Aseta

Auala e faapipii ai le laupapa laupapa

Fale laupapa, o le fola ma le taualuga o se vaega taua o totonu. O pisinisi i aso nei e ofoina atu le tele o nei mea teuteu, lea e eseese i foliga uma ma mea o gaosia. O uiga o ituaiga eseese o meaola ma foliga o le faʻapipiʻiina o le a latou iloa le mea.

Fuataga

Ina ia fuafua le aofaiga o mea e manaʻomia, e manaʻomia ona e faia ni fua. Muamua, o le nofoaga o le potu e fuafuaina e ala i le aoteleina o uumi o puipui uma. O lenei mea o le a maua ai le aofaʻi atoa o paʻu o le taualuga.

Ina ia fuafuaina le umi o le fola, mai mea taua o le mea e ave i lalo e vavae ese ai le lautele o faitotoa. Afai ei ai se faʻamatalaga auiliili o fale mautotogi, ona le mafai lea ona e fuaina, ma fuafua mea uma e faʻaaoga ai le fuafuaga o faʻamaumauga.

Mo se faʻataʻitaʻiga, o loʻo i ai se potu e tasi le faitotoa ma se nofoaga e 20 mita. O le umi lenei o le taualuga. Mai lenei tulaga taua tatou te toesea le lautele o le avanoa, e tutusa ma le 0.9 mita, ma e 19.1 mita tatou, o le umi lea o elemene. Le umi laugatasia o le taualuga o le taualuga - 2 m, fola - 2.5 m.

O le mea lea, e manaʻomia 10 laulau ma 8 eleʻele o elemene ole umi ole taimi. Ae o mea sese e mafai i le taimi o le faʻapipiʻiina, o le ai ai ni gau pe a vavae le tulimanu. O le mea lea, e tatau ona faaopoopo i tau aofaʻi o le isi 10%. O le mea lea, e aliali mai o elemene e 11 e manaʻomia mo le taualuga, ma e 9 elemene e faʻataʻamilosaga mo le fola. E le gata i lea, o le ae manaʻomia ni tulimanu, faʻamau poʻo se kelu.

E te iloa? Na amata ona faia muamua le taua i le I senituri BC. u. i le teritori o le Emepaea Roma. O laupapa lamolemole nei o laupapa taua. E masani lava, o lenei mea teuteu matagofie o le matai na teuteuina i se mea teuteu matagofie lea e fetaui lelei ma le puipui ma le fola, lea na maua ai le atoaga o totonu o se foliga ua maeʻa.

Filifiliga ma le faatauina mai o meafaitino ma mea faaopoopo

O loʻo i ai le tele o filifiliga o ituaiga eseese o papafaʻapapa. O nisi taimi e faʻatau ai le taua e le gata e fuafua ai foliga vaaia, ae ia iloa foi meatotino o se ituaiga faapitoa o mea teuteu, ia malamalama i ona lelei ma mea le lelei. Tatou taumafai e malamalama i lenei mataupu.

Wood

O lenei ituaiga paʻu e masani lava. I le taimi nei, o elemene laupapa e masani lava o tulaga, e faia i laupapa taugata. E mafai ona avea uma ma fola ma faʻalo. E lua ituaiga o latou:

  • o le faavae e faia i se tau e le taugata, lea o loʻo ufiufi i le vane o fua taua mai luga;
  • o le elemene atoa o se vaega o meaola e tasi.
Matou te fautuaina oe e faitau pe faʻapefea ona tuʻu le sooga ma le ki, pe faapefea ona aveese le vali mai puipui, faʻamaʻe mai le taualuga, auala e faʻapipiʻi ai le pepa, pe faʻapefea ona fai se paʻu laupapa ma se faitotoa, ma faʻafefea foi ona faʻapipiʻi puipui i le laupapa.

O le lelei o lea ituaiga o paʻu e aofia ai le matagofie o foliga vaaia ma foliga vaaia, faʻapea foi ma le faʻaleleia o le siosiomaga. O mea le lelei o le tau maualuga, o le faʻaaogaina o le vavao mai le faʻafefe i le susu, le faʻalavelave o le faʻatulagaga.

Pulu ma Polymer

I lenei vaega i luga o le maketi o loʻo faʻaaogaina le tele o mea. E tofu i latou ma o latou lava uiga, e aofia ai:

  • PVC faʻalelei le laupapa atonu o le fola ma le taualuga. O mea lelei, e mafai ona matauina se tau taugofie, faʻafaigofie ona faʻapipiʻiina (faʻapipiʻi faapitoa o loʻo aofia i totonu o le pusa), fetuutuunai, gafatia, teteʻe atu i tulaga i fafo (susu, anufe, ma isi mea), faigofie o le tausiga. O mea le lelei e aofia ai le le lava o le tele o elemene ma le vevela ile vevela, lea e mafua ai le faaletonu ma e le manaomia ai le faʻaaogaina o se paʻu o lenei mea i luga o le umukuka po o le nofoaga o punavai mamana;
  • polyurethane plinth e faʻaaogaina uma i le fola, ma i luga o le faʻalo. O le maualuga o le fetuunaiga o mea e mafai ona faʻaaogaina e teuteuina ai potu e iai faʻalavelave faʻapitoa (niches, arches, rounds). E le gata i lea, e umi, umi, e puipuia ai le susu ma le vevela o le vevela, faʻaleleia le siosiomaga, faigofie ona faʻamautu. O le le lelei o lona mamafa, lea e faʻapipiʻiina ai le faʻapipiʻiina o mea faʻaloʻo;
  • elemene polystyrene (fofo polystyrene) talafeagai lelei mo sooga i le va o le puipui ma le taualuga, mo le fola o le fale latou te matua vaivai. O oloa mai lenei mea e le taugata, mama, e teteʻe i le faʻaleagaina ma le sigi, e mafai ona valiina. O aʻafiaga e aofia ai le pala, o le malosi e faʻapalapala ai i taimi o le gaioiga. O le extruded polystyrene e sili atu le malosi ma e itiiti le malepelepe, ae o tau foi e sili atu.

Sela

E mafai ona na o le fafo atu le vaʻaiga o le galala. O loʻo i ai se faʻalautele tele o le talosaga - e fetaui lelei i potu o loʻo i ai se fola e ufiufi i tui tui. O faʻamanuiaga e mafai ona matauina le tumau, malosi, faigofie o le tausiga, o le tetee malosi i le susu. O le pito i lalo o le vaivai ma le faʻalavelave fesoʻotaʻi o le faʻapipiʻi.

Atonu o le ae fiafia e faitau e uiga i auala e faʻapipiʻi ai avesolo i luga o faʻamalama palasitini, faʻavela vai, fale tāʻele, faʻavaveina o le vai ma le faʻaleleia o le ea.

MDF, MDF plinths

O le paʻu o le MDF (o le DVP o le maualuga o le mamafa) e tupu uma i le taualuga, ma le fola. O oloa mai lenei mea e le taugata, faʻafefe i le susu, aua le paʻu i lalo o le la. Ae i le taimi lava e tasi, o le gaogao, o magiasi ma isi mea faʻaleagaina masini e vave oʻo mai ia i latou.

Meafaigaluega manaʻomia

I le faagasologa o le faʻatulagaga, o le ae manaʻomia mea nei:

  • fua fua;
  • penitala mo pine;
  • pusa pusa - o se masini mo le tipiina o elemene i le tau e manaʻomia;
  • hacksaw po o se naifi, e faalagolago i mea o elemene mo le tipi;
  • spatula e aveese le kelu e sili atu, pe afai e faʻapipiʻi faʻamatalaga i luga o le kelu;
  • fofo mo fofo pu - pe'ā manaʻomia, e faʻatatau i le faʻapipiʻiina;
  • screwdriver - o le mea lava e tasi.

Faailoga

E masani lava o le faʻapipiʻiina o talaʻaga amata mai i totonu. Ina ia faʻailoa le talaaga o le mating, e vaeluaina i latou ma le fesoasoani a le pa i le maualuga o le 45 °. Ina ia auai i talaaga o pito i fafo, fai le faailoga. O le talaaga e faʻaaogaina i le nofoaga o le faʻatulagaina, o se laina e tosoina i luga o le fola i tala atu o le tulimanu ma se penitala. Ona faʻaaogaina lea o le talaaga i le puipui o le paʻu, o le pito o lona faʻasologa ma le laina ma o le a vavae ese. I le faʻaopoopoga, e manaʻomia le makaina muamua pe afai e faʻapipiʻi faʻamatalaga i luga o faʻamau. I lenei tulaga, o le faapipiiina o puipui o loo faailogaina i luga o le puipui.

Faʻatulagaina o fola o le fola

Faʻalagolago i mea o loʻo i ai le paʻu, e tele auala e faʻapipiʻi ai. Ae maise lava, e faʻapipiʻiina i luga o le faʻamau, i luga o le kelu ma luga o le uila. Sei o tatou iloiloina nei metotia i nisi auiliiliga.

I luga o staples

O le faʻaaogaina o lenei metotia faʻapipiʻiina, o le leai o ni faʻamaumauga o mea faʻapipiʻi i le pito i fafo o le paʻu. O le faalilolilo lava ia e faigofie lava ona faʻapipiʻiina i luga o faʻamau ma e faigofie lava ona faʻaitiitia. O le faʻatulagaga e faʻatino e tusa ai ma le algorithm o loʻo mulimuli mai:

  1. Faʻailoga mo le faʻapipiʻiina o faʻamau. O le faailoga muamua e masani lava ona seti i le 5 cm mai le tulimanu, o le taimi o faailoga mulimuli e faalagolago i le faigofie o le puipui. Afai e puipui puipui, o faailoga e itiiti ifo, 50 cm le vavae, a leai o le laasaga e mafai ona faʻaititia i le 20-30 cm.
  2. I nofoaga iloga o le puipui, faʻapipiʻi pu ma faʻapipiʻi paʻu palasitika.
  3. Faʻapipiʻi mea faʻapipiʻi ma faʻapipiʻi faʻamau i lalo.
  4. Faʻapipiʻi le paʻu i luga o uʻamea, aʻo leʻi faʻafetaui elemene i luga o le uumi.
  5. O mea faʻapitoa faʻapitoa e faʻapipiʻi i tulimanu, ma i le eria o faitotoa - pulou.

E taua! O le mamao mai le tau i le mama muamua e le tatau ona sili atu i le 10 cm, a leai o le mauga o le a le faʻatuatuaina.
Vitio: faʻapipiʻi o le fola o le fola i luga o puipui

I luga o le kelu

O le faapipiiina o le kelu o le auala vave lea. O lenei metotia e talafeagai pe afai e fetaui lelei puipui, fola poʻo le taualuga, a faʻapea o le faʻailoga atonu o le a tua.

O le kelu e faʻaaogaina o fao fagu (acrylic poʻo le neoprene), putty putite (e fesoasoani i le lalagaina o le vavalalata), faʻasoa faapitoa mo le polyurethane, kelu faʻapitoa. O ituaiga o kelu e pei o le "Titan", "Dragon", "88", "Moment Installation" e masani ona faaaoga.

Faʻatulagaga e faʻaaogā faʻapipiʻi e fai e tusa ai ma le algorithm o loʻo mulimuli mai:

  1. E faʻataʻitaʻiina le paʻu i luga o le nofoaga e faʻapipiʻi ai, e faʻaaoga ai faailoga ma se taʻavale, teuteuina le uumi ma fai ni sooga.
  2. Afai e tatau ai, e saunia le kelu (o nisi ituaiga e tatau ona faʻavaivai i vai).
  3. E mafai ona e faʻapipiʻi faʻamatalaga sao i luga o le pepa teu, ae mo le faʻalagolago e sili atu le faʻapipiʻi i puipui puipui. Ina ia faia lenei mea, o le puipui ua faʻamamaina palapala, e mafai ona e togiina.
  4. Kelu e faʻaaoga i luga o le eleele e tusa ai ma faatonuga mo le faʻaaogaina. Mo se faʻataʻitaʻiga, e faʻaaogaina fao o le vai i le pito, ma faʻatasi ai ma se putty e mafai foʻi ona e faʻaletonu ma e aofia ai vavave.
  5. E faʻaaogaina le paʻu i le puipui ma umia i lenei tulaga seia oʻo ina uu le kelu.
  6. Afai e alu ese le kelu, aveese vave loa i se vaʻa.

E taua! O le galue i fao vai e leai ni mea e manaʻomia ai le faʻaleleiina o le ea. O le manogi manogi e totoe pe a uma le faʻaaogaina e mou atu pe a mavae ni nai aso.

I luga o sikulima

E masani lava i luga o le faʻataʻitaʻia o fao e faʻavae ai ni laupapa poʻo ni palasitika. O lenei metotia o le taimi e faʻaaogaina, e manaʻomia ai tomai faʻapitoa ma faʻatinoga lelei. Ae o le faʻaaogaina o lenei metotia, e mafai ona e vaʻaia ai faʻamaumauga e tusa lava pe leai ni puipui.

O lenei faʻapipiʻiga o loʻo faʻatinoina e pei ona taua i lalo:

  1. E mafai ona fetuutuunai faʻamaumauga i le uumi ma muaʻi vaʻaia; e mafai ona faia lenei mea i le taimi o le faʻatulagaga.
  2. E faʻaaogaina ni pu i faʻamaufaʻailoga mo sikuea, ma se laasaga o le 40-50 cm.
  3. O pu e masiniina ma se lapisi e sili atu le lautele e fai ai ni faʻamau, e mafai ai ona ufiufi pulou o pito.
  4. E faʻaaogaina le paʻu i le mea na faʻapipiʻi ai. E ala mai i le lua ua faʻaaogaina nofoaga mo nofoaga o penitala .
  5. Faʻailoa pupu i nofoaga lauiloa, faʻapipiʻi i lalo.
  6. Toe fai, faapipiʻi le faʻailoga ma faʻapipiʻi i sikilima.
  7. O pulou o uila e ufiufi i pulou.
Vitio: faʻapipiʻi o le paʻu i luga o sikuea

Faʻapipiʻiga o loʻo faʻatūina le laupapa

E iai ituaiga eseese, e ese mai le mea o loʻo gaosia, ae o le fausiaina. O nei mea e aofia ai faʻamatalaga mafanafana, faʻaloʻo ma faʻamatalaga faʻatasi ma laina faʻaeaea. O latou faʻatulagaga ei ai a latou lava uiga.

Faʻamafanafana

O le vevela mafanafana, o le vevela vevela, o se mea faʻavevela. E pei o elemene faʻamafanafana o loʻo faʻaaogaina faʻamafanafana faʻamafanafana elemene, natia i se pusa alumini E i ai se isi suiga o le faiga, pe a le o elemene faʻavevela e faʻaaogaina se vai vevela mai se mea faʻavevela popo poʻo le mafanafana mafanafana.

O le a aoga mo oe le faitau e uiga i le auala e tatau ai ona faʻapipiʻi le faitotoa ma faʻapulou le faʻatalama.
O ia ituaiga mea e vevela ai puipui, lea e oʻo lava ina tuʻuina atu le vevela i le potu. O loʻo faʻaalia i le vevela o le vevela, faatasi ai ma la latou fesoasoani i le faia o se microclimate maloloina i le potu. Auala e le aafia ai elemene totonu ole laupapa.

O le tino e mafai ona faʻatumu i luga o soo se mea: laupapa, faʻamago, sima, piliki. O faʻamaumauga e tatau ona 1 cm mai le fola ma 1.5 cm mai le puipui. O lea mamao e maua mai i faʻamau, e faʻamau i sikisa i paʻu palasitino. O le lua o elemene eletise e 40 cm. Ua faapipiiina se lipine faʻamafanafana i le va o le puipui ma le fale i le taimi o faʻapipiʻiina.

O le maualuga o le 17 masini eletise eletise e mafai ona faʻaogaina. Ua faʻapipiʻi modules i le faasologa, ua faʻamautuina o latou fale. E fesoʻotaʻi le tino i le punavai eletise e ala i se mea e vevela ai le vevela, lea e faʻaaoga i se mamao o le itiiti ifo i le 1.5 mita mai le fola, ma e tatau ona i ai avanoa avanoa i lenei masini.

O paipa o le suavai e fesoʻotaʻi atu i vaega o le mafanafana e ala i se mea faʻapipiʻi faʻapipiʻi ma se ufi paʻu. A maeʻa le faʻaleleia o le vai, e siakiina le masini mo masini. Afai e leai ni taʻaloga, e ufiufi i luma o paneli.

Vitio: faʻapipiʻiina o le vevela eletise eletise

Laulau

E pei ona faʻaaogaina e le faʻalo i luga o le faʻavao laau o laupapa, palasitika, polymers, gypsum. O ituaiga uma o faʻamatalaga faʻapipiʻi e faʻapipiʻiina i luga o faʻamalologa ma faʻapipiʻi. Mo faʻamalologa faʻapitoa e faʻaaoga elemene elemene, masani lava o le pulu.

E faʻapipiʻiina i luga o le meafaitino, e masani lava i luga o le kelu, ae o elemene mamafa laupapa e mafai foi ona faapipiiina i luga o sikuea - o auala faʻapipiʻi ua faʻamatalaina auiliili i luga. E le o faʻaaogaina le mea e faʻaaogaina ai le mea e faʻaaogaina, ma o lona faʻasologa e masani lava ona faia e tagata atamamai.

Faʻamau i le telefoni

O le faʻaaogaina o nei meaʻai e mafai ai ona e natia laina i totonu o le faʻaaliga. O nei faiga e lua ituaiga: e iai se nofoaga tutotonu o le uaea eletise ma luga o le ala eletise aveesea. O le faʻapipiʻiina o le faʻamatalaga e faia i luga o elemene, o loʻo faʻamatala auiliili i totonu o le faafuaiupu "I luga o puipui". O le tuʻuina o laina i le uaea uaea e faʻatinoina i le taimi o le faʻatulagaga. O le sooga ma le tulimanu e ufiufi i elemene faapitoa, pe afai latou te le lelei, e mafai ona faʻamautuina i se moli manino.

Vaega o galuega

A e faʻapipiʻi le paʻu, e tatau ona e mulimulitaʻi i tulafono faʻapitoa, o le faʻatinoina o lea o le a faʻafefe ai le taimi ma mafai ai e oe ona ausia se foliga matagofie o lenei elemene totonu.

E te iloa? I le maea ai o le mea fou i le XYI senituri mo le gaosiga o le vane, o le gaosiga o laupapa i luga o le laupapa na ulufale ai i se tulaga agavaa fou. Na amata ona tuʻuina e le matai ni laumei manifinifi o ni laau taua i luga o ituaiga laau faigofie, ma e oo lava i oloa faataugofie e sili ona faaaloalo. I le taimi nei foi i Falani, o le gaosiga o le mosaic veneer na salalau, ma o nisi taimi na avea ai le paʻu ma galuega o faatufugaga.

Faʻafefea ona alu ma faʻapipiʻi i tulimanu

Faʻatulagaina o faʻamaumauga e fautuaina e amata mai totonu o tulimanu pito i luga o puipui. O le pito muamua o le mea faʻapipiʻi e tatau ona tu i se mamao e le silia ma le 10 cm mai le tulimanu. O mataupu faavae o le faailogaina o le taamilosaga i totonu ma pito i fafo o loo faamatalaina i luga i le vaega "Faailoga".

O sooga faʻasolosolo faʻasalalau faʻasolosolo e masani ona faʻasalaina i tulimanu poʻo ni pulou, e masani ona faʻapipiʻi faʻapipiʻiina ma se faʻamalamalama manino siliki mo le faʻamaoni. Ona o le mea moni e masani ona faʻafefeteina e pusa anufe ia tulimanu o potu, o nei tulimanu e tatau ona ataata e se tagata e faʻaogaina e faʻaoga lelei ai. E le gata i lea, o gaioiga e tupu pe a mafai ona faʻafefiloi faʻamatalaga i se putty.

Matou te fautuaina e faitau e uiga i le auala e fausia ai se fale, chetyrehskatnuyu ma le mansard roof, faapea foi le auala e fau ai le taualuga i luga o le ondulin poo le uamea.

E faʻafefea ona faʻapipiʻi le paʻu

Mo le faʻaaogaina o se naifi pepa, se naifi o le fale poʻo se kesi - e faʻalagolago i mea o le paʻu. O le faʻaaogaina o se masini, e taʻua o le pusa pusa, e faʻataga ai oe e tipi le faʻailoga i se tulaga faʻatulagaina o le 45 °, 60 ° poʻo le 90 °.

Polokalama matata e mafai ai e oe ona tipi le talaaga i soo se manaʻoga e manaʻomia. Mo tuʻufaʻatasiga tulimanu, faʻavae mea eletise mai fafo. E faatagaina e sui le faila o le tipiina, pe afai, ioe, o le mea e mafai ona faʻatagaina mo ia ituaiga fesuiaiga. Afai e leai se poto masani i le faatulagaga o le paʻu, e fautuaina oe e muamua galue i ni vaega laiti o le talaaga.

Soliga masani

O le faʻaaogaina o le paʻu e masani lava e aunoa ma ni mea sese. O le mea sili ona taatele o mea nei:

  • ua faʻapipiʻiina faʻamaufaʻailogaina i se auala e mafai ai ona vaʻavaʻai avanoa i le va o le talaaga ma le fola (poʻo le faʻalo);
  • tulimanu, masini tulimanu, e le faʻamaina, o le mea lea latou te le fetaui lelei i le puipui;
  • kelu e tafe mai lalo ole lalo ole laupapa e leʻi aveesea i le taimi;
  • o le uila ma le uaea eletise ua faatuina e aunoa ma le faia tutusa o laina;
  • auivi tulimanu ua teuteuina i le itu sese.
O le mea lea, o le faʻapipiʻiina o se paʻu e le faigofie e foliga mai e foliga mai muamua. O loʻo i ai le tele o faʻaaliga o uiga o le galue ma faʻamatalaga o mamanu eseese ma mai mea eseese. Peitai, i le noatia ma le fai fuafua i nei foliga, o le faʻapipiʻiina o lenei mea teuteu o loʻo i totonu o le malosi o le ae le o se tagata tomai faapitoa.