Laʻau

Lawn Care Technology: Vaaiga Lautele o Talosaga Tausiga Manua Taua 6

O fugalaau matagofie o fugalaau, uluaʻi togafiti, vaʻai matagofie, gasebos malulu e le mafai ona foliga matagofie pe a na le o se mea e faʻapipiʻiina ai nei mea teuteu - se lamolemole lamolemole, mafiafia, mafiafia. O ia lava, e aunoa ma ni fofo faaopoopo, e avea ma se mea sili ona teuteu o se fale mafanafana. E na o le tatau lava ona lelei le faʻaleleia o laʻau. Matou te fautua atu ina ia e malamalama pe o le a le tulaga o tausiga ma le auala e faia sao ai.

O se laʻau matagofie, lelei-tausia i luma o le fale poʻo tuafale e taua tele o se vaega o le faʻataʻitaʻiga o le laufanua e pei o se togalaau fugalaau poʻo se togalaau

Tausiga mo se kapeta o vao mutia lanumeamata e talafeagai i soo se taimi o le tausaga. E oʻo lava i le taimi o le taumalulu, e tatau ona e faʻaeteete e uiga i le mutia o loʻo natia i lalo o le kiona: e fautuaina e aua e te savali i luga, aua le faʻatulagaina se taʻalo aisa ma aua le faʻafefe i le kiona aʻo fufulu mama. E naʻo se faʻapotopotoga masani e mafai ona liliu vao vao vao i totonu o se laufanua matagofie, malu, matagofie. O le mea lea, o le a tatou mafaufau i le tele o fua faʻatatau mo le tausiga o le laʻau pito i luma.

Faʻatasi - aveese lagona

Ina ia faasaoloto le mutia mai le faaputuputuina mo se taimi umi, ona aveese lea o le paʻu o le eleele mai le eleele, ma faʻaaogaina le vao. O le i ai o le lagona o se avanoa sili mo le atinaʻeina o faʻamaʻi ma le toe gaosia o faʻamaʻi iniseti.

O se auupega faigofie ma mataalia o se mea e faʻaaogaina ai le faʻaleleia o le meaʻai. O lapisi ma lagona ua lūlūina i faaputuga, ave i fafo pe ave i luga o se uila uili. O le faasologa o taualumaga e aofia ai le tele o taimi umi ma faasolosolo o le mutia, o le mea lea o lenei ituaiga o galuega ua manatu o le taimi e alu ai.

O le tagata oso, e le pei o masani masani, e mafai ai ona e aoina lapisi ma le faaeteete, i le taimi e tasi, ma le faaeteete, e aunoa ma le faaleagaina o le tipu

Aeration - faʻamafanafanaina aʻa

Mo le faʻatinoina o le taimi, e lava lava le faia o punctures i luga o le laumei ina ia oʻo atu le ea i aʻa. O le faʻaleleia o le vaega eleele o lalo o le eleele e faʻaleleia ai aʻa ma le okesene, e le faatagaina ai le faʻasaina o le vai ma le ea. Ole tafega lelei o masini eletise e puipuia ai le faʻaalia o maʻi faʻaleagaina ma pala.

O le tuufaatasia o le faagasologa o le faʻaauau o le mutia ma se savali aoga i le ea fou o le a fesoasoani i masini muamua e ofuina seevae - seevae

Ole umi o le mutia e masani lava ona faia i le tautotogo po o le tautotogo, ae leai se mea i le taumafanafana, pe a oʻo i le vevela maualuga e mafai ona mafua ai le lamala. A o le i faia le tui o le vaovao, e tatau ona e faʻaleleia le mutia mo le lua aso i le laina. Vaʻa loloto - mai le 8 i le 10 cm.

O le tele masani o faʻatautaia o loʻo faʻaauau i luga o se masini penisini poʻo ni masini. Malosiaga maualalo - 1400-1600 W, lautele lautele - 30-40 cm

O mea faigaluega masani mo le aeration o faʻamaumauga masani. Afai e laʻititi le vao i le eria, ona latou lava lea. A oʻo i le nofoaga e ufitia i mutia e tele se avanoa, e manaʻomia se masini faʻapitoa - o se failauga. E i ai le tele o faʻalapotopotoga e eseese i uiga faʻapitoa ma le faʻamoemoega. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le tele o faʻalapotopotoga e galulue mo le faʻatulaga tutusa o aʻa.

Faʻeseesega i le va o le tatui ma le faʻatau i le taimi o le aumaga. O le tui o se gaioiga oʻooʻo: masalo o le paluga e ulu i le loloto o le 8-10 cm

Faʻatasi ai ma le aration, ua faia le faʻamau - e tipi ese ai aʻafiaga e le talafeagai ma isi pu ma se meafaigaluega faʻapipiʻiina ma se naifi. O se taimi lelei mo lenei mea na tupu o le faaiuga o le tautotogo ma le amataga o le tautoulu. I le taimi lava e uma ai le faʻamalosi, e faʻaaogaina ai fomaʻi talafeagai.

Laʻei pito sili - filifili fomaʻi

O le faʻasolosolo o le tipiina, faʻafefe, ma le faamamaina o otaota masani mai le kapeta vao e mafua ai ona matitiva le laʻau manulele ma o le mutia e oʻo ina vaivai ma faʻaumatia. O le faʻamalosi faʻamalosi o le a fesoasoani e toe faʻafoʻi mea na leiloa mai le eleele. E fautuaina e le au atinaʻe le faʻamaʻiina o vaiaso uma e ono vaiaso, ma o fua o le autumn e ese mai i le tautotogo.

Fertilizers mo le afifi o le tautotogo ua faʻamauaina i le gaʻo, lea e talafeagai mo laau toto mo fatuga lelei ma le tuputupu aʻe o lau o laulaau. O le atinaʻe lelei o aʻa ma le malosi o le paʻu e maua ai le potassium ma le phosphorus. O le laʻei pito i luga o le Autumn e mafua mai i le maualalo o le mea e maua ai le nitrogen, talu mai lenei taimi o le tausaga, o le tuputupu ae o mutia e taofi; paluka, i se isi tulaga, e manumalo.

Ina ia faʻamafanafanaina le mutia, e tatau ona faʻatau faʻatau faʻapitoa. O le filifiliga pito sili ona lelei, o loʻo tuʻuina i afifi o le 3 kilokalama. O le tau o se tasi afifi e tusa ma le 120 rubles

O le faʻaaogaina o se faʻalautele faʻalautele e faʻamalosia ai le fafagaina o meaʻai. O lenei faʻataʻitaʻiga e tufatufa ai le vailaʻau i itu uma, o le mea autu e le sili atu i le maualuga o le faʻafefiloi

E faʻaaogaina fugalaau i auala eseese:

  • e ala i le faʻavaivai (poʻo le faʻaaogaina o le suāinu), pe'ā uma ona faia se fofo faʻamalosia;
  • faatasi ai ma se fatu fatu - faasalalauina faʻapitoa;
  • i le lima, ma tufatufaina atu i vaega uma o le mutia.

O loʻo faʻataʻitaʻi manino mai i le ata le maualuga o le laeiina ma le aveeseina o fugalaisa e le umi le umi i le eleele. O le mafuaʻaga lea e tatau ai ona masani le faʻaaogaina o meaʻai i le eleele

Laʻauina - faʻateleina le laulau lelei

Setema ma Oketopa o ni masina talafeagai mo le mulching. E aofia ai le faʻalauteleina o le lafulemu lelei ona o le faʻaopoopoga o paluga e aoga mo laau totō. O le mea masani, o meaola faʻasaʻo e aofia ai vaega e tolu: peat, loam ma oneone. O le vaega o vaega e faalagolago ile ituaiga o palapala:

  • Sandy - 2: 4: 1.
  • Clay - 1: 2: 4.
  • Loamy - 1: 4: 2.

Mo le mulching, latou te faia ai ni mea faʻafefiloi paleni, o se tasi o ona vaega o le peat. O le peʻa laʻitiiti e sili ona aoga mo le faaleleia o le fausaga o le eleele.

O le mulilua mulilua e faʻamalosia ai le turf ma meaʻai, faʻasalaina le faigamalo o le ea, e faʻapipiʻi ai foi le mafiafia o le kapeta.

Mowing - faia o le vao

O le mafuaaga autu o le moaina o le mutia o le tuuina atu lea ia te ia o se foliga matagofie, e foliga mai e le mafaamatalaina. O le suaina vao e faia i le atoaga o le tuputupu aʻe o le mutia, o lona uiga, mai le tautotogo i le autumn.

O le mutia vao ma se moa vao e le naʻo se togafitiga laʻau, ae o se auala e ola ai. E te faʻaaogaina i lenei gaioiga e pei foi o tafaoga o le taeao pe savali faatasi ma se taifau

O nai tulafono o le a fesoasoani e sili atu le lelei o le faagasologa:

  • E masani ona fai ma taufaamataʻu tala e faʻavaivaia ai le mama, pe a amata ona latou iloa le le lava o meaʻai ma le susu.
  • Aʻo leʻi tipiina, e faʻamaʻo le mutia (faʻataʻitaʻiga, ma se rake), ma i le taimi lava e maeʻa ai, ina neʻi faʻalavelaveina ai le faʻaosoina o le vaʻa.
  • E le fautuaina le mutia o le vao mo le moa - o le mutia laau i auiliiliga o le moa vao. Sili atu le lelei e filifili se timu, timuga. E sili atu ona lamatia le faʻaaogaina o meafaigaluega eletise i aso timuga.
  • Faitau faʻamatalaga na sau ma le moa, o le a taʻuina atu ia te oe pe faapefea ona e lue le mutia ma fufulu le masini.
  • O le mowing e faia i itu eseese ina ia tutusa le mutia.

Fua faʻatatau o le gaioiga o le moa vao. Faʻasaga i itu faʻafeagai, e tatau ona e taumafai e ufiufi le vaega atoa o le mutia, a leai o le a le mafai ona ausia se laufanua laugatasi

Faʻasaga - fuafua fetuunaiga

E le tatau ona faʻaleleia le mutia i aso uma, 2-3 taimi ile vaiaso e lava. Ia le maua se suavai, ae tele. O le taimi aupito sili o taeao po o le leva o le afiafi, seia oʻo mai le la i lona zenith. Mo lenei mafuaʻaga, e le talafeagai le faʻaaogaina o le tusi faitaʻaga mai se pulupulu, ae o le faʻaleleia o le faʻaleleia o le faʻaleleia o mea ua faʻapolokalameina e faʻaaogaina i se taimi patino.

Laʻau faʻamalosi faʻapitoa e lua mea sili ona lelei: e tupu i le taimi tonu ma faʻasaʻo tagata mai le galuega e le manaʻomia

I le taimi o le susu, e tatau ona susu le eleele ile 15-20 cm i le loloto. 1 miliumita e maua ai le 15 i le 30 lita o le vai. O le faagasologa o le a sili atu ona lelei pe a fai o le faʻaaloalo ma le soʻotaga o loʻo faia muamua.

O le laʻau matagofie, teuteu, mafiafia, o le faʻamaualuga o tagata e ona fale ma se faʻaopoopoga sili i fofo o togafitiga e teuteuina ai le vaega lata ane

E pei ona mafai ona e vaʻaia, o le matagofie o foliga vaaia o le mutia e mafai ona ausia e ala i le galue malosi ma le gauai atu i taimi uma, ae o le taunuuga e fiafia i tagata i le taimi atoa o le taumafanafana.