Faatoaga faatoaga

E faʻafefea ona taulimaina le na o le fetoʻai i moa? Faailoga o le faʻamaʻi, o lona siama ma togafitiga

O le tele o fagafao e afaina mai le gaosiga o vailaʻau eseese io latou tino.

E oo lava i moa e mafai ona avea ma se meaola o vailaʻau eseese, o mafuaʻaga ia o faʻamaʻi matautia. I ia faʻamaʻi, o tagata tomai faapitoa e aofia ai na o le auvae.

O le Prostogonymoz o se maʻi mataʻutia o loʻo tupu i manu felelei uma, ae o le tele o taimi e maua i totonu o moa.

I le oviduct, manu felelei e amata ona foia anufe parasitic, lea e mafua ai ona mumu.

I le vave amataina o lenei faʻamaʻi, e lelei ona togafitiina, ae i se tulaga sili atu ona lautele, e masani ona avea ma mafuaaga o le maliu o le moa.

O le a le mea naʻo se moa henonymus?

O le aʻafiaga o aʻafiaga i luga o le soifua maloloina o moa na suʻesuʻeina i se taimi umi lava.

Na amata ona iloa e le au faifaatoʻaga o latou gutu o le a faʻavaivai vaivai ona o le leai o se mafuaaga faapitoa ma oti i le masina.

O sea ituaiga maliu e le mafai ona fesoasoani ae ia fesiligia fesili i tagata tomai faapitoa, o le mea lea o na tino oti na suesueina lelei.

I le taimi o la latou suʻesuʻega, na manino ai na afaina ai anufe parasitic i manulele oviduct, lea na mafua ai lo latou oti.

O tulafono laiti e le mafua ai le oti. O le soifua maloloina o moa e le atagia mai ai oloa mai le taua tele, lea e amata ona pala i le oviduct, faasolosolo malie ona oo atu i le pala.

O lenei mea e mafai ai e le faifaatoʻaga ona iloa le faʻamaʻi i le taimi ma faʻamalolo, seia oʻo ina tuai mo le manulele.

A leai, o le faatoaga e ono pagatia, talu ai e le mafai e le moa ona toe ave fuamoa, ona vave ai lea ona maliu.

Failautusi faʻamaʻi o le maʻi

O le Prostogonimosis e mafua mai i le matuitui o anufe matautia, e aofia ai le ituaiga Prosthogonimus.

O nei, o anufe pito sili ona matautia ma lautele o Prostogonimus ovatus ma Prostogonimus cuneatus mai le aiga Plagiorchidae.

Latou te nofo i totonu o se taga ie ma le oviduct o manu, ma mafua ai ona latou mumū.

O anufe lava ia ei ai se tino paʻu ma foliga paʻu.. O latou umi e oʻo i le 3-6 mm, ma le lautele - 1-2 mm. O nei tulaga e mafai ai ona latou maitauina e tusa lava pe fesoasoani i se tioata tetele pe a suʻeina totoga o le manulele pa'ū.

O faʻalavelave, o mafuaʻaga o faʻamaʻi o le faʻamaʻi, vave tuʻu fua o fuamoa i le tino o moa mamaʻi. O le a faasolosolo malie, o la latou fua o le a tuʻuina atu i totonu o le siosiomaga e ala i le fagaloa.

I le avea ai o se tulafono, o a latou fuamoa e maeʻa "faʻamaʻa" i le vai. A maeʻa le 1-2 vaiaso, faʻalagolago i le vevela o le vai, faʻafeiloaʻi ai fuamoa o le moa, pe a faʻauʻu le pito i tua.

Mai i le tino o le mollusk, o le mea e sili atu i le manava e ulu atu ai i totonu o le inumaga o laʻau o le dragonfly, vai ola, lea ua liua ai i latou i le vaega o loʻo mulimuli mai.

Pe a 'ai fualaʻau, e maua ai manufela. I le oviduct, o anufe o anufe i 1-2 vaiaso avea ma tagata matua, faʻaauau ona tuʻuina fuamoa ma fafaga i le tau o le fale talimalo.

E mafai ona avea le 'aufana polo ma se mea sili ona lelei o aano o manu mo oe, e le gata i lea, latou te le mautonu i tulaga ola.

Ina ia aʻoaʻo e uiga i se faʻamaʻi pei o le manulele paratyphoid, kiliki ii ma faitau le tusiga.

Ae peitai, o le autu autu o le soona faʻaaogaina o le faʻaogaina o manu e afaina ai manulele, lea e faigofie ona ave fua o fuamoa i le siosiomaga i fafo. I le taimi lava e tasi, o le manaʻoga autu o le osofaʻiga a le moa, o le faʻafesoʻotaʻi lea o moa ma vai vai, o loʻo nofo ai namu ma mollusks.

Vasega ma faailoga

Prostogonimoz e faasolosolo malie lava i le tele o vaitaimi o le atinae.

I le vaitau muamua, o moa e foliga lelei lelei, ae o loʻo i ai le "lafo" o fuamoa.

O lenei laasaga o le maʻi e mafai ona tumau mo le toeititi atoa le masina, pe a maeʻa ona amata ona matuia tele le tulaga o le hens.

O manu felelei na avea ma lethargic, nofo i se nofoaga e tasi poʻo le faʻaaluina uma o latou taimi, ma le le taumafai e taumafai e tuʻu se fuamoa.

I le taimi lava lea e tasi, e matua leaga lava moa, e toetoe lava a leai se meaʻai, o latou fulufulu e gaogao ma eleelea. O le gaioiga o tagata faʻavaivaia o se mea mataʻutia, e afaina ai le manava o le fatu. O lenei laasaga o le maʻi e mafai ona tumau mo le tusa ma le 7 aso.

O le laasaga mulimuli o le prostagonymose e faʻaalia e le maualuga o le vevela o le tino, o loʻo i ai le paʻu o le malosi. O le pito i tua o le tino o le moa ua tosoina mai i foliga o se paʻu, e puipuia ai le moa mai le savali masani.

I le palpation o le manava, e amata ona mimilo le moa, lea e taʻu mai ai lagona tiga. A maeʻa aso e tolu, ona mate ai lea o se manu.

E amata ona amata faʻasalalauga i tua o le oviduct, ma mulimuli ane i totonu ole vaega o le porotini. Faatasi ai ma a latou meaʻai, lea latou te faʻaaoga e pipii ai i puipui o totoga i totonu, o anufe e afaina ai le oviduct o le manulele, mafua ai le mumū.

A mavae sina taimi, o le matua o le hen atoa o le polotini ma le atigi gutu, e mafua ai le "lafoina" o fuamoa, ua matua le fiafia lava.

Faʻailoga

O le suʻesuʻega o le prostonogony ua faʻatuina i luga o le iloiloga o faʻamaʻiga o le faʻamaʻi, faʻamatalaga epizootology, ovoscopic ma le helminthological study.

Afai i luga o le faatoaga o le tele o hens e amata ona "sasaa" fuamoa, ona taofi atoa ai lea o le fuaina o fuamoa, o faailoga o le mumū o le oviduct, ma o le maʻi lava ia ua salalau, ona maua ai lea e le au atamamai mafuaaga uma e fai ai manu felelei mai le faigofie.

O le suʻesuʻega e mafai ona faʻamaonia le i ai o se vaituloto e lata ane i le faatoaga moa e mafai ona latou nonofo ai siama afaina o siama.

O se faʻamaonia saʻo e mafai ona faia i luga o le faavae o le feeseeseaiga o manu lele. O le faia o lenei mea, o le veleina e faia i le mucous membrane o le oviduct, ona suʻesuʻeina ai lea e le tagata poto faapitoa le meaola i lalo o se tioata tetele poʻo se microscope.

Togafitiga

Mo le togafitiga o le fetogi faigofie carbon tetrachloride.

I lenei tulaga, o le vailaau o lenei vailaau e eseese mai le 2 i le 5 ml i le manu, e faalagolago ile tausaga ma tulaga lautele.

E maua e le manulele fualaau faasaina i totonu o le vavalo o le tautala faatasi ai ma se tuila ma se mea faapipii. O lenei mea e faʻatagaina ai oe e tui faʻamalosi faʻamaʻi i totonu o le pule o le tino maʻi.

Ae ui i lea, ao lei faia le togafitiga o manulele, e tatau ona tofotofoina lenei vailaau i luga o le 20 layers. Afai latou te talia lelei togafitiga, ona mafai lea ona faʻaaogaina i luga o isi manulele. Mo le mafanafana ua lava lea e faʻaoga tasi, ma o le paramati e amata ona oti.

A maeʻa togafitiga, e teuina moa moa i fale faʻapitoa mo le 5 aso. E leai se mea e tatau ona faatagaina le manulele e toe alu ao savali i totonu o le vai. Aʻo nofo le manulele i se vaalele fou, e tatau i le faifaatoʻaga ona faia se toe faʻatulagaga atoa o le mea e faʻaaogaina e aloese ai mai le toe faʻaleleia.

O le aoga o le togafitiga o le falf faigofie e faalagolago lava i le vaitaimi o le faamai lea na amata ai togafitiga.

Afai e amata ona maua e le moa ni vailaau i le amataina o le maʻi, ona maeʻa lea o ni nai aso ona toe faʻaleleia lea o le mafiafia o le fuamoa, ma amata ona maua le malosi. Afai na amataina togafitiga i le laasaga lona lua, o le lelei o fuamoa e mafai ona toe faʻaleleia pe a uma le 12 aso.

Ae o le tulaga maualuga o le maʻi, o le manulele e toetoe a le mafai ona togafitia, ma ua mate.

Fuafuaga puipui

Aʻo leʻi faʻatūina se faatoaga moa, e manaʻomia e le faʻalaʻau moa ona ia mautinoa e leai ni laʻau ma ni tino vai latalata.

Afai e leai nisi nofoaga mo le faatoaga, ona tatau loa lea ona fetuutuunai auala nei.

Nofoaga le manuia mo lenei maʻi leai se mea e tatau ona faʻamalolo moa mai le fale i le vaveao i le taimi o le vaʻavaʻafaʻapea foʻi i nai itula mulimuli ane talu ona maeʻa timuga.

I le taimi lea, o tafaoga uma o loʻo nofo i luga o le eleele, o lea e mafai ai e manulele ona maua i latou ma 'ai. I le taimi mafanafana o le aso, latou te taumafai ai e lele, o lea latou te le mafai ai ona maua i moa.

O le paʻu o manulele e aʻafia i tulaga mataʻutia e tatau ona aveesea mai faʻamau ma sikuea i le taimi ina ia le maua ai e isi manulele le maʻi.

I lenei tulaga, o le taoto i soo se mataupu e le mafai ona na ona togi ese. E tatau ona faʻamaʻi i totonu o potu mo le lisi.

Faaiuga

Prostogonimoz o se faʻamaʻi matautia mo le tuʻuina o ni oona o soo se ituaiga. E vave lava ona avea le palatini ma mafuaʻaga o le mumu i le oviduct, lea e taofia ai moa mai le aumaia o fua o le maualuga.

O lenei faʻamaʻi e vave ona atagia mai i le tupe maua a le moa moa, o lea e tatau ai i lē e ona le lafumanu o moa ona tali atu i se vave e mafai ai i uluaʻi faʻamaoniga o le faʻamaʻi ina ia taofia ai le faʻaitiitia o le gaosia o fuamoa ma le oti o manulele.