O aʻa

Poli: e fia calories, o le a le aoga, pe faapefea ona filifili ma tatala, faatasi ai ma mea ua tuufaatasia

O le popo o se mea taumafa o le taumafataga o le vevela, lea e lauiloa mo ana meaʻai, mea taua ma togi mo le tino atoa. O lenei fua, lea e tupu i luga o le sami vevela, ua faʻaaoga lelei i le tele o vaega o galuega a tagata - o le a tatou iloiloina ona uiga i lenei tusiga.

Calorie, BJU, vitamini ma minerale

Muamua lava, e taua tele le taʻuina pe o fea e masani ona maua ai pama niu - o Indonesia, Thailand, Pasila, Sri Lanka. O le kuluga e aofia ai se atigi maʻa, pulupulu totonu ma le popo, poo susu.

O mea o loʻo i totonu o le kulimi e tele mea aoga, e matua lelei ma e faʻaaoga lelei mo faamoemoega faʻalesoifua maloloina. O le popo e tele mea elemene e iai se aafiaga lelei i le soifua maloloina o tagata: o vitamini B, faapea foi K, C, E.

E te iloa? O le popo e le o se meaʻai, e pei ona masani ona tatou taʻua. O le kiona o se fualaau maa, e taua foi o se fualaau maa, ma o ona aiga vavalalata o ni pi, pi ma apricot.

E iai foi le macro ma microelements e pei o le potassium, calcium, magnesium, iron, copper, sodium, phosphorus, zinc, seleni, ma le lauric acid.

O nei vailaau vitamini-minerale e aofia ai le tele ole BJU (ile 100 g o popo niu):

  • kalori - 360 kcal;
  • proteins - 3.33 g;
  • gaʻo - 3.49 g;
  • carbohydrates - 15,23 g
Siaki le aoga aoga o le susu ma le popo.

100 g o le popo le vai e aofia ai:

  • kalori - 16.7 kcal;
  • proteins - 4 g;
  • gaʻo - 27 g;
  • carbohydrates - 6 g

O le a le aoga o le niu mo le tino?

O mea faʻamalolo o le fua o le niu o se faaolataga moni mo tagata o loʻo mafatia i nei maʻi:

  • gaioiga o le inflammatory, faʻamaʻi pipisi, siama, siama - o meatotino e faʻaalia ona o le lauric acid i le tuufaatasiga, lea o loʻo aofia ai foi i le susu o susu o le tina tausi maʻi;
  • E i ai sona aoga aoga i luga o le faʻalavelave o le tino aua o loʻo i ai le tele o le magnesium, boron and bromine. E aʻafia foi le leai o se faʻafitauli, aua e fesoasoani i le gaosiga o le serotonin ma le endorphin;
  • faafitauli i le cardiovascular system;
  • helminthiasis, aemaise le susu;
  • ei ai sona aafiaga lelei i le vasega ma puipuia ai le atinaʻeina o le faamaʻi o le Alzheimer;
  • faʻasaʻo le paleni o hormonal, e puipuia ai le faʻalauteleina o le vevela;
  • faʻamalosia le faʻaogaina o meaʻai masani, mo se faʻataʻitaʻiga, faʻamalolo maʻi mama, faʻaitiitia le faʻavae;
  • fofo lelei mo le atherosclerosis;
  • puipuiga ma le puipuia o le kanesa;
  • Aafiaga aoga i luga o sooga.

Vitio: o mea aoga o le niu

E taua! Talu ai ona o mea tau faʻamaʻi popo e le pala, e le fefe i le susu, e mafai ona faatumauina lona malosi ma elasticity mo ni nai tausaga pe afai e leai ni faʻafitauli.

Tamaitai

O le popo na te puipuia lelei le tino o le tino mai le tupuga o le kanesa, aemaise lava o le kanesa o susu. E masani ona faʻaaogaina i totonu o le falelelei matagofie, ona e iai sona aafiaga lelei i le paʻu o foliga ma le tino.

O le suāuʻu popo e faʻaaogaina ai faafitauli o le paʻu o le paʻu: e fautuaina e faʻaaoga i nofoaga faʻafitauli, ma e faʻavaivaia ma faʻamaonia le tuʻuina atu o gaʻo gaʻo. O le suāuu e masani ona faʻaaoga e avea o se meafaigaluega e fesoasoani e faʻamalo ese maunu, ma i le talavou o se auala sili ona aoga e faʻaumatia ai le tino. O loʻo i ai se aafiaga lelei i le tulaga o le lauulu, faʻaleleia o latou fausaga ma foliga vaaia ona o le mea moni e maua ai meaʻai talafeagai. O susu susu e fesoasoani e faʻaitiitia ai veins varicose. I le cosmetology, e faʻaaogaina e fai ma meafaigaluega mo le faʻaleleia o meaʻai ma le tausiga o le paʻu, faʻapea foʻi le lipstick o le tino.

E fautuaina mo le faʻaaogaina e fafine maʻitaga e faʻamalamalamaina ai ni meaʻai na fai i le taimi o le taʻavaleina o se tamaititi, e puipuia ai aʻafiaga. E i ai sona aafiaga lelei i le faamaloloina o manuʻa o le tina failele.

Alii

Ava popo e mafai ona faʻaaoga e avea o se kulimi faʻamaʻamilo, ona avea ai lea o se vailaau faʻamaʻi pe a maeʻa lenei gaioiga. O le taumafa popo o se phrodisiac malosi lea e fesoasoani ai i tagata e fausia pe faateleina lo latou naunau mo feusuaiga ma tamaitai.

O alofomaʻi natura o: actinidia, saffron, walnut grass, horseradish, strawberries, lychee, arugula, Lyubka pulufana ma le kiona.

I le tulaga o ni faafitauli matuia ma le paʻu, mo se faataitaiga, o foliga mai o le eczema poʻo le psoriasis, o le niu o se mea faʻaleleia lelei. E i ai foi se aafiaga lelei i sooga, faasaoina o le talavou ma le gaoioi.

Faʻaaogaina mea

E i ai tulaga pe a faʻaaogaina se oloa faapitoa mo meaai e tatau ona togafitia ma le faʻaeteete ma le faʻaauau le gauai. E masani ona fesoʻotaʻi atu i tulaga o le soifua mālōlōina, poʻo faʻamaʻi faʻapitoa, faʻapea foʻi ma faʻamaʻi ma le faʻasologa o maʻi.

I le taimi o le maitaga

I lenei vaitau faapitoa i le olaga o se fafine, e le gata ina aoga mo ia le 'ai o le niu, ae mafai foi ona faʻaaoga lelei e avea o se mea faʻapitoa. O le susu o le popo e fesoasoani e faʻaleleia atili ai le gaʻo o le paʻu ma se suiga malosi i le tino o le maʻitaga maʻitaga, lea e le mafai ona taofia le foliga mai o ni uiga mataga i luga o le tino. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona faʻapipiʻi faʻapipiʻi ma masini massage i totonu o le eria e sili ona faigofie ile foliga.

Fafagaina susu

I le taimi o le laga, ua fautuaina tamaitai e inu sina sipuni o susu o le niu e faateleina ai le taua o le susu o susu. O fualaau suamalie mauoa ma le tuufaatasiga o minerale o le a fesoasoani i le faʻamautuina o le susu ma faia atili.

Ma o le susu o le niu e mafai ona faʻasaʻo ai le faʻaleagaina o le paʻu paʻu o le pepe ma le susu o susu ma ao faagasolo le taimi e amata ona tipi ai nifo i le pepe.

Pe a aveesea le mamafa

E ui lava i le maualuga o le kalori o le popo popo, o lona susu o se mea maualalo-kalori oloa. I le faʻaopoopoga, o le faʻaaogaina lelei o niu e fesoasoani e faʻaleleia ai le metabolism ma faʻamaonia le faʻaogaina o le tino ma o le mea lea o se mea lelei tele mo le paʻu o le mamafa.

Faʻaleleia o le gataifale faʻapitoa foi e fesoasoani i le faʻaaogaina o le lanu uliuli, cherry, red pepper, hellebore ma le pi perga.

Faʻatasi ma le maʻisuka

O tagata e pagatia i le maʻisuka e tatau ona vaʻavaʻai i le 'aiina o lenei oloa. O lea, mo se faʻataʻitaʻiga, o le paluga o le fualaau aina e mafai ona 'ai i fua faʻatatau, ma o le suāuʻu popo e faasaina.

Pe a gastritis

I le tulaga o faʻamaʻi o le faʻaogaina o meaʻai, aemaise lava, gastritis, faʻapea foi ma le maʻilala, ma isi mea faapena, e tatau ona faʻaaogaina le niu mamu. E faʻafaigofieina le microflora o le intestinal, e mafai ona faʻaaoga i le taumafa a tagata o loʻo i ai le le faapalepale i le susu o povi.

Ae peitai, aua nei galo e uiga i le kalori mea o le oloa: susu e mafai ona sili atu le mamafa o le galuega o le manava, ma o le a faigata ona taulimaina, ae i le taimi lava e tasi, o laupega e fesoasoani e faaleleia ai le galalaina.

Mai le a le matua e mafai ai e fanau

I na atunuu o loʻo ola ai le niu i soo se mea, e amata ona faʻalauiloaina e tamaiti i meaʻai i le vaveao. O le susu o le popo e fesoasoani i le lelei o galuega o le tino o le tino, soothes, e faʻaitiitia ai le vaʻaia o tamaiti i tamaiti.

E fesoasoani i le atinaʻe malosi o mafaufauga, le tuputupu ae atoa o se pepe maloloina ma le malosi. O tamaiti e nonofo i atunuu e le ola ai niu niu e mafai ona amata amataina se oloa fou mo i latou, pei lava o isi oloa fou mo le pepe, i ni mea laiti, mataʻituina le gaioiga o le tino o le tamaititi.

E faʻafefea ona filifili se popo suamalie pe a faʻatau

O le filifilia o fualaau o le niu e le masani ai mo tagata e nonofo mamao mai atunuu vevela vevela, o lea e sili ai le alu i le faleoloa ma faʻatau le meaʻai e manaʻomia ina ia e masani ai i ni fautuaga o le a fesoasoani ia te oe e faʻatau ai le niu sili ona lelei ma maualuga.

Vitio: pe faapefea ona filifili le niu saʻo Muamua lava, e tatau ona e suʻe mai le faʻatau pe o le a le taimi na faʻatuina ai lenei popo niu. Pe a filifilia se niu, e tatau ona e tago i ni nai fua i ou lima ma fuafua le mea o le ai ai le mamafa pito sili: mata e tatau ona foliga laiti.

O lona uiga o loʻo i ai se aofaiga tele o le vai, ma o se oloa lelei. E le gata i lea, o le suauu e mafai ona fai sina siva - o le leo o le taamilosaga o le a avea ma se faailoilo lelei e iai lau fua o fua.

I le tulaga e mama tele le niu ma e te le faʻalogoina le palasi ma le gaogao i totonu - o lona uiga e mafai e le fua ona faaleagaina le atigi pito i fafo, ma faʻafefe ai le vai, pe na teuina mo se taimi umi, ma faʻavave uma le vai. O se taunuuga, o le pulupili e mafai ona i ai ni manua afaina ma se mea leaga leaga.

Aua le filifili mo fua o mea leaga pe faaleagaina. Afai ei ai ni taʻe ma nifo, o le mausali o le atigi na malepelepe, ma o le mea lea o le gaogao o le palu ma le susu - e mafai ona amataina le faagasologa o le pala ma le toe gaosia o siama. E tatau foi ona e gauai atu i vaega e tolu o loo i le itu taumatau o le tamaititi: o le tasi oi latou e tatau ona sili atu nai lo le isi. E tatau ona faʻamautinoa o le faagasologa o le felauaiga o le niu e le o afaina, e pei ona i ai i lenei tulaga e mafai ona aofia ai le totonu o le kulimi.

O fualaau popo e le tatau ona susu. Afai e te vaʻaia nofoaga o susu i luga o se oloa, atonu o lona uiga o loʻo i ai se momotu i totonu, ma o mea e aofia ai o loʻo mulimuli malie. Aʻo leʻi faʻaaogaina, e tatau ona e siaki totonu o le niu. O le aano e tatau ona faia i lanu lanu ma maua ai se manogi manaia, e le manogi.

E tatau ona e iloa o nei fautuaga uma o le a fesoasoani ia te oe e fuafua ai le lelei aupito sili ona lelei o le oloa mai i latou o lo o suitulaga i le tulaga o lau faleoloa, ae aua le faʻamautinoa o lona tofo lelei tele, talu ai le umi o le taimi o femalagaiga ma e manaʻomia ai le tausisia o nisi tulaga. E le gata i lea, o se fualaau lelei fafo e mafai ona le mafai ona faʻaaogaina pe afai o lona tino e ese le lanu ma ei ai lona tofo le lelei.

E ese le faigofie ona tatala

Ina ia tatalaina se popo, matou te manaʻomia se naifi umukuka masani i se lapoa lapoa, e sili atu ma se mea mamafa ma se lautele lautele, ma se nai naifi laiti ma se lauulu lauitiiti. Muamua lava, e tatau ona e ave fua o le niu ma liliu i luga i le itu taumatau ma 3 togitogisa pogisa i luga.

Filifiliina o se mea e ese mai isi, matou te amata amataina i se naifi. I lenei auala, o le a mafai ona aveese mai le susu o le niu mai le fua. Mo le faailoaina atu, ave se kulimi i le tasi lima ma se lapoa lapoa i le isi ma amata ona tuʻi i luga le fualaau aina faatasi ma le pito i luga o le naifi.

Vitio: auala e tatala ai se popo i le fale O le tapeina e tatau ona faia e ala i le suiina o le niu i se liʻo i lona lima. E tatau ona faaauau pea le faagasologa mo le 1-2 minute, i taimi uma e tuʻituʻi le pito o le kulimi seivagana ua e faʻalogoina o le misa. Ma le isi, e tatau ona e faʻaauau pea le tuʻi i le fomaʻi, taʻavale faataamilo i lona axis seʻi oʻo ina oʻo mai se fetolofi faʻapitoa i le tino.

Aoao atili e uiga i le auala e fufulu ma mama ai le niu.

A maeʻa le tele o le fusi, e mafai ona e taumafai e tatala le niu i ou lima - faia se taumafaiga itiiti e momotu ai i ni vaega.

E taua! O nisi tagata e nonofo i le talafatai o le Pasefika e masani ona totoina le niu o le niu pe a fanau se pepe i totonu o se aiga. Latou te finau faapea o lona soifua maloloina e mafai ona faʻamasinoina lona olaga i le lumanaʻi e le setete ma le tuputupu ae o le laau.
E ese le faigofie ona tatala

Faʻafefea ma le mea e 'ai

O le pulupulu o le fua i fualaau fou pe malogo e faʻaaogaina e faʻafaigofieina ai faiga faʻasolosolo ma faʻamalosia le faʻaogaina o le tino. E faʻaaogaina i le sauniuni o meaʻai, puddings, meaʻai, salati ma cereals. O le susu popo e masani lava ona avea ma se tasi o mea aoga i le sauniuniga o meaʻai eseese, mea inu, sooga ma soupeti.

O le popo e sili ona aoga i nei oloa:

  • moa ma lapiti a le lapiti;
  • moa, squid ma isi iʻa;
  • cereals, mo se faataitaiga, oatmeal, araisa, pshenka;
  • fualaau 'aina - falalaʻau, faʻi, lemoni, selo, fuifui;
  • pateta ma pepa;
  • mea manogi - basil, mint, curry, cilantro;
  • sukalati ma caramel.

E te iloa? O pama niu uma e mafai ona tupu ma fua mai mo le 100 tausaga. O tausaga uma e mafai ona e seleseleina 450 fatu i totonu.

Faʻafefea ma le tele e mafai ona teuina popo

O le popo e maua i le vaega o oloa e le mafai ona teuina mo se taimi umi. O se fualaau aina atoa e mafai ona lelei i le sili atu ma le masina pe a maeʻa ona vavaeeseina, pe a fai e teuina i totonu o se potu malulu ma malulu.

E mafai ona teu se pusi mata i totonu o le pusaaisa mo le sili atu ma le 2-3 aso, talu ai o le a amata ona tupu atili ai i totonu o le pusa, ma o le a faʻafefe. O susu susu e tatau ona faʻamamāina lelei aʻo le i teuina - e le tatau ona i ai ni vaega o le gutu.

E sili ona faʻaaoga vave pe'ā uma ona aveesea mai le kulimi. Afai ei ai se manaʻoga e teuina mo se taimi umi - tuʻuina i totonu o se pusa faʻapipiʻi. O le vaitaimi faatagaina e teu ai e le tatau ona sili atu i le 7 aso. E mafai foi ona loloto le malulu e ala i le faatofuina i totonu o se pusaisaisa: o le auala lea o le a taofia ai e le pata le mea aoga mo le 2 masina.

Pulp o le niu e tatau ona sasaa i le vai ma teuina i le pusaaisa mo le silia ma le vaiaso. E mafai ma faʻavaivaia, ae e tatau ona maitauina i lenei tulaga, e mafai ona suia lona uiga ma avea ma mea e sili atu ona mataga.

Matou te fautuaina oe ia e faamasani i mea aoga o ia ituaiga e pei o le piconi, o le anufe, macadamia, cashews, pistachios, faapea Manchurian, pine, Brazilian ma walnuts.

E mafai ona teuina ni meataalo tunu popo i totonu o se pusa mafiafia i totonu o se nofoaga malulu ma malulu mo le toeititi atoa le tausaga.

Contraindications ma le afaina

O le popo e toetoe lava a leai se leaga o oloa, o lona uiga, faʻaaoga i le tele o fuainumera, e le mafai ona e popole pe oa ni taunuuga e ono tulai mai.

O le tele o popo popo i le aso e manatu saogalemu:

  • 300 g mo alii;
  • 200 g mo tamaitai;
  • 50-100 g mo tamaiti mai le 3-10 tausaga.

Afai e te 'ai atili, atonu e tele le tele o vitamini ma minerale i le tino, mo se faataitaiga, selenium. Aua nei galo e uiga i le faateleina o le caloric o le oloa, lea e ono afaina ai le maualuga o le tino o tagata e masani ona 'aina lenei fua.

I le tulaga o le maʻisuka, e aoga le gauai atu i le faʻaaogaina o le susu. E le gata i lea, o nisi tagata latou te ono aʻafia i le le faʻamaoni i le oloa, lea e faʻaalia o se tali atu.

E mafai e le kulini togitogi ona faʻamalieina le fiainu ma le fiaʻai, o le a avea ma mea taua i lau laulau, pe o se taumafataga fiafia poʻo se aso malolo mo aiga.