Fualaau aina

Tomato Tomate ma le igoa Rusia "Tanya" - faʻamatalaga o le hybride F1

E oʻo mai le tau mafanafana, ma e toʻatele le au fai togalaau o loʻo leiloloa: o le a le ituaiga tomato e filifili ai? Ma e le o se mea e ofo ai, aua o tausaga taʻitasi e faateleina ai le numera. O se tasi na te faatauina muamua, ituaiga faʻataʻitaʻiga o fatu i le tele o tausaga, ma o se tasi e taumafai mea fou i tausaga uma.

E tele laau toto, e pei o se laau, e oʻo atu i le 2-2.5 mita, ei ai le sredneroslye, ma e puupuu lava, "puupuu", e oʻo atu i le 60 inisi. O le mea tonu lava lenei o le Tanya.

"Tanya F1" o se paluga suamalie na totoina e le au Dutch. O le Rusia na faʻamalosia Sedeka e faʻatau atu fatu tumato "Tatyana", lea e tele itu e foliga tutusa ma le igoa Dutch.

Tomato "Tanya" F1: faʻamatalaga o le ituaiga

Igoa tulagaTanya
Faamatalaga lauteleOgatotonu o le vaitau fuafuaina
FaʻatonuHolani
Toto110-120 aso
PepaFaʻamau
LanuRed
Faatatauga o fuamati amata150-170 fua
TalosagaUma
Tuʻu atu ituaiga4.5-5.3 kilokalama i sikuea mita
Vaega o le tuputupu aeFaʻasalalau Agrotechnika
Faʻafitauli faʻamaʻiTetee i le tele o faʻamaʻi

O lenei vāʻau o se paʻu suamalie i Holani e SeminisVegetableSeeds mo le galueaina i fafo, ae i totonu o greenhouses ma greenhouses, o tupugo e ola lelei. O le togi o loʻo aofia i totonu o le resitala a le setete o Rusia mo le galueaina i totonu o se fanua tatala.

O le togavao o nei tamato, o le mea e sili ona maualuga, e oo i le 60 centimita le maualuga, elemene, ituaiga. E mafai ona e faitau e uiga i laau faʻatauina iinei. O laulaau e lapopoa, malie, lanumeamata lanumeamata. O le "Tanya" F1 o le lautele, e mafai ona ola i Rusia, i nofoaga e mafanafana ai, e ola ai i le matala, ma afai e sili atu le ogaoga o le tau, e tatau ona ufiufi "Tanya" i le foila.

TAITAI! O lenei vailaʻau e teteʻe i ia faʻamaʻi matautia e pei o le paʻu, o le lanu enaena, ASC - stalk alternaria, V - verticillous wilt.

O le Bush "Tani" e maualalo tele, faiva, e nofo i se vaega laitiiti, ae o le fua o se ituaiga e maualuga - 4.5-5.3 kilokalama i mita mita. Tomatoes "Tanya" e le manaomia le pasynkovaniya, lea e matua faafaigofie ai le tausiga oi latou.

Igoa tulagaTuuina atu
Tanya4.5-5.3 kilokalama i sikuea mita
Tausi umi4-6 kg i sikuea mita
Amene Amerika5.5 mai se togavao
De Barao le Sili20-22 kilokalama mai se togavao
Tupu o le maketi10-12 kg i sikuea mita
Kostroma4.5-5 kilokalama mai se togavao
Tagata o le taumafanafana4 kilokalama mai se togavao
Moli Fatu8.5 kilokalama i sikuea mita
Faʻi Red3 kilokalama mai se togavao
Iupeli Auro15-20 kilokalama i sikuea mita
Diva8 kg mai se togavao

Pau lava le toe faafoi o le eseese o le manaʻoga e faʻaaoga le lagolago mo lala o loʻo felafolafoaʻi solo i fualaau aina ma faʻamau i luga e aloese ai mai le talepeina o le aʻa.

Uiga

O Tomatoes o le Dutch Dutch hybrid "Tanya" e eseese i le tele o fualaau suamalie ma fua lelei. O fua e le tele tele, e fua i le 150-170 gramoa, lanu mumu mumu, lapotopoto, mafiafia ma malosi. I le pulumu 4-5 fasi vaega. O le pepa muamua e fai i luga o se laupepa 6-7, ma le isi - i le 1-2 laupepa. O fua e mauʻoa i vitamini, aemaise lava vitamini C, e iai le tele o suka ma mea vevela.

E mafai ona faʻatusatusa le mamafa o fua o lenei ituaiga ma isi i le laulau i lalo:

Igoa tulagaFua o le fua
Tanya150-170 fua
Laʻau Gagana80 kalama
Le vavega o le kinamona90 kalama
Locomotive120-150 kalama
Peresitene 2300 gm
Leopold80-100 kalama
Katyusha120-150 kalama
Aphrodite F190-110 kalama
Aurora F1100-140 kalama
Annie F195-120 kalama
Bony m75-100

Tomatoes e mama, e mafai ona feaveaia, e teu umi. I tomato "Tanya" i le laasaga o le lanu meamata lanu meamata e leai se mea lanu meamata i le mea. O le autu lenei o le ituaiga.

Tomatoes "Tanya" o le a faamalieina uma manaoga o meaʻai. Ona o le mea moni o fua e le tele ma e tele, e lelei ma fou, ma i le tele o fuamoa fualaʻau, talafeagai mo le gaosiga, mo le gaosia o le suka mama ma le pasta, latou te matua lelei lava i le salima ma le fua.

Faitau foi i la matou upega tafaʻilagi: E faʻapefea ona maua se seleselega tele o tamato i le avanoa? E faʻapefea ona totoina ni tamato suamalie i totonu o le kiona i le tausaga atoa?

Aiseā e manaʻomia ai e tagata faʻamaʻi ma mea iniseti mo se faʻatoʻaga? O a tamato e le gata ina maualuga le puipuiga, ae o fua lelei foi?

Ata

E mafai ona e faamasani i fua o fualaau o ituaiga tomato "Tanya" i le ata:

Fautuaga mo le tuputupu ae

O le totoina o ituaiga tomato "Tanya" e faigofie pe afai e te mulimuli i tulafono faavae o tausiga. A oʻo ina tupu aʻe i totonu o se fale lauʻeleʻele, e tatau ona faʻaauau pea le ea, talu ai o le ea o loʻo i ai iina e sili atu i le susu. I totonu o le laufanua, e tatau ona totō tomato i le matala, laufanua o le la, i le tulaga o se malulu malulu i le po, e taua tele le faʻaaogaina o mea. O le tataina o tamato e manaomia ai le tele, ae le masani, i le averesi tasi i le 5-7 aso.

E taua tele le faʻaaogaina o le eleele saʻo mo laau toto, ma mo tagata totō matutua i greenhouses. Matou te taʻu atu ia te oe ituaiga o eleele mo tamato, pe faapefea ona saunia lau eleele lelei ma pe faʻapefea ona saunia le eleele i totonu o le kiona i le tautotogo mo le totoina.

E le tatau i se tasi ona galo ia ituaiga metotia faʻaaogaina i le totoina o tamato e pei o le vevela, mulching, laʻei pito i luga.

Faitau tala aoga e uiga i fomaʻi mo tamato.:

  • Laʻau manu, mineral, phosphoric, faʻapitoa ma faʻasaina e fai ma fugalaau mo fatu ma TOP sili.
  • Yever, iodine, amonia, hydrogen peroxide, ash, boric acid.
  • O le a le mea e fafagaina ai le fafaga ma pe a faʻapipiʻi, pe faʻapefea ona taitaia.

O le seleselega Tomato e faia i tikeri eseese o le tino ma e faalagolago i le natura o le faʻaaogaina. I le sone o le non-chernozem, e tatau ona aveeseina fua le fua pe a avea i latou ma samasama-lanu enaena. O Tomatoes e seleseleina i lenei auala e susunuina i le 2-3 aso. I le vevela ma le 12 tikeri ma lalo ifo o fualaau aina e tatau ona aoina mai le lanumeamata e puipuia ai faʻamaʻi ma le pala.

Maʻi ma faʻamaʻi

Talu ai o le ituaiga Tanya e puipuia mai faamai sili ona lamatia o tamato, e tatau ona i ai ni fualaau faasaina, totoina faatasi ma sauniuniga O le Profit, Oksikh, o le sipisi ma le sukalati e ola faatasi ma le faaopoopoina o le potassium i aso uma. Afai, pe a uma, o loʻo mamaʻi ou tamato, o le a matua lelei le aʻafiaga e ala i le totoina o fualaau faasaina "Fitosporin".

O faʻamaʻi autu e aafia ai tamato i greenhouses ma fua e faʻafefe ai:

  • Alternaria, fusarium, verticilliasis.
  • Luga o le paʻu, metotia o puipuiga mai phytophthora, ituaiga e le afaina i lenei maʻi.

E le gata i faʻamaʻi, totoina tomato e mafai ona faaleagaina e iniseti ma isi meaola faalafua.

O meaʻai tuga mo tamato ma le auala e taulimaina ai:

  • Colorado beetles, o latou aʻa, auala e laveaʻi ai.
  • O le a le aphid ma pe faapefea ona lafoai i totonu o le togalaau.
  • Slugs ma auala sili ona lelei e taulimaina ai.
  • Thrips, miti vaʻaia. Faʻafefea ona puipuia le faʻaalia i luga o fanua.

Matou te faʻamoemoe o le a fiafia le "Tanya" F1 i le tau mafanafana o tagata ma se fua maualuga o a latou fua, e matua lelei lava ma fiafia!

Tuai amataTaeaga tuaiLaititi vave
Viscount CrimsonFafaʻi samasamaPink Bush F1
Lelei le logoTitanFlamingo
KatyaF1 slotTatala
ValentineMeli peleChio Chio San
Cranberries i le sukaVavega o le maketiSupermodel
FatimaGoldfishBudenovka
VerliokaDe barao blackF1 tele