Fua o le gaosiga

E faʻapefea ona totoina ma totoina se terry balsam (impatiens, touchy)

Mafaufau i le mea moni o le a lelei le tuʻuina o le faavae mo a latou lava aoina o fugalaau, e toʻatele o loʻo taumafai e saili le pito sili ona malamalama. Ae foliga mai o le "matagofie tele", pe a uma le masalosalo, e pauu ese mai le lisi - e faigata ona faatumauina, ma o latou tau e maualuga tele. Ona sili atu lea o laina masani e masani ona oo mai i le vaaiga, lea e iloga e le "ita". Faatasi ai ma i latou o le terry balsam.

Faamatalaga faʻamalosi

O lenei igoa o loʻo tauaveina ai le tele o ituaiga o laau laʻau olaola e tasi-o le Heatherflower, lea e vaevaeina i le 2 genera: Impatiens ma Hydrocera.

I le togalaau i totonu o laʻau sili ona lauiloa o le muamua o nei genera (e sili atu ma le 500 ituaiga). O le tele o nei mea o le Waller balsam, lea e sili ona lauiloa i totonu o faifaatoaga i le lalolagi atoa.

O fugalaau laʻau faʻamalosi e aofia ai licoris, nemesia, phlox paniculata, adonis, grassy hibiscus, lunik, bromelia, iberis, errigeron.

O lenei tulaga masani e tupu i le 15-60 cm le maualuga ma e iloga i le eseesega o foliga o le vao. O le mea moni, o lenei laina "i lona tulaga mamā" ua avea ma matua mo se aofaiga tele o hybrids, lea e mafai ona pipii ma pyramid, saʻo pe fetolofi. Mo lenei lanu moli lanu mumu po o le lanu piniki.

O fugalaau faapena e masani ona tofia i le vaega muamua.

O laau toto o le vaega lona lua ua maualalo (15-30 cm) hybrids, e masani ona faʻaaogaina mo le totoina o togalaau tatala e pei o le letniki poʻo le ola i luga o faletai.

E taua! O laina elepopo ua faailogaina i le F1 e sili atu ona puipuia i le lamala.

O laulaau o balsams uma e lanumeamata, vavae ese, tofo pe atoatoa. E leai ni o latou uiga, ma ua fuafuaina i se isi itu.

O le ae fiafia foi e aoao e uiga i le galueaiina o le palsam, le palsam room, novogvineysky balsam.

I le vaitau o le fugalaau, i tafatafa o laʻau tino, nofofua (e le masani ona faʻaputuina i ni mea e le mafai ona faʻaaogaina) o fugalaau e le masani ai foliga. O luga aʻe o laʻau, latou te faia le vao e pei o se teuga.

I lalo o le potu, tulaga masani e masani ona oʻo i le 6-8 masina, ma i se vevela lelei - i le tausaga atoa. I luga o le eleele tatala, e amata mai i aso muamua o le taumafanafana ma tumau ai seia oʻo i le muamua kiona.

Fualaau aina suamalie - pusa tele fatu fatu e lima ma le lima e lafoaʻi taʻitasi. A latou tatalaina, e mafai ona e aoina mai fatu mama (pe a ma le 100 fasi vaega i le 1 g mamafa).

Tufatufaina ma nofoaga

O le eria o le balsam e aofia ai atunuu i Aferika ma Asia, Europa ma Amerika i Matu.

Ae o le tele lava o ituaiga uma o ituaiga o loo maua pea i vaomatua o vaomatua: o le tetele o nei laau toto o loʻo faʻalauteleina i le fusi lanumeamata o Indochina ma Aferika, faʻapea foi i luga. Sumatra ma Madagascar.

I luga o le vaʻaia lelei, o nei laau totō e maua i vao vao vao. Mo se faataitaiga, i le ogatotonu o Siberia, o le balsam o le vaomatua e tupu, o se uso o laina i totonu.

E te iloa? O kopi muamua o nei laau toto na oʻo mai i Europa i le 1596. O le mea moni, o le togalaau i le fale i lona tulaga o loʻo i ai nei na amata mai i le faʻatoʻaga o balsams.

O nofoaga e sili ona fiafia i ai o loʻo faʻapipiʻiina poʻo nofoaga faʻatalalaʻau ma eleele malulu: e latalata i laau, tafatafa o vaitafe poʻo vaitafe, ma i totonu foi o vaovao e ufitia ai vaitafe.

Faʻaaoga i le mamanu laufanua

Ona o latou foliga vaaia, o nei fugalaau e masani ona faʻaaoga e teuteu ai laufanua avanoa.

O balsam sili ona taatele e mafai ona vaaia o se elemene o teuteuga nei:

  • o se togalaau fugalaau fugalaau masani masani e sili ona lelei i le tuufaatasiga ma se vao lanu meamata;
  • o laʻau e le faʻaogaina e lelei atoatoa mo teuteuga faʻailoga - afai e te totoina ni ituaiga o lanu eseese o fugalaau, o le a faʻalavelave le vaʻaia mai le faʻaogaina o le fausaga i se tulaga manino lava;
  • O le tele o meaʻai, e le mafai ona faʻapipiʻiina le palsam ma isi laau totō, e manaʻo e toto ni mea e ese mai i laina eseese i le lanu: o se ituaiga o leo e toe faʻaleleia ai le saite ma e foliga mataʻina, aua o le maualuga lava e tasi e faʻafefiloi i se monolith ola e suia ai le paolo;
  • mea papaʻe (mauga maumaʻe po o le papa) - o fugalaau matagofie nei e faʻatusatusa i ai, o le tele o faʻataʻitaʻiga e fausia ai se tuaoi latalata i le maʻa;
  • Faʻapipiʻiina o faletupe o se vaʻa vailaʻau: o le sili o le chic o se balsam o loʻo tautau mai se paʻu papa i autafa o le vai.

E tele atu filifiliga faigofie e le aofia ai le fesiitaiga i le lauʻeleʻele - o le teuteuga o le terrace poʻo le gazebo faʻatasi ai ma pusa tautau poʻo pusa fugalaau.

E taua! Afai ei ai ni meaola malolosi i luga o le 'upega tafaʻilagi, e sili atu le puipuia o le kulupu ma se upega mama. Matagofie foliga o se mea e vevela, ae o fugalaau o le a saogalemu ma lelei.

Ae o le ituaiga ma laina o le fatuina o le togalaau e na o le afa o le taua, aua e tatau ona e manatua e uiga i le fetaui lelei o laau eseese.

O tuaoi lelei mo se balsam o:

  • ageratum;
  • Begonia;
  • verbena;
  • logo;
  • laupapa laupapa;
  • viole;
  • fuchsia

O ia ituaiga tuufaatasiga e foliga sili ona aoga ma faapaleniina, ma o ituaiga na faaaogaina mo i latou o le a fesoasoani le tasi i le isi.

Tuputupu ma tausia lelei togalaau

I le mauaina o le mea e fiafia i ai le pulu, e tele tagata e iai se fesili - pe faʻapefea ona tuputupu ae le matagofie i le fale. Mafaufau i lenei fesili, ma tosina atu i nisi o nuances.

Tuutuuga o le taofia

O nei laau totō ua tupu aʻe i totonu ma fafo (e ui lava o loʻo faʻamalosia e le au talavou talavou o loʻo nofo i le fale - a itiiti mai mo le taimi muamua).

Mai le koneteina e sili ona lelei le filifili e le tele le gafatia. E i ai se mafuaʻaga mo lenei mea: a oʻo i totonu o se atigi vevela tele, o le a amata ona oso aʻe le aʻa ma faʻafefe aʻafiaga, lea o le a faʻagesegese le tupu.

O le faʻamalamalamaina o le a manaʻomia le malosi, e ui lava o le susulu lelei o le la e sili ona lelei e teu ai (o isi mea e ono afaina ai le afi).

E te iloa? I Amerika Latina, o se nofoaga faʻapitoa e tuʻuina atu i orchids. Tau lava ina tilotilo i lanu a le atunuu o nuʻu iina: Venesuela ma Costa Rica ituaiga ituaiga uma o Catchi orchid, ma o le Kuatemala o se ituaiga e taʻua o lykasta.

O nei lava iloiloga e le mafai ona vave tuʻuina atu i le balsam i luga o le faapaologa poʻo le togalaau - muamua atu, e sili atu ona lelei le teuina o le fugalaau i le paolo mo ni nai aso mo se faʻalauiloa atili.

I luga o le laufanua tatala, lelei e pei o se avanoa avanoa, ma e le o se penitala (ma i lenei tulaga, o le lanu o fugalaau e ono susulu atu).

O le nofoaga lelei i luga o le fasi fanua o le windless "latka" i le itu i sasaʻe poʻo sisifo ma sina malulu laʻitiiti ma le ono mafai ona i ai le malulu masani ile aoauli vevela.

Sola ma le faʻapala

O le palsam e faigofie ona talia i le meaʻai, saunia mai vaega tutusa o le laupepa ma le eleele eleʻele, humus, peat ma le tele o le oneone.

Aʻo tuʻuina i totonu o se atigipusa pusa, e mafai lava ona e faʻatumu le tane i le eleele lafulemu.

E taua! Pe a fuafua e fesiitai fugalaau i le togalaau, ia tilotilo totoa i le eleele e latalata i laau talavou ma le pale pale: i itulagi ma vevela vevela, o le nofoaga sili lea mo se balsam.

I le nofoaga lalata, e lagona e le laau le lelei i luga o moega mama, tuʻuina i luga ole laʻau ma malamalama (mamafa, eleele palapala e le fetaui ma le balsamine).

O le fugalaau e masani ona faʻaaogaina i totonu o le togalaau vave, mo le 1-1.5 masina aʻo leʻi totoina le fugalaʻau - faapalaʻau, peat, manure (5-6 kg / 1 sq. M) e faʻaaogaina i se laiga lanu.

Paʻu oona, upega, laumei lupe, ponaivi ma iʻa, susu susu, ma fuamoa fuamoa o loʻo faʻaaogaina foi e pei o le faʻamalaʻau.

E sili le lelei ona eli luga luga o le nofoaga ua filifilia i le tautoulu, ae a oʻo i le 30-40 cm Afai e faia le eli totogo, pe a oʻo i le loloto o le 10-15 cm, o loʻo tuʻuina atu minerale - o le potassium poʻo le ammonium nitrate, masima masima poo urea -50 g / m2).

I tulaga o le eletise, o le eleele e tatau ona le faaituau: o le pH sili ona lelei o le 6.0-6.5 iunite.

Lafoa ma le susu

Talu ai ona o le afaina o le vevela, e manaomia e le balsam le masani ma le tele o le suāinu. E sili le faʻaalu i le afiafi, pe a uma le goto.

Ae peitai, e le tatau ona e tuua se paluga i se palanikeke po o se moega: o aʻa vevela e matua nofouta lava i le fufuluina, lea e mafai ona amataina ai le faagasologa o le pala po o le faʻamaʻi pipisi.

E le gata i lea, o le fausiaina lava e manaʻomia ai se aofaiga talafeagai o le tausiga - a fai le faʻamamaga, taumafai e aua le fufulu fugalaau. Afai o le galue i le suāsusu e mafai ona faʻaogaina, faʻaoga le pito i luga.

A o le vevela o le vevela, faʻafefeteina le faʻaitiitia o le suavai (i le taimi e tasi e faʻamautinoa ai e le malogo le palapala i totonu o le ulo).

Mo le potu kopi, e manaʻomia le fatuina o se microclimate talafeagai (aemaise lava, e taofia ai i latou mai i totonu o maʻa ma faʻataʻitaʻiga o savavali i faitotoʻa).

Fesoʻotaʻiga i le vevela

E taua foi le puleaina o le vevela - o tagata e ona le balsam e masani ona taulai atu i fuainumera nei:

  • i le taumafanafana - + 20 ... +22 ° С;
  • i le tau malulu - e le o lalo ifo o le +15 ° C.

O le mea moni, i le faʻatinoga o mea uma e tupu, ma e le o taimi uma e mafai ai ona faatumauina le vevela manaʻomia i tikeri.

E te iloa? I laau ua paʻu'ū, o le vevela foʻi ua tulaʻi.

Tulaga sili ona taatele: vevela o le mafanafana. Ina ia aloese mai ai, o se fagu e iai se mea totō ua faʻafeiloaʻiina mai le faamalama sill i le itu i saute i se nofoaga e sili ona mālū. Afai e leai se avanoa, ma o le vevela i totonu o le fale e tusa ma le +25 ° C, latou te o ese mai le mea na tupu, e faʻasusu le balsam faalua i le aso.

O le "Alatele" o loʻo faʻataʻitaʻiina o loʻo ola i tulaga o le penumbra masani e sili atu ona tumau, ma, afai e faʻafeinu i le taimi, o le a fiafia i le mata i luma o le kiona muamua.

Toe gaosia ma totoina

O se isi mataupu o le toe gaosia o se fugalaau matagofie i le fale. O i latou o loʻo punouai ma le totoʻa i la latou faʻatoʻaga, ua faʻamautinoa e leai se mea faigata iinei, ma e mafai e tagata uma ona faia lenei galuega. O le mea autu o le filifili i le auala e faʻatino ai lenei faiga.

Fatu

I le i ai o lima palsam fatu, e mafai ona amataina i pisinisi.

O le algorithm e faapenei:

  1. I le faaiuga o Fepuari ma le amataga o Mati, ua faatumuina le sui i pusa o loʻo tulaʻi mai poʻo ni kaseti lautele. Ina ia faia lenei mea, ave laufanua o le togalaau, peʻa ma oneone o se vaega tele. O mea uma e fefiloi seʻia oʻo ina mauaina le eleele malamalama ma le manava lelei.
  2. O lo o taoto ai fatu (faatasi ai ma le va o le 3-4 cm). E le tatau ona faʻamamaina i latou ile palapala.
  3. Ona lūlūina lea o le eleele i le vai mafanafana ma ufiufi i le polyethylene (poʻo le tioata) manino.
  4. O le fale gaosia vavalalata ua faʻafefeina i se nofoaga mafanafana ma le mafanafana o le malulu o + 20 ... +25 ° С. Faamolemole silasila - faʻamalamalama saʻo le la e le tatau ona totoina mea totō, ma faʻasaina le eleele i aso uma.
  5. E lua vaiaso mulimuli ane, e aliaʻe pine muamua, ma tuʻuina ia laau i se tulimanu lelei. I le taimi lava e tasi, o le vevela e faʻaititia (e oʻo atu i le 15 ... +18 ° C) - e tatau lea ina ia le faʻaosoina ai laau toto. Faʻalogo faapitoa i le faʻamamaina o le eleele.
  6. O le matauina na foliga mai na foliga mai o ni tino moni i le aofai o 2-3 fasi vaega, o le laau toto, ma salalau atu i ipu eseese. O lenei mea e manaʻomia ai le faʻaeteetega sili: o aʻa ma fatuga e matua leaga lava.
  7. Mai le taimi lenei e mafai ona amata ona e faʻamalosi - mo le tele o itula i le aso e fai ai le faletusi.
  8. A maeʻa ona faʻamautinoa ua ave le vao i totonu o se koneteina fou ma alu i le tuputupu aʻe, siaki laulaau: pe a le itiiti ifo ma le toaono oi latou, e mafai ona e togiina, lea o le a na o le faʻamalosiina ai le rhizome.

E taua! O le afifi sili ona lelei mo fualaau aina - o fagu e iʻu ile 7-9 cm.

I totonu avanoa tatala Ua uma ona faʻaaogaina fualaau aina pe a uma le taufaʻataʻu mai o matagi. O pulou malulu e faia i le va o le 25-30 cm.

E faigofie lava le polokalame - e aveese malie le vao mai le fagu ma toe faʻafoʻi i totonu o le lua, lea e tumu loa i le paluga eleele, faʻafeinu (ia 400-500 ml i le 1 laau) ma mulch.

Ae o loʻo i ai se tasi faʻaaliga: afai o le palapala e le o le mea e sili ona lelei, latou te tuʻuina se tamai paʻu i vaieli.

Faataitaiga faʻaalia e maua i le vaʻaia lelei le tupu aʻe i totonu o le 3 masina pe a uma le germination.

I le itu i saute, o fatu e masani lava ona tuʻuina i le eleele, e aunoa ma le faʻagaloina e ufiufi ai i latou i le faʻamaʻi poo le polyethylene. I le tau masani, o meaʻai o le a faʻafefe i totonu o le vaiaso.

Vegetative

O fualaau faʻamalosi (o le fusi foʻi) o le balsam e mafua ai felafolafoaiga vevela i le va o faifaatoaga. O le autu o le feeseeseaiga o le taimi tonu lea e faatino ai sea ituaiga togafiti.

O nisi tagata atamamai e fai mai o le vaitau e le afaina (ma tagata e faatauina atu le manatu lava e tasi). O isi e talitonu e tatau ona tuu le taimi e faamalosia ai le laau, ma o le mea lea, o le tipi e tatau ona tipi i le faaiuga o le taumafanafana.

E te iloa? E le fefefe le laulaʻau o laau toto i le faʻaalia o meaʻai ma siama, e le gata i lea, e mafai ona faatumauina lona foliga mo le fia miliona tausaga.

Afai e te faia le saienisi, o lona uiga o le lona lua e sili ona taliaina, o le taumafanafana lea.

Mo le gaosi manuia o le faapipii, e te manaʻomia:

  1. Oti ese mai fugalaau o loʻo ola i luga o le fugalaau fugalaau apical cuttings ma le 3-5 laʻau i luga (taʻitasi e le sili atu ma le 6-7 cm).
  2. Aveese laulaau pito i lalo: o lea latou te le paʻu ai i totonu o le vai ma pala.
  3. O le laumei lanu meamata e tuʻuina i totonu o se ipu malamalama ma vai mama mama, lea e ave i totonu o se potu malulu.
  4. E tasi le vaiaso mulimuli ane, o le a toe faʻauluina aʻa - mai lea taimi i lea taimi, e mafai ona salalau atu i ipu poʻo ipu. Mo le faʻaaogaina o le faʻafefiloi o le oneone, oneone poʻo le vermiculite.

O le metotia o metotia e manaʻomia ai se tomai faapitoa: o le tipi e faia i le tasi le gaioiga. Ae o loʻo ia te ia se avanoa manino: o fualaau e maua mai i le telē e masani lava ona fuga i le vaveao (ma le fuga o le taumalulu e le masani ai).

Faʻavae o le tausiga, faʻalagolago i le nofoaga o le taofiga

A uma ona totōina fatu palsam e le tuʻuina atu ni manaoga faʻapitoa i tulaga o le tausiga. E ui lava o nisi o nuanua e fesootaʻi ma le nofoaga e galue ai, o loʻo i ai pea.

Latou te aʻafia ai le faʻaleleia o alavai ma le faʻaofiina o le faʻamaʻi.

Ma fafaga i totonu o le potu avanoa e manino mea uma - o le meaʻai e tatau ona susu i taimi uma. Ae i le nofoaga tatala e tatau ona mulimuli i le paleni o le vai.

O le mea moni, i le va o isi aganuu, e mafai ona tafe mai le vai mai moega o fugalaau vavalalata, lea e matautia mo aʻa. Ina ia aloese mai faʻalavelave, e faʻaleleia alavai i le taimi lava e tulaʻi ai i luga o le 'upega tafaʻilagi.

E taua! Afai e totō le fugalaau i le faatanoa (e tusa lava pe leai se mea), o le manaʻomia mo le faʻamaina o le a faʻaitiitia.

O le tele o tagata e faʻaaogaina le faʻaaogaina o moega e ese mai le pipii atu i le maea. O lenei faiga e matua lamatia tele mo le fugalaau, e sili ai le faʻamamaina o le pata.

Saunia e fuālaʻau e ese foi le ata. E masani lava mo le balsam fautuaina le fafaga faatasi ma le taimi e tasi i le lua vaiaso. Mo le faia o lenei mea, ia fai ni faʻamaʻi faʻapitoa i le i ai o le palukaisa ma le vailaʻau.

I luga o eria i le taulaga e masani lava ona tuʻuina faʻatasi le natura - peat brew poʻo le faʻasalaga o mullein. E mafai foi ona faatagaina lenei mea, ae o mea uma lava e oʻo mai i le fuataga: afai e alu se tasi i se mea masani, e mafai ona susunuina aʻa.

I le tulaga aoao, o le tausiga o fugalaau i le togalaau e sili atu ona faigata: e faaopoopo atu i faiga faaleaganuu, e tatau ona tatou aveesea vao ma pulea pe o mai meaola faalafua i faatoaga lata ane. Ae o nei taumafaiga e sili atu nai lo le tauia e le vaaiga ofoofogia o le laau.

O faigata faigata i le tuputupu ae

O le faafitauli ogaoga na feagai ma fugalaau fugalaau o le fugalaau o le palsam maaleale. Faʻaleagaina e ala i le natura, faʻatasi ai ma le masani ai o le susu, latou te avea ma tino ma e sili atu ona puipuia: e mafai e fagafao ona faigofie ona faʻamaia i latou pe faʻafuaseʻi foi le matagi.

O le mea lea, ina ia puipuia le fugalaau, latou te sailia le nofoaga sili ona faatuatuaina (ma i totonu o le togalaau latou te masani ona nonoa faatasi ma pine laiti).

E te iloa? O le uluai laau e gaosia fatu i le vanimonimo o le arabidopsis, lea na tupu aʻe i luga o le Salyut-7 i le 1982. E lei filifilia faʻafuaseʻi: o le olaga o lenei ituaiga e na o le 40 aso.

Ae e oʻo lava i le taimi o foliga mai o uluaʻi fugālaau, e ono foliga mai o se faʻaleagaga: i le lua vaiaso muamua e sili atu ona latou gasegase i siama. O ia faʻalavelave e masani ona mafua mai i mea sese i le tausiga (aemaise lava le inu tele).

O le isi mea sese o le le mautonu o le laau i luga o le faamalama i saute i se taimi vevela: faatasi ai ma lona manava, o le fugalaau atonu e faigofie ona aveesea mai le tele o sunbathing.

Pe a faʻatau se balsam, o nisi taimi e faʻamaonia ai o se mea faʻafefeteina - latou te vave faʻafeiloaʻi i se potopotoga sili atu (ae, ina ia faʻaleleia le alualu i luma, e tatau ona faʻafefeteina i totonu o sina mea itiiti). I le misia o lenei taimi, e le o se mea e ofo ai le faoa o le laau o lona teuteu.

I le auala, e uiga i le gaioiga. A maeʻa se faʻatagaga faʻatagaina mai se fale faʻapitoa i se fale, o faʻatulagaga faʻapitoa e faia faʻatasi tasi i le tausaga (e le naʻo le taimi o le fuʻa).

Pests, faʻamaʻi ma puipuiga

Le tausia lelei e toetoe lava leai se avanoa o meaola faalafua ma faʻamaʻi. Ae o nei fetuunaiga e faia e mea taua e latalata i isi laau (lea e sili ona taua pe a tupu aʻe i totonu o le togalaau).

E taua! O se tasi o mafuaʻaga mo le faʻaalia o faʻamaʻi i fugalaau o lo latou tele naua.

E mafai ona feagai faʻafitauli faigata i faʻafitauli pei o:

  1. E osofaia e le Spider. O lenei meaʻai e fiafia i laʻau tino. E mafai ona tapeina e ala i togafitiga faʻasolosolo o le lanumeamata lanumeamata ma se fofo faʻafofo (200 g o le paʻu pepa faʻamamaina ua soloi i le 10 lita o le vai vevela).Afai o le meaola e mafai ona faʻalelei i luga o le pepa, faʻaaoga vailaau iniseti - "Omite", "Bi-58" poʻo le "Aktar".
  2. Aphids ma thripsmafua ai mosaic viral. Mo le puipuia o togafitiga talafeagai a tagata: o aniani tipi ua sasaa tutusa i le vai. Na faʻafefiloi le paluga mo le vaiaso. A o leʻi fufuluina, ave le 20 ml o le fulu mo le tutusa lava o le vai. O le lisi o faʻasologa o fale gaosi mea e tumau pea, ae o le "Confidor" ua faaopoopoina i ai.
  3. Ringi mosaic. Muamua lava, o otaota ua afaina, ua aveeseina, mulimuli ane ua faamautuina le taunuuga e ala i togafitiga ma fomaʻi - Euparin, Topsin ma Rovral e sili ona mamana i le maualuga o le 0.1-0.2%. O lenei faʻamaʻi e tupu pe'ā faʻaaogaina se mea e le faʻamalosi e totōina ai laau: e tasi i le pito, o le siama e faʻasalalauina mai fugalaau mamaʻi i mea maloloina.
  4. Paʻu launiumafua mai i le tele o le faʻaopoopoga o le ammonia nitrogen e aʻafia ai le talaaga o le vaivai o le potassium. O le puipuiga e sau i le puleaina o tui ma le tuufaatasiga o fomaʻi na faʻaaogaina mo ofu pito i luga. O togafitiga e mafai ona vaivai - e tatau ona aveeseina fugalaau ua afaina.

E te iloa? O laupepa vai o Amasoni, e oʻo atu i le 2 mita le lautele, e mafai ona tumau i luga o le vai e tusa lava pe o le mamafa o se tamaititi na nofo i lalo.

E pei ona mafai ona e vaʻaia, o mea uma lava e oʻo mai i le manaʻoga e teteʻe i le malamalama ma le vevela o tulafono, e faʻafefe ma fafagaina laau i le taimi ma i le saʻo. O le mulimuli i nei tulafono faigofie, e te puipuia ai i latou mai na faʻafitauli.

Na matou iloa po o le a le mea e fiafia i ai le balsam ma le auala e ola ai i le fale poʻo totonu o le togalaau. Matou te faʻamoemoe o le a aoga lenei faʻamatalaga ia matou au faitau, ma o le a ausia i latou i le tulaga o le tele o lanu lanu eseese e faʻamalieina o latou manaʻoga (lelei, o le faʻatupulaia o le auala e faigofie lava).

Faʻamatalaga mai tagata faʻapipiʻi

A o totoina, sa ou filifili e faatumu fatu i se vaega oneone (Na ou paʻepaʻe mo meaola o le aquariums) pe a ma le 0.7 mm. I le taimi muamua sa ou tu i lalo o le moli mo ni nai aso, ona ou tuu lea i luga o le maa ma latou o aʻe faatasi, toso ese le oneone. Sa ou suʻiina le vai vevela i le tumutumu ma o le aso na sosoo ai na ou vaaia ai ni totoa fou. A o tu i lalo o le moli, i luga o vae uumi. Lulu e le paʻu. Tomb samb pink terry ma Tomb samb paʻepaʻe papaʻe.
Ololosh
//forum-flower.ru/showthread.php?p=699639&postcount=329

E ola lelei fua o le vao. Afai e le galue se tasi, o lona uiga: pe o fatu e leaga le lelei, poo sese i le luluina. I le tausaga ua teʻa na ou totoina ai na o le terry mai se faleoloa masani. Na o aʻe uma, ma fuga uma i le matagofie. O lenei tausaga ou te le toe manao e lulu, sa ou 'ai. Ae o le balsam "Golden Jungle" (togi) e le totogo i soo se tasi.
Elena-peskova
//forum.bestflowers.ru/t/balzamin-iz-semjan.39251/page-36#post-922769