Faatoaga faatoaga

Chickens Moravian uliuli

I le taimi nei, o le maketi mo faifaatoaga o manufasi e fai ma sui o le tele o ituaiga hybrids o moa. O le mea sili, o le mea moni, o vailaʻau o moa - o manufeʻai sili ona taatele i le paneta, e fafagaina. E i ai uma ituaiga o aano o manufasi, ma fua o ituaiga fuamoa. O le a tatou talanoa e uiga i se tasi o nei ituaiga, o le taua tele o le fuamoa fuamoa - le tagata Moravian, i lenei tusiga.

Tala faasolopito

Moravian pepe uliuli o moa - o se uʻamea, fafagaina e tagata faʻatoʻaga o South Moravia, o se tasi o itulagi o Czech Republic. O le galuega o le faʻaleleiaina o galuega o le maua lea o se tulaga sili ona lelei ituaiga faʻasologa o fuamoa, mo le tausia i totonu o aiga ma mo le faʻamoemoe o le faʻasalaga faapisinisi. Na ausia lelei le sini.

E taua! Mo ituaiga uma o le ituaiga fuamoa, ma mo le Moravian e lanu uliuli, e taua tele le lava o le calcium i le tino. O le kesi o le mea autu lea mo figota fuamoa, ma o se gaosiga o le tusa ma le 300 fuamoa i le tausaga na te manaʻomia tele. Mo lenei faamoemoe, o moa ua fafagaina susu susu, ma ua tuuina atu i tagata matutua ni penisina ma fuamoa fuamoa e 'ai.

Galuega i le fausiaina na faia i totonu o le 60-80s o le seneturi lona luasefulu. I le valusefulu tausaga, na maeʻa ai galuega, ma ua maeʻa ona latou taliaina le tulaga o le lanu uliuli o Moravian, o le ituaiga fuamoa o le moa. I aso nei, o nei manulele o loʻo maua i totonu o lo latou fanua taua, i isi atunuu latou te le salalau lautele. E ui i luga o le teritori o le vaʻalele Soviet avanoa e mafai ona e maua ai faʻatoʻaga faʻapitoa i le fausiaina ma le faʻatau atu o mea faʻapipiʻi o lenei ituaiga.

O le maualuga o le fuamoa o fuamoa e iloagofie e moa moa matala, legbar, maran, amrox, barnevelder, bielefelder, redbro, sherzumer, highsex, master gray.

Faʻamatalaga ma Vaega

O le manulele Moravian e i ai lona tino laitiiti, ae matua mausali lava. O manu felelei vavalaʻau e faʻaopopo i totonu o le tino ni fulufulu mafiafia.

O fafo

E pei ona taʻu mai e le igoa, o le manulele e lanu uliuli. O le moa ei ai nai vae sinasina pupuu ma se lanu samasama. O le ua o le ala, o le ulu e laʻititi, o le selu ma tautaliga e lanu mūmū i lanu tetele.

Uiga

Ua lava le manulele Moravian gaioiga galue. E fiafia chickini e faaalu se taimi e savavali ai i le fanua, eli i le eleele e suʻe ni meaʻai suamalie eseese. E leai se eseesega o le taʻavale i luga o le taʻavale, latou te vaʻaia lelei ma o latou uso a tagata ma faʻamau o isi ituaiga.

O se uiga iloga o moa o la latou fefe tele. Latou te matua le fiafia i suiga i le siosiomaga, lea e mafai ona aʻafia ai a latou gaosiga o fuamoa. E matataʻu fagu e pei lava o latou lava tagata, pe a taumafai e latalata atu ia i latou, e masani ona latou faanatinati e sosola.

Hatching lagona

Mo mafuaaga eseese, e leai se atamai o Moravian mo le fuamoa o fuamoa. O le mea lea, mo moa gaosia o le a sili atu ona talafeagai le faʻaaogaina o se afi. Teu mea e faʻaaoga i le vevela o le 10-12 ° C. E tali lelei laumei i le faʻasoaina, o le tusa ma le 8 mai le 10 fuamoa e mafai ona aumai ai moa maloloina.

Faamasani oe lava i tulaga filifilia mo le incubator ma uiga o masini: "Tuʻuina", "Manuʻa lelei", "Cinderella", "Blitz".

Faʻailoga mamafa

O le mamafa o se moa matua matua e 2-2.3 kilokalama. O le mamafa lenei mo moa o lenei ituaiga, o lona uiga taua o le gaosia o fuamoa. E masani ona mamafa le taʻi 0.5-0.8 kilo.

E te iloa? O se moa e mafai ona naʻo fua o fuamoa i le ao po o le moli eletise. E oo lava i le mataupu pe a oo i le taimi e faanatinati ai, ae o le manulele o loʻo i le pogisa, o le a faʻatali mo le vaveao po o le aofia ai o moli felaʻiaʻi.

Faʻatausaga o fuamoa

O ituaiga o fuamoa o fuamoa o fuamoa e masani ona amataina nai lo le isi. Moravian black start to lay eggs at about six months to seven months. O nisi taimi, e seasea lava, o manu felelei e amata mulimuli ane. O lenei faʻataʻitaʻiga e faʻalagolago i le fafagaina, faʻavaivai ma isi mea. I le amataga o le gaosiga o fuamoa, o le moa ua i ai se vaega e tusa ma le 1.6-1.8 kilokalama, ma ua maeʻa ona tuputupu ae ma atiina ae mo le isi 6 masina, e oʻo atu ai i ona faailoga masani o le mamafa i lenei taimi.

O nei faletaele e mafai ona aumai i le 300 fuamoa i le gasologa o le tausaga. O lapisi e masani ona lanu i le lanu ma e tusa ma le 60 g. O le fuamoa maualuga o le fuamoa e aafia ai faamatalaga mai fafo o le manulele. I le pito i luga o le fuamoa o le fuamoa o loʻo i ai ni mea afu, o le fulufulu o fulufulu, ma i se tulaga masani o latou pito i fafo e tele mea e manaʻomia i lenei taimi.

E manaia le faitau e uiga i aoga o fuamoa moa ma fuamoa fuamoa.

Fafaga meaai

E manaʻomia e moa fuamoa ni meaai faapitoa. Afai e te manaʻo i lau moa e tamoe lelei mo se taimi umi, aʻo tausia pea le soifua maloloina, e tatau ona e tausia lelei le fafagaina oi latou.

Palu matutua

E sili atu ona fafaga faalua i luga o le laulau Czech i le aso. O nisi vaega o le taumafa o lenei ituaiga, lea tatau ona gauai atu:

  • o saito uma na faʻaaogaina e fafaga ai le sela o se faʻatoʻaga ua tuʻuina atu e tatau ona aofia ai le ½ o saito, 3/10 o sana ma le 1/5 o meaʻai na totoe;
  • i aso uma, e manaʻomia e manufelelei ona 'aina fualaau faisua. Totoga talafeagai, kukama, zucini, kāloti, radishes, pateta ma isi;
  • mo laumei-ituaiga laulau, e taua tele le gauai atu i vitamini ma minerale. I le faia o lenei mea, faʻaaoga le fala o le osima, penisina, siama fuamoa, mea faʻapitoa e faʻatau i vetaptekah. I le taumalulu, faʻafefiloi le falaoamata falaoa i le meaʻai. O nei faʻaopoopoga talafeagai uma e tatau ona tuʻuina atu i le manulele faatasi ai ma meaai susu.

Matou te fautuaina oe e faitau e uiga i meaʻai o le tuʻuina o laumei: tuʻufaʻatasia, fua faatatau o fafaga mo le aso.

Poula

O lenei ituaiga, ona o le fausiaina o fanau, e matua maualuga lava le gafatia o le fanau. O le saoasaoa o le ola e oʻo i le 100%. O lenei mea e mafua ona o le mea moni na mafai e le au saienitisi Czech ona faatoilalo nisi o faʻamaʻi pipisi.

E vave ona ola vave pou, i le matua o le 1 masina o lo latou mamafa ua oʻo atu i le 350-380 g. Naʻo pepe pepe e ufiufi i lalo e aunoa ma le malamalama o latou apaau. Lalo o manatu taua e tatau ona e gauai i ai pe a fafagaina moa:

  • Mo le 15-20 aso muamua, e fafagaina moa i mea faʻafefiloi e taatele mo lenei tausaga, e aofia ai fuamoa, sana, ma mutia lanumeamata. Afai ei ai se avanoa, o oloa gaosi susu o le a avea ma se faʻaopoopoga lelei;
  • ao tuputupu ae pepe, o kuka ma fualaʻau e tatau ona faaopoopo i a latou meaʻai. Chicks i le 1 le matua faaopoopo le bran, millet ma le keke keke i meaai;
  • lelei tele mo le fafagaina o paluga mo ituaiga fuamoa laiti;
  • o le 4 masina muamua na tupu tele ai le moa, ina ia alofia ai le le lelei o le atinaʻe, e tatau ona faʻamalosia ana mea taumafa ma protein, micro ma macro elemene;
  • mo manaoga masani, e tatau foi ona mataʻituina le vevela ma le mama (e leʻo ese mai fautuaga tutusa mo moa o isi ituaiga).

E te iloa? I le 1971 i Amerika, ma ina ua mavae le 6 tausaga i le USSR, o se taunuuga o galuega filifilia, na latou maua ai fuamoa o leggorn, lea e 9 yolks taitasi.

O le a se isi mea e tatau ona e tausia

E le mafai ona taʻua igoa papalagi i ni uiga mataga. Latou te matua faamalieina i mea e tatau ai tulaga maualalo: moa moa faʻatasi ai ma le vevela masani ole ea, vaʻa mamago fou, fale mama ma le ea vaʻaia.

O Chernushki e masani ona talia gutu e -5 ° C. I lenei vaitau vevela, e mafai ona latou savavali i totonu o le fanua. I le tulaga o pulu malulu malosi, e sili atu ona lelei le nonofo o moa i le fale, e pei o le malulu o le gaʻo e mafai.

I totonu o le mafana mafanafana ma le mafanafana e tatau ona faʻamalosi. E leai ni manaʻoga faʻapitoa mo se mamanu faapena, o faʻamau, faʻamaʻi mai se suo, ma isi. E tatau ona na o le faʻalogo i nisi o faʻaaliga:

  • e tatau ona malosi, ma taofi mau o manulele;
  • faʻaaoga se paʻu ma se nusipepa e aveʻesea ai mea uma e momoli ma faʻamalo lelei le laupapa;
  • E tasi le matua matua matua manaomia le 0.25 m le umi (i le taumalulu e mafai ona faaitiitia i le 0.2 m). Mai lenei faailoilo ma e tatau ona faʻaaogaina i le gaosiga o paʻu;
  • o le paʻu e tatau ona tusa ma le maualuga o le 0.5 mita mai le fola o le moa moa, 0.3 m mai le puipui, ma le 0.35-0.4 m mai le itu lata ane.

E taua! E pei ona e iloa, o le moa e leai se faaaliga i le po. Afai e faʻaumatia e le moa le malamalama, e le o le a maua uma e manufelelei le taimi e nofo ai i luga o le tagata. O manu o totoe i le pogisa o le a le mafai ona faia lenei mea. O le mea lea e fautuaina ai le tapeina o le malamalama i ni vaega se lua: muamua aveese le moli autu, ma a maeʻa le manulele atoa i luga o le moli, tape loa le moli.

Aua ipu inu E mafai ona e faʻaaoga ni atigipusa laʻitiiti, lautele ma lautele (e mafai ona e tipi ni pusa tioata ma le gafatia e 5-6 lita i le maualuga o le 6-8 cm). Aua nei galo e faapalapala le moa moa ma moli eletise. I le taumalulu, e lelei tele le fafagaina o moa i totonu o le vaomatua, latou te fiafia e eli i le eleele, saili mo mea e mafai ona latou maua mai ai. Mo le fafagaina o le taumafanafana, e mafai ona e fausiaina ia fafaga, ae mo le mafuaaga o loʻo i luga, e sili atu le na o le sasaʻaina o le fafaga ile mutia.

Faamasani oe lava i le lelei o le faʻatau, faʻapea foi le gaosiga ma le faʻatulagaina o le moa moa.

E aoga foi le pikiina fale taele. Latou te fiafia e aau i le efuefu, ae o le aau i lefulefu i le oneone e le na o se mea malie mo i latou, o se auala foi lea e tau ai ectoparasite. Tuu i totonu o se nofoaga talafeagai se atigipusa ma le lefulefu e maualalo i lalo, mo se faataitaiga, o se pesini na faia i le gaosiga. Faʻaeteete foi i le faʻatulagaga peni manu. O se tulaga e le manaʻomia - e tatau ona lanumeamata. E le fiafia manulele e savali i luga o se fola, ae latou te lagona le fiafia i le vao vevela, e savali ma vaavaai mo anufe.

Faʻamau se nofoaga mo manulele savali. Lisi i luga o le nofoaga o pusa, i le va o le mea e faʻalautele ai le laina. O le eseesega faigofie lea o le peni, lea e talafeagai lelei mo le savali chernushki. O le maualuga o pou, ma le pa atoa, e le tatau ona itiiti ifo ma le 2 mita.

Manatua, o soʻo se faʻafitauli matuia e afaina ai le fua o le manu o lau manulele, ma le isi itu, o tulaga ola lelei o loʻo i ai se aafiaga lelei i le gaosia o le hens. Totogi faapitoa faataoto nofoaga. O le gaosiga o le gaosiga o le ituaiga matua taua tele, o lea o le a faʻaalu ai e le hens le tele o taimi i totonu o nofoaga. O le vaega o Moravian e i ai ni vaega faʻatusatusa, e le manaʻomia se ofaga tele, o le a lava le tuʻuina o se fata laupapa e tusa ma le 40 cm le umi, 35 cm le lautele ma le 25 cm le loloto. O le pito i lalo o le fata e tatau ona ufiufi i vaovao po o vaomago.

Le maualuga o le vevela o le ea lea e sili ona aoga ai le hens - 10-25 ° C. O sea vevela e lelei e le gata mo le gaosiga o fuamoa, ae faʻapea foi mo le soifua maloloina o moa.

Faatasi ai ma le faaitiitia o le malamalama o moa amata moa. E le o taimi uma e mafai ai ona matauina le mimiti vave, talu ai o le fulufulu o se ituaiga foaʻi e le eseese i se tulaga lelei e tusa lava pe tasi le tausaga. O faʻamatalaga iloga o le amataga o le faagasologa o le molimoli o le le lava o le manaʻo, faʻaitiitia le gaioiga ma le faʻamalosia o moa. I le taimi lea, o punaoa uma o le manulele o loʻo faʻamoemoe e toe faʻaleleia fulu.

E taua! Pe a faia se taʻaloga, faʻapipiʻi i le loloto o le 0.3-0.4 m. O lenei fuataga o le a le faatagaina ai i latou e fia taumafa i fuamoa moa. Aua le faia ni pa puipui i lalo ifo o le lua mita le maualuga. Manatua e le mafai e le moa ona lele - sese, e ono oso i luga o le puipui mita 1.5 mita.

O manu felelei e faʻafou le peni, sauniuni mo le tau malulu o le a oʻo mai. Faatasi ai ma le fesoasoani o fualaʻau supplements ma protein protein e tatau ona latou fesoasoani i lenei mea. O se faaopoopoga lelei i le taumafataga o fatu o le sunflower, o le suauʻu iʻa, sana sapalai. O nei faʻaopoopoga o le a fesoasoani i le vave faʻaleleia o le ufiufi o le ulu. O le fuamoa lelei o fuamoa o le tagata Moravian e tumau mo le tusa ma le tolu tausaga, pe a maeʻa ona amata ona paʻu faʻafuaseʻi. Faʻavae i luga o lenei ata, e tatau ona e saunia ni laupepa laiti e suia ai le "litaea".

O Chernushki e lelei le puipuiga. E le gata i lea, e pei ona uma ona faʻamatalaina, na mafai e le faifaatoaga ona faʻateʻa ese le faʻamaʻi o nisi faʻamaʻi pipisi. Ae peitai, e le tatau ona e faʻagaloina le tui, pe afai e te le manaʻo e feagai ma faʻafitauli ma faʻamaʻi lautele o le moa moa atoa. Faʻasolosolo taimi uma le manulele mo le i ai o le lice ma isi parasite, aua e le o inisiua mai soʻo se mea ola, e oʻo lava ile soifua maloloina lelei.

Faʻatau ma faʻasoa

O ni nai upu e uiga i le lelei ma le le lelei o le tagata uliuli o Moravian.

Uiga lelei:

  1. Lelei gaosia o fuamoa.
  2. O le faʻasologa e matua le faʻaleagaina i tuutuuga o tausiga ma le fafaga.
  3. O le atinaʻeina o le puipuiga ma le galuega a le au faifaatoʻaga na maua ai lenei ituaiga ma le pasene maualuga o le olaola o manu laiti ma le matua maualalo o le soifuaga o tagata matutua.

O le le lelei o lenei ituaiga:

  1. O le faʻaosoina o le atinaʻe ua atiaʻe lelei.
  2. O le ituaiga e seasea maua i isi nofoaga, sei vagana ai lo latou fanua taua.

E te iloa? I le 1930, o se moa moa na lauiloaina o le Princess Te Cavan na ia taamatia 361 fua mo le 1 tausaga.

Mai i luga, e tatau ona faʻamauina o uiga lelei o le tagata uliuli o Moravian e sili atu nai lo ona toso laiti. Afai e te maua se faatoaga (vasega pepe) i la outou eria e fausiaina lenei ituaiga, pe faʻatau atu mea faʻapipiʻi, taumafai e faʻaleleia ma tausia le gaosiga. O uiga lelei e le mafai ona faʻatagaina o lenei ituaiga - faʻapitoa ma le maualuga o le gaosiga, sili atu nai lo le tauia mo mea le lelei uma.