Fualaau

Strawberry variety "Roxana": faamatalaga, togafiti ma le taofiofia o manu

I aso nei, e tele le tele o ituaiga vine, ae o le ituaiga o Roxana e tatau ona i ai le gauai faapitoa. I la tatou tusiga o le a tatou faʻamatalaina ona uiga, tulafono o le vaʻaia ma le tausiga, faʻapea foi ma le auala e taulimaina ai meaola faalafua ma faʻamaʻi e osofaia strawberries.

Faamatalaga ma uiga o le ituaiga

I le fausiaina o lenei ituaiga, na taulaʻi faʻatoʻa faiva i mea maualuga, ma na faʻamaonia a latou taumafaiga. O togalaau vao Strawberry "Roxana" ei ai le maualuga ma le laumei laulaau. Faʻasolosolo faʻamalo, ma mea e faʻaaogaina e fusi i le laʻau. O le seleselega muamua e maua ai le tele o vine - o le mamafa o le tasi e mafai ona 28 g. I le lumanaʻi, o le mamafa o le suamalie o le a faʻaitiitia.

O vine o loʻo i ai se foliga foliga, ae o le vailaʻau o loʻo i ai le uiga o le fuaina o fua o loʻo i ai se foliga le lelei, e pei o le tuiina i le pito. Ae e tusa lava ma lenei foliga, o strawberries e foliga mai e sili atu le malie ma maua ai se lanu mumu matagofie. O le mea lena e fesoasoani i se ituaiga ituaiga oloa e faatauina atu. O laʻau e lapoa tele, valiina i lanumeamata.

Toto i luga o lau 'upega tafaʻilagi ituaiga o fualaʻau suamalie e pei: "Queen Elizabeth", "Elsanta", "Marshal", "Asia", "Albion", "Malvina", "Masha", "Queen", "Rusia", " Tausamiga, Kimberly ma le Alii.
I le iloiloina o tagata atamamai, o le togi na maua ai manatu nei:

  • tofo - 4.6-5.0 points;
  • feaveaia - 4.5-5.0 pasene;
  • mea faigata o le taumalulu - e oo i le -20 ° C.
E taua! Aloese mai le faaputuputuina o le susu i luga o laulaau i le vevela ma le vevela o le tau, ona o lenei mea ua tumu i mu mo laau.
E oʻo atu i le 1.2 kilokalama o vine e mafai ona seleseleina mai le tasi togavao. O mea taua o le ituaiga e aofia ai:

  • maualuga fua;
  • fua o fua tetele ma susulu;
  • umi le teuina;
  • faʻaalia;
  • le i ai o se tofo lelei lelei.

Tofiga

Talu ai ona o malosiaga uma o le laau e taulai i le fausiaina o vine, e le tele naua fusi. Afai e te fuafua e faʻateleina le strawberries - aua le tuua le sili atu ma le lua ni atunuʻu i luga o le vaomatua, talu ai o le a le toe faʻaleleia lelei. E maitauina pe a faʻaaogaina fatu o le lapopoa, o le faʻaleagaina o vine e vaivai.

Tuutuuga ma tulafono o le tulaueleele

Mo ituaiga totoga e talafeagai uma i le tautotogo ma le amataga o le tautoulu. Ina ia mafai e le laau ona sili atu ona fetuunaia ma vave ona mauaa, e sili ona lelei le taofi o lenei mea i le ogatotonu o Aukuso. O lenei vāʻau e matuā manaia e uiga i le nofoaga e tulaueleele ai, o lea e sili ai le filifilia o le maualuga, o loʻo i ai le malamalama. Afai o le tauʻeleʻele e faʻatinoina i le tautotogo, e sili atu le faʻaaogaina vave pe'ā uma ona paʻu le kiona ma faʻamafanafana le palapala.

E mafai foi ona ola vao i le fale, i totonu o se kiona, ma e leai ni palapala.

Laasaga i lea Laasaga Faatonuga

Matou te ofoina atu ia te oe se laasaga taʻitasi i luga o le laasaga i le totoina o strawberries:

  1. Muamua e tatau ona e faia se togalaau, lea o le a totoina vao.
  2. Ona saunia lea o vaieli - aua nei eli loloto loloto, o le mamao i le va e tatau ona 30-35 cm.
  3. A maeʻa lena mea, faʻapipiʻi ma le faaeteete aʻa i le tulaga saʻo ile pu.
  4. Faatumu vaieli ma palapala ma fai sina siaki.
  5. Faʻalu le palapala ile vai.
O le vaʻaina o laina taʻitasi e faʻaaogaina e sili atu nai lo le faalua laina, tolu laina ma lima laina. O le mea moni, o le nofoaga o le tele o laina i se laina e mafai ai e oe ona maua se maualuga maualuga. I lenei tulaga, o le mamao i le va o laina e tusa ma le 30 cm.
E te iloa? O le vine sili ona lapoa sa tupu i le 2015 e le faifaatoaga o Koji Nakao i le aai Iapani o Fukuoka. O le fua atoa o le 250 g.
Totoina o le strawberries, e tatau ona gauai faapitoa i le eleele, faasusu ma faaputu. Mafaufau i nei vaega i nisi auiliiliga.

Eleele

Mo le totoina o le ituaiga o Roxana, e sili atu ona lelei le filifilia o eleele lafulemu e maua ai sina tali oona, talu ai i totonu o laau lafulemu o le a totogo le laau mo se taimi umi ma avatu ai se seleselega leaga. Pau o le moe, e tatau ona e filifilia se eleele malemole, e aunoa ma ni paʻu lapoa.

Laʻei pito sili

Pe a totoina togavao, e fautuaina e fai ni ofu pito i luga, faaopoopo i ai sina humus i le palapala. I le taimi o le faʻaleleia o vai, e tatau ona faʻaaoga le faʻamalolo faʻasamaʻi lea o le a faʻaosofia ai le tuputupu ae o le seleselega.

Faʻasa

Pe a totoina se laau, naʻo le vai mafanafana e mafai ona faʻaaogaina mo le faʻasusu. E sili atu foi - pe a fai o lenei vai ua maeʻa. Leai se mea e tatau ona vave faʻatumu le vao, na o ni nai tioata i le aʻa na faʻaaogaina.

Faʻafefea ona tausi

Ina ia maua se fualaau aina maoaʻe o strawberries "Roxana", e manaomia e le fale le tausiga talafeagai.

Teuteu

E faʻatagaina le aveeseina o laʻau mago ma fugalaau tuai mai le vaitau talu ai mai le saite. A e matauina ua matua televave vao, e aoga le teuina. Aua e te fefe e teu le tipu: o le mea moni e na o le tasi le fatu ma lau lanu meamata e tumau i luga o le vao e masani lava. Taumafai teuteu ma le faʻaeteete ina ia aua nei paʻi atu i le pollen. O lala ua vavaeina, e tatau ona susunuina ina ia puipuia ai laau o totoe mai pests ma faamaʻi.

Saili le taimi e tipi ai laulaau ma lauulu.

Puipuiga puipui

I le amataga o le tautotogo, e taua tele le faia o togafitiga puipuia o vao. O lenei mea o le a puipuia ai laau mai faʻamaʻi ma faʻamaʻi. E aoga le auala "Fitosporin" ma "Fitotsid".

Laʻei pito sili

I le tautotogo, e fautuaina le fafagaina o laau i fugalaʻau oona, talu ai ona o le mea sili ona manaomia e le laau i le taimi o le tuputupu aʻe. E mafai ona e faʻamalo le strawberries i le faʻamaina o le suavai pe faʻasalalauina fafaga i lalo o le vao. Faʻatau le vai e masani ona ave le 10 lita o le vai ma le 20 g o le ammonium nitrate.

Faʻasa

E tatau ona tuʻuina atu i ai le tausiga faʻapitoa. O le palapala o le eleele e tatau ona faʻaauau, aemaise lava i le vaitau pe a uma ona totō ma aʻo fufulu. I le sikuea 1. Ou te manaʻomia pe a ma le 10 lita o le vai.

E taua! Talu ai ona o le vailaʻau e maua mai ai vine tele, lea i le tele o tulaga e pa'ū i luga o le palapala i lalo o latou mamafa, ia mautinoa e mulumulu le eleele ina ia le o mai i totonu le pala ma le pulupulu.
Le auala sili ona masani ona faʻaaogaina o le faʻasusu. O le vai mo le faʻavaivai e tatau ona faʻamama ma vavaeese. Ole taimi ole fafaga e faʻalagolago i le mago o le palapala ile - a vave ona malepe, e aoga le faʻamamaina o le eleele. I le taimi o le fugaina i le vai, e mafai ona i ai aʻa i vao, ina ia aua nei faaleagaina mea e tutupu mai ai po o vine.
Faitau foi pe faʻafia ona faʻafefe vai.

Tatalo

E tatau ona faia ma le faʻaeteete le faʻamalo, ona o le aʻa o loʻo i tafatafa o le pito i luga ma e faigofie ona faʻaleagaina. O le tatalaina vave o le a fesoasoani e taofia le susu i le palapala. E fautuaina e vaʻaia laau taʻitasi. Ae peitai, ia faaeteete ia aua le ufiufi le meaʻai i palapala. Ina neʻi mafai e vao ona faʻaleagaina foliga vaaia o le vao ma le seleselega, e fautuaina le totoina o le sinapi i le va o moega.

Nofoaga

E ui lava i le lelei o le malulu, i le leai o se kiona e puipui ai le strawberries e mafai ona vave faʻaitiitia. Mo le puipuia o lenei mea, ua fautuaina e ufiufi le laau mo le taumalulu. I le avea ai o se fale e talafeagai lelei, o le faʻamafaʻailoga faapitoa, talipupuni o le kiona.

Feteenaʻi ma faʻamaʻi ma faʻamaʻi

O le mea e leaga ai, o le faʻalapotopotoga Roxana e faʻapitoa i faʻamaʻi faʻaleagaina ma maʻi. Ina ia le osofaia e le vao ia lanu mumu, slugs, centipedes ma gata, ua fautuaina e faatino le metotia o togafitiga (3 g i le 1 sq. M) aʻo leʻi amataina le fugalaau. E masani lava o mafuaʻaga o le faʻaleagaina o meaola faʻamaʻi ma faʻamaʻi e le talafeagai ai le faʻasaina, faʻalauteleina o togalaau, sili atu o laei ma le leai o se teuteu.

E te iloa? Strawberry e na o le pau lea o le pusi i le lalolagi o ona fatu i luga o le fogaeleele, ae le o totonu.
E i ai le aʻafiaga o le laau i le paʻu ma le vevela. O le tele o taimi, o le vine "Roxanne" e aafia ai le lanu uliuli. O maʻi e faatatau i faʻamaʻi faʻamaʻi e masani lava ona faʻaalia i latou ia Me ma Iuni. Ina ia puipuia le tupu mai o lenei faamai, e tatau i le amataga o le tautotogo ma a uma ona seleseleina le seleselega, e tatau ona togafitia le vao faatasi ai ma le fesoasoani a le tuufaatasiga o Bordeaux. O le puipuia o osofaʻiga o vaovao, aphids ma ticks, ma le faʻafefeina o nei faʻalavelave faʻafuaseʻi, o loʻo faʻasalalauina ai vao ma fualaau oona e pei o Actofit ma Aktellik. Strawberry variety "Roxanne" - matua matagofie ma manaia, lea e mafai ona faʻaaoga mo le faʻatau. Ona o le i ai o le manaia lelei ma le mauoa i fualaau vitamini, o le a avea ma se mea lelei tele i le taumafanafana.