Fualaau aina

Eseesega i le va o le cilantro ma le basil, faapea foi ma aoga aoga ma foliga o le faaaogaina o laau

Cilantro ma le basil o fualaau manogi manogi ia e faigofie ona tupu e le gata i le tacha, ae i le fale i luga o le windowsill.

O le Basil o se tasi o aoga aoga i totonu o le lauusiusi. O loʻo aofia ai vitamini A, B, C, PP, faʻapea foʻi ma suauu tāua: eugenol, linalool, estragol ma le limonene.

Cilantro e aveeseina toxins mai le tino, o le cholesterol e afaina, faaitiitia ai le maualuga o le suka toto ma faatulaga ai le toto toto. O nei fesoasoani lanu meamata e vave sailiili meaai mamafa, faʻaleleia le faʻalaumalie ma fesoasoani e faʻaleleia le soifua manuia i le taimi o le atuatuvale.

Cilantro e mafai ona faʻaaogaina mo le faʻamalosi ma le gaosiga o le kesi. Mafaufau i le auala e ese ai, o le a le latou manuia ma le afaina, le auala e mafai ai ona faʻaaoga.

Pe tutusa lelei pe leai?

Cilantro (coriander) ma le basil e eseese uma lava, e ui lava e tele a laʻau masani. Cilantro (coriander) o se laau taʻitasi o le genus Coriander, o le aiga o le faamalu. O laʻau Coriander e taʻua cilantro.. O Basil foi o le aiga o Lamamatua.

Aisea e le mautonu ai laau?

O laau uma e lua o laau manogi e masani ona faʻaaoga i le kuka. E i ai se laʻau manogi matagofie, o lea latou te fenumiai ai i nisi o taimi.

O le a le eseesega i foliga vaaia?

O Basil o se ogalaau e oʻo i le 80 centimita le maualuga. Laua e oʻo atu i le tolu senitimita le umi e iai lanu mai le lanu meamata i le lanu uliuli. I le pito i luga o le laau o le a lafoaʻi ai ni mea e oʻo atu i le 35 inisi le umi. O le aʻa o le coriander e oʻo atu i se maualuga e 70 centimita. O laulaau Coriander e pei o le pasili. O le fua o se 'aisa malosi poʻo se lanu enaena. O nisi taimi e mafai ona e fenumiai laulaʻau lanumeamata o le basil ma le cilantro.

E faʻapefea ona iloagofie? O laulaau o le cilantro e le tutusa ma le au: o le pito maualalo ei ai ni meaʻai, ma o luga e ola saʻo i luga o le ala. O laulaau Basil e vevesi ma aloese.

Faamanuiaga ma vailaau

Basilica

O le aʻa ma lau o le basil e aofia ai le tolauapiga o le suauʻu taua (mai le 3.5 i le 5%). E maua foi i le Basilini le vitamini C (18 mg i le 100 g o oloa), A (3.15 mg), calcium (295 mg), potassium (177 mg), ma le magnesium (64 mg).

  • E i ai sona aʻafiaga, fesoasoani i le tino puipuia e puipuia ai siama ma siama.
  • E taofia ai le faʻaalia o faʻamaʻi o le vavagana o le tautala (faʻamalosi ai nifo, suʻa, faʻamamaina le manogi manogi).
  • Faʻaaogaina e avea o se faʻamoemoe mo maʻi faʻalapia.
  • Faʻaaogaina i le togafitiga o le gasegase o fatu ma le tumau.
  • Faamalolo le membrane mucous o le manava ma le gaʻo i gastritis ma colitis.
  • I le cosmetology, o le suauu taua o le basil e faʻaaogaina e avea o se visepic ma le anti-inflammatory agent mo le eczema, dermatitis ma siama. E fesoasoani foʻi Basil e faʻamalosia fulufulu lauulu, e puipuia ai le paʻu o lauulu.

Matou te ofoina atu e matamata i se vitio e uiga i mea aoga o le basil:

Koriander

O fualaau o Cilantro e maua ai le suauu taua, o vaega autu ia o le linalool (e oo i le 80%) ma le geraniol (e oo atu i le 5%). O Cilantro foi e aofia ai vitamini A (337 μg mo le 100 g o oloa), K (310 μg) ma le C (27 mg), ma le potassium (521 mg), calcium (67 mg), phosphorus (48 mg).

  • E faʻaaogaina i togafitiga o faʻamaʻi o le gastrointestinal tract. O le suauu taua o Cilantro e i ai se mea e sili ona lelei, faʻamalosi.
    O fua o le Coriander ua i ai se aafiaga le lelei, faʻafefete, faʻafefeteina le gaogao ma faʻalautele le manaʻo.
  • Faʻaaogaina e avea o se tagata e faʻamoemoe mo maʻi o le pito i luga o le respiratory tract.
  • O le Cilantro decoction o loʻo i ai mea faʻapitoa, faʻamalosia ai le tino ma faʻaitiitia ai le tafe toto.
  • Faʻaitiitia le faʻamalosi, faateleina le faʻamaʻi toto.
  • E faʻaaogaina i togafitiga o faʻamaʻi pipisi, aemaise lava faʻatasi ma le manava.
  • Faamama le toto mai masima mamafa, faaitiitia le maualuga o le "leaga" cholesterol ma le suka o le toto, o se vaega o fualaau oona.
  • Ona o lona aʻafia, o le cilantro e fesoasoani e faʻaitiitia le fula.
  • O se teuteuga o le coriander ei ai lona aʻafia, e faʻaaogaina mo le sola, epilepsy, atuatuvale.
  • O le gilantro fresh cilantro greenshose o le paʻu pe a uma ona mumu, faʻamalolo manuʻa, faʻaitiitia ai allergies. Pepa o le gasegase o paʻu e aafia i le galo ma le eczema.
  • Green cilantro faʻateleina le malosi, e fesoasoani i le puipuia o le prostatitis.

Matou te ofoina atu e matamata i se vitio e uiga i mea aoga o le cilantro:

Aafiaga i le tino

Basil, faʻamalosia le gaioiga o le faiʻai, e faʻapupulaina ai le leo atoa o le tino. Coriander, aemaise lava o ona fua, ei ai lona malosi. Ae peitai, o laau uma e lua e mafai ona tutusa lelei le faʻaaogaina i togafitiga o le tele o faʻamaʻi o le gastrointestinal tract. Cilantro ona o le sili atu o le tuufaatasiga ua i ai le lautele o itu lelei.

Contraindications

I le tele o le basilida e mafai ona mafua ai le ita o le mucous membranes o le digestive system, bosburn. Faʻatasi ai ma le maualuga o le coriander, faʻalavelave moe, mafaufauga mafaufauga, ma faaletonu mataga i fafine e mafai ona tupu.

O faʻamaoniga e tutusa mo cilantro ma le basil.:

  1. maʻitaga, susu susu, tamaiti e oo i le tolu tausaga;
  2. gasegase toto;
  3. faʻamaʻi o le fatu cardiovascular (maʻi o le fatu o le fatu, fatu fatu);
  4. tiga o le endocrine (maʻi o le maʻisuka).

Aafiaga leaga

Ona o mea o loʻo i totonu o le tuufaatasiga o koniteli o le mercury, o le basil e matautia i le tele o mea. E le fautuaina e faʻaauau ona faʻaaogaina mo le silia ma le lua vaiaso. Cilantro o se fale saogalemu, faatasi ai ma lona faʻaaoga umi, na o le manava o le manava ma le manava e mafai. O nei laau uma e le o fautuaina mo le faaaogaina i ni aofaiga tele i le i ai o le gasegase, ituaiga eseese o siama. E ui i faʻamanuiaga manino o le basil ma le cilantro, e le tatau ona galo ia i tatou o soʻo se togalaau togafitiga e iai se aafiaga leaga ao faagasolo taimi.

E mafai ona fesuiaʻi lau laau?

E lua uma le basil ma le cilantro ua faʻapipiʻiina ma fualaau 'aina lanu meamata. Latou te suia le tasi i le isi i fualaau vevela uma i le taumafanafana, i soupeti, i sauga, faʻapea foʻi ma mea manogi ma meaʻai aano. O le Basil ma le cilantro e matua fesuiaʻi uma pe a saunia le sautoti pesto (faʻapipiʻi galati gaosi, nati, olive suauu i gutu tipi ma teu i se paʻu).

E le pei o le basil, Coriander fatu e faaopoopo i le paluga pe a tao falaoa ma falaoa. O Coriander e masani ona faʻaaogaina i le sauniuni o pipi, marinades, kvass ma beer. O fatu e faʻalauteleina le fou o aano o manu. O le Basil e iai sona manava, ma le manaia tele, ma o le cilantro e i ai sona uiga masani, o se tofo faapitoa lea e le fiafia tagata uma. E le gata i lea, o le basilisi lanu viole e sili atu le malosi ma le malosi o le tofo, e le pei lanu meamata. E tatau ona mafaufau lenei mea pe a sui le basil ma le cilantro i ipu.

E mafai ona tuʻufaʻatasia?

O Basil ma cilantro e mafai ona tuʻuina i totonu o nei ipu e pei o salakeke fualaau ma le itu ipu, soupeti, saula mo aano o manu ma pasta. O lenei mea o le a faʻamalosia ai le tofo ma faateleina ai le lelei o le ipu.

Afai o le manogi manogi o laau e le afaina ia te oe, ma e te le manao e ai, e mafai ona e vevela le cilantro po o le basilini, o lona uiga o le kuka i totonu o le supa, fry with meat.

Ae peitai e tatau ona e manatua o nei laau uma ei ai se tofo e sili ona lelei le vevela, e mafai ona latou faʻafefete le tofo autu o le ipuo le mea lea, e le mafai ona faʻatoʻilaloina.

O le Basil ma le cilantro o ni meaola e le masani ai ma se mea e le mafaagaloina. Talu ai ona o le tamaoaiga o mea e maua mai ai suauu taua, tannins, vitamini ma elemene, o nei laau e faaaoga i vailaau faafomai, cosmetology ma le kuka.