Cissus

Totonu o le laau cissus (vine vine)

O Cissus o se fale muamua fale, e lauiloa i tagata uma e amataina ma maua ai fugalaau fugalaau. O le le fiafia, fetolofi ma le faʻamalosia o le tuputupu ae e mafai ai e tagata uma ona talepeina a latou lava tovine i totonu o le fale. Ae ao le i totoina le cissus i le fale, e tatau ona e sailia i auiliiliga auiliili o le fugalaau lenei ma le auala e tausia ai.

Faamatalaga ma ituaiga masani

Cissus o le aiga o le vine, toetoe lava o ona sui uma o se vine ma le laulauina atoa pe lafoaʻi. E pei o le vine masani, e tupu aʻe Cissus, faʻapipiʻi i antennae i lagolago i autafa.

E fuga mai i le fale e le masani ma e le manaia tele - o ona fugalaau e laiti ma e le faʻatusalia. O fualaau oona e sili atu ma le 300 ituaiga o cissus, ae na o nisi o nei mea e faʻaaogaina e pei o totonu ole fale. O le tele o taimi, e mafai ona e feiloai i le Antarctic cissus, rhomb ma le tele-lanu.

I totonu o laau e le lelei le aofia ai e pei o le airshyzon, zephyranthes, chlorophytum, novevera, cacti, hibiscus, hoya, spathiphyllum.

Cissus Antarctic poʻo Kangaroo Liana (Cissus antarctica)

O se vine mafiafia e iai lau laʻau e pei o le birch leaves, 12 cm le umi. E faʻafefe ai le eleele vevela, ae e manaʻomia le malamalama ma e le faʻafefeina le vevela o le ea.

Cissus e faʻalogo pe faʻalogo (Cissus rhombifolia)

Liana ma ni laina umi, mafiafia, e oʻo atu i le 1.5-2 mita le umi. E iai lau laʻau e tolu lanu e pei o taimane. E le afaina, lelei le onosaia o le vevela o le vevela, leai o le suāsusu, ufiufi ma ave saʻo o le la.

Cissus multicolor (Cissus discolor)

Manatu sili atu le fiafia o Cissus; o laulaau e lanumeamata lanumeamata i fasi siliva, o le pito i tua o le piniki. I le taumalulu, tuʻuina laʻau e ola i le tautotogo. Manaomia le maualalo o le vevela - 15-20 ° C, ma le maualuga o le manogi o le palapala ma le ea.

Tulaga lelei mo le tuputupu ae

E ola vave Cissus ma tele. I tulaga lelei, o lo latou atinaʻe e toetoe lava a le mafai ona faʻasalaina, e vave ona mimilo faataamilo i lagolago ma fatuina se ufiufi lanu meamata. O le mea lea, e masani ona faʻaaogaina mo togalaau faʻatoaga i le taumalulu. E le manaʻomia se tausiga faʻapitoa ma le tausiga.

E te iloa? Na maua e Cisus lona igoa mai le Igilisi ivy igoa "kissos". Mo lona foliga vaaia, e masani ona taʻua o ia o "totonu" (vine) ma "birch".

Nofoaga ma moli

O vine i totonu e ola lelei i luga o faamalama, ae o le susulu o le la susulu lelei. O le mea lea, e tatau ona ufiufi mai le la susulu. E pei o le laau i totonu o le umukuka ma latalata i punavai o le malamalama.

I le taimi mafanafana, tali atu ma le agaga faafetai i le ave i fafo o se faletalimalo poʻo se faletua. Ae a oʻo i le amataga o le tau malulu e tatau ona e nana vave le laau i totonu o le potu.

Lulu

O vine i totonu e le o ni mea e uiga i le vevela i totonu - lava e tumau 18-20 ° C i le tausaga atoa. I le tautotogo ma le taumafanafana, pe a vevela, e le fautuaina e sili atu i le vevela o le 25 ° C.

Cissusa e mafai ona faʻapaleina le vevela ma le vevela mo sina taimi, ae e sili atu le aua le faʻaalia i latou i ni avega ogaoga. I le taumalulu, e tatau ona e mautinoa o le vevela i totonu o le potu e le pa'ū i lalo ifo o le 16 ° C - o le pito i lalo o le faʻaaliga. E ui lava o le Antarctic tissus e mafai ona faapalepale ma 5-10 ° C.

O le a le tausiga e manaʻomia

E le faigata tele le tausiga o cissus ma e le manaʻomia ni meafaigaluega faʻapitoa ma malamalama. E manaʻomia le faʻamamaina o le palapala ma le ea i se taimi talafeagai, ia faia le laau ma se fesoasoani ma ia tipi ese ai vine i luga o taimi.

Faʻasa

O le numera o vai ma vaʻaia o le a eseese e faʻalagolago i le vaitau. I le taumafanafana ma le tautotogo, i taimi o le ea maualuluga ma vevela, e tatau ona faateleina le numera ma le tele o le vai. E taua le taulai atu i le setete o le palapala i totonu o le tane ma le cissus - e tatau ona faʻafefe le vai aʻo faʻamalulu le palapala.

E taua! E tatau ona faia faʻataʻitaʻiga i vai inu mama.

I le taumalulu, o le alualu i luma o laʻau e faʻagesegese lava, o le faʻaleleia o le vai e toetoe lava a maeʻa, ma o le mea lea e faʻaitiitia ai le taumafaina o le vai. I lenei tulaga, e tatau ona e faʻaitiitia le vai ma e le tele naua. Ma le isi, o se faailoga e fafagaina o le a avea ma tulaga o le palapala lea e tupu ai le cissus.

Faʻamamaga o le ea

O le umi o le nofo i totonu o se potu malogo o le a le aumaia ai se mea lelei i le cissus, o le tasi pe faalua i le vaiaso e tatau ona sosolo laʻau i le vai. I le taumafanafana, e mafai ona e faia sina mea e sili atu, aemaise pe afai o le vevela i totonu o le potu e maualuga tele.

I le taumalulu, e mafai ona faʻaititia pe taofi atoa le pulupulu. O le tuusaunoaga e tele le lanu o le cissus, e manaʻomia ona sosolo i aso uma.

Laʻei pito sili

E mafai ona tuʻuina faʻamaʻi faʻatasi ma aʻa. Mo lenei mea, soʻo se fomaʻi faʻapitoa mo laau e le o ni fualaau totō poʻo fomaʻi lautele mo fugalaau faʻapitoa, e pei o le Lelei Leaf, Gilea ma isi, e talafeagai.

O fomaʻi lautele e aʻafia ai e pei o le "Stimulus", "BioMaster", "Agricola", "Plantafol", "Mortar", "Zircon".

Fafaga o le cissus e tatau ona tasi i le vaiaso i le taimi mafanafana, ae le faʻaaogaina i le tau malulu.

Tala

Cissus o se vaʻa maualuga, o lea e manaʻomia ai le faʻatūina o se lagolago ina ia le salalau le sasa i luga o le fola, ae faʻapipiʻi i le antennae ma tupu aʻe i luga. I le avea ai o se lagolago, e mafai ona e faʻaaogaina pou teuteu, o le mailei mai le uaea poʻo le twine, o le uamea.

O le a vave ona ufiufi e le laau i soʻo se sasa soo se lagolago ma o le a avea ma ituaiga o lanu lanumeamata.

Teuteu

E pei o vine, o le cissus e faʻapipiʻiina i nai taimi ma tataina. O le teuteuga e faia i le tautotogo, faatasi ai ma le amataga o le tuputupu ae malosi o laulaau. Aveese laʻau tuai, mago ma sasa, vavae ese vaega maʻi. Ua faia lenei mea ma le faamoemoe o le toe faafouina o le laau ma aveese nofoaga e mafai ona gaosia ai faʻamaʻi ma faʻamaʻi.

O le faʻapipiʻiina o loʻo faia mo se vavao mafiafia. I le tautotogo, aveese le tulaga o le alualu i luma o le sola ese, ma o le tuputupu ae e le alu, ae i itu.

E taua! Afai e faʻagesegese le tuputupu aʻe o le faʻatoʻaga i le taumalulu, o se faiga faʻalenuʻu, ae i le taumafanafana, o le faʻaitiitia o le faʻaalia o le le lava o meaʻai.

O faʻamatalaga uma o le gaosiga

O le cissus o le anapogi e vave ona totoina. I le lima tausaga muamua o le soifuaga, aʻo faʻaleleia le faʻatoʻaga, o loʻo faʻatulagaina le gaosiga i tausaga taʻitasi, ma mulimuli ane - taʻitasi i le lua poʻo le tolu tausaga.

I le avea ai o se eleele mo se laau toto, e mafai ona e faʻatauina se faʻafefiloi o le eleele ua saunia mo vine, solitino poʻo le vaivai. E mafai ona e faia oe lava ia. Ina ia faia lenei mea, ave i le tutusa tutusa o lau laʻau, peʻa, humus, turf ma oneone. O mea uma na fefiloi ma sasaa i totonu o le pusa ua saunia.

O le faʻatulagaina o le faʻatulagaga e faia i le tautotogo, pe a mavae le lafoaʻiina o le falemaʻi. Suʻega o loʻo faʻatinoina i taimi taʻitasi i se fou, sili atu le gafatia. I le pito i lalo o le ipu ua sasaa ai se vaega o le alavai - pebbles, lapisi, faalautele le ele. O se vaega laitiiti o le lalolagi o loʻo faataatia i luga.

Tausiga mo cissus: vitio

Ona tuu lea o le laau i totonu o se fagu, ia faasolosolo saʻo ia aʻa i itu uma. Mai i luga o le moe le vaega atoa o le eleele ma faʻafeinu.

Tofiga

O vine i totonu o le vine e tupu lelei ma maua aʻa i se nofoaga fou. O nisi taimi, e faʻaaogaina ai le lulu - o le Arctic cissus e lelei ona toe gaosia lelei fatu. Ae masani lava ona faʻaleleia le laau e ala i le vaevaeina o vao ma vavae.

Vaeluaina o vao

E tatau ona vaevae le vao i le taimi o le gafa, o lona uiga, i le faaiuga o Mati - amataga o Aperila. O le aʻa ua filifilia ma le faiga o le basal e tipiina i se naifi malosi i ni vaega. O vaega taʻitasi ua tuʻuina i totonu o se pusa eseese ma le eleele ma faʻafeinu. E mafai ona e faʻaoga rotors, pei o Epin.

E tatau ona teu mafanafana le rhizomes, i le vevela o le 22-25 ° C ma le ea malulu. A mavae le tolu i le fa vaiaso i le fogaeleele, e tatau ona aliali mai muamua pi ma mama.

Laʻau

O le auala pito sili ona faigofie, e fetaui lelei mo se amataga, o le toe gaosia e ala i le tipi. E seleseleina i le faaiuga o le taumalulu, Fepuari-Mati.e ala i le vavaeeseina o se ala saʻo talafeagai ma ni faʻamalama se lua. Laʻau o loʻo totōina ile 2-3 fasi vaega i totonu o se atigipusa e iai le palapala poʻo le peʻa ma tuʻu ai i aʻa.

Ae ui i lea, o le tosoina o cissus o loʻo faʻamautu lelei i totonu o vai vai vevela.

O le tuʻuina o pusa faʻatasi ma mea e seleseleina e tatau ona i ai i se nofoaga mafanafana, pe a faʻapea o le vevela e masani lava i le maualuga o le 20-22 ° C. E taua le faatumauina o le maualuga o le maualalo o le palapala i totonu o le ulo ma le ea i totonu o le potu. I totonu o le tolu vaiaso, o le a mauaa ai aʻa ma tuu mai ai ni fualaau muamua.

E te iloa? I le tasi vaitau, e mafai e le cissus ona ola i le 1.5-2 mita ma vave ona ufiufi se vaega tele.

Maʻi ma faʻamaʻi

O le tele o faafitauli ma faʻamaʻi i cissus e mafua ona o le le lelei o le tausiga:

  • manogi ma paʻu palapala - o loʻo i ai le tele o le susu i le eleele ma le le lava alavai, e tatau ona faʻapipiʻi;
  • lago magogo, pala, ma punou - vaʻa vevela, e manaʻomia ona e suluina laulaʻau mai le pala;
  • lafoaʻi lau paʻu - leai se vai, e te manaʻomia nisi vai;
  • lanu lanu, suiga - E leai ni meaʻai i le laau, e tatau ona e faʻaopopoina le tele o laei pito i luga pe suia mea faʻalavelave.
O faʻalavelave faʻapitoa faʻamalosi e aofia ai "Master", "Sudarushka", "Kemira", "AgroMaster".

O le tele o taimi, o le cissus e aʻafia ai vaʻa, moli vaʻaia ma le aphids. Mai vailaau faʻamaʻi pipisi ma fufuluina lauʻau ma le fasimoli ma le vai. Afai e faigata le tulaga ma e le fesoasoani le fasimoli, e tatau ona e faʻaaoga ni iniseti, e pei o le "Fitoverm" poʻo le "Lulu."

O lea la, i se tulaga aoao, o le tausiga o le cissus e le faigata - ua lava le suavai i le taimi talafeagai ma i le aofaiga tonu, tausia le manaomia o le susu, fafagaina ma toe toto i le tautotogo. O vine i totonu e mautinoa lava le faatupuina o se siosiomaga lelei i totonu o le fale ma o le a faʻamalieina ai mata i laʻau lanumeamata.

Faʻamatalaga mai tagata faʻapipiʻi

Na totoina Cissus Antarctic, ae o ni faailoga o le ola na na o le tasi le fatu, na ia maua se tino malosi! Ina ua aliali mai le pine, na fesoasoani tele ia te ia e faasaoloto ai o ia. E ui o le aʻa e paʻu, ou te fefe e manava e aunoa ma le fefe, ou te manatu ou te manaomia se mea faaopoopo. O le asõ ua ou vaʻai ai i totonu o laulaʻau i totonu o laulaau ua uma ona lanu meamata, ma o le fatu e pei o se maʻa, o loʻo tumau pea. O le faaiuga na faia e ala i le taotoga e faʻamalolo ai le tagata maʻi

Seʻio tatou vaai po o le a le mea e tupu. Ae i loʻu manatu, o ia lava e le mafai ona alu ese. Masalo e aoga le ufiufi a le sandpaper, o le na iloa e matua mafiafia.

Trewila
//forum-flower.ru/showthread.php?p=491224&postcount=1

Ou te faʻaaogaina le faʻagasolo malie. Ou te afifiina le tipi ma le sphagnum i le moa susu, tuu sina vaega o le palapala i totonu o se ipu, tuu se tipi i luga o le galu i le itu i luga ma ia sasaa malie le eleele faataamilo i itu, vai ma ufiufi i se taga. E leʻi mafatia i se fiasco. O le fuaina o le fuaina e 100%. Ou te tatalaina i lea taimi ma lea taimi, ioe. lele Ae sei vagana ua ou matauina le toto fou, ou te le aveesea le afifi. Se mea i le 2-3 vaiaso.
Olja_V
//homeflowers.ru/yabbse/index.php?showtopic=3243&p=50972