Kukama

E faʻapefea ona maua se fua lelei o kukama, faʻatoʻaga e faʻaaoga ai hydroponics

Kopoma masani - o se mutia taʻitasi o le aiga o le Paʻu. Na aliali mai i le aganuu 6,000 tausaga talu ai, o Initia o loʻo taʻua o lona nofoaga fanau mai. I le faatoaga o fualaau faisua nei, e tele auala e toto ai kukama: luga o tapestries, i paʻu, i lalo o ata, i taga ma taga, ma le faʻaaogaina o hydroponics, lea ua taatele. Hydroponics e mafai ai e oe ona toto laau i ni mea e leai ni palapala, e maua ai ei latou le avanoa e fafagaina ai aʻa i se ea malulu, malulu, paʻu, eleelea

E te iloa? O se tasi o Fitu Fitu o le Lalolagi - o le Vaitafe o Faatoaga o Papelonia - na fausia e ala i le faaaogaina o hydroponics.

Kukama i le hydroponics: tuputupu aʻe uiga

O suavai suamalie mo kukama ma ou lava lima o le a sili ona faʻafeiloaia i le tamaoaiga pe afai e te manaʻo e vave maua se seleselega lelei o nei fualaʻau. Kukama o ni tagata fetolofi, o le mea lea i totonu o se tamai hydroponicum e sili atu ona lelei le luluina i luga o le puipui o le palatali, ma a uma ona vaaia pupu, ona nonoa lea oi latou i nofoaga e tuu i se tulaga. O lenei metotia o le a fesoasoani i le au faifaatoaga oeo loʻo sailia se auala e ola vave ai kukama. O lea tulaga o kukama e le faalavelaveina ai isi laau toto, atonu foi e i ai i totonu o lenei palatusi, ma o lo o togitogi kukama e iu lava ina maua mai ai ni fua maualuga maualuga. O le tuputupu ae maualuga o kukama e fesoasoani i le malamalama i le 14 itula.

E te iloa? Na fatuina e le American phytophysiologist William F. Gericke ma faamaonia le talitonuga o hydroponics, ma tuuina atu fualaau faisua i vaega Amerika i le Taua Lona Lua a le Lalolagi.

Eseese kukama mo le totoina i le hydroponics

Ina ia mafai ona totoina kukama i mea e gaosia i le vai ma o latou lava lima, o le ituaiga F1 Liliput o le a faia. O le amataga (mai le germination i le fuaina o le sua e maua ai le 40-42 aso), o se ituaiga o le ituaiga o le fugalaau e puipuia i faʻamaʻi ma faʻamaʻi. O se eleele talafeagai poʻo se meaʻai vevela mo le faʻamaina o fatu e 25-30 ° C. O lenei kulupu e maua ai le fua o le 10-11 kg i mita taʻitasi. m. Laʻasaga o le kukumba parthenocarpik foi o le tumau tumau; faapaologa faapalepale hybride Parthenocarpic F1 MediaRZ o le uumi o le umi, faapea foi le eseesega o le parthenocarpic eseese Zozulya. E lauiloa foʻi Europa, Long English, Almaty 1, Marfinsky.

O mea e manaʻomia ona e totoina kukama i mea e gaosia ai le hydroponics

O kukama e mafai ona pagatia mai le foliga mai o se meaola, faʻapea foʻi ma le faaleagaina o aʻa. E le lava le mamao i le va o laau e mafai ona mafua ai nei faamai, o lea afai e te manao e toto kukama i luga o le faapaologa, o le a fetaui lelei oe ma mea lelei. A tuʻuina ipu, e tatau ona tuʻuina pusa taʻitasi pe a ma le 2.5 sikuea mita. m, ma i totonu o le tane faʻanoanoa e tatau ona 2 fatu.

O le malamalama e taua tele mo le tuputupu aʻe o kukama. Faʻaleleia le aʻafiaga o le faʻamalama o le a fesoasoani i le tele o le faʻaogaina o le carbon dioxide i le ea. O le fofo tatau saunia lelei o le a laveaiina ai le tele o le taimi ma taumafaiga a lē e ona. O le fofo mo le hydroponic solution: calcium - 1 g, sodium - 0.25 g, magnesium sulfate - 0.25 g, potassium sulfate - 0, 25 g, zinc - 0.75 g, apamemea - 0.25 g, le sili ona lelei fofo - mai le 5.5 i le 6.0, ma le EU - 2.2-2.7 mS.

E taua! O le leai o se aoga aoga e mafua ai le tele o laʻau i luga o laau, ae o nai fua.

Le tekinolosi o le tuputupu ae o kukama e faʻaaoga ai hydroponics

O le a fesoasoani Hydroponics i totonu o le fale e ola ai kukama, e tutusa ma na mea na tutupu i le togalaau. E tatau ona mulimuli mulimuli i tekinolosi o le galueaiina.

Lauina o fatu i kaseti

Muamua lava, o le paʻu o le paʻu o loʻo faʻapalaina i se vaifofo vai, ona tuʻuina ai lea o le kukama i le ogatotonu o faʻamau taʻitasi. O le hydrohydics e aofia ai le tele o meaʻai i le vaifofo, lea o le a fesoasoani e saturate le fatu mai totonu. O le vermiculite o le a fesoasoani i le fatuina o se siosiomaga lelei lelei. A maeʻa ona totoina le kaseti puʻu o loʻo ufiufi i le kiriata palasitika, lea e aveesea pe a uma le 3 aso. O le vevela e mulimulitaia e 23-25 ​​° C.

Toe totoina totogo i totonu o poloka

O cubes, e pei o kaseti, e fai ma togafitiga ma se vaifofo (pe faapefea ona faia se vaifofo solution, ua uma ona faamatalaina i le tusiga), pe a maeʻa aso e fitu aso e mafai ona fesiitai ai iina. E tatau ona e ave se fatu laau ma se paʻu ma tufatufa atu i totonu o se fagu, e faʻaitiitia ai le vevela i le tikeri 1. O le faateleina o le mamao i le va o pusa e mafua ai le atinaʻe masani o laau. O le faamaluina o laau toto i ia tuutuuga e 1.5 masina.

Faʻaliliu le totōina o fualaau i totonu o fala

A o leʻi totoina kukama i le fale, e tatau ona faʻafefiloi fala i se vaifofo, ia faia ni pu laiti i totonu o le afifi o le a avea o se galuega faʻafefe. E tatau ona faia i le vevela o le 22-25 ° C. A uma le amataga o le ola, o le a avea le fatu ma fatuga, pe a maeʻa e tatau ona aveese uma fugalaau i le lima o laulaau. O le aʻafia o aʻa i le moega e tatau ona faia i le vevela o + 21-22 ° C.

Talosaga tausiga mo kukama

Afai e iu lava ina matou filifili matou te toto kukama i le fale, matou te manaomia le tausia lelei oi latou. Aʻo lei amataina le fua muamua o le a tatau lava ona aveʻesea e le aunoa le aʻa. A o faateleina le numera o kukama, e aoga le pulea o le fesuiaiga mai laau vegetative i le tuputupu ae o le gaosiga. O kukama e tatau ona faʻaleleia ma le faaeteete, amata le afaina mai le pata ile 2 itula pe a uma le la, ma faaiʻu 2 itula aʻo lei goto, ma aloese ai mai le faaleagaina o le fua. O le vevela mo lenei mea e le tatau ona sili atu i le + 19-22 ° C, ma i aso la - +24 ° C. E tatau ona faʻaleleia faʻavaomalo le greenhouse i taimi uma, ae tumau pea le maualuga o le maualuga o le 70-80%, o le a aloese ai mai le paʻu ma le vevetis.

E taua! Afai e le mafai ona e tuʻuina atu e le aunoa le malamalama i fualaau faisua, e tatau ona e faʻaaogā molī faʻailoga - e pei o DNAT ma le Uila.

Le lelei ma le le lelei o le tuputupu ae o kukama e faʻaaoga ai hydroponics

Afai o oe o le a tutupu ae kukama i vai inu i le fale, e tatau ona e iloa ona lelei ma mea e pala. O le lelei o le galueaina e aofia ai le mea moni e mafai e le tagata talimalo ona faatonutonuina le fafagaina o laau toto, talu ai ona na o na elemene na te aumaia ma le suavai e ulu atu i le aʻa, e le gata i lea, e mafai ona ia maua aʻa ma mafai ona mataituina o latou tulaga, matauina le maualuga o le okesene i le vaifofo (e tatau ona e manatua le auala e saunia ai le vaifofo vai mo le faʻaogaina o hydroponic).

O le laau e faʻaleleia uma vai e tatau ai e faʻaauau ai le ola lelei e aunoa ma le tuʻuina i le palapala. O le mea lea, e laveaʻi ai le vai faʻapea foi meaʻai. E sili atu le lelei o le totoma ma e le maʻi, o lona uiga o le manaomia mo vailaau e tineia ai manu faalafua ua faaitiitia, o le a sili atu ona aoga, lapoa, ma o lona maualuga o le a faateleina. Fualaau aina e maua ai tulaga sili ona lelei e faʻaaoga ai lona gafatia. O suavai vai mo kukama ona o le maualuga o lona gaosiga o le gaosiga o meaola e maua mai ai le tele o le biomasass. Ae ui i lea, o loʻo i ai ni faʻailoga i le metotia, ma aʻo lei faia ni mea e gaosia ai oe, e tele mea e tatau ona amanaia. Kukama e faalagolago atoa i le tagata talimalo, ma o lona alualu i luma alualu i luma e mafai ona na o le tausiga lelei.u, e aunoa ma le faʻalavelaveina o le paleni o tafaoga faaletino ma meaola i le palapala, lea e ono tulaʻi mai i se tele o meaʻai po o se maualuga maualuga o le pH. O se mea tāua o le pulea pea o le vevela o le aʻa i le +22 ° C, ona o le maualuga o le vevela e mafua ai le oti o aʻa, ma o le mea lea o laau. O le---------hydroponics e teu ai le taimi ma faaleleia kukama, ae e matua taugata ma e le o tagata uma e mafai ona gafatia. E le gata i lea, o le tele o le faʻaleagaina o hydroponics ona o le le masani ai ona o paipa palasitika ma suauu.

O le mea lea, o le metotia o le tuputupu aʻe i le hydroponics e lauiloa ma e sili atu ona lelei nai lo isi metotia, ma o loʻo i ai foi ona toso ma taumafaiga i le faagasologa o le tausiga.