Bow

E faʻafefea ona faʻamalosi se faʻamalosi o se aufana

Omoni - o se tasi o fualaau aina lauiloa. O le tele o tagata ua latou faalogo e uiga i ona faamanuiaga ma ua sili latou te faaopoopo i ni ipu eseese. Aemaise lava le aoga i le taumalulu ma le vaitau o le autumn e avea o se punavai o vitamini. Ae peitai, ina ia mafai ai e le fualaau aina ona moe mo sina taimi umi, e tatau ona teu saʻo. O se tasi o metotia o le teuina - i faʻamaʻi - o le a talanoaina ia tatou mea.

Aiseā e tatau ai ona taofi aniani i faʻamaʻi

I le tautoulu, a uma ona selesele aniani, e mafaufau le au fai togalaau i le auala ma le mea e teu ai mo se taimi umi, ina ia mafai ai ona faʻaaogaina se mea lelei ma maloloina i le taumalulu ma le tautotogo. E mafai ona teuina fualaʻau ile tele o auala:

  • i laupapa laupapa po o palasitika;
  • i ato vicker;
  • i totonu o taga o ie lapopoa;
  • i pusa pepa;
  • i totonu o meaʻai;
  • i le limbo, faʻamalosi i faʻamaʻi.

O meaʻai e afaina ai ituaiga eseese - Indian, shallot, sevok, mea teuteu, laumei, mataupu, chives, aniani, slyzun, exibichen, dzhusay, red, multi-tiered, falanene - ma e mafai ei latou taitoatasi ona faamanuiaina le tino o le tagata.

O le metotia lona lua ua manatu o se tasi o mea aupito sili ona lelei, talu ai o ia pulu uma lava e maua ai le ea vaalele, o lona uiga, e lelei le faʻaleleia, o lona uiga e itiiti ni mafuaʻaga mo le atinaʻeina o le pala. E le gata i lea, pe a vavalalata, e sili ona fesoʻotaʻi vavave ma isi, o le mea lea latou te le faʻaleagaina ai.

O le isi avanoa i lenei teuina o le faigofie lea ona filifili fualaau faisua o le saʻo tatau mo ipu, aua o loʻo latou iloa uma..

E le gata i lea, o laupega lalagaina o pulufana e maua ai se foliga matagofie i le potu o loʻo tautau ai, ma faʻamaʻi le ea i totonu ona o le tino o le tino o le laau.

O le le lelei o lenei auala e aofia ai lona faigata.

E te iloa? Tagata na totoina aniani mo le silia ma le 6 afe tausaga. Masalo mo le taimi muamua na amata ai ona faia i Central, South-West Asia. I Aikupito anamua, o le fualaau aina na sau mai Itumalo Asia Tutotonu. I se tasi o faʻamaumauga o loʻo maua i le pyramid o Cheops, ua taʻua ai o aniani na tuʻuina atu i pologa ina ia puipuia ai faʻamaʻi o faʻamaʻi. O loʻo i ai se ata o lenei aganuʻu fualaʻau i luga o le tuugamau o Tutankhamen.

Sauniuni o aniani mo lalaga

O le seleselega e tatau ona naʻo le tau vevela. O lenei faagasologa e tatau ona faia pe a maeʻa le 90-120 aso talu ona tulaʻi. O le taimi tonu o le seleselega o le a faʻalagolago i le ituaiga o loʻo e tupu. Pe a aveeseina mai pulu mai le eleele, tosoina ma togiina i latou e solia. O lenei mea o le a faapuupuuina ai o latou taimi faatulagaina.

O elemene, lea e fuafua e faʻaolaina i mea faʻamaʻi, e tatau ona tuʻuina i laʻau uumi pe a selesele.

O le saunia o se fualaʻau mo le teuina e aofia ai vaega e tolu:

  1. Toto
  2. Faamamaina i luga
  3. Toto.
O le tulaga autu mo le manuia o le faasaoina o fualaau faisua o le suavai maualuga pe a uma le seleseleina. Mo le vevela, o le ae manaʻomia se vevela o le 24-26 ° C. O laʻau faʻapipiʻi e taatia i luga o le lautele ma faʻamago mo le 10-15 aso, faʻafeiloaʻi i luga ole taimi.

Afai e mafai, o le faʻamagoina e faia i le ea i totonu o le paolo, faʻalautele ile pito i luga ole upega poʻo le tautau i fusi i lalo o se faʻavaa. E mafai foi ona faia lenei mea i totonu o le falemautotogi - luga o le faletusi poʻo luga o le windowsill, faʻasalalau i pepa poʻo luga o ie. E talafeagai mo nei faamoemoega ma le ogaumu.

O le isi auala o le faʻamago e aofia ai le tuʻuina o pulu i le la mo le 3 aso. A o faagasolo lea taimi, ua lanu lauusiusi, ma ua faigofie ona lalagaina. Mulimuli ane, ua mamae le riki, ua leva ona i ai i le feanu i le limbo. O lenei filifiliga o le faʻamagoina e sili atu ona masani pe a faʻapipiʻi aniani i faʻamaʻi.

E taua! Ae e te leʻi faʻamaonia le faʻalavelave, e tatau ona e faʻamautinoa ua mamago pepa. A leai, o loʻo i ai se tulaga lamatia o le atiaʻe o le pala.

A maeʻa le mago, o le anetela o le a manaʻomia ona faʻe. O mea e totoe o le palapala ua aveese mai ai, ma o aʻa ua vaeluaina i le 2 cm.

Faʻauʻau ma faʻamago le aniani na faʻavasega e le tele. O fualaau faisua o le umi tutusa foliga sili atu ona teuteuina.

Matou te fautuaina oe e faamasani i fua o le selesele siʻi ma aniani o le tautotogo mo le taumalulu.

Faʻafefea ona faʻamalosi se aufana i se faʻamalosi

E tele auala e faʻamalosi ai se aufana i se faʻamalosi. Mo mea uma, o le a e manaʻomia se maea e faia i mea masani ma se umi pe a ma le 2.5 m. E mafai foi ona e faʻaaogaina se fusi, maea poʻo le twine.

Metotia 1

  1. Filifili se pulou ma le sili ona malosi.
  2. Gagau le maea i le afa. Tui i lalo o le ua o le pulu. O le taunuuga e tatau ona tutusa ma le umi "siʻusiʻu": 1 o fulufulu ma le 2 o le maea.
  3. A maeʻa lena mea, faʻaopoopo i ai laʻau faʻapipiʻu i le itu tauagavale ma le itu taumatau ole fulufulu ulu autu: latou lalagaina, uu le maea e le ua.
  4. Faʻaauau pea laʻau faʻalava seia oʻo i le 15 cm le pito o le maea.
  5. Ona faʻamau ai lea o le maea, afifi i luga o le faʻamalosi.
  6. Ua maeʻa le lalaga faʻasolosolo ma se faʻasologa o le poloka mo le tautau.

O le maualuga pito maualuga o le feanu e tatau ona le itiiti ifo i le 2 m.

E taua! E tatau ona lalagaina le pupuʻu i totonu o le uʻamea ina ia faʻamalo le lalagaina. E mafai ona maua lenei mea pe afai e te puʻeina i latou i se mea e latalata i le ulu.

Metotia 2

  1. Filifili se pulou ma le sili ona malosi.
  2. Nonoa se maea i lalo o lona ua. O le taunuuga e tatau ona tutusa le tutusa i le umi "siʻusiʻu".
  3. Ave ni ulu e 2 ma fulufulu o latou fulufulu i totonu o se vaʻalele i le va oi latou.
  4. O ulugalii e ese mai le lalagaina i se tasi faʻamalosi.
  5. A maeʻa ona tuʻuina le lua paʻu i totonu, e tatau ona faia se nonoa faʻamau.
  6. I le faaiuga o le lalagaina - faʻapipiʻiina ma fausia ai se matasele mo le tautau.

Metotia 3

  1. Nonoa se maea i le va o 3 ulu.
  2. Faʻalaʻu faʻavave isi ulu, pei o se faʻamalosi masani, faʻaaogaina na o fulufulu fulufulu.

Metotia 4

  1. Filifili se ulu ma se peni malosi.
  2. Faʻailogaina se maea faʻamau i lona faʻavae. O se taunuuga, e lua pito umi o le maea e tatau ona tumau.
  3. Matou te nonoa le maea i le fulufulu o le ulu lona lua.
  4. Faʻaopoopo faʻaopoopo nisi puʻupuʻu, lalagaina o se faʻamalosi.
Afai e te fuafua e le gata ina faʻamalo le lapisi, ae ia avea foi o se elemene teuteu o totonu, e mafai ona e lalagaina vao, fugalaau, ma vine i totonu ia i latou.

Vitio: Lalaga faʻamalosi

Aoao pe faapefea ona fai togafitiga o le toto, auala e toto ai aniani mo le taumalulu ma le tautotogo, pe faapefea ona toto mai fatu, pe faapefea ona vai, pe faapefea ona fafaga, pe aisea e lanu ai le lanu, o le a le mea e fai i au, pe a to ese le aniani mai le moega, auala e teu ai.

E faʻapefea ona teu ai aniani i faʻamaʻi

O se nofoaga lelei e teuina ai aniani o le pulou poʻo le fogafale lalo. E tatau ona mago ma le vevela e le tatau ona i lalo -3 ° C. O le maualuga o le taumafanafana mo le fogalalo e 0 ° C poo le -1 ° C. Laʻau maualuga - 75-90%.

O le siosiomaga o le teuina e faalagolago i le tele o aniani. O lea la, o laau laʻau maʻai ma faʻamalosi - mo se faʻataʻitaʻiga, "Timiryazevsky", "Aleko", "Svirsky" - e sili ona lelei ona teuina i le vevela ile 0 ° C. Lelei ma le suamalie - e fai ma faataitaiga, "Exibichen", "Globo", ma isi mea - e tatau ona faasaoina i le vevela o le vevela. O pito sili ona maualuluga o togi o loʻo faʻaalia i le maturation aupito sili.

I totonu o le falemaʻi, e mafai ona teuina le fualaʻau i le vevela o le 18-22 ° C ma le faʻamamaina o le 50-70%. Ae o le mea sili o le a tumau i tulaga i le vevela e oo i le 15 ° C. I totonu o le potu, e tatau ona tafiesea faʻamaʻi mai faʻamalama ma maʻa.

E i ai foi se tipite - e sui ai le vevela i le taimi o le teuina: i le tautoulu o le fualaau faisua i tulaga mafanafana, i le tau malulu i le malulu, i le tautotogo - toe faʻafefe.

E te iloa? I le Iunivesite o Yale, e 3 papalama ua faʻaolaina, lea e manatu o tusitala muamua. Latou te faʻamatalaina aganuu masani a tagata o Mesopotamia anamua e faʻaaoga ituaiga o aniani.

Afai e te mulimuli i fautuaga uma mo le teuina, e mafai e aniani ona taoto mo le ono masina.

E lua pe tolu taimi i le vaitau o le taumalulu, o le a manaomia le asiasia o pulufana, ma faʻaumatia na mea na fausia ai siama. E tatau foʻi ona faʻamautinoa e tumau le mago. Afai o le fualaau faisua ua aoina le susu, e tatau ona faʻamago.

O asiasiga ma le faʻaaogaina vave o pulufana o se mea taua tele pe a faʻamaoina aniani. O lea o le a mafai ai ona aloese mai faʻamaʻi pipisi i le pala ma le pulupulu, faʻapea foʻi le faʻalauteleina o le umi o le matuuga o le fualaʻau.

O le mea lea, o le teuina i faʻamaʻi o se tasi o auala lelei o le selesele aniani mo le taumalulu. E tele metotia o lalaga. E mafai e tagata uma ona filifilia le sili ona faigofie ma taliaina mo i latou lava. O lenei metotia o le teuina e iai le tele o tulaga lelei - faʻafeiloaʻiga masani i le ea i pulu, puʻupuʻu faʻaleagaina ma faʻamaʻi pipisi. O le mea lautele, o le umi o le matuuga o le a faʻalagolago i le faamamaina lelei, faʻamamaina maualuga, ituaiga, metotia ma tulaga o le teuina. I le faʻalogo i fautuaga uma, o le a mafai ona faʻasaoina aniani seia oʻo i le isi seleselega, i le malulu o le pulou poʻo le fogafale lalo, ma i le vevela o le potu.

Faʻamatalaga mai le upega tafailagi

O vaimatua o le a tausia lelei pe afai ua matua lelei. O se faailoga e mafai ona aveese le sipisi mo le teuina o se "faamaʻi" atoa lava - afai, e pei ona tusia i totonu o le tusitusiga, o le tau e le lelei, ma e le manao le aniani e taofi, e tatau ona "solia" - savali saʻo i le togalaau. O le aveeseina o le palapala mai le pulufana fesoasoani i le paʻu - e tatau ona faʻatino lenei faiga i le 2-3 vaiaso aʻo leʻi seleseleina. Ae ui i lea, e le mafai ona e tipi aʻa - pe a maeʻa, ona leai lea o le sili atu.
thorium
//forum.rmnt.ru/posts/349557/