Lafumanu

O le a le mea e fafaga ai mamoe i le fale: o tulafono ma meaʻai

I le itu o le steppe, e toʻatele le au faifaatoʻaga na mumusu e tausia tagata o loʻo manaʻomia le fafagaina ma le faʻaleleia o lafumanu, ma aumai mamoe e mafai ona latou gaʻo i nofoaga faʻatoʻa.

Ma le isi, aʻoaʻo e uiga i mea patino o le fafagaina o mamoe i vaitau eseese. Ia mafaufau foi i le gaʻo o manu laiti ma mamoe i le tafaoga.

O le a le mea e fafaga ai mamoe i le fale: o le faavae o le meaai

Ina ia mafai ona ola lelei le manu ma ia ola maloloina, o lona taumafa e tatau ona aofia ai ituaiga eseese o meaʻai e masani ai.

Faiga fafaga

O fafagaga masani e maualalo-kalori, o le susu o vaega o laau totő o loʻo mauʻoa i fiber.

Fuga

I le taimi mafanafana, e manaʻomia e mamoe le mutia fou. Ina ia faia lenei mea, e faʻasaʻolotoina i latou mo le fafagaina, e sili atu i nofoaga laugatasi o le steppe, nai lo lauʻeleʻele po o laufanua lauolaola e lata ane i vai. O mamoe e le gata e suamalie, mafiafia vao, ae e tele foi vao tuitui, e pei foi o lala mamago o laau toto. A oʻo ina liu le mutia ma ua mou atu, e manaʻomia ona fafagaina manu i greens o legumes ma cereals. E tatau ona manatuaina i aso uma e tatau ona 'aina e le mamoe 1 kg o le mutia mo le 100 kilokalama le mamafa o le tinoina ia maua le maua o le mamafa.

E taua! E le mafai ona e fafagaina povi fiaai i le vaveao po o le maeʻa foi o timuga i vaega o loʻo i ai lemu. Afai e 'ai e le manu le mutia susu i luga o se manava gaogao, ona fufula lea.

Sila

O Silo o laʻau feʻau, gaʻo ma luga o laau.

Silo e faʻatagaina oe e foia ni faafitauli se lua i le taimi e tasi: teu ai meaai i le tau malulu, ma ofoina atu le manu e pei o le mutia. Mo le fafagaina o mamoe, o le sana e masani ona faataatia.

O le tagata e toatasi e oʻo atu i le 4 kilokalama o le silasila i le aso, o le mea lea, i le i ai o lafumanu tetele, e manaʻomia tele ona saunia ni fualaau kuka.

Aoao atili e uiga i le fafagaina o fagotaga: gasegase ma le teuina o silasila, silasila silasila lelei: maso, sorghum.

Aʻa ma Gourds

O aʻa ma meaʻai e faʻafefeteina ai le tino o le manu ma vitamini, minerale, ma fiber. I le tau malulu, e pagatia le manu ona o le leai o ni meaʻai fafagaina, o lea o nei oloa o le a fetaui lelei ma paleni ai taumafa i aso taitasi. Faʻaaogaina fualaau faisua (tele o kāloti ma beets). E mafai ona e fafaga fualaau faisua fou ma fuālaʻau kuka. O le filifiliga lona lua e itiiti le taliaina, talu ai ona o le gaioiga o le maualuga o le vevela e tupu ai le faʻaleagaina o le tele o kulimi taua. E oʻo atu i le 4 kilokalama o aʻa i le tagata taʻitasi e tatau ona tuʻuina atu i le aso.

Faitau foi e uiga i ituaiga masani, totoina ma le tausia o meaai.

O le melon fua E taua le faailogaina o le zucini ma le paukini. E sili atu le puipuia o le kulūlū, ma e iai foi le tele o vitamini i le tuufaatasiga, o lea e sili ai. Tuʻu atu i manu meaola e tatau ona fou, leʻi maeʻa.

Fafaga fafaga

O le fafagaina vave o se vao matutu lea e mauʻoa i fiber ma minerale, o lea e tatau ai ona aofia i totonu o meaai i aso taitasi o mamoe.

Straw

Straw o le roughage sili ona taua, talu ai e le maua ni vitamini, o se polotini laitiiti tele ma minerale, ma le tele o fiber. O se taunuuga, o ia ituaiga meaai e na o le 40-50% e faʻamalu. O fualaau sili ona taua:

  • pea;
  • karite;
  • oona;
  • millet.

O suauu saito e le eseese i le aoga, talu ai e tolu taimi e itiiti ifo ai le palatini nai lo le gaʻo.

Faitau foi e uiga i ituaiga o mamoe: Kuibyshev, Gissar, Edilbaev, merino (ituaiga, fausiaina), popo, Romney-savaliga, Texel, Katum.

Hay

Hay o le meaai autu i le tau malulu, o lona uiga ma lona tele e tatau ona fetaui ma manaʻoga o manu. Tasi le tagata i le aso e 'ai e tusa ma le 4 kilokalama o vaomago.

Vaovao vao ua manatu o le sili ona taua.na lauiloa i le taimi o le fugalaau. O nei laau e aofia ai le alfalfa, o le pi, le vao vao. O le tuufaatasiga o nei laau toto e aofia ai elemene taua e fesoasoani e faamalosia ai le puipuiga o le tino ma faaleleia ai le metabolism.

Senazh

O le suamalie o vaega lanumeamata ia o laau taua, lea i le taimi o le faʻamamago e leai se sili atu ma le 50% o le susu. O lo latou malupuipuia e faʻamautinoa e ala i le tiliva i totonu o pusa faʻapipiʻi faapitoa. O na mutia e faigata pe le mafai ona taoto i le sila (legumes ma cereals) e faatagaina mo haylage.

E faʻaaogaina le faʻaaogaina o se vaomago poʻo se mea faaopoopo o meaʻai. I nisi tulaga, o ia ituaiga meaai e mafai ona suia i le silasila, ae e taua le manatuaina o le silasila o se meaʻai suamalie, ma o le vao vavalalata.

E te iloa? O mamoe e faalagolago tele i le sosaiete, o le mea lea e vave ona paʻu se manu tuufua i se tulaga popole, lea e oʻo atu i le taimi e mafua ai le teenaina o meaai.

Fafaga faʻatasi

O meaai faʻasalalauina e mafai ai ona e faapaleni le aoga o kalori o meaʻai i aso taitasi, faʻapea foʻi ma le tuʻuina atu i manu o le aofaʻi tatau ole protein. Ona o le taugata o ia ituaiga meaai, e le mafai ona faʻaaogaina e fai ma faavae o le taumafa, e ui lava e mafai ai e mamoe ona maua mea uma latou te manaʻomia. Faʻamatalaga Autu:

  • saito (karite, avo, saito);
  • leki (peas, vetch, pi, lentils, lupine, chickpeas, vavaega, ma isi);
  • keke keke;
  • lala;
  • sana (atoa pe nutimomoia);
  • fafaga faapitoa.

E taua! Mo le fafagaina o mamoe, e sili atu ona lelei le faʻatau o faga fafaga faʻapitoa po o ni fatu pi.

O faʻalauteleina o fefaʻatauaʻiga e taua mo se pasene tele o polotini, gaʻo, vitamini eseese ma minerale. Tasi le tagata i le aso e tatau ona tuʻuina atu i le 0.5 kilokalama o mata.

Meatotino Taopopo

E faʻaaogaina mea faʻapitoa minerale masima, penisini ma le ivi.

E fesoasoani le tulu i le faatumauina o le faapaleniina o le vai, o le mea lea, e tatau i le tagata matua ona fafagaina le 10-15 g minerale i aso uma. O le papa ma le ponaivi o meaʻai ia o le calcium ma le phosphoric. O nei elemene e tatau mo le tupu aʻe ma le atinaʻeina o tua o mamoe, o lea e tuʻuina atu ai i totonu o pusa eseese. E tatau i mamoe uma ona avanoa i minerale 24/7.

Suavai

I le taimi mafanafana, pe a faʻaalu e le mamoe le tele o aso e 'ai, e taua tele le tausia o le suāinu. O manu e sili atu ona leaga le gaogao o le leai o se vai nai lo meaai.

E taua! E le mafai ona faʻafefe mamoe mai tu i luga o vai. E mafai ona afaina tele ai lo latou ola maloloina.

I le tau malulu, pe a faʻalauteleina ma faʻamalosi le fafagaina o taumafa i le taumafataga, e manaʻomia e le mamoe ona sili atu le suavai (e le tatau ona malulu). Aua o kilokalama uma o mea malogo e tatau ona oʻo i le 3 lita o vai. E le tatau ona paʻu le vevela o le suavai i lalo ifo o le 8 ° C, a le o lea o le a maua ai e se manu se malulu.

O le masani ole vai ole aso ole mamoe matua e 4-5 l.

Le eseesega i le fafagaina e faalagolago i le taimi o le tausaga

O loʻo i ai se faʻatonuga o le faʻaaogaina o fafaga. I le taeao ma le afiafi, e manaʻomia e mamoe ona tuʻuina atu meaʻai laiti, ma e tatau ona fafagaina i luga o calorie fafaga i le aso. Laʻau ma isi meaʻai fafagaina e tuʻuina atu aʻo leʻi faʻamaʻaina, ma faʻapipiʻi ma vaomago i tua. E taua foi le faia saʻo o se meaʻai, fuafua i le taimi o le tausaga.

Siaki i ituaiga o mamoe susu, aano o manu ma fulufulu mamoe.

Tautotogo

I le tautotogo, e afaina uma faatoaga ona o le le lava o meaai mago, ma o le mea lea e taua ai le fesiitai o mamoe i le mutia i le vave e mafai ai. I lenei tulaga, e tatau ona e mulimulitai i tulafono, a leai o le a maua e le faitau aofaʻi uma le ita, e matua leaga lava mo le talavou.

Ina ia faʻaitiitia le le fiafia o le tali mai le gastrointestinal tract, e tatau ona tuʻuina atu le vaomago poʻo le vao vao i mamoe i taimi o malologa. E tatau foi ona faateleina le fua faatatau masani o concentrates i le 500-700 km. O lenei mea o le a faʻaititia ai le tele o le 'ai o le mutia, ma i le uluaʻi ulugalii o le a masani ona masani le mamoe i meaʻai fou.

Summer

E leai se seleselega i le taumafanafana, o lea 85% o le aso e tatau ai ona fafagaina fou. I le taimi lava e tasi, e tatau ai mo manu taitasi ona tuʻuina atu pe tusa ma le 200 g le mamafa i le aso e faʻaitiitia ai le mamafa o le mamafa (o le mutia e le eseese i kalori). E le gata i lea, a o malolo i totonu o se fale, e maua ai mamoe i vaovao (e oo atu i le 1 kg i le tagata).

Siaki i taʻitaʻaiga o fualaau aina.

Ae o le vai, e matua manaʻomia lava. A o fafagaina, e inu mea inu mai vai masani, ma ao taoto i totonu o se fale, e lava le tuu o ni lita se tele (i luga o tagata taitoatasi) ina ia uma ona 'ai vao e le mafatia mamoe i le fiainu.

Autumn

I le amataga o le tautotogo, e mafai pea ona fafaga manu, ae o le taua o laau afu e faaitiitia i aso uma, e taua tele le faasolosolo malie o le vaomago, fualaau faisua i meaai, ma ia faateleina ai le tele o meaai fafaga.

O mamoe taʻitasi i le aso e tuʻuina atu i le 3 kilokalama o vao maualuga, ma e oʻo atu i le 4 kilokalama o fualaʻau 'aina. E mafai foi ona e aofia i le silo meaai.

Winter

O le mutia fou i le taumafataga ua suia atoa i meaai fafaga, fualaau faisua ma concentrates. E manaʻomia e tagata taʻitoʻatasi taʻitoʻatasi le 4 kilokalama o vaomago ma siaki i le aso, e tusa ma le 300 g o le mamafa, ma e oʻo atu i le 4 kilokalama o aʻa poʻo le melonini.

E taua! I le gasologa o le tausaga, e tatau ona e tuʻuina atu ni meaʻai faaopoopo i le tulaga masani. Le lava masima poo calcium e leʻo ufitia i le faʻaaogaina o laʻau po o meaʻai manu.

Tulaga faʻataʻatitia ma taumafa i se vaitau faapitoa

E faʻatatau i le itupa, tausaga ma le tulaga o le meaola, e mafai ona suia le taumafataga. O nei foliga e tatau ona amanaʻiaina ina ia le faʻalavelaveina ai le soifua maloloina o le manu ma tuʻuina atu lana tino ma mea uma e tatau ai.

Ewes

E tatau ona faʻatagaina masiofo masiofo, e fua i le gaʻo. Ina ia faia lenei mea, 6 vaiaso ao lei amataina le matua, e tatau ona faateleina le tau o caloric i aso taitasi i le 0.2-0.3 iunite e teu ai meaai (1 cu e tutusa ma le 1 kg o fatu o avo).

O taumafa taumafa taumafa:

  • roughage - 35-45%;
  • meaai suamalie - 35-45%;
  • 'aiʻaiga faʻasolosolo - 20-30%.

I le taumalulu, e fafagaina ai manu i le maualuga o vao vao, vao vao, silasila. Laʻau, concentrates, ma fualaau faisua e faʻaaogaina e fai ma fafaga faaopoopo. Lisi o aso taʻitasi i le taimi o le tautoulu-taumalulu:

  • 500-800 g o vaovao o le cereal;
  • 2.5-3 kilokalama o meaʻai ma aʻa;
  • 500 g o vaomago;
  • 250-300 g o meaai fafaga.

I le taumafanafana, e faamalieina atoatoa e le manu ona manaoga ona o le mutia o loo ola i fanua. Seʻi vagana o loʻo ave e le lafu ni fualaau aina po o le fafagaina o tamaʻi susu i le susu, e tatau ona faʻalauteleina le lisi o aso i le 300-400 g o meaai fafaga.

Fautuaga mo le au faifaatoaga a le au mamoe: auala e fai ai se lafu mamoe ia oe, mamoe vavae; taʻiala mo le filifilia o se mamoe tulu mamoe.

Faʻailoga

Ina ia mafai pea ona i ai i taimi uma ia paʻu o mamoe mamoe i le saʻo saʻo, e tatau ona latou fafagaina i aso fafaga uma le 1.8 iunite fafaga. I le taimi o le tafaoga, e tele taimi e tele ai le malosi o le malosi o le manu, o lona uiga o le tulaga taua o mea taumafa o loo faateleina (e oo i le 2.3 i.).

6 vaiaso ao lei amataina le matua, o le a amata ona fafaga malosi mamoe, ma o le taimi o le matua ua lava lelei ma fafagaina i latou.

Autumn-taumafa taumafa:

  • roughage - 30-40%;
  • meaai fafaga - 20-25%;
  • concentrates - 40-45%.

O Hay e faia ai fualaau aina suamalie, meaai o le mutia, ma haylage e talafeagai e pei o le roughage. E oo atu i le 3 kilokalama o vaomago e tatau ona tuʻuina i aso taʻitasi. Afai e le mafai ona tuʻuina atu ia volumes, ona faʻaaogaina lea o le vao ma le falaoamata, e avea o se mea mulimuli, e faʻaaogaina ia vaega laiti o vaomago. Talu ai o le afa o aso masani o meaai fafagaina, e tatau ona tuʻuina mai e tusa ma le 0.8-1.2 kilokalama. O lenei aofaiga o le a lava lea e maua ai le mea e manaʻomia ai caloric.

Silage ma aʻa o laau toto e faʻaaogaina e avea ma meaʻai faʻatau.

Mea taumafa i le taimi o le paaga:

  • cereal poo pi pi - 2 kilokalama;
  • cereal dert - 800 g;
  • taumafataga - 250 g;
  • fafaga ai kāloti - 500 g;
  • masima - 16 g

Faitau le faʻamatalaga ma le faʻaaogaina o le soya ma le falaoamata mata.

I le taimi o mating, e faaopoopo le susu (1 l) i le fagu, faapea foi ma aano o manufasi poo iʻa (100 g i le tagata). E taua le faʻatulagaina o le kalori muamua. Mo lenei mea e faigofie ai ona faʻaaoga le laulau o fesoʻotaʻiga autu i iunite fafaga.

Tamaiti talavou

O le muamua 2-2.5 masina o tamai mamoe e fafaga ai le fatu, o lona uiga o lo latou tuputupu ae ma le tuputupu aʻe tuusaʻo e faalagolago i le maualuga ma le maualuga o le susu. Afai o nisi mafuaaga e le mafai ai e mamoe ona fafagaina pepe, ona fafagaina lea mai le nifo, e faaaoga ai susu susu. Fafagaina e lima taimi i le aso i ni togi laiti. A maeʻa le masina lona lua o le olaga, e leai ni meaola a manu laiti, o le mea lea e tatau ona vavae ese tagata fafagaina i le penisina, o le ponaivi ma le masima, a faʻapea o le a amata ona foloina e tamai mamoe le lauulu o le tina, lea e mafai ona mafua ai faafitauli matuia.

Aoao pe faapefea ona tausia faalelei mamoe pe a uma le taʻavale ma talavou e aunoa ma se tina.

Mai le 2 masina e tatau ai ona faʻalautele le faʻapipiʻi atu i totonu o le taumafataga. Amata i le 50 g i le aso, e faʻaaoga ai meaʻai o le protein-tamaoaiga. Faʻafeiloaʻi faʻapena ona faʻafeiloaʻi vao o mea totino.

Meaʻai i le aso i le matua o le 4-6 masina:

  • 300 g o meaai faapitoa;
  • 150 kalama o le suauʻu suauʻu;
  • 0.5 kilokalama o vao;
  • 0.5 kilokalama o fualaau faisua;
  • 4 g masima.

E taua! I le 5 tausaga le matutua, e tatau ona fafaga e le autalavou 2 taimi i le aso.

Meaʻai o aso taʻitasi o mamoe i le 10-12 masina:

  • 500 g o vao vaovao;
  • 1.5 kg o vaomatua;
  • 150 kalama o le kariota karite;
  • 50 g o le falaoa;
  • 9 g masima.

O le mea e ese ai, e taua le taʻua o le suauu kuka (1 g i le aso) e aofia ai i le taumafa o meaola laiti, lea e mafai ai ona e aloese mai le le atoatoa o lenei mea i le tino.

Fafaga mamoe mo aano o manufasi

Aʻo leʻi fasia, o meaʻai a manu e sui ina ia sili atu lona mamafa. O le aofai o caloric content o le lisi o aso taʻitasi e faʻapupulaina ai le taua, ma faʻaititia ai le gaioiga o le afi. O lenei mea e mafai ai ona e mauaina se tupe maua vave i le taimi sili ona puupuu.

I luga o lenei lisi, mamoe e tusa ma le 2-3 vaiaso:

  • 0.7 kilokalama le lelei o vao;
  • 5 kilokalama o silasila;
  • 1 kg o fualaau faisua po o le bahch;
  • 450 g o mata (peas, barley, sana).

Manatua o le tele o le gaʻo e le tatau ona faʻatupulaia tele, a leai o le ae maua atili pauna o gaʻo, ae le o meaʻai.

E te iloa? O mamoe o loʻo gaosia lelei ma 'oti. O le mea e tupu mai ai, e faʻaalia i le tele o le tosina atu i le isi itupa, ae ui i lea, i le tele lava o tulaga e le o se mea. O vaivali o loʻo i ai se fulufulu mananaia, lea e faʻatusa i le fausaga i le ofutino o le Leoleo Mamoe Caucasian.

O a mea e le mafai ona fafagaina mamoe

E i ai le tele o oloa e manaʻomia aloese mai meaʻai a manu:

  1. E faʻasaina le fafagaina o le mutia i mamoe e ola i eleele vaomatua (toe, horsetail). E le tatau foi ona e tuuina atu ni fualaau suamalie (vevela, vave).
  2. E le mafai ona e tuʻuina le suka suka, aua o lenei aʻa e faʻapupulaina maualuga le maualuga o le suka, lea e mafua ai le maʻisuka.
  3. O fualaau faisua, fualaau aina ma melono e tatau ona tipiina i ni vaega laiti, e pei ona mafai e le mamoe ona paʻu.
  4. E faasaina le tuʻuina atu i tagata talavou o falaoa ma isi meaʻai.

Vitio: Fafaga Fafaga - Faitauga

Faʻamanatu e le au fai mamoe le poto masani i meaʻai

O aano o manu i totonu o mamoe e mafua mai i le vevesi o manu ma le karite. Faʻasalaga na tuʻuina i luga o le oats, ma nai lo le falaoamata paʻu e pei ona tuʻuina atu. Na iʻu ina gaʻo i le iuga. E tatau i tamaʻi mamoe matutua ona tuʻuina atu ni ovi, tamaʻi mamoe ma le tamai mamoe - bran. Maualuga maualuga e fafagaina mamoe - pea falaoamata po o falaoamata mai leki. O mamoe a Romanov e fafagaina, ma mo le lelei lelei o mamoe, penisina, meaʻai o le ponaivi, ma le masima laulau ua faʻaofiina i totonu o le meaai.
MargoRita
//www.agroxxi.ru/forum/topic/933- nai lo-feed-vead /

e faʻavae i luga o lou poto masani (ae le na o oe lava), taumafai e tuʻu le vao mai vao vao ma na o le lelei lelei pe afai ei ai se avanoa o alfalfa ... le afi ma le lototetele ma leai se mea, e ui lava mo tamaʻi mamoe na latou taumafai pea e tuua le vao ...
Anatoly Novikov
//fermer.ru/comment/1073758486#comment-1073758486

Matou te fafagaina le tamaititi (6-7 masina edilbay) i le taimi nei ua matou tuuina atu le 1000-1200 g kalama ma karite ma le saito (i le 2 asiasiga). E sili atu, 700-800 kalama o suka i le seti 1). E leai se manava. Mai le tele o tausaga o le poto masani - pe'ā tuʻuina atu meaʻai, e tatau ona avea muamua meaʻai ma mea muamua e tatau ona muamua. O ni mea e faʻafefeteina ai ma e faʻafefe ai ni meaʻai. O meaola e aunoa ma lenei mea (pe a leai se gaioiga i totonu o le manava) e le mafai ona eli le pito. A maeʻa taumafa fafaga, e mafai e mamoe ona 'aina le tele o mea e aunoa ma ni aʻafiaga. I soʻo se tulaga, e tatau ona faʻafeiloai malie mai le fafaga fou ma maua mai i laʻititi laʻititi ina ia maua ai e le microflora gastrointestinal le taimi e faʻafetaui ai i la latou gaʻo.
Mishar
//fermer.ru/comment/1074304127#comment-1074304127

O mamoe e matua leaga lava meaola, lea, pe afai e teuina lelei, faʻatagaina le tagata e maua se tupe maua. I le faagasologa o le tausia o se mea taua e le o le teuina i luga o fafaga ma tulaga, ina ia maua ai le fulufulu mamoe lelei ma le maualuga o manu.