Fua o le gaosiga

Faiga faʻapitoa ma le tausiga i le fale mo Hamedorea faʻafetai

Palu palu, palu mauga, alofilima, Hamedorea Graceful, Chamaedorea elegans po o totonu o pama i totonu - o igoa nei o le matagofie matagofie lea e lauiloa i le togalaau aina.

Sa ia alofa i tagata fai togalaau e le gata mo foliga vaaia ma faigofie o le tausiga.

Ua faailoa mai e saienitisi e mafai e le malo malolo ona faamama le ea i totonu o le fale e ala i le faamamaina o mea leaga.

E le gata i lea i le tusiga o le a tatou faamatalaina i nisi auiliiliga e uiga i le laau Hamedorea Elegans: tausiga ile, ata, meaola faalafua ma faʻamaʻi.

Faamatalaga faʻatau

I totonu o le vao, e mataʻina Hamedorea tuputupu ae vaomatua vaomatua i sisifo ma sisifo o Mekisiko, i Kuatemala ma se vaega i Honduras.

Toto e faatatau i le ituaiga laau, ona o le tele o tanu na faia mai le ogalaau fetolofi. O le eletise e manifinifi, faʻavae, tutusa ma le bamboo. Fai se tasi o vaega o le tuputupu ae, aua le paranesi. O Hamedorea maualuga e oʻo i le 1.5-2 mita, ma i le natura o loʻo nofo ai i lalo ifo, o lea e le atoatoa ai le malamalama.

Krona fai lanu 7-8 fugalaau lanumoana lanumeamata. O laulaau taʻitasi e aofia ai laupepa laiti laiti, e potopoto faʻatasi i luga o se paʻu manu.

Faʻatasi ma le faʻaleleia lelei ma le malamalama lelei i le au o lau o le faʻalavelave faʻavaomalo, e foliga mai e le o iai ni mea faʻapitoa, e tutusa ma panicles. Fugalaau laiti, sulu, lanu samasama. O foliga vaaia e pei o le mimosa.

Faatasi ai ma le fesoasoani a le felafolafoaiga, e fuaina ai fualaau aina: muamua o lanu lanumeamata, ae ao latou matutua, latou te liu uliuli. O le fua e tasi le fatu.

Ata

Hamedorea Elegance: o se ata o se laau matagofie.

Tuputupu ae i le fale

Fugalaau Hamedorea Elegance - pe faapefea ona tausia Hamedorea Graceful? Tausiga i le fale mo lenei mea totino e le faigata tele.

Tausaga faʻaleleia pe a uma ona faʻatau

I le faatauina mai o se laau, e tatau ia tuʻuina atu ia te ia le taimi e faʻaʻimalie ai. Tuu le fagu mai isi fugalaau. E tatau foi ina ia aua le afaina ai oe ua leva-taimi ma faʻamaʻi poʻo faʻamaʻi, pe a fai o le mauaina e foliga mai e le lelei.

I le vaitaimi o le puipuiga, o le hamedoree o le a manaʻomia ai le faʻafefe ma le faʻamalamalama lelei. E mafai ona toe totoina i se isi mea se fugalaau i le lua vaiaso.

Filifilia o se nofoaga

Hamedorea e le manaʻomia se moli susuluo le mea lea, o le a ola matagofie i sasaʻe ma sisifo, ma oʻo lava i faamalama i matu.

Afai e feagai ou faamalama i le itu i saute, e tatau ona e puipuia le pama mai le susulu o le la e aloese mai ai i le la.

I potu susulu malamalama, e mafai ona tuu se malo mai malolo i le pito mamao.

Fuga

Ma le tausiga lelei, hamedorea o le a fiafia ia te oe i le fuga. O nisi tagata popoto mafaufau, o fugalaau e matua faʻavaivaia ai le laau ma fautuaina e aveese. Ae afai e te manaʻo e maua ni fatu, 'aua le galo e lagolago le taua o le laau faʻatasi ai ma ofu pito i luga.

O Hamedorea e fuga i soo se taimi o le tausaga, ma fai ai ni nai paʻu paʻu. E fuga mo le taimi muamua mo le 3-4 tausaga o le soifuaga, talu ai ona mafai ona tuputupu ae i le taimi nei e oo i le 30 - 40 cm.

Tulaga o le vevela

I le vaitau o le tuputupu ae mo le tuputupu ae lelei ma le atinaʻeina o lau fagafaʻai e lelei le faatumauina o le malulu o le ea i le va o le 16 i le 22 tikeri. O le laau e gafatia le maualuga o le vevela, ae i lenei tulaga e tatau ai le faʻaleleia o le suāsusu ma faʻalauteleina ai le susu.

Palma fiafia i le ea fou: i le taimi mafanafana, e mafai ona faʻailoa i fafo o le faapaologa po o le togalaau, puipuia mai le la i le aoauli.

I le taimi o le malologa E fautuaina e tuʻuina atu Hamedoree Elegance i se taumalulu malulu. O le vevela o le eleele e tatau ona 15-18 tikeri. I le tau maualalo, e amata ona afaina le fale.

Manatua, palu mauga e le fiafia i faʻataʻitaʻiga ma fesuiaʻiga fesuiaiga i le vevela.

Faʻasaina ma le faʻamafanafana

Hamedorea e sau mai se atunuu e iai se vateatea, o lea e manaʻo ai o ia i le malulu o le ea maualuga. E mafai ona tuʻuina atu i le tulaga talafeagai o le susu e ala ile fufuluina o le faalua i le aso ma le vai i le vevela o le potu. Ia, pe afai e te tuʻuina se mea faʻamaualalo latalata i le laau.

Aua le tuʻuina i soo se auala o se ulo o loʻo i ai le pama i tafatafa o le vevela mafanafana vevela, talu ai o le ea o loʻo i ai e matua vevela lava.

Tagata asiasi mai le vailaʻau e le faʻafeiloaʻi eleele mamagoae o le tele o vai e afaina ai o ia. O le suavai o le eleele ua tumu i le aʻa ma le oti o le laau.

I le vaitau o le tuputupu ae tuʻuina atu Hamedoree faʻateleina le faʻasusu ma le pulumu. A oʻo i le lua vaiaso, faatulaga se mafanafana mafanafana mo lau manamea, poʻo le soloina o laulaʻau ma se omomi pamu.

I le taimi o le malologa E tatau ile vai faʻalelei, na o le vai mafanafana (e tusa ma le 30 tikeri). E tatau ona taofi le pulumu, ma se vai e faatulaga ai le 1 taimi i le masina.

Suiga

O le toe totoina o laau i totonu o se fagu tele e faia ia Aperila-Me auala o fefaʻatauaiga. O lenei mea e tatau ona faia ma le faʻaeteete, e pei o le faaleagaina o le aʻa e mafai ona oʻo atu i le oti o le fale atoa.

O fualaau laiti e totoina na o le faatasi i le tausaga, o tagata totō matutua ao lalagaina i luga o aʻa o se paʻu palapala. Afai e tilotilo aʻa o le pama i fafo o le lua - ua oo i le taimi e sui ai le ulo. Ole tele o faʻataʻitaʻiga e le manaʻomia ona toe faʻapipiʻi 1 taimi i le 3-4 tausaga.

I le va o le gasegase ia le itiiti ifo i le 1 le taimi e tatau ai ona sui le pito i luga o palapala. Mo le faia o lenei mea, ia vaʻaia le eleele, aveese le pito i luga, ma i le toe faafoi e faʻafefiloi ai le eleele fou.

Tulafono faʻavae:

  1. O le ipu e sili atu nai lo le muamua na filifilia.
  2. I le pito i lalo, o se vaega o le claydite poʻo le maamaua e tatau ona tuʻuina i lalo.
  3. O le palapala e manaʻomia tele. Ave le tasi vaega o le eleele turf, faʻaopopo se vaega o le oneone, peʻa ma pepa laupepa. Po o le faʻatauina o se mea sauniuni mo pama.
  4. A totoina i totonu o se ulo, taumafai e aua le tanumia le laau.

Laʻei pito sili

O le alofilima o le tasi o na laau totő meaʻai malosi.

O Hamedorea e fafaga uma i fomaʻi faʻapitoa mo laau pama ma fomaʻi faʻapitoa.

I le vaitau o le tuputupu aʻe, o le fafagaina e faia i vaiaso uma, i le vaitaimi o le malolo - faʻa-tasi i le masina.

Tofiga

O laʻau o le mauga e faʻalauteleina e pulou basal, vaevaeina o vao ma fatu.

Vailaʻau vevela vavae ese mai le vao o le tina, pe a iai nisi o ona aʻa. E sili ona lelei lenei mea i le tautotogo, aʻo lei amataina le vaitau tuputupu aʻe. Mo le totoina o pine e totoina i totonu o se ulo, e sosolo ma pipiʻi mai le lalolagi.

Vaeluaina o vao O le hamedorea e seasea ona faʻaleleia, e pei ona i ai i tulaga o se falemautotogi o lona aʻa e le tupu i le umi e tatau ai mo le vaevaeina. I lenei auala, e naʻo le tele naua, o loʻo faʻalauteleina faʻataʻitaʻiga. Aepeitaʻi, afai e maua le pama i totonu o se faleoloa, e mafai ona e taumafai e vaevaeina. E masani lava, ina ia mafai e le laau ona foliga mai o se laʻau matagofie, o le tele o fasi laau ua totoina i totonu o le ipu e tasi.

Fanauina o fatu manaʻomia ni tomai patino ma le onosaʻi. O fatu e mafai ona maua i se tulaga tutoʻatasi e ala i le suʻeina o tusi. Mo lenei mea, o se cotton lwab po o se pulumu vaivai e tatau ona aoina mai ai pollen mai se tamaʻitaʻi ma faʻafefe i fugalaau tane.

Mo le totoina o fatu, e sili atu le faia o se tamai kesiva ma faatumauina le tumau o le vevela 25-27 tikeri ma le maualuga i totonu. Ina ia maua mai eleu mai le tasi i le ono masina.

O le totoina o laau e totoina i totonu o le eleele matua pe a tupu le lau muamua i le 4 cm.

Pests ma faʻamaʻi

Afai o mea o loʻo i totonu o Hamedorei i totonu o se potu vevela ma mafanafana e ono aʻafia ai le apogaleveleve mite ma le afaina. Ina ia fasia ia meaola faalafua, faʻasalaina le laau ma se mea faʻafiafia.

Laʻau o Paama lau mago o laulaau? Le mafuaʻaga - o le mea matutu. Faʻateleina le suāsusu ma faʻamamaina le ea.

Brown i luga o laulaau pe a fai o le laau o loʻo i totonu o se ata.

O laulaau e lanu, ua mamae ma paʻu. - e tuʻuaʻia ai le tele o le vai, ma e tatau ona e faʻamuta sina vai inu.

Ae pe a na o lau lanu samasama e pau ma pauu, ma o luga e tutupu ae, e le tatau ona e popole, o se faagasologa masani lea.

Faamanuiaga a tagata

Hamedorea Elegance: o aoga ma mea leaga?

Faʻaauau le eleni faamama fale - 'ave faʻamaonia, formaldehyde ma xylene mai le ea.

E le o matauina le afaina o lenei laau.

Hamedorea o le agalelei e le o se laau e tatau ona tuuina atu i ai le tele o le gauai.

I le tusia o lenei faʻamatalaga, o le ae mafai ona tausia lau fagafao, e aunoa ma le faʻaaluina o le tele o taimi, ma o le a tupu lelei, ma fiafia ia te oe i le matagofie ma le alofa tunoa.