Fualaau faisua

E uiga i auala e kuka ai sana i totonu o le ogaumu: liliu o se pusa i totonu o se togafiti manaia

I lona olaga, sa feagai tagata taitoatasi ma le faagasologa o le kukaina o sana i luga o le ogaumu, ae o loo i ai isi auala e kuka ai lenei cereal. O se tasi o nei mea o kukaina lenei paluga i totonu ole ogaumu.

Auala e kuka ai sana i le ogaumu, faitau i luga. O le a aoga foi le matamata i le vitio.

Filifilia o se pulu

E foliga mai e leai se mea faigata i le sauniaina o sana, ua lava le tuu o le pulu i totonu o le vai ma lafo i le afi, ae e le faigofie mea uma. Ina ia mafai ona lelei le kuka, e tatau ona e gauai atu i nisi o mea e tusa lava pe filifilia ni pusa:

  1. E fautuaina le mauaina o le fale mai le amataga e oo i le faaiuga o Aokuso, talu ai ua na o le vaitaimi lenei ua matua, ae e le o le tele atu.
  2. I le taimi o le faʻatauga o meaʻai e manaʻomia se gaioiga faapitoa i la latou lanu ma le vaivai. E sili ona lelei le suʻeina o se laau i lanu paʻepaʻe lanu paʻepaʻe poʻo le samasama samasama. I le paʻi atu i le pulu e tatau ona faʻamalūlū ma vaivai. E leai se tulaga e le tatau ona filifilia se laau e aunoa ma ni fatuga, aua e taʻu mai ai le matua matua o le cob, i lea lava itu, e le talafeagai mo le kukaina.
  3. E le tatau ona e faʻatau se laau i laʻau mamago, aua e toetoe lava o se 100% faʻamautinoa o le saito e televave (pe faʻapefea ona kuka kulimi tuai ina ia suamalie ma malie, faitau iinei). Ae o le faatauina o laumei e aunoa ma ni laulaau e taua foi le tuu i luga aua o loo i ai se avanoa i lenei auala, o loo taumafai tagata faatau e natia uiga o le gaosia o le laau i vailaʻau.
FUAFUAGA: A uma ona e suʻe ni laʻau talafeagai e manaʻomia ona e saunia mo le kuka poʻo le kukaina, mo lenei, o le cereal e tatau ona faʻamaluluina mo le itula ile vai malulu.

I le aluga o taimi, ua faamamaina le sana i le aveesea o laulaau ma antennae. I le i ai o ni pogisa pogisa, ua fautuaina foi e aveese.

Amata le kuka

Ina ia saunia le sana i totonu o le ogaumu o le a e manaʻomia mea nei:

  • nisi o meaʻai;
  • pata;

Sauniuniga o sana e amata i le faʻapipiʻiina o le foil cobs, lea e faʻapipiʻiina i le suauʻu. O le isi, pupuʻu o loʻo afifi lelei i le pepa alumini ma tuʻu i totonu o se ogaumu.

A maeʻa le 10 minute, ona alu ese lea o le foila mai le ogaumu, ma o le sana e alu atu i le isi itu, e tatau ai mo le faʻaaogaina atoa o le laau. Ona tuu lea o le saito mo le isi 10-15 minute ile ogaumu. A maeʻa lenei taimi, e mafai ona faʻaogaina lenei cereal i luga o le laulau.

Matamata i le vitio e uiga i le kukaina o sana ile ogaumu:

Ni nai fua

Fua o fuainumera 1

O vaega nei e talafeagai e saunia ai lenei fua:

  • 3-6 kulupu sana;
  • 100 kalama o pata;
  • ni nai lala o le lanu: dill poo le pasili;
  • mea manogi ma laau e tofo ai: paprika ma pepa vevela;
  • 1-2 teaspoons o masima;
  • 1-2 cloves o le kāleni.

Ina ia saunia lenei fua, e te manaʻomia se ogaumu vevela, o lea e muamua ona e faʻapipiʻi se mea faʻafefiloi i totonu, ona faʻaali lea o le masini i le faailoga 200 tikeri.

A o mumu le ogaumu, oe manaʻomia e tuʻu le pata i totonu o se tamai ipu ma faʻatali seʻi oʻo ina liu suamalie. E le gata i lea, o mea uma o loʻo taua i luga, o laau afu, o gaʻo ma le gaʻo gaosia lelei o loʻo faaopoopo i le suauu. A maeʻa lena mea, faʻapipiʻiina lelei le suauu ma se sipuni.

TALI: E aveese e mata le laʻau ma stigmas, fufulu i lalo o le vai tafe, ona fufulu ai lea.

A maeʻa nei manua uma, ona ave lea o le falaoa ma vaevaeina i ni fasi pepa, o latou laasaga e tatau ona talafeagai e afifi ai le pusa. Mafiafia ma le faʻaeteete mai itu uma o loʻo faʻafefiloi i le paluga o suauʻu ma gutuona afifiina lea i pepa alumini (i le leai o se pepa alumini e mafai ona e faʻaaogaina le paʻu). I lenei fomu, ua totoe le pulu mo le 15 minute, e tatau ai mo le lelei atili o le faaleagaina.

A maeʻa lena, o le afifi afifi-afifi o loʻo tuʻuina i luga o fualaʻau. O le taimi e kuka ai e 40 minute, ae i le taimi lea o le saito e tatau ona fesuiaʻi i le tele o taimi. O faga e fafaga saʻo i le pepa.

Matamata i le vitio i le kukaina o sana ma le suauu ma mea manogi i totonu ole oven:

Fua le fuainumera 2

Ina ia saunia lenei fua, o le ae manaʻomia mea nei:

  • nisi o meaʻai fou (frogs) (sili atu pe faapefea ona kuka saʻo sana sana, na matou taʻuina iinei);
  • pata i le fua e 20 kalama i taliga;
  • se vaega itiiti o lanu: kulumu, pasili;
  • nisi mea manogi: thyme, nutmeg, rosemary;
  • masima ma le pepa.

I le taimi muamua, e tatau ona e faamama le sana mai laulaau ma antennae. A maeʻa lena, tuʻu le pata i totonu o se ipu, faʻatali seʻi oʻo ina liu suamalie, ma faaopoopo ni mataʻetaʻa mata ma masima ma pepa.

O le uʻamea e faʻapipiʻi lelei ma le faʻafefiloi, ona afifi lea o pulu taʻitasi, muamua i le afifi ona fai lea o le pepa tao. Ua tuʻuina i totonu o le oven e 180 tikeri ma tuʻu ai iina mo le 40 minute. Ua saunia le ipu!

Fua o le fuainumera 3

Ina ia faia lenei fua o le a e manaʻomia vaega nei:

  • 2 talo;
  • 30 kalama o pata;
  • teaspoon suavai suamalie;
  • ½ teaspoon eleele coriander;
  • 1/3 sipuni masima;
  • 1/5 teaspoon pepa uliuli.

E faia lenei fua oe manaʻomia e aveese le pata mai le pusaaisa i le taimi muamua ina ia mafai ai ona liusuavai.

TAULAʻI: O le faagasologa o le faʻafefeteina o le suauu e tatau ona masani ai; e faʻasaina le faʻafefe o le suauu i totonu o se vai vaiinu poʻo totonu foi o se microwave.

A uma ona liua le pata, o mea manogi uma e lisiina i totonu o le lisi e faʻaopoopo i ai. Aʻo faaopoopo le basilini, e manaʻomia ona fai sina siʻosiʻomaga ina ia sili atu le manogi o lau o le laau. O le mea e maua ai le paluga e faʻafefiloi lelei ma tuʻuina atu i le infuse mo le 10-15 minute.

I le taimi lea, e tatau ona e faʻamaʻaina le sana, aveʻese uma laulaʻau ma antennae mai ona pusa.. E tatau ona fufulu le laau i lalo o le vai tafe, ona fufulu ai lea ma solo solo. Ma le isi, e tatau ona e matua fufuluina le sana ma le faʻafefiloi o mea faʻafefiloi ma afifi muamua i le palapala palapala ona faʻapipiʻi ai lea.

I le taimi nei, o le ogaumu e vevela i le 200 tikeri. O le kulimi taimi i lenei vevela e 40 minute. I le faagasologa o le kukaina, o le sana e tatau ona fesuiaʻi i taimi uma ina ia taofia le mu.

Fua fua fua 4

Ina ia saunia sea ituaiga fua, e tatau ona e saunia mea nei:

  • 2-4 kulupu sana;
  • lemon peel;
  • tasi peli pepa;
  • kalu lanu;
  • nai lala o le cilantro.

I le i ai o le saito talavou, e tatau ona vavae laulaau mai le meaʻai., ma totoe ai se lamolemole manifinifi o lanu lanumeamata lanumeamata. A uma ona fufulu le sana, e tatau ona tuu mo le 10 minute i totonu o se ogaumu e vevela i le 180-200 tikeri i luga o se faasologa, ae o nisi taimi e liliuina e taofia ai le mu.

I le tutusa ma le kukaina o sana, e mafai ona e amata faia se suauu manogi. Faʻafefiloi le pata mago ma le lemon zest, ona tapenaina lea o pepa, gaosi ma galala e faaopoopo. O mea uma e fefiloi ma fufuluina i le pepa ma le masima. Auauna atu i le meaʻai ua uma ona faʻamalieina, e pei o se afi.

Matamata i le vitio i luga o le kukaina o sana i totonu o le masini suamalie i le ogaumu:

Tau fua fua 5

O vaega nei e manaʻomia e faia ai lenei fua:

  • lua pe tolu sana kulupu;
  • 50 kalama o pata;
  • kalu lanu;
  • teaspoon tipi gaosi: dill, pasili ma le basil.

I le taimi muamua, e tatau ona tuʻufaʻatasia vaega e pei o le suauu, laʻau ma le kalaka. A maeʻa ona faʻafefiloi le paluga, faʻapipiʻi i luga o le folasini, faʻaliliu ma tuʻu i totonu o le pusaaisa.

A maeʻa lena, fufulu maeʻa faʻamalosi ma tuʻu i luga o le pepa. Lalo ma le pito i luga o le sana o loʻo tuʻuina ni vaega o le suauu ua maeʻa. O loʻo faʻapipiʻi afifi i le foila e puipuia ai le lūlū suauʻu, ona oʻo lea i le 15-20 minute e lafoina i le ogaumu, faʻapipiʻi i le 190 tikeri. O lenei ipu e mafai ona faʻaaoga e fai ma faʻaopoopoga i fualaau faisua po o aano o manu.

Tau fua fua 6

Ina ia saunia lenei fua, e tatau ona e saunia mea nei:

  • 4 ulu o saito fou;
  • 8 fasi keke keke;
  • 120 grams o le pata suamalie;
  • se fulu o cilantro fou;
  • masima ma le pepa.

O lau uma ma antennae ua aveeseina mai i le sana, pe a maeʻa ona fufulu le cereal i lalo o le vai tafe ma le cilantro ma le lime. A maeʻa le fufuluina o mea uma e fufulu lelei uma i se solo solo.

A uma lena, ona tipi lea o le lime i ni fasi vaega se 4. O le tasi o le afa e vavae ese mai le vevela, lea e nutimomoia i luga o se mea lelei ma faapipii i se pesini. Gagana e vaʻaia ma faʻapipiʻi i le vevela. O le suāuʻu e faʻaopoopoina i le paluga lava e tasi, lea e faʻasalaina i laʻau ma faʻafeiloaʻi i le tutusa lelei.

O fasi fasi keke e tele na fufuluina i masima ma pepa.

A maeʻa lena, e tasi le pu o sana e ave ma inu ai le sua suamalie.. I le isi, ave le ¼ o le suauʻu suauʻu ma tuʻu foʻi i le sana. I le maea ai o nei gaioiga, ua afifiina le laau i le 2 fasi keke, ona fai ai lea i le pepa alumini. O taga lava ia e tasi e faia ma isi vaega. Tuu le sana mo le 45-50 minute ile ogaumu. Ua saunia le ipu!

O le sana sana kuka ua avea ma se mea lelei ma maloloina. Ae o le toʻatele o tagata e masani ona faʻaaogaina lenei cereal i foliga faʻapipiʻiina. O auiliiliga e uiga i le tele ma le auala e saunia ai le susu, falalaʻau, sina sana, ma ituaiga suka ma Bonduelle i se masini taofi, microwave oven ma le faitaua eletise, matou te taʻuina ia matou mea.

Faaiuga

O le uiga ese o le kuka i totonu o le ogaumu e faapea, e ui lava o le umi o le kuka e tutusa ma le umi o le kuka i totonu o se fagu, o le tofo e sili atu ona mauoa. E mafua lenei mea i le mea moni o le laau ua faaleagaina i le paluga suauʻu.

O lenei ua e iloa le kukaina o le sana i totonu ole ogaumu.