Faatoaga faatoaga

Nikolaev pigeons i le fale

O le tele o laumei o le lupe e ono i ai ni nai sui o lenei ituaiga i la latou aoina: O pigeons Nikolaev e eseese mai o latou aiga e le gata i lanu eseese, ae faapena foi i la latou faigamalaga. E le gata i lea, o a latou mea i totonu o le faiva e le tele se faalavelave. Mafaufau i foliga o lo latou gaosia i le tusiga.

Amataga

O lenei ituaiga o lupe felelei na fafagaina i le faaiuga o le 19 seneturi i le aai o Ukrainia o Nikolaev. Na tupu lenei mea ona o le sopoia o lupe, na aumaia e leila mai atunuu ese, ma se manulele i le lotoifale. O sea filifiliga na matua aafia ai le fausia o le papa, talu ai o le tau o le sami i le Black Sea ua fuafuaina ai le auala e felelei ai manulele.

Saili meaola sili ona lauiloa ma fua mai ni lupe, ma aemaise lava i le pigeons ma le Ubek e tau ai lupe.

Faʻamatalaga ma Vaega

Laʻau mumu, foliga faʻapitoa ma tino mamana - o nei mea e le o mea lelei uma o se lupe Nikolaev. O lona uiga iloga o le mafai ona aʻe aʻe e aunoa ma ni lio ma oʻo ai i se maualuga i se taimi puupuu.

E te iloa? E mafai e Nicholas lupe ona taofiofia i le lele mo le 10 itula. O ia faailoilo o manulele e maua i le sao saʻo o latou mataupu ma aʻoaʻoga masani.

E masani lava, o nei manulele e faia se vaalele se tasi, lea latou te faʻaaoga ai ona auala eseese. Mo se faʻataʻitaʻiga, e mafai ona latou faʻasalalau i le salalau lautele o apaau poʻo le feosofi malie, faʻateleina luga aʻe.

Eseese uiga

  • Umi le umi: 25-30 cm.
  • Laʻau vaʻaia: e mafai ona faapelepeleina le tino-lanu mumu, lanu uliuli ma paʻu uliuli, uli, mumu, paepae.
  • Ulu: taʻamilo pe vaapiapi ma mamao.
  • Mata: hina, uliuli po o le samasama uliuli. O loʻo i ai liʻo o le lanu uliuli po o le lanu uliuli i mata.
  • Pulu: saʻo ma umi, paʻepaʻe poʻo le manogi.
  • Taʻu: e le o umi, uumi vavao.
  • Faʻau: faʻasolosolo ma fetaui.
  • Vaevaega: e tofu i latou ma se fulufulu pe tusa ma le 10 fulu e le faalagolago i le siʻusiʻu, ma, i le avea ai o se tulafono, e iai le lanu o le tino. Pigeons faʻamaʻafu e ofuina ia le itiiti ifo i le 5 fulufulu apa e fetaui ma le lanu o le lanu sili.
  • Tatala: e tusa lava pe o le a le lanu, e papaʻe ma e aofia ai fulu 12-14.
  • Lagi: pupuu ma maua ni fugalaau nai lo tulivae.
  • Faʻaleagaina mo le faʻanoanoa e ala i foliga vaaia: ectopus ma le faʻailoga e le o ni faʻamau.

Faʻapitoa o le fausaga o le tino ma sitaili lele

O lenei ituaiga o lupe e vaevaeina i uiga vaalele: iuga ma serpastye. O le mea lea, o le uluaʻi tulaʻi mai o loʻo faʻatinoina saʻo, ma o vaʻalele ma vaʻaia o loʻo faʻasolosolo i totonu o le laina o le 5-10 m mai le fale. O la latou vaalele e manaʻomia le matagi e 7 mita i le lua. E sili ona taatele i le itumalo Nikolaev.

E te iloa? E ala i le sopoʻia o pigeons Nikolaev i Polani, o se ituaiga fou na fafagaina, lea na taʻua o le "Ea Ea Polani". E mafai foi ona latou sosolo i se vaalele e le mautonu.

A o manuʻa, latou te felelei lele, ma o le vavae ese mai le fale lupe e tele atu nai lo le pito i luma, ma e 200 m. I le taimi lava e tasi, o le fusi o latou apaau e tatau ona ufiufi ai le ulu poʻo le siʻuʻuʻu. O se faaletonu mo le faasee i le taimi o le lele ma le tulaueleele ua manatu o se selu i luga o le siʻusiʻu ma liliu i se liʻo.

Lanu

O le valivali o pigeons Nikolaev e tupu tele lava. I o latou fulufulumanu e mafai ona tu i fafo e pei o se mamanu masani, ma se lanu malulu, tuuina atu le foliga o le manulele manu ma le alofa tunoa. O lenei lanu ua tufatufaina i luga o le vaega atoa o le tino o le lupe, ma o tagata taʻitoʻatasi o loʻo iloga i le lanu o loʻo i ai le lanu e pei o se fusi. O se manulele lanu lanu e ono iai se lanu lanu i le siʻusiʻu.

Saili le faʻamoemoega ola o lupe i le vao ma i le fale, mea e mafai ona e maua mai lupe ma mea e mafai ona e vaai ai i moa lupe.

O se manulele ma fulufulu paʻepaʻe atonu ei ai ni lanu lanu i tua ma tauau. E taʻua foi i latou "martins". O tagata matutua e lanu apaau apaau, atonu e enaena pe uliuli.

O le lupe paʻepaʻe ma sina lanu lanu i luga o le sipe ua taʻua o le "hryvnia". Atonu e lanumoana le lanu, samasama pe mumu, ma taʻua o le mane.

Uiga

O nei lupe o loʻo i ai se uiga olaola ma malosi, e faigofie ona faʻafetaui i le siʻosiʻomaga ma tulaga tauʻafe, e iloga i le maualuga, malosi ma lelei-natura. O lo latou tausiga o loʻo faʻaalia i le mea moni o loʻo latou gafa ma le faʻafefe ma le fafagaina o moa.

Manaoga mo le potu

Muamua e te manaʻomia le faʻaogaina o le vaʻaiga. O lenei potu e tatau ona vateatea, e leai ni pepa. E le gata i lea, o ave o le ao e tatau ona pau i totonu. I le avea ai ma fale faapena mo manulele, e mafai ona e faʻaoga le fale. O sea faatulagaga o le a mafai ai ona latou o ese mai le maualuga, o se vaega taua mo manulele lele.

O nisi tulaga e talafeagai mo le fausiaina ma le ola o lupe. Faitau atili faʻamatalaga ma togafiti mo le fausiaina o se upega.

Fua o Dovecot

Mo le faʻatulagaga o le tuluvaga tatau ona tatau ona iloa e 1 paipa o lupe laiti ma laʻititi e tatau ona le i lalo ifo o le 0.5 square mita. m. Mo tagata taʻitoʻatasi o le a manaʻomia le 1 sikuea. E fautuaina e leai se sili atu ma le 15 paga o lupe e faʻafoʻi i totonu o le potu e tasi. E le gata i lea, o le maualuga o le potu e tatau ona 1.8-2 mita, ma le tele o faamalama - 1/10 o le aofaiga atoa o le fola.

Ole mafanafana ma le malulu

O le vevela i totonu e tatau ona + 5-7 ° C i le tau malulu ma + 20 ° C i le taumafanafana. I le faaopoopo atu i ai, e tatau ona faia ni vaalele lelei i totonu o le vavau. Ina ia faia lenei mea, e mafai ona e faʻaaoga puʻu na faatauina i totonu o le faleoloa ma faʻapipii i luga o le taualuga o le fale, pe mafai foi ona e faʻatau se pusa faʻatasi ma se mea e faʻaaogaina ma se mea faʻapipiʻi.

Nofoaga ma ologa

Mo se saogalemu saogalemu, e tatau ona ave le tausiga ina ia mautinoa ai o manu taitasi uma ei ai se faʻaoloa taʻitasi. O latou lapopoa ma foliga e mafai ona fesuisuiai, e faalagolago i le ituaiga o lupe.

E te iloa? O pigeons Nikolaev o loʻo nonofo i le aai o Mariupol e masani lava ona le mafai ona latou maua le ala i le vavau. E mafua lenei mea ona o le tele o taimi o matagi.

O le faʻapipiʻiina o se tagata e malosi e faigofie tele: ia faia lenei mea, i le va o le 60 cm mai luga ole taualuga e tatau ai ona faʻapipiʻi faʻamau e mafai ona nonofo ai manufelelei. Mo le faʻatulagaina o ni meaola, e mafai ona faia ai ni siaki se tasi ma e mafai e manu felelei ona maua saʻo le fola o le fale.

Fafagaina o falaoa, inu pusa, kupalka

Mo le manuia o le tausiga o lupe Nikolaev, e tatau ona faʻapalapala o latou fale i se meaʻai fafaga ma se fagu. Mo le faigofie o le faʻaogaina, e tatau ona faʻaloloa nei masini. O le mea lea, o le tele o pigeons e mafai ona fetaui i tua o le fafaga tasi.

E tatau ona aʻoaʻoina e faifaatoʻaga faʻatoʻaga le auala e tatau ai ona fafaga lelei pigeons.

E le gata i lea, i le avea ai ma manulele mama, e manaʻomia e le lupe le taʻele masani. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona faʻapalapala se masini faʻapitoa faapitoa ma faʻamautinoa e tumu i le vai i le tele o taimi i le vaiaso.

Loto ma le mama

O le faavae o le tausia o lupe Nikolaev o le mama o le potu. Ina ia tausia, e tatau ona fufulu le vaʻavave tasi i le vaiaso, sui suiga ma fufuluina le taele, fafagaina ma le inu ava. E tatau ona faia lenei mea ona o mea leaga o manufelelei i le faagasologa o le faaputuputu e afaina ai vaalele leaga o le carbon dioxide, lea e mafai ona faaosofia ai foliga vaaia o faamaʻi.

Fafaga ma vai

O se tasi o vaega sili ona taua o le tausiga o meaai paleni. O lea la, e tatau ona fafagaina le lili Nikolaev e le millet po o le paluga mama, sana, pi, saito ma le vitaminini faʻatasi ai ma mea faʻaopopo minerale.

E taua! Mo le fafagaina, e tatau ona e faʻaaogaina le palasi ma le faʻasoesa. O lenei mea o le a fesoasoani e faʻamama le laumei.

Pe a filifilia fatuga, e taua le aua nei faʻaaogaina le mea o loʻo i totonu o le porotini, ona e mafai ona faʻaosofia ai feusuaiga i manulele. E le gata i lea, aua neʻi faʻafefeteina ni lupe e puipuia ai le gaʻo. Manatua o le aofaiga sili ona maualalo o le porotini o maua i cereals. O le avefeʻau matutua e tatau ona faʻaalu le 70-80 g o fafaga i le aso.

I le taumalulu, e tatau ona fafaga manu felelei ma paluga o avo ma karite i le fua faatatau o le 1: 3. E talafeagai lelei le faʻafefiloi o sana o le eleele, avo, karite ma lentils. Ae ui i lea, e tatau ona maitauina e sili atu le talafeagai o avo ma karite mo le vaitau o le taumafanafana.

O le a aoga le faitau uma e uiga i le fafagaina o lupe.

E le fautuaina e fafaga le manulele falaoa ma falaoa e aunoa ma se paluga o fatu, aua e mafai ona oo atu ai i le galala. E le gata i lea, e le tatau ona galo ia i tatou le inu - e taua le faʻamautinoa o le tagata inu e tumu i taimi uma.

Aoaoga

Aʻo leʻi amataina le aʻoga, e tatau ona e mautinoa o le manulele o loʻo soifua lelei atoatoa, o loʻo i ai se taimi manino mo meaai, ma o tulaga soifua e fetaui ma tulaga faʻapitoa.

Mo le lupe felelei maualuga, o le i ai o le matagi e taua tele i le taimi o le vaalele. O lona malosi ma le saoasaoa e aʻafia ai le maualuga ma le umi o le gaioiga. E tatau ona amata aʻoaʻoga pe a oʻo le moa i le tasi masina le matua. O taumafaiga muamua o le faigamalaga e tatau ona faia i totonu o se fale puipui, mulimuli ane e mafai ona e toleniina e aluese mai le taualuga o le fale lupe. O le taimi sili o le aso mo lenei mea o le a vaveao. Le umi o vasega e le tatau ona sili atu i le 6 itula.

E faasolosolo lava, e tatau ona faateleina le avega ina ia mafai e le manulele ona ufiufi mamao mamao.

Maʻi masani

Pigeons o lenei ituaiga o gaʻo e aʻafia i nisi faʻamaʻi pipisi. O faʻapogai autu o latou foliga vaaia e mafai ona:

  • faʻafefe;
  • manua;
  • leai se faamaopoopoina;
  • faʻasalaga;
  • teena le lele.
O nei faailoga uma e mafai ona taʻu mai e manaomia e le manulele le fesoasoani a se fomai manu. I le avea ai o se tulafono, i lenei tulaga e tatau ona tuʻuina atu ia te ia o se antiseptic ma le antibacterial agent. O le tui e faalagolago i le matua ma le mamafa o le manulele, faʻapea foʻi ma le mamafa o le faʻafitauli o le maʻi.

E taua! Tagata faʻamalosi tomai e mautinoa o latou lafumanu e le mafai ona atiaʻe faʻatasi, ma faia le puipuiga, ia fufuluina taimi o gaioiga o manufelelei e ala i le fufuluina.

I le tulaga lautele, o le fausiaina o Nikolaev pigeons i totonu o se mea totoa poo le fale o lo latou lava fale e le o se galuega faigata tele, talu ai o manufelelei o lenei ituaiga e le lelei i le anotusi. Manatua, pei o soʻo se mea ola, e manaʻomia e lupe le tausiga ma le tausiga lelei.

Vitio: Nikolaev pigeons

Faʻamatalaga mai le Initaneti e uiga i pigeons Nikolaev

O se ituaiga manaia e iloagofie ma iloga i lana vaalele e leai se fesoʻotaʻiga. O pigeons Nikolaev e lauiloa i le tele o laumei lupe o Rusia. Mo le taimi muamua na maua ai le ituaiga i le aai o Nikolaev, lata ane i le Black Sea, ae o le mafuaʻaga moni ma le talafaasolopito o le atinaʻe e le o mautinoa. E toʻatele e talitonu na aumai i fafo atu lupe mai fafo, ma mulimuli ane amata ona faʻafefeteina manu felelei. Amioga fiafia a le au filifilia na filifilia ni tagata fiafia na i ai se vaalele faapitoa, ma o se taunuuga o nei mea uma, na faia ai se fanau. Na muai faamauina i le 1910.

Le au pele o lenei ituaiga tali ma tusi au iloiloga.

Carlson
//forum.pticevod.com/nikolaevskie-golubi-derjit-kto-to-t502.html
E le o aʻu lava ia na ou le vaaia nei ola lupe, e na o vitio po o ata. O le mea moni, o loʻo i ai la latou vaʻaia tele e le pei o le lele o lupe o isi ituaiga. O nisi taimi o le lupe o Nicholas e taua foi o "afaina" ona e maualuga tele i le lagi.
Arina75
//forum.pticevod.com/nikolaevskie-golubi-derjit-kto-to-t502.html
Ia, aisea! Ma o lenei i le itu i saute o Iukureini o nei lupe ua fafagaina. O le lupe Nikolaev e tulaʻi i luga agai i se tulaga sili ona maualuga. O le mea lautele, i se faigamalaga mo ia, o le faiga masani e faia mo le 7-9 itula i le aso.
Peter
//forum.pticevod.com/nikolaevskie-golubi-derjit-kto-to-t502.html