Sauniuniga mo le taumalulu

Autoclave mo le gaosiga o meaai

Autoclaves ua leva ona faʻaaogaina i le tele o eria: vailaʻau, cosmetology, ma faʻalapotopotoga eseese, ae o le toʻatele e masani i masini mo le faasaoina o fale. Ona o le lelei o oloa na kukaina i totonu ia i latou, o lea lauiloa e le o se mea e ofo ai. E toatele e fiafia i le faʻatau po o le fausia o se masini tutusa mo le faʻaaogaina o le fale, o lea la o le a tatou talanoaina i aso nei le lelei ma le le lelei o le faʻatau ma le faia o filifiliga.

O le a le autoclave?

Autoclave - mea faʻapipiʻi faʻamaina mo togafitiga vevela. I le kukaina, faʻaaogaina mo le kukaina o aano o manufasi, iʻa, fualaau faisua, ma fualaau aina suamalie i luga (4.5-5.5 le ea). O le mamafa o le tafia ma le vevela i le 120 ... 125 ° C. I le taimi lava e tasi, o oloa e mafai ona saunia uma i ipu tioata ma ipu.

E te iloa? O le faʻataʻitaʻiga o le autoclave na mafua mai i le 1679 faafetai i le fomaʻi Falani ma le tagata na faia Denis Papen.

O le taʻiala o le faʻaaogaina ma le fausaga o le masini

O le masini o le autoclave e faigofie lava, e faʻavae i tulafono lauiloa o le fisiki. E tusa ai ma ia mea, e tofu le vai ma lana lava mea e kuka ai, pe a oʻo atu i le tele o le vevela e le mafai. Mo vai, i lalo o tulaga masani, o lenei vaega e 100 ° C. O le ausia o lenei faailoga, o le suavai e avea ma uila ma o lenei pepa e tuua ai le vaega o le vevela. O le gaioiga malosi o le gaʻo ua taʻua o le kuka. E amata ona aliali mai le aisa i le vevela o le 90 ° C, ma o le lata i le 100 ° C, o le sili atu foi o le asu. Afai e te faʻavelaina le vai mo se taimi umi, o le a mou atu. Ae peitai, afai e faateleina le mamafa i le vevela, o le a atili ai foi le faateleina o le pe a oʻo i le 100 ° C, o le a avea pea le suavai ma uila, ae o le tele lava o le a tumau pea le foliga mai o le vai. O luga o lenei mataupu faavae e galue ai autoclaves:

  1. O le vai i totonu o loʻo faʻamaʻafia i le setete o le fausia o le uila.
  2. Ona o le tapuni tapuni o le tane, e le mafai e le uu ona alu ese le tapulaa o le autoclave ma faateleina ai le mamafa i totonu.
  3. Pe a oʻo mai le mamafa, faʻapipiʻi lemu le vai, faʻapena le umi o le vai, peitaʻi, o le vevela i totonu o le koneteina e tulaʻi mai.

O se taunuuga, o le masini e iai le vevela e sili atu ma le 100 ° C, lea e afaina i siama matautia ma siama. I le taimi lava lea e tasi, e saunia ai meaai mama i lalo o le malosi o le vevela vevela, lea e televave le alualu i luga o le faagasologa ma faaleleia ai lo latou tofo.

Ituaiga o autoclaves

Autoclaves e mafai ona vavaeina e tusa ai ma le tele o taʻiala:

  • faʻalagolago i le fomu: tu i luga, faʻataʻetaʻi, koluma;
  • e faʻatatau i luga o le nofoaga o le potu galue: felauai, faʻafeiloaʻi, le mafai ona feaveaʻi.
Ae ui i lea, o tagata faʻatau e sili atu ona fiafia i le malosiaga malosi mo le faʻamafanafanaina o le autoclave. I lenei faitioga, o masini e vaevaeina i le eletise ma le kesi.
Aoao pe faapefea ona teu vine, kapisi, uka, pateta, apu, sima, kāloti, kukama ma aniani mo le taumalulu.

Eletise

O le faʻavevelaina o nei masini e maua ai le fausiaina o elemene mumu, e faʻamalosia e le fesoʻotaʻiga. O le lelei o faʻataʻitaʻiga eletise e aofia ai:

  • faatelevaveina le faiga o kuka;
  • o le i ai o se telefoni e taofiofia ai le vevela e manaʻomia i le tane;
  • faiga faʻafefe faʻafefe, e tapunia lea e lava e sui ai se tasi sikulima;
  • uiga. E mafai ona faʻapipiʻi le masini i soʻo se nofoaga na o oe.
I le faʻatau atu i le asō, e iai le tele o autoclaves. Faatasi ai ma faʻataʻitaʻiga faʻapitoa tupe faʻapitoa e aofia ai:

  • "Paʻu pepe e le o mafai ona faʻaaogaina ECU" 22 l;
  • "Pepe El Ner." e 22 lita;
  • "GO ST." e 22 lita;
  • "Conservative" 46 lita.

Gas

Gas autoclaves i aso nei e sili atu ona taugofie aua latou te leiloa le lauiloa i le eletise. Latou te galulue mai ogaumu o le gas ma le eletise, ua faʻatagaina foi e faʻaaoga i luga o afi. O masini eletise o loʻo faʻatau atu i voluma ma faʻatusa, e aofia ai:

  • "Conservative" (14 l);
  • masini masani (17 l) U "Lelei vevela";
  • "Baby GazNerzh-U" (22 l).
E te iloa? O meaai muamua na mafai ona faʻalauiloa na faʻaalia i Aikupito anamua. E aofia ai ni pusi falai i totonu o le suauu olive, lea sa tuu i totonu o vaʻa oneone e lua vavao, faʻamau i le resin.

Le lelei o le kukaina o avanoa i autoclaves

Mo se tagata fou e teu, o le galue faatasi ma se autoclave e foliga mai e faigata ma umi. Ae o lenei lagona e mafua mai i le leai o se poto masani. E sili atu le tau taumafaiga tasi - ma o le a manino o le lelei o sea metotia e sili atu ona taua nai lo ona le lelei.

Canned mo musika malulu, pese pese, cherries, pi, kukama, tamato, lanu vine, pulu lanumeamata, cherries ma le silo.

Ma o le lisi o mea lelei i le fale autoclaves e manaia:

  • e manaʻomia le 30-40 minute e uta ai le masini: faʻatumu fagu ma tuʻu i totonu o se koneteina, ona fai lea o le kuka e aunoa ma le auai o tagata;
  • i le taimi lava e tasi ua saunia mai 14 puʻu ma le maualuga o le 0.5 l (i le ata laʻititi) ma sili atu;
  • kuka i luga o le vevela i luga aʻe o le 100 ° C e faʻaleagaina ai siama faʻamaʻi ma gaʻo, e taʻitaʻia e le sui soʻo o botulism;
  • talu ai ua faʻaumatia ia meaola faalafua, ua faʻalauteleina le tele o taimi o le ola o oloa ua maeʻa;
  • faafetai i le maualuga o le vevela, o meaai e vave ona kuka, aʻo teuina le tele o vitamini ma minerale nai lo le kuka masani poʻo le taoina;
  • Talu ai ona o le meaʻai taumafa o lo o tusitusi i totonu o lona lava suavai i totonu o se pusa faamaufaailogaina, o lenei auala kuka e amanaʻia e sili ona aoga.
E taua! O le tau o le faatauina o se masini e totogi atu i le 1-2 vaitau.
Ole autoclaving i le autoclave e fesuisuiai ai lau taumafa taumalulu ma mea suamalie ma faasaoina le paketi a le aiga.

Faatonuga mo le faaaogaina

Ae leʻi amata, mulimuli i nei tulafono:

  • fufuluina fagu aʻo leʻi faʻatumu, ae aua le faʻamaʻi;
  • faatumu le atigi pusa i meaai, tuu 2-3 cm fasi oloa ina ia mafai ona faateleina oloa i le faagasologa o le mafanafana;
  • e muamua tuʻuina faletupe i totonu o le kaseti (pe a iai se masini i le faatulagaga), ona tuʻuina atu lea o le kaseti i le autoclave;
  • ua faatagaina e tuʻu le atigipusa i ni laina, ae o le tasi pusa i le isi;
  • ao faʻatumu le vai, ia pulea lona maualuga: e tatau ona 3-4 cm le maualuga nai lo laina pito i luga o le fagu, ae le oʻo i le pito o le potu autoclave e 5-6 cm;
  • tapuni le tapuni.
Fai se fale sikaleti vevela vevela ma fafie laupapa mo le ulaula i ou lava lima.

Auala e vevela ai

Faletupe na o le vai e vevela (e oʻo i le 60 ° C) vai. Afai o totonu o se pusa ua uma ona i ai ni fualaʻau vevela ma fualaau e tusa ai ma le fua, o le vai vevela i le autoclave e tatau ona le itiiti ifo i le 70 ... 90 ° C. A maea ona tuʻuina apa ma tapuni le tapuni, amata faʻavevela i le vevela manaʻomia.

E taua! O le tikeri ma le taimi o le faʻamalositino e faalagolago i le oloa ma le voluma o le fagu.

O faatonuga mo le autoclave o latou faailoilo ia, ae o le vevela o le vevela mo nisi vaega o meaʻai e mafai ona maua i le laulau:

Igoa o meaai kukaVolume o cans, lFeteenaiga o le vevela, ° CUmi o le taimi o le siakiina, min.
Laʻau manu0,3512030
0,5012040
1,0012060
Faga fagota0,3512020
0,5012030
1,0012050
Laʻau fagota0,3511520
0,5011525
1,0011530
Fagu fualaau faisua0,3510010
0,5010015
1,0010020
Faauu maso0,3511020
0,5011030
1,0011040
O le lelei o le oloa mulimuli ma lona isi puipuiga e faalagolago tonu lava i le tausisia o le faiga o le vevela ma le taimi e kuka ai.

Laasaga saogalemu pe a faigaluega ma se autoclave

O le autoclave e galue i le maualuga o le vevela, o lea e taua ai le iloa pe faʻapefea ona faʻatulaga lelei lana galuega i tulaga o le saogalemu:

  • Taofi i taimi uma i le vevela tulaga ua faamaoti mai i le fua. E sili atu i le 2 ° C, e le sili atu;
  • o le taimi o le faʻamaʻiina (faʻapipiʻi saʻo le oloa) e mafaufauina mai le taimi e oʻo ai le vevela i le autoclave, lea e talafeagai mo le kukaina, ma e le mai i le taimi e faʻapipiʻi ai le masini pe faʻapipiʻi foi le pusa;
  • iʻa ma aano o manufasi e mafai ona saunia meaai e saunia lelei i pusa e oʻo i le 2 lita;
  • afai e te faʻamaonia le tamaʻi mamoe po o le pipi, faʻagaloa le faagasologa i le 15-20 minute;
  • E saunia foi iʻa mo le 15-20 minute le umi nai lo le faʻaaliga i fua o le iʻa;
  • tausisia le vevela manaʻomia ma le umi o le kuka;
  • I le faaiuga o le faagasologa, tape le vevela ma amata ona faamafanafanaina le iunite. Mo masini eletise, mo le mea lenei e tatau ona e faʻafefe le vai i luga o le fau, ma mo eletise eletise - faʻatali mo le leo leo;
  • faʻapea foʻi mo le saogalemu, faʻasaʻo le mamafa i le siaki siaki.
  • toso sima i totonu o le kaseti. A faʻamalūlūina e vevela le vevela, ona mafai lea ona e faʻasaʻoloto le fagu.
E te iloa? O le tagata Roma muamua na avea ma vine muamua ua gaosia. Senatoa O Marc Portia Cato le Elder i se tasi o ana galuega na faamatalaina ai le auala e mafai ai ona inu se meainu mo le tausaga atoa.

Autoclave DIY

O le autoclave o se mamanu faigofie lava, o le tele o tufuga e faia ma o latou lava lima i le fale. Afai e te fiafia i se manatu talitutusa, ona faʻalogo lea i faatonuga nei.

Filifiliga o laina talafeagai o le gafatia

O le mea muamua e te manaʻomia e filifili ai le gafatia mo le masini o le lumanaʻi. O se filifiliga faʻalagolago ma le taugofie i lenei mataupu o le faʻaaogaina o fagu eletise. O loʻo i ai se foliga faʻalelei, ma o le puipui o le puipui e sili atu i le 3 mm, lea e mafai ai ona taofiofia le mamafa. E pei foi ona iloiloina e isi auala:

  • afi afi afi;
  • susu susu;
  • silasila uʻamea ma puipui puipui.

I lenei tulaga, o filifiliga mulimuli e lua o le a faamalosia ai le pito i lalo, a leai o le iunite o le a le ola i se taimi umi. Ae o le voluma, o mea uma lava e tasi iinei: e mafai ona fetaui le 14-lita i se fagu 24-lita ma le 0.5 lita poʻo le 5 lita le gaʻo, o se fagu lita e 50-lita (lea o le a talanoaina atili) e aofia ai le 8 apa o le 2-lita ia taʻitasi.

Saili mo meafaigaluega talafeagai ma mea faigaluega

I le faaopoopo atu i le ata o le autoclave i le lumanaʻi, o le a tatou manaʻomia foi vaega faaopoopo ma meafaigaluega mo le faʻatulagaga. O le a aoga le galuega:

  • Bulgarian;
  • fofo;
  • uila faʻalelei.

Saunia mai auiliiliga:

  • laiti laititi o le carbon carbon (10 mm) mo le ufiufi;
  • mo le ua - o se fasi paipa F159 ma se mafiafia o le 5 mm;
  • 3 mm laupepa po o se fasi uamea mo le matafaioi o se palani i le lumanai;
  • afai e te fuafuaina e fuaina le mamafa ma le vevela (fautuaina), ona ave lea o paso mo le mamafa o le masini ma le thermometer;
  • 8 vaega M12 faʻapipiʻi ma ni fatu;
  • manometer saʻo ma le thermometer;
  • saogalemu valve.
E taua! O le fatuina o le mamafa tele i le tino o le a manaʻomia ona tuʻuina le valve mo le potu o le potu.

O vaega autu o le gaosiga

I le taimi nei - o le faʻapotopotoga tonu o le faʻapotopotoga lava ia:

  1. Faʻamau le vaitusi avanoa i luga ma le faʻamalo ese le paʻu tuai (afai e le mafai ona e faʻaaogaina, faʻamavae i le maualuga).
  2. I le isi itu, i le mea tonu lava, e tatau ona e faʻatumu le pepa i le pito i luga i le vai e faʻaumatia ai gaʻo gaosi.
  3. Ona tipi lea o le pito i luga "pulou" i luga o le uʻamea i luga o le uila ma fai ni avanoa mo le valve, manometeri ma fetaui mo se thermometer oi ai.
  4. Faʻapipiʻi le pito i lalo o le uamea i le pito i lalo ma faʻalelei e ala ile uumi.
  5. Faia o le ua: tipi mai le mama F159 paipa ma le maualuga o le 40 mm ma le diamita i se fagu 2-lita. Faʻamama, faʻamafola i luga o le leaga pe a manaʻomia. Mo se snug fit, siaki lona lalelei i luga o le tioata.
  6. Faʻamaulalo le ua i le pito i lalo o le "pulou" na vaʻaia muamua, tusi lana otootoga ona tipi lea o le mea e manaʻomia ai le suʻu.
  7. Faʻaofi le mama ma faʻafeiloaʻi i le "pulou" i itu uma e lua.
  8. O lea e tatau ona e faia se tapuni. E tatau ona ulufale atu i le tatalaina o le ua. Lalo o le mea e faʻamautinoa ai le uʻamea paʻu ma le mama o le 3 mm, ina ia faigofie ai ona tuʻuina le faʻavaa.
  9. Auina atu vaega uma i luga o le solo, ona faʻafeiloaʻi lea o le "pito" pito i tua i le paʻu.
  10. Weld lima ma pulu i le tane.
  11. Tuu se paʻu saogalemu i le itu agavale, o se mea mamafa ma se thermometa i le itu taumatau.

Ua sauni le matou auʻaunaga, o lea e tatau ai ona faʻataʻitaʻiina aʻo lumanaʻi le galuega. Ina ia faia lenei mea, ia ofuina uma sooga faʻatasi ma le fasimoli ma le vai ma sii le mamafa i totonu i le 8 ea. Afai ei ai ni moli, o lona uiga o le ufiufi e le lelei, e tatau ona faʻauma. E sili atu ona lelei le faʻatinoina o le uluai faʻamaʻiina i totonu o le autoclave fou i luga o le auala pe a mafai ona malosi le manogi malosi.

Faʻasusu i le fale.
O le autoclave o se auala sili lea e teu ai vitamini vaitau mo se vaitaimi uumi ma teu ai lau tupe. E le manaʻomia le tele o taimi mo le tausiga, ma o taunuuga o lana galuega e sili atu nai lo mea uma e faʻamoemoeina. E tusa lava pe mafai ona e faʻasao laitiiti, ae e faʻaaoga pea le avanoa e faʻamafanafana ai le faagasologa, ia fai se faʻataʻitaʻiga ma se tamai tusi. I le faʻataʻitaʻiina muamua o oloa na saunia i se autoclave, o le ae le toe foi atu i le masani masani poʻo le faleoloa.

Vitio: DIY autoclave

Faʻamatalaga

A o ou laʻitiiti, ou te manatuaina, na fai e Tama, mai le mea e faʻaaogaina, pe lua foi, ia tipi le pito i luga o le tasi paʻu ma le pito i lalo o le isi (e faalagolago lava i le maualuga o le tele o le tele). ina ia le nanaina e le faletupe pito i lalo le vai. Latou te tuʻuina le oloa i totonu o fagu (moa-aano-iʻa-fualaau faisua), mea manogi, felafolafoaʻi le faʻavaa. Faʻailogaina i se autoclave, sasaa ni vai, faʻapipiʻi. O se tagata e oso i luga o le pusa na oso aʻe le mamafa, ou te fefe e pepelo, 0.5 le ea (Mo lita). O le aso na sosoo ai na matou maua ai le suauu maeʻa. Na fai mai foi le tamā na ia faia le mamafa o le 1, o le mea lea na taumafa le moa ma ponaivi ma i le 1.5, i malala. Lave i totonu o lona lava suamalie, i mea oi ai faleoloa.
tagata lauiloa
//forum.homedistiller.ru/index.php?topic=7918.0

O le autoclave - e manaʻomia se suʻapala. ina ia sili atu i le 100 tikeri le vevela. Ona faʻaitiitia le taimi o le faʻamaʻiina. E le faʻalavelave loʻu tina. O ipu e tolu-lita o piʻo ua tumu i le suauʻu kuka ma tuʻu i totonu o se tane vai ma vai inu. Mataʻutia. O le taimi lava na ia ufiufi ai ona fatafata. Sa latalata le tuafafine laitiiti ma sa fesoasoani le auala lauiloa. E ui o le medeuina e teenaina.)))))))

Fale teuina meaai - mea suamalie. Ae o aʻu meaʻai o se mea e pei o le sushi mai iʻa. Ou te le iloa le auala e fai ai e aʻu lava ia.

Ou te 'ai na o meaʻai a loʻu tina. (Pickle cucumbers and tomatoes) Ma pulou na o na mea na ou aoina.

Sergeev
//rus-sur.ru/forum/41-291-38532-16-1404884547