Faatoaga faatoaga

O le fanau matua ua lauiloa talu mai aso anamua - hens Krevker

O poula o le masani masani lea o moa. Pantophagy, maualuga tele, tumau, maualuga le tofo o manu fasi ulavavale e masani lava ona tau. E tusa ma le 100 kaleleina e mafai ona aumai mai le tasi moa i le tausaga. E sili ona fafagaina mo aano o manu ma fuamoa, ae latou te faʻaaoga foi fulufulu ma lalo.

O pou o ni aano o manu ma fuamoa. O ituaiga taitasi e iloagofie e se tino o le fausaga, uiga, amio amio. O ituaiga o meaʻai e faʻailoaina i se fausaga faapitoa o le susu, lea e fausia ai le tele o aano o manu. I o tatou taimi, o laumei sili ona lauiloa ma aano o manufasi o Brama, Gudan ma Krecker.

Amataga o le Crevker breed

O Krevker o se ituaiga o tagata matutua, o loʻo iloa talu mai aso anamua. O le igoa na mafua ona o lona amataga. I le seneturi lona 15, o tagata na amataina le ituaiga, o le masani ai o moa Norman, na faʻaalia i Normandy, i le nuu o Krev-Ker. I Farani, sa lauiloa tele, o le sosaiete a le Parisian acclimatization na mautinoa o lenei ituaiga na tausia i lona tulaga mamā.

I le vaitau 1970 o le seneturi talu ai, na toe faʻatulaga ai e faifaatoaga faifaatoaga le ituaiga. E maualuga foliga tutusa i le ituaiga Gudan. E i ai se filifiliga o le pisipolo e taʻua - Merlero. Saunia e Norman e aofia ai foi ituaiga o Polverarar, La Flash.

Faʻamatalaga

Lanu: o manoa uliuli e sili ona taatele, e seasea paʻepaʻe, lanumoana, faʻapitoa. O le paʻu lanu uliuli e tele ona lanu, e susulu i le la.
O le fulufulu moa o moa ua eleelea, ma se ulu tufuga pepelo, o se ava ma tane.

Pusa

I luga o le ulu o se malosi malosi ma le mamafa e le pau i luga o le gutu, lanu uliuli. Lulu mumu mumu, e aofia ai vaega e lua - pu. O ao e mafai ona avea ma ni manoa. Mata e samasama ma le susulu. Mata uila e natia e fulu. O taliga laiti laiti e ufiufi i fulu.

E i ai ni taliga, laiti i le telē. Maua se 'ava matagofie matagofielea e alu i totonu o tane, lapotopoto, e alu i lalo o tane.

I totonu o taʻavale, e malosi malosi le gutu, faʻafefeteina, poʻisuʻi e faʻaputuina, uliuli, o nisi taimi o lanu piniki o le gutu. O le ua e peiseai o loʻo faʻafoʻi, malosi, ma manua mafiafia. Alu i totonu o se pusa malosi, muscular, lelei atiaʻe.

O solo o lenei ituaiga e malosi malosi. O apaʻau e latalata i le tino, e faʻasaga i pito. Tesega taua tele, ma fulufulu fulufulu manu. Popo o le umi, lanu uliuli. O ponaivi e manifinifi, e leʻi sola. I luga o vae e fa tamatamailima. Le aoga sili - lanu.

Fulufulu fulufulu uliuli ma eseese lanu - turquoise, apamemea i luga o le ua, o nisi taimi e foliga mai ua i ai ni lanu e latalata i le vevela. Faatasi ai ma le matua, o ata o lanu samasama samasama e ono aliali mai. E masani ona i ai ni manulele uliuli. Roosters - tagata faʻamalosi o moa, eseese uiga taua.

Poula

E i ai se taamilosaga lapotopoto. O mata e tele, susulu. O tumutumu o fulufulu natia, o laʻititi laʻititi. Lanu mumu, lua-moa, uumi vaʻaiga, taliga laiti. O le ua e mafiafia, malosi. Faʻapipiʻi le pu i luma. O le pito i tua e lautele. O apaʻau o le hens e laʻititi, faataamilo i pito. O le mea o le mitamita o se siʻusiʻu lapoʻa lautele. Faʻavaʻa puupuu, lanu uliuli.

Faʻapitoa

E iloagofie i latou mai isi ituaiga e ala i la latou laumei matagofie;

E tuai tele moa krevker, aua le lele. O sui o lenei ituaiga e iloga i masaniga faapitoa - e tele lava ina latou filifilia i faaputuga otaota, ua matua lelei lava, ua noatia i se nofoaga faapitoa.

Taumafai e faʻalatalata i moa moa, ae le o le suʻe mo meaai mai le fale.

I le faʻatauina o fuamoa, e iai foi eseesega. Latou te le tuʻuina fuamoa pei o isi ituaiga. Amata ona taoto, ae o fuamoa e oo atu i lapoa tetele. E le masani ona maua fuamoa o Hatching.

O pou e le vaivai tele, o le mafuaaga lea, e masani lava ona gaʻo ai fuamoa.

Uiga

Le tele o roosters - 3.5 - 4.5 kilokalama. Kurey - 2.8 - 3.5 kg. Gaosiga o fualaau - 120-140, o le atigi papaʻe e papaʻe. O lapoa e lapoa, pe tusa ma le 60-65 g.

E mafai ona tuʻu laumei i lalo o pulou mo le faʻavela. Ava gaʻo lelei, maua ni meaʻai papaʻe paʻepaʻe.

O lenei ituaiga o le vave vave ona toesea. O nisi taimi latou te feiloai ai i fulufulu o lanu lanu, pe paʻepaʻe, ae o na sui o le fanau e le taua tele.

Laasia i papa Dorking, Cochinhin. E sili atu le umi o paleni, ma faʻaleleia le tofo o aano o manufasi.

Initaneti ma faʻatoʻaga

I aso nei, e mafai e tagata uma ona fafagaina moa, e aofia ai le au fai togalaau, e faigata ona mafaufau i soo se ituaiga o faatoaga e aunoa ma ni moa.

Taumafa masani o aano o manufasi, le aoga o fuamoa, e faigata ona faʻamaualuga. O le fafagaina o moa e le faigata pe afai e te mulimuli i tulafono faavae o tausiga ma tausiga.

E sili atu ona lelei le faʻatau mai o tamaʻi faleoloa i faʻatoʻaga faʻapitoape afai o lena ituaiga o moa e fiafia i ai oe ua mautinoa. O le a le sili atu le lelei le suesue i le tusi faamaonia o vailaau, lea e atagia ai faamatalaga uma e uiga i manu na maua po o fuamoa. O manu felelei ma le fuamoa fuamoa e talisapaia i taimi uma.

Chickens Krevker lanu. E tatau ona e filifilia ni tagata talavou malolosi. O moa i aso uma e tu mausali, faʻaoioi malosi, ia lelei ma mama. O tagata vaivai o loʻo i ai foliga faʻavauvau, tutu lelei, o vae ma gutu e paʻu i le lanu. Mo le faʻatoʻaga e mafai ona talafeagai soʻo se fausaga e pei o se fagafa. Ae afai e te filifili e fai se moa pou, e tatau ona e mafaufau i ni nai tulafono.

O le coop e tatau ona tu i luga o se mauga i luga o oneone oneone. O le coop e tatau ona puipuia lelei mai le malulu, drafts, cold. E sili i fale fale - mago, mafanafana. I luga o se taualuga e mafai ona e faʻaogaina ai le taualuga o fale, palapala, vao, vaovao.

E taua tele le mafaufau e uiga i le laʻau mo moa ma moa - mai le vao, vaovao, peʻa. O le paʻu e fetaui ma le atoatoa ona o le mea moni e tumau ai le susu. Ole tau o le moa ole moa e faʻalauteleina i luga o lea mea, ona e faʻaaoga mulimuli ane e avea o se faʻala. Lisi mai laʻau matutu, mo se faʻataʻitaʻiga, o sana e le aʻafia ai le susu. E sili ona lelei le peʻa.

O le tuʻuina o se vaega o le 6-8 cm i luga o le fola, i ni nai aso mulimuli ane na latou sasaa ai se faʻavae fou, faʻafefiloi ma le mea tuai ma le fesoasoani o se masini. O le mea lea, o le vavalalata ma le vavalalata ole mafanafana i totonu o le moa moa ua tausia pea. E tasi le moa o le a manaomia le 12-15 kilokalama i le gasologa o le tausaga. peat, vao vaovao e oo i le 20 kilokalama, sisi poʻo paʻu - 10 kilokalama. E tatau ona ave le tausiga e faʻamalosi ai le potu.

Australorp uliuli e faʻaalia i le tele o lona faʻaaogaina, faapea foi ma le manogi pupula.

E te manatu oe iloa auala e teuina ai kāloti i le taumalulu? A uma ona e faitauina lenei tusiga, o le ae malamalama e te leʻi iloa se mea!

O poula e mafai ona tuu i luga o le 15 fasi vaega i luga o le sikuea mita e tasi o le fola. I le 40 tausaga le matua e mafai ona malolo i luga. I le va o le 60 cm mai le fola o le fale na tuʻuina mai le fola. Perches e tatau ona tu i le isi itu o le la mo le malamalama lelei. O le faʻaaogaina o faʻamau laupapa e fetaui lelei, o loʻo faataamilo i le pito i luga o le pa.

I le taimi mafanafana e tatau ai ona faia se pa mo le savali. Krevker e faatatau i le savavali.

O fea e mafai ona ou faʻatau i Rusia?

Krevker o se ituaiga e seasea, o faamatalaga i le mauaina mai o tamaʻi tamaʻi oloa e mafai ona maua i faʻasalalauga o faʻataʻitaʻiga uma a le Rusia. O le Komiti Faatulagaina o le Soo-Rosaiete a le Vaʻalele o loʻo i ai faʻamatalaga e uiga i le mea e sili atu ona lelei e faʻatau mai ai ituaiga o moa, e aofia ai Krevkerov, maua mai tuatusi ma faʻamatalaga faʻamatalaga o faifaatoaga o manufasi. E mafai ona e faʻafesoʻotaʻi i latou i le i-meli - [email protected] ma le telefoni. +7 (915) 076-83-30, +7 (495) 772-67-32; fax +7 (495) 941-90-84.

Talu ai o Krevker o se ituaiga e seasea, e mafai ona suia e isi ituaiga laumei o moa. O nei mea e aofia ai le oso ma le faʻalelei, aemaise le malamalama.

Analogs

Gudan

Gagana French chickens na sopoʻia ma Dorking. I le taimi muamua, na fuafua le manulele e gaosia ai aano o manufasi e sili ona lelei.

O le ituaiga e le maualuga, malosi, faʻatasi ai ma maso ua uma ona faʻamalamalamaina, o le tino o le tino o le tino. O se taamilosaga lapotopoto o Iukureini, o se paʻu paʻu, o se selu e pei o se moa, e lima tamatamailima, o se uiga manaia.

Pusa: o loʻo i ai lona ulu lapopoa, o le ulupulu e foliga mai e fulafula, aemaise i le pito i lalo o le pito. O le pito i luga o le lapoa tele, e toe foʻi i tua, e aofia ai fulu lautele lautele, e le fetaui ma le ulu. Pipi malosi, pupuuli pe pisia.

Poula: ia i ai se tino malosi, o le pusa lautele ma lautele, o le manava lautele, o le tua i tua ma e foliga mai o le siʻusiʻu, o le siʻusiʻu o loʻo faʻapipiʻiina, lautele, e le tele, tuʻuina i lalo. O le gaogao mataʻutia, tu tonu i luga o le ulu, i le foliga o se polo, o le ava ma se auvae, o le sulufaʻi mafiafia o loʻo fusi ai foliga.

O mea le lelei o le fatu: tino vaapiapi, ma le pusa paʻu, tamatamai lima e le lelei ona atiina ae, o se mea e le masani ai, o le paʻu piʻopiʻo, o le paʻu paʻu, o fulufulu o lanu paʻepaʻe po o le paʻepaʻe, o loʻo i totonu o le mane poʻo le pito i lalo.

Vaʻaia vave, gaosia o fuamoa - 160 fuamoa i le tausaga muamua, 130 - i le tausaga lua o le fuamoa. Povi mamafa - 55 g, o le atigi papaʻe e paepae.

Brama - aemaise lava, o le malamalama i le taʻutaʻua o loʻo i ai le nofoaga muamua. Faamanatu le kokhinhinov, ae sili atu le matagofie.

Ua talitonu tagata popoto o le ituaiga o Initia, o le igoa e sau mai le Vaitafe o Bramaputra. E iloa e Amerika Amerika i Matu o le fagafao manu o Berngam na sopoia ia moa mai Shanghai, o Cochins leʻo ma ulugalii Malay ulu. I le 1850, i se faaaliga i Boston, na maua ai e le moa le faʻaleleia. O Berngam na faatauina atu i Amerika, ma le manuia, ma talu mai lena taimi sa amata ona latou faaigoaina le Brahm ona o le paolo o le fulufulu fulu.

Pusa. Ese ese le manua lush, alu ifo i luga o ona tauau. O fulufulu o ni paʻu i luga o le fulufulu, o fulufulu lumbar e vaʻaia i le uliuli. O se siʻusiʻu siʻosiʻomaga, fusi, fulufulu fulufulu manu. O le lanu e pei o se metallic, i luga o le siʻusiʻu o se uila, faʻasaga i le paepae. Ulu o le tamaʻi laʻititi, atiaʻe vaega pito i luma, faʻataunuʻu tomua. Malosi malosi i pupuʻu pogisa. Tolu selu, vaevaeina i se tasi mea. O lanu o le selu, taliga ma taligalu e mumu. O faʻauluiti e laʻititi, lapotopoto.

Poula: manogi i luga o le fatafata, siliva auro. O fulu taitasi ei ai lona lava lanu pogisa. O le siʻusiʻu o le lanu enaena uliuli. O le lapoa tele e ofoofogia: o le mamafa o le ola e 3.5-5 kilokalama, ma le hens 3-3.5 kg.

E i ai le manava o meaola. Po o le a lava le mea e tupu, o le moa o le a le tagi, popole. Laʻau malulu, o le mea e leaga ai, 'aua neʻi e fufuluina fuamoa. O Brahma e le afaina ai se faafitauli e itiiti lava le savali. O loʻo i ai se tasi o taui sili ona lelei - ona o le lush plumage e le mafai ona eli i totonu o le vao, saili mo meaai. O le mea lea, i le taumalulu e sili atu le maua o le tele o meaai, silasila, lauusiusi.

Faaiuga

Ae, o moa Krecker o se teuteuga mo soʻo se moa moa, o se tupe teu faʻafaigaluega. Afai e te mulimulitai i tulafono o le tausiga, ia maua fua maualuga o fuamoa ma aano o manufasi. Latou te manatu o le fomai Farani pito sili ona lelei, ona o le meaʻai suamalie ma le mumu. Faʻasolo i le tausaga atoa, e aofia ai i le taumalulu. Tuusaunoaga e malulu ma vevela tele. Latou te le mautonu i le olaga, tumau i tulaga faigata o le tau. Aua le faapalepale le pala. Faʻavave ona tupu.

O le isi avanoa: Krevkerov e mafai ona fafagaina i avanoa vavave ma i luga.