Maota, fale mautotogi

E faʻapefea ona tuputupu aʻe le begonia faʻasaʻo? Ituaiga ituaiga fugalaau ma isi tausiga

O le begonia tubrous o se laau matagofie lea e manaʻomia se auala faʻapitoa mo le toe gaosia. Tuber, o se vailaau fetuʻunaʻi, i totonu o le fatuga o se fualaau o meaʻai.

I la tatou tusiga o le a tatou tilotilo pe faʻapefea ona faʻaleleia lenei fugalaau e faʻaaoga ai fatu, fatuga po o fatu. Sei o tatou talanoa e uiga i tulafono o tausiga mo le begonia pe a uma ona toe gaosia.

Matou te talanoaina ni faʻafitauli e mafai ona tulaʻi mai i le taimi o lona galueaina. E mafai foi ona e matamata i se vitio aoga i lenei autu.

Faʻapefea ona faʻapipiʻi le laau?

E faapefea ona faʻatupu le ituaiga o le begonia i luga o ituaiga? O se laau faʻatasi ma se aʻa e mafai ona faʻatoʻateleina e ala i meaʻai..

Faʻalogo: E mafai ona faʻaleleia ituaiga eseese o begonias ma ituaiga o laʻau e ola ai i vaega o le laʻau, fuālaʻau - lūlū fatu, vao - vaevaega o rhizomes. Vaʻaia ituaiga meaola e ala i le vaeluaina o le pulou i ni vaega.

Toe faia i le fale

Sei o tatou iloiloina atili auiliiliga pe faapefea ona mafai ona tupu se fugalaau o le begonia i le fale. Faatasi ai ma fugalaau fugalaau masani, o le auala sili ona taatele o le toe gaosia e ala i laʻau. Mo lona faʻatinoga e le manaʻomia ai se taumafaiga ma se poto faapitoa. I le faʻaogaina o lenei metotia, e mafai ona e faʻasalalau lau lava aoina o se ituaiga fugalaau e seasea tupu. O le sao o le ola o le begonias e ala i le tipi e maualuga tele., ae o le mea sili ona taua, o le fugalaau e mafai ona vave i le maeʻa ai o le faʻaaogaina o mea totō e totoina.

Faitau le auala e tupu aʻe ai se faʻailoga o le begonia mai fatuga ma fatu, faʻapea foʻi ma tulafono o togafitiga faʻapitoa, faitau i ai, ma mai lenei tusiga o le ae iloa ai le ituaiga begonia ma le auala e tausi ai.

Laʻau

O lenei auala faigofie e taua tele i le fugalaau fugalaau e puipuia ai uiga o tina o se laau toto. O lenei faiga e faia i le tautotogo po o le autumn.

Fugalaau e faʻasalalau e le aʻa ma le faʻasolosolo apicallea e sili ona vavaeese saʻo mai le pulupulu. Le faia o lenei mea:

  1. I le tautotogo i le germination o fatu, e tatau ona e faʻaeteeteina se 12-centimita tip. Ina ia faateleina le vaeluagaina, e sili ona lelei le tipiina i se itu matuitui.
  2. Uʻu nei nofoaga i le pefu po o le koale, tuʻu le malolo mo ni nai itula. E fautuaina e togafitia i meaola e tutupu i le tuputupu ae, o le a fesoasoani e puipui mai faʻamaʻi ma vave aʻa.
  3. E tatau ona tuʻuina i totonu o se vai malulu pe faʻafefeteina i le vevela o le potu.

Faʻasologaina o le faasologa o auala:

  1. A aʻafia le vevela e manaʻomia se vevela vevela - 22 ° C.
  2. O le koneteina ma mea e totoina ai e tatau ona i totonu o se nofoaga lelei, puipuia mai le susulu o le la.
  3. Afai ei ai le pala i le pito o le aʻa, ona tatau ai lea ona oʻo i le mea faʻapipiʻi ma tipi ese le vaega o le maʻi, faʻamago i lalo ma toe faʻafoʻi, pe a uma ona suia le vai.
  4. Ina ia aloese mai le fesuiaʻi, e fautuaina e faʻaaoga fualaau peatisi poʻo le eleele ua saunia e faʻapipiʻiina mo le totoina. I totonu ia te ia e faʻalauteleina ai le vaeluaina i le loloto o le 2-3 cm. Ulutala pito i luga i se fagu e fai ai ni lauʻeleʻele. I luga o aʻafiaga o le a 30 aso.

O le taimi lava e maua ai e aʻa talavou o le gaʻo pipisi ia aʻa e oo atu i le 2 simita le umi, e vave ona fautuaina i latou ina ia toe totoina i se nofoaga tumau. O le palapala e tatau ona faia faapitoa lava mo nei laau toto poʻo le kukaina oe lava. Aua o lenei mea ua maua i le tutusa tutusa:

  • otaota po o lau lau lauʻeleʻele;
  • humus;
  • fualaau faisua;
  • peat;
  • vaitafe o le vaitafe e itiiti lona vaega.
Komiti Faatino: O le eleele pe a uma ona totō fatu laau e le manaʻomia ona faʻamalosi. A le o lena, e mafai ona e afaina ai le talavou o loo vaivai pea aʻa. O fualaau e manaʻomia ai le faʻamalosi.

Matou te fautuaina e matamata i le vitio i le fausiaina o begonias:

Fatu

O le faʻavaeina o le fanau e tupu i le amataga o Fepuari.. O le vave totoina o oe e mafai ai e oe ona totō totoa totoa. O Begonia o le a amata ona fuga i le tausaga muamua. Mai le taimi o le lūlūina o fatu, o le afa o le tausaga o le a pasi, ma i le faaiuga o le vaitau o le a faia ai fatu laiti e talafeagai lelei mo le teuina i le taumalulu (pe faʻapefea ona faʻaleleia lelei le begonia faʻataʻavale i le taumalulu, faitau i ai).

  1. E sili ona lelei le lūlūina o fatu i totonu o pusa palasitika ma se tapuni, ae mafai ona e ave isi, na o le tapunia i se ata tifaga poʻo se tapuni malamalama.
  2. I le pito i lalo e tatau ona i ai avanoa e faʻafefe ai le vai tele. Faʻamau se alavai, lea e faʻaaogaina e pei o ni lapisi fufulu poʻo se laititi laʻititi lapoʻa.
  3. E fautuaina e vaʻaia se mea faʻapitoa mo le begonias, ma sasaa i totonu o le fagu e iai le 2 cm.
  4. Mai luga o le eleele e aveese ai mea uma e mafai ona taofia ai fatuga maualuga, e aofia ai:
    • tamaʻi tamaʻi laiti;
    • pulumu;
    • otaota.
  5. O le sulu i luga o fatu o fatu e le manaomia ona fufuluina i le eleele, ia tataʻi malie i luga.
  6. Ona tapuni lea o le ufiufi manino. O le a fesoasoani lea i le fatuina o le microclimate talafeagai i totonu o le fagu.
  7. O le vevela aupito sili ona lelei mo le faʻamaina o fatu e 23-27 ° C. O le tuʻuina i luga o le malala, e mafai ona ausia le vave faʻafuaseʻi o totogo.

    E tatau ona faʻaalu vai mamago mai na o se moli! E tatau ona susu le eleele, pe a maeʻa ona mu ese le eleele, ona vave mate ai lea o fatu.

  8. A maeʻa le 14 aso, e tatau ona fafaʻi le tapuni i le 1-2 cm ma se laulau, ma a maeʻa ni nai aso, e tatau ona aveʻesea atoa, ma ia faʻaititia le vevela i le 18 ° C.
  9. O fualaau e tatau ona puipuia mai ave faʻamalamalama o le la. O lagona o le begonia e sili ona lelei i luga o matala uma, vagana ai mo matu.

    I le taumalulu, e manaʻomia ai e moli se malamalama faʻaopoopo. A maeʻa ona faʻaalia nei laupepa, e tatau ona faia muamua le filifiliga. O le mamao i le va o fatu laau e tatau ona 2 cm.

  10. A uma ona totōina, faʻaleleia le palapala, ma o le taimi lava e mūmū ai le susu ile laʻau, ona toe ufiufi lea o le koneteina i se tapuni. Pe a ma le masina, pe a maeʻa lau laʻau e sosoo ai, ona manaʻomia ai lea o le lua. E mafai ona totoina vave laau i ni ipu eseese.

Matou te fautuaina e matamata i le vitio i le toe gaosia o le begonia o le pipisi e faʻaaoga ai fatu:

Mai le pepa

O le taualumaga mo le fausiaina o begonias mai le laulaʻa o le a umi atu nai lo le aʻa. Ina ia faia lenei mea, i le tautotogo mai se tagata matua, e tatau ona e tipiina se lapisi lapoa ma tuu i totonu o se ipu malamalama, lea e sasaa ai vai.

Pe a faʻamaʻaveina, e faʻapipiʻi, e leai se mea e tatau ona suia atoa. A maeʻa ona laʻau i luga o le au, e totoina le lau i le malamalama. O lenei faiga e tatau ona faia ma le faʻaeteete, a faʻapea e mafai ona e faʻaumatia aʻa aʻa.

Matou te fautua atu e matamata i le vitio i le toe gaosia o le begonia faʻamalosi e faʻaaoga ai le pepa:

Faʻamatalaga ono tutupu

Faatasi ai ma auala eseese o le fausiaina, o le begonias e mafua ai faafitauli.:

  • Afai o se tipi o le tipi na amata ona pala i totonu o le vai, ona tupu ai lea o le pipisi i le sigi. A maeʻa ona aveese le vaega pala, o le faagasologa e tatau ona tuʻu i totonu o le vai fou, lea e faʻamavaeina ai le afa o le laulau o le gaʻo ua gaosia.
  • E tupu na o le pulapula lanu. O le mafuaʻaga o se maʻi faʻamaʻi - le pala, lea e aliali mai pe a i ai le fale i totonu o se potu malulu ma malulu. E manaʻomia le faia o togafitiga ma fomaʻi, ma fatuina se siosiomaga lelei i totonu.
  • O nisi taimi e le fetaui fatu mo se taimi umi. E mataituina i le maualalo o le vevela ma eleele malulu.
  • Afai o le totoina o laau e liua ma umi, o lona uiga e leai se malamalama o le la.
  • Pe a fua le lau o le laau ma mumu samasama, ona ono le lava lea o le susu po o le vevela i totonu o le potu.
  • Afai e faasolosolo lemu le begonia, ona manaʻomia lea ona faʻamaʻaina.

Isi tausiga

A maeʻa le fausiaina o le fugalaau e manaʻomia le tausiga lelei. O se tasi o tulaga taua o le tausia lea o le maualuga o le vevela ma le faʻamamaina o tulaga:

  • O le vevela i le taumafanafana e 18-22 ° C, i le taumalulu - e le laʻititi ifo i le 16 ° C;
  • muimamafana 60%.
  • faasalalau le la.

Vai le fale i le taeao po o le afiafi i le vevela o le potu. E tatau ona faʻataʻitaʻi pe a uma le vevela o le lugaga luga. O Begonia e le mafai ona suʻeina, o isi faʻamaʻi faʻaleagaina e mafai.

E manaʻomia e le fugalaau le faʻamalaina i fugalaʻau, lea e aofia ai faʻamalama ma le potassium, aemaise lava i le vaitau o le vavave (aisea e le fuga ai le begonia tuber, faʻapea foʻi ma faʻamaʻi ma meaola faalavela e mafai ona faʻaumatia le fugalaau ma le auala e taulimaina ai, faitau ai). I le taimi o le tuputupu ae malosi, e tatau ona fafagaina i le gaʻo.

Aua nei galo:

  • tatala le eleele;
  • aveese fugalaau matutu;
  • sulu le ea i tafatafa o le laau;
  • mama mama mai le pefu;
  • siakiina meaola faalafua.

Matou te fautuaina e matamata i le vitio e uiga i le tausiga o le gaʻo pipisi pe a uma le toe gaosia:

Matou te fautuaina oe e faamasani oe lava i isi mea e uiga i tulafono faavae mo le tausiga o begonia i luga o le auala ma i le fale:

  • faʻamaʻi;
  • Bolivian;
  • leai se mea.

Faaiuga

O le begonias tubous e laʻau ma teuteu. O loʻo maua i foliga o vao mutia, vao ma laau afu. Faʻafetai i lenei eseesega, e mafai lava ona e faia se filifiliga talafeagai mo le teuteuina o lou fale ma lau togalaau. O Begonia e mafai ona faʻateleina i soʻo se metotia o loʻo iai.