputuputu fua na faia i le 2-3 aso ma amata loa ona seleseleina. I le avea ai ma se maliega lelei fetuutuunai, e mafai ona e faia kukama totoa: e vave tele ma lelei. O le oloa o le a saunia mo le faʻaaoga i le 4-5 aso ma ua i ai i lenei pepa e mafai ona tu i le pusaaisa mo vaiaso e lua.

Saili pe faapefea ona aoga kukama salima ma pe faapefea ona kuka i latou i le fale.

E te iloa? Kukumba, o lona atunuu o Initia, Saina, Iapani ma le itu i sisifo o Asia, ua tufatufaina nei i le lalolagi atoa. O le mea lea, naʻo Rusia o le vaega o lona faʻatoʻaga e aofia ai le 90,000 hectares. O taʻaloga i le fausiaina o lenei aganuu, o Saina, Initia, Iapani, Amerika, Peretania, Siamani ma Iukureini.

Faʻamatalaga ono ma fautuaga

O le pulu "Pulu Paʻu" e tele naua ona lelei, ae o le le mautinoa e le aoga ia i latou. O le tuputupu ae o se gaugau maualuga e mafai ona aumai faatasi ma ni faafitauli eseese. Masalo o le tali i le fesili, o le a le mafuaʻaga o faʻafitauli ma le auala e fesoasoani ai i le fale, o le ae maua i le laulau i lalo.

Faʻafitauli faʻafitauliMafuaʻaga e mafua aiFautuaga
Ua toso le kukama, o laulaau e lanu enaena, o le fugalaau e mulimuli ane ae le tele, o le numera o ovaries i le fusi e itiiti ifo nai lo le seti, o le maualalo o le tofo o le fuaLe lava le malamalamaFaʻatupulaia le inisiua, pe fetuunai mo le tulaʻi i le tausaga a sau.
Kukama gorchat, le lelei ona atiina ae, ua maʻi le fale, o laulaau ua lanu samasamaSuavai e ulu atu i laulaau ao faʻafeinuSuavai le laau i le aʻa
E le o faia ni ovalu, ma oi latou na foliga mai ua paʻu'ū, e le o toe matutua; laʻau lanu samasama ma faʻagogoE le lava le palapalaFetuunai le faiga fafaga
Liliu le fatuVaʻaia vai i le palapalaFaatapulaa le faasusu
O lau e lanu samasama ma mamagoPaʻu o le susuFaateleina le faasusu
MalosiagaUfiufi ufiufi i le ata
Faʻaleagaina o faʻafitauli aʻaTaumafai e togafitia le palapala ile iniseti

Bouquet kukama o se mea ofoofogia le ausia o filifiliga, aua latou te maua le avanoa e maua ai le tele o gaosi i vaega laiti. "O le ofoofogia o le fusi", i le faaopoopo atu i le gaosiga o le gaosiga, e tele naua mea lelei faaopoopo, e aofia ai le malosi o le malulu, lea e le o se uiga sili ona lelei o lenei aganuu vevela-vevela. O lenei totoga e matua faigata lava ma e le faʻamagaloina ni mea sese i le "apili", ae afai e mafai ona e faʻafetaui i le natura faigata o le Ural gherkin, o le taui mo le alofa ma le tausiga o le a avea ma seleselega lelei o cucumoma lelei i le taimi o le taumafanafana ma le taumalulu!