Fualaau aina

Lototele Dutch Potatoes: faamatalaga eseese, uiga ma ata

Tusia Dutch o nisi o tagata e sili ona malolosi i Europa, e masani lava ona faʻafeiloaia i matou i ituaiga eseese uma o pateta.

O le taimi la lea, latou te le fiafia, i le saunia o se ituaiga o pateta "Lototele", lea e sili ona lelei ma tofo foliga.

I luga o la matou 'upega tafaʻilagi o le ae maua ai faʻamatalaga e sili ona talafeagai e uiga i le ituaiga pateta "Lototele": o se uiga ma se ata ma se faʻamatalaga o aʻa.

Uiga

O le ituaiga pateta o le "Lototele" na faia i Holani, ma i le Setete Resitala o ituaiga eseese o Rusia na lisiina mai le 2007 Central ma Central Chernozem eria. E i ai se fua lelei, o le a lelei ia te oe i le 16 - 27 tone pateta i le hectare. Ma faʻamautinoa lelei, e mafai ona faʻatupulaia lenei ata i le 40 tone.

Ae o le gaosi, ona faʻatusatusa lea o lenei fuainumera i isi vailaʻau e mafai ona i ai i le laulau i lalo:

Igoa tulagaTuuina atu
Lototele160-270 c / ha
Faʻafouina320-330 c / ha
Riviera450 kg / ha
Kala400 kg / ha
Picasso195-320 c / ha
Margarita300-400 kg / ha
Grenada600 kg / ha
Mozart200-330 c / ha
Sifra180-400 c / ha
Elmundo250-350 c / ha

O le umi o le eletise e le o le manuia foi, o loʻo teuina i le 91%. Ma o le maketiina o fua o fua o fualaau aina e i le va o le 83 ma le 99%. O le lototele e faatatau i ituaiga o pateta, e mafai ona seleseleina pe a uma le 80 - 90 aso i le maea ai o le mama muamua. E lelei le teuina o pamu.

E mafai ona e aoao atili e uiga i faaupuga, faafitauli o le vevela ma le teuina i tusiga o la tatou 'upega tafaʻilagi.

Faitau le auala e teuina ai pateta i le taumalulu, i totonu o le potu ma le fale, i luga o le faletusi ma totonu o pusa, i le pusaaisa ma le pepa faasee. Ma e uiga foi i le a lenei mea i totonu o le faleoloa o fualaau faisua.

Potato "Lototele": faʻamatalaga o le ituaiga, ata

Igoa tulagaLototele
Tulaga lautelelaulau o le laulauina o le laulauina o le faʻasolo mai o Dutch, faʻalelei matagofie, e oʻo lava i tubers ma le maualuga
Gestation period80-90 aso
Manatua Pule13-20%
Masima o fai pisinisi100-140 gr
Le numera o fatu i totonu o le togavao6-9
Tuuina atu160-270 c / ha
Quality Consumerlelei ma le tofo lelei
Faanatinati91%
Lanu o le paʻule mumu
Pulp lanumoli samasama
Nofoaga sili ona fiafia i ai eriaCentral
Faʻafitauli faʻamaʻie faʻasaga i le kanesa o pateta ma le nematode cyst potato
Vaega o le tuputupu aelaugatasia faapaleʻaleina faʻatoʻaga faʻatoaga
FaʻatonuHZPC Sadokas (Netherlands)

O fua e ola tele, o le mamafa o le mamafa e le itiiti ifo ma le 100 g, ma e masani ona tuputupu ae i le 140 g. O le tubers ei ai le foliga o foliga o le paʻu, o le paʻu e lanu piniki-mumu ma le lapopoa ma se loloto loloto. Pulp o se paolo lanu samasama ma le manaia tele.

O le maso o loʻo i totonu o le fua - 20%. O pamu o lenei ituaiga e talafeagai lelei le femalagaaʻi ma e le mafai ona faʻapogisaina faʻaleagaga faaletino, o lea e sili atu ona lelei mo le faʻatau atu ma felauaiga ile mamao mamao.

Faatusatusa le masini masini ma le mamafa o le tubers Kurazh ma isi ituaiga e te mafaia i le laulau i lalo:

Igoa tulagaO le mamafa o le mamafa o tubers (g)Faʻamaumauga a Starch (%)
Lototele100-14013-20
Alladin105-185e oʻo i le 21
Lototele100-15013-20
Matagofie250-30015-19
Le talimalo100-18017-22
Veʻa90-14014-19
Mozart100-14014-17
Queen Anne80-15012-16
O le fagu100-13010-17

O pasi e mafai ona saʻo pe vaeluaina ma ola maualuga. O laulaau e lanu meamata ma laititi lauulu. I le taimi o le fugalaau e foliga mai o fugalaau lalelei tele i lanu violē. Tasi vao masani ona faia i le 10 - 12 aʻa laau.

Vaʻai faalemafaufau oe lava ia i le "Lototele" pateta i le ata oi lalo:

Vaega o le tuputupu ae

"Lototele" o se paluga laulau, ae o uiga o aʻafiaga o le aʻa e faaalia ai e mafai foi ona faʻaaogaina mo le gaosiga o falemaʻaga mo le gaosia i le maso. E sili ona lelei le tofo o le Potatoes, lea na sili atu ma le tasi ona matauina e tagata fai togalaau i le nuʻu atoa.

O fua e leai se malosi e faʻapogisaina ai pe a vevela pe faʻavela., ia i ai se mausali lelei. E le gata i lea, e fetaui lelei mo le faia o tupe meataalo. Ae mo le tulaueleele, ona taua lea le fetaui lelei ma le taimi e tulaʻi mai ai ile eleele. O le mea moni, i totonu o itulagi ua faatonuina mo lenei ituaiga e le RF State Register, e mafai ona faaauau pea puluvaga seia oʻo ia Me. O laau laiti e le talia le manava, o le mea lea, e mafai ona mate pe atiaʻe le leaga.

O le mea lea, e taua tele le faʻalauteleina o lau mea totō i le taimi muamua (o le ola e sili ona lelei i luga o tubers e le itiiti ifo ma le 2 cm) ma totō i le palapala e vevela i le 10 ° C (pe tusa ma le sefulu tausaga o Me).

Afai e te manaʻo e puipuia au fualaau e sili atu, e mafai i le taimi lava lea ao le i totoina le totoina o fatu ma le faʻatupulaia o tulafono faatonutonu, mo se faataitaiga, e Appin. O lenei fualaau faasaina o le a faaosofia ai le fatuina o fatu, faamalosia le puipuiga o le tino ma faatelevaveina le tulaʻi mai o laau toto.

O le eleele, o le "Lototele" o pateta e sili ona lelei i luga o eleele eletise, o lona uiga, i le averesi o le pH. E sili ona lelei le totoina o mea e tusa ai ma le 70 x 35 (o le mamao i le va o laina e 70 cm, ma le va o fatu i laina e 35 cm). O le loloto o le totoina e faalagolago ile ituaiga o palapala: i luga o oneone oneone, 10 cm, ma i luga o le malamalama, loma, e oʻo i le 8 cm.

Afai e te fuafua e faʻasusu le eleele aʻo lei totoina, e sili ona lelei ona faʻaaogaina lea e le oi ai le chlorine ma faʻamavae lelei i le vai (urea, potassium sulfate ma isi).

Pe a totoina pateta, e masani lava ona le mafai ona faia e aunoa ma le faʻaaogaina o togafitiga faʻaopoopo i vailaʻau.

Faitau i luga o la matou 'upega tafaʻilagi pe faʻapefea ona faʻaaoga lelei fualaau faʻamalosi, vaovao ma iniseti.

Ma ia aoao atili e uiga i auala e fafaga ai pateta, o a meaai e sili ona lelei, o afea ma le auala e faʻaaoga ai le fugalaʻau, pe faapefea ona fai pe a totoina.

TAITAI! O le laau toto e sili ona televave ona tupu i na ogaeleele na ola ai vao, legumes, flax ma lupins.

I le lumanaʻi, e le manaʻomia e lau pateta soʻo se metotia patino e gaosia ai, e taua le manatua naʻo le mea sili ona taua:

  • tausia le palapala ma mama. Afai o le palapala i lau eria o le malamalama i le natura, ona mafai lea ona e muamua-ma e le eli i luga;
  • mo le toe faʻaleleia o laina ma le totoina o mea, e lelei tele le faʻaaogaina o eleele mai moega vavalalata, i lenei tulaga o le ae aloese mai le tupu mai o se eleele mago ma le mausali o le eleele;
  • O le numera o hilling e tatau ona le itiiti ifo i le 3 i le taʻitasi, o le mea muamua lava e tatau ona faia pe'ā uma ona oʻo atu lau laau i le maualuga o le 12-15 cm;
  • afai e le lelei le faʻaleleia o tumutumu o vao, o lona uiga e mafai ona e faʻaaluina ni nai fusi faʻamaʻi faʻatasi ma minerale ma se va o le 7 - 10 aso.

Faitau faʻamatalaga e uiga i nei ituaiga o gataifale e pei o mulch i le va o laina, faʻafefe o pateta e faʻaaogaina ai le auala o le moa, faapipii lima ma le faʻaaogaina o se mea faʻatau.

Maʻi ma faʻamaʻi

Paʻu mumu

O le ituaiga "Lototele" e faʻaalia i le teteʻe malosi i le kanesa, le nematode auro ma le paʻu.

Ae peitai o loʻo iloa vaivaiga mo le leva o le maʻi pipisilea e ono leaga ai lau seleselega.

E mafai e le Phytophthora ona faʻaumatia le sili atu i le afa o le pateta atoa, o le mea lea, e tetee i ai E talafeagai le faia o fua puipui:

  • totoina o fatu toto ma le faʻaaogaina o mea e faʻaleleia ai le tuputupu aʻe, lea e faʻavaveina ai le atinaʻeina o le laau ma e le tuʻuina atu le taimi mo le aʻoga, fesoasoani tele;
  • e mafai ona faʻagasolo togafitiga faʻamaʻi aʻo leʻi amataina le faʻamaʻi e avea o se puipuiga. Yunomil, Ridomil MC ma Aviksil ua faʻamaonia lelei i latou;
  • O palapophtora spores o loʻo teuina i laulaʻau ma vao mamago, o lea ia faʻaumatia ai i latou i se taimi talafeagai.

Faitau foi e uiga i faʻamaʻi masani faʻaleagaina e pei o Alternaria, Fusarium, Verticillium o le a.

Afai tatou te talanoa e uiga i meaola ninii iniseti, o le mea sili ona lamatia o le Colorado potato beetles, beetles beetles, wireworms, moths potato, aphids.

I luga o la matou 'upega tafaʻilagi e mafai ai ona e faitauina le tele o faʻamatalaga aoga e uiga i auala e faʻafefe ai nei iniseti:

  1. E faʻafefea ona faʻaumatia le telefoni i totonu o le togalaau.
  2. Medvedka o se mea matautia matautia: tatou maua mai i le fesoasoani o kemisi ma metotia faafaʻasolopito.
  3. Moto Potato: mea oona - vaega 1 ma le vaega 2.
  4. Colorado potato beetle ma ona aʻa: o le tauiviga ma togafitiga faʻasalalau ma sauniuniga faʻapisinisi:
    • Puleaina
    • Aktara.
    • Prestige.
    • Corado.

"Lototele" o se eseesega lautele o pateta, lea e talafeagai uma mo le galueaina o le tagata lava ia, ma mo le faatauina atu ma talosaga i le alamanuia. Atonu e leai ni uiga uigaese, ae o se ituaiga o le pateta e sili ona lelei ma le mautinoa, lea e le manaʻomia le tausiga faifai pea ma le maualuga o tau tinoitupe.

E tele auala e toto ai pateta i aso nei. Matou te ofoina atu oe e feiloai i nisi oi latou. Faitau uma e uiga i tekinolosi faʻaonapo nei, le faʻatoʻaga o ituaiga muamua, le seleselega e aunoa ma le veleina ma le gaogao. Saili pe o le a le eseesega i le totoina o pateta i Rusia ma isi atunuu. Faʻafeiloaʻi nei metotia gaosi: i lalo o vaomago, i totonu o taga, i paʻu, i pusa, mai fatu.

Matou te fautua atu foi ia e faamasani i isi ituaiga o pateta ma ni fuaitau eseese:

FaʻamaʻaʻaTuai amataSuperstore
NikulinskyBellarosaFaifaatoʻaga
CardinalTimoTelevel
SlavyankaTautotogoKiranda
Ivan da MaryaArosaVeneta
PicassoImpalaRiviera
KiwiZorakaKaratop
RoccoColetteMinerva
AsterixKamenskyMeteor