Totoina o kukama i luga o eleele

Pe a totoina kukama i le eleele tatala, togafiti togalaau

O laau totoma na totoina toetoe lava o nofo uma i le taumafanafana. Ae ui i lea, e le o tagata uma e iloa le taimi ma le auala e totoina lelei ai ina ia maua ai le seleselega sili ona lelei. Ma o le kukama o se fualaau suamalie lea e tuʻuina atu i luma le tele o manaʻoga mo le luluina ma le tausiga. Faatasi ai ma aso sili ona lelei o le totoina ma le gauai lelei, e mafai e le laau toto ona ola ma fua lelei i totonu o greenhouses ma fafo. Fautuaga pe a sili atu ona lelei le totoina o kukama i luga o le eleele, o le a maua i lenei mea.

Vaega o le totoina o kukama i le eleele avanoa, le filifiliga o se nofoaga mo le totoina

A o le totoina o kukama e tatau ona mafaufau i ni nai mea. Muamua, e tatau ona filifili se nofoaga e amanaʻia ai mea e fiafia iai le fale. Lona lua, e tatau ona e mulimuli i fautuaga mo le totoina o aso. Tolu, o le palapala ma fatu ao leʻi luluina e manaʻomia ona saunia lelei.

E mafai ona totoina kalaku i ni auala se lua: fatu ma fatu. I lenei tusiga o le a tatou taulai atu i le mea muamua.

E te iloa? O fualaau toto e mafai ai ona e maua le fualaau lua vaiaso muamua atu nai lo le fatu. Suauu i fualaau na faia i le masina o Me. Iuni 7-10 o le taimi lea e tatau ai ona totoina totoa o kukama i le eleele avanoa.
A o lei totoina, e tatau ona fuafua le metotia o le totoina o kukama. E toʻalua: faʻatatau ma faʻamau.

Talu ai o kukama o ni laau totō, o le nofoaga mo i latou e talafeagai e filifili ai se mafanafana, mafanafana, puipuia mai matagi malulu, aemaise lava mai matu. E sili pe afai o le moega o le a tu mai le itu i matu i le itu i saute - o lea o le ai lalo o le la i le aso atoa.

A lūlūina kukama i luga o le eleele, ia mulimulitaia tulafono o le seleselega. E mafai ona totoina i le mea na totoina ai le kapisi, letus, pi, pateta, ma tamato. E le mafai ona tuʻuina pe a uma kukama, pi, zucini, kāloti, melon, talu ai o nei mea totō uma e maua ai faʻamaʻi masani ma faʻamaʻi.

Fualaau lanu meamata e manaomia ai le tuufaatasiga o le eleele. E faʻafetai le laau i fua lelei pe afai e tuʻuina i le eleele lafulemu, eleele mataga ma le eletise le taua.

O le eleele mo le totoina ua saunia muamua - muamua i le tautoulu, ona oʻo lea i le tautotogo, aʻo le i totoina kukama i fanua matala. I le taimi o le tautoulu, ua eliina ai se vanu 20-25 cm loloto ma 70 cm le lautele O se alavai 30-35 cm le loloto e faia i le ogatotonu. O le 15-senitimita o laʻau, peat, sawdust, vaomago, vao e tatau ona tuu i le pito i lalo.

Aʻo leʻi totoina, o le a manaʻomia le faʻamaʻaina o le eleele i fugalaʻau, mullein poʻo le manulele manu. E mafai ona e faʻaaoga, mo se faʻataʻitaʻiga, lenei metotia: i totonu o le vaʻa, eli i le tautoulu, i le amataga o Me, sasaa le 25-senitimita o le manure. Ona fufulu lea o le palapala ile vai inu ma le manganese. Mo le isi laasaga, 5-6 kg o le humus i le 1 mita le mita, tasi le lita le fagu, 20 g o le superphosphate, 10 g masima masima ua faʻaofiina i totonu o le eleele lafulemu. O lenei laulau ua sasaaina i luga o le manurele e maualuga lona 20 cm. O mea uma ua fefiloi, sasaa i luga i se vai vevela o le manganese ma ufiufi i se ata tifaga. I lenei setete, e tatau ona mafanafana le eleele i le vevela manaʻomia mo le tulaueleele.

O fatu e manaʻomia ai sauniuniga - mo le fufula mo le 10-12 itula tuʻuina i le vai (20-25 ° C). I le taimi lava lea e suia ai le vai i le taimi e tasi. E fautuaina foi i le lua masina aʻo leʻi luluina e amata le faiga o le faʻavevela i le vevela i luga ifo o le 20 tikeri. E le gata i lea, o fatu e mafai ona faʻamamaina e ala i le sasaina i se vaifofo o le paluga oona, ma togafitia i se alualu i luma alualu i luma.

A o leʻi lūlū kukama i luga o le eleele, e tatau ona faasūsū le vai. E oo lava i le faʻasusuina o le susu e faatagaina Ona matou folaina lea o fatu i totonu o lenei foga, ma tuu i le va o le 25-30 cm i le va oi latou taʻitasi. O laina i le va o laina e tatau ona 50 cm le lautele. Fafasi fatu i le pito i luga ma le eleele, ia sulu faʻamalosi i le alofilima o lou lima ma toe faʻafeinu.

E taua! E sili atu ona lelei le seleselega i le ao, i le vevela o le tau. Totoina o fatu - i le afiafi po o se aso e le mautonu.
Ina ia puipuia le susu ma le vevela talafeagai mo le totoina, e tatau ona ufiufi i se ata tifaga. E mafai ona e ufiufi le eleele, ae sili atu le faʻalauteleina o le ata i luga o le arcs. A o leʻi tupu mai, e le toe manaʻomia le vai.

A pipiʻi pupuu, o le ata e tatau ona tatala i lea taimi ma lea taimi ina ia mafai ai e le okesene ona ulu atu ae le faʻaosoina ai le vevela. Ua maeʻa faʻamaʻapeina pe a aliali muamua fugalaau muamua.

O le taimi e totō ai kukama i luga o le laufanua: tulaga tau, aso e toto ai, sauniuni o kukama

O aso o le totoina o kukama o le a faʻalagolago i le tau o loʻo e ola ai, i luga o le tau o lenei tau ma le taumafanafana, ma luga o le ituaiga e te filifilia.

Toto vave

Aua le vave totoina kukama. E tatau ona mafanafana lelei le lalolagi ia le itiiti ifo ma le 15 tikeri i le po. O le vevela aupito sili ona lelei mo le atinaʻeina o lenei fualaau fualaau aina e + 18 ... +26 ° С. Afai e te fiafia i le tele o le totoina o kukama i le eleele tatala, ona fautuaina lea e fai lenei mea e le muamua nai lo Iuni 5. E ui o lenei aso e faʻalagolago i le tau o le itulagi o loʻo e nofo ai. Afai o le palapala e pulea le mafanafana muamua, ma i le faaiuga o Me - ia Iuni, e leai se pulu malulu e matauina, ona mafai loa lea ona luluina muamua mai le aso 15 o Me 15.

E taua! Afai e totoina kukama i lalo ifo o le vevela (10-15 ° C), e mafai ona taofi le ola ma e oʻo lava ina oti.
O le isi mea e faʻamaonia ai o aso muamua lava o le taumafanafana o le taimi sili lea mo le totoina o kukama, o le kukumba o se togavao puupuu. Mo faʻaleleia masani, e manaʻomia na o le 10-12 itula o le malamalama. O le mea lea, afai e te totō kukama, mo se faʻataʻitaʻiga, i le faaiuga o Iuni, o le a leʻo se ala umi ma le maualuga o le vevela o le a le aʻafia ai le tuputupu ae, atinaʻe ma fua o le laau.

Afai e te manaʻo i kukama e vave selesele, i lenei tulaga, e leai sau mea e fai, pe o le totoina o kukama i luga o le eleele faʻatasi ma le fesoasoani o fualaau poʻo le manaʻo e totoina i totonu o se fale kati. O fualaau, e pei o le totoina o fatu, e tatau ona siitia i le togalaau seia oo i le aso 10 Iuni, ae o le a saunia le seleselega 2-4 vaiaso muamua - seia oo i le ogatotonu o Iulai.

Filifilia ituaiga muamua, taofi i le "Tagata tauva", "Cascade", "Universal", ma isi. Mo le totoina i le taimi lenei, e le tatau ona e filifilia ituaiga meaʻai.

Faʻatau totoga

O le luluina lona lua o kukama, medium, na faia ia Iuni. E masani lava o ituaiga eseese uma e talafeagai mo laʻau toto. Me 25 - Iuni 10 o le taimi lona lua lea e mafai ai ona e totoina kukama i luga o le eleele. Pe a totoina ia Iuni o le a mafai ona seleseleina mai le amataga o Aukuso. E ui lava o nei uiga o le a eseese e fuafua i ituaiga ituaiga e te totoina: vave, vave poʻo le tuai.

Luga vave

Mo le tuai o le luluina filifili filifilia faapitoa mo lenei ituaiga, o le mea sili ona lelei. O le tele o ituaiga o fualaau aina, o le tuputupu aʻe lea e tumau 45-50 aso, e lelei foi mo ia. O a latou seleselega o le a fetaui i le taimi ma le fuaina o tamato. O le faʻaaogaina o lenei fualaau toto o le a maua kukama fou i luga o lau laulau sei oʻo i le muamua o le kiona.

O afea e totō ai kukama i luga o le eleele i le taimi o le vevela? Aso o le a faʻalagolago i tulaga fesuiaiga ma le tau, lea e matauina i lenei vaitau. Ae ui i lea, e mautinoa, e tatau ia Iulai.

I luga o vaʻa malulu, e mafai ona e faʻaaogaina le metotia o fatu. Afai o vevela e vevela, o fatu e tuusao saʻo i luga o le eleele, e ui i lea, o laau e manaʻomia ona faʻapipiʻiina i fualaʻau tetele pe ufiufi i le paʻu.

O ituaiga eseese mo le totoina i le laufanua laufanua

O se tasi o ki mo le manuia o fualaau aina suamalie maualuga i le malae vaalele o le filifilia lea o ituaiga e sili ona fetuutuunai mo ia totoga. Faatasi ai ma i latou e le mafaatauvalea ma le lelei, mafai ona onosaia tulaga leaga o le tau. O nei, mo se faataitaiga, "F1 Adam", "F1 Carolina", "F1 Christina", "F1 Manamea", "F1 Cappuccino", "F1 Moni Uo".

E taua! A lūlūina kukama i luga o le eleele, ia taumafai foi e filifili ituaiga e sili atu ona puipuia i faʻamaʻi ma faʻamaʻi.
Laʻau laiti, o le leai o ni uumi umi ma vao, o le faatulagaina o se fuainumera tele o fualaau aina e eseese ituaiga "Kid", "Kustovoy", "F1 Puccini".

O fualaau manogi ma manogi o le a faamalieina "F1 Athos", "F1 Porthos", "F1 Murashka", "F1 Shchedryk", "F1 Southern Emerald".

Afai e te fiafia i kukumba totoa, matou te fautuaina oe e faʻalogo i le "F1 Zodiac", "F1 Perseus", "F1 Nord". Auā o le salting e sili "F1 Dasha", "F1 Spring", "F1 Crane", "Salting", "F1 Zanachka."

E te iloa? Faailoga "F" i le ulutala o lona uiga o fatu o vailaʻau.

Faʻavae o le kukama tausiga ile fanua

A maeʻa ona totōina ile laufanua, e manaʻomia e le kukama le tausiga i le faiga masani o le faʻasusu, veleina, faʻamaʻeina palapala, mulching, tumutumu ma le faʻafela.

Komepiuta o loo manaomia le susu. Afai latou te le susu i taimi uma ma mafai ona vevela, ona faʻapouliuligia lea o laau ma avea ma laʻau paʻu. Aʻo faʻateleina le faʻamamaina o laʻau e faʻamafanafanaina, e muta ai le ola o le laʻau, fua le fua. Afai mo se taimi umi o le ai ai mataua mataʻutia i le susu ma le vevela, e mafai ona maua ai le tiga i fua. O le faʻamamaluina lelei o le 80%. O se laʻititi e 30% ma lalo ifo o le a taʻitaʻia ai le aganuʻu.

Fautuaina le masani ma le tele o le faʻavaivai:

  • aʻo lei tupu aʻe - 3-6 lita i le 1 sikuea. m i le 5-7 aso;
  • ma fualaau aina - 6-12 lita i le sikuea 1. m i le 2-3 aso.
O le faamamaina o kukama e tatau ona faia i na o le vai mafanafana (e le itiiti lalo ifo o le 18 ° C), o isi faafitauli i le latou atinae e mafai foi ona tulai. O lenei faiga e sili ona faia i le faʻafeinu i le afiafi poʻo le vaveao, ao leʻi oʻo mai le vevela. Pe a faʻamamafa e tatau ona faʻamautinoa e le pa'ū le vai i lau.

Afai i le taimi o le totoina ole faʻaaogaina o le faʻalaʻau, e tatau ona fafagaina kukama i le taimi atoa. O le uluai fafagaina o loʻo faia pe a oʻo mai le 2-3 laʻau moni. Ma le isi, faʻamafanafanaina i le taimi atoa o le fua o fualaau aina ma vavao o le 10-15 aso. Aumai i totonu o le nitrogen, fuamosa ma le potassium. E sili le lelei i isi mataupu faʻalapotopotoga faʻatasi ai ma faʻamalaʻau.

O se faiga e manaʻomia mo le tausiga o kukama o loʻo faʻamalolo le eleele. O aʻa o cucumama e ola i le loloto o le 40 cm E ui lava i lea, o la latou vaega autu e latalata i le eleele - e tusa ma le 5 cm. O le mea lea, o le tatalaina i le aʻa aʻa e tatau ona faia ma le faaeteete ina ia le aʻafia aʻa. E mafai ona sui lenei faiga i le mulching.

E le gata i lea, pe a aliali aʻa, e tatau ona totogo kukama. O lenei mea o le a fesoasoani e puipuia ai i latou mai faʻamaʻi faʻamaʻi ma o le a mafai ai ona latou totoina aʻa fou.

Ina ia tulaʻi i itu laau, o le laau toto. O lenei faʻatinoga e faia i luga o le autū autu i luga o le lima poʻo le ono laulaau. O lenei mea o le a fesoasoani e faʻaleleia le fuaina.

Afai e te filifilia se auala e tulaʻi i luga, ona oʻo lea i le 30 cm le umi, e tatau ona amata ona nonoa. E sili atu le faia o lenei mea i ni fasi ie lapoʻa tele ina ia le faʻaleagaina ai le laau.

Pe a amata ona fua mai kukama, e taua le aoina mai i se aso pe lua aso. O le masani ona e faia lenei mea, o le tele o kukama e mafai ona e maua. A uma mea uma, o kukumba paʻu taʻumamaina uma e tolopo le faʻatulagaina o ovaries fou. E sili atu le aoina i le taeao, talu ai o fua na seleseleina i le afiafi ua vave ona mamae.

E taua! O kukama matutua e tatau ona teuteuina i fagafaʻaiʻai laufanua, talu ai o le teu ma le faʻavasegaina e mafai ona faʻaleagaina le sasa. E le gata i lea, e le fiafia le sasa e liliu ma liliu mai lea nofoaga i lea nofoaga.
O lea, na matou taʻuina atu ia te oe le auala e toto ai kukama i luga o le eleele. Afai e te filifilia ma le manuia se nofoaga ma se ituaiga, mulimuli i fautuaga i mea taufaatoaga, o le ae maua se seleselega lelei ma lelei i le taimi manaomia.