Berry

O ituaiga e sili ona lauiloa o le leai o ni vine

Soo se tasi na mafatia i luma o le toto i le taimi o le faamamaina o vine, o le a totoina ma le totoa i lana faatoaga lenei laau toto mai le aiga piniki, e le o ni vao vavao. O ituaiga o vailaʻau o le a le maua ai le telefoni feaveaʻi e mafai ai ona e selesele se seleselega tele, e aunoa ma le faʻaaluina o taumafaiga tele i luga o le fufuluina poʻo le tausia o se laau e le lelei. O le auala sili e maua ai mea lelei e totoina ai le faʻatau i le vasega pepe. O le eleele o le eleele mo le blackberry e tatau ona tuufaatasia ai uiga lelei o le vai ma le gafatia. O le taimi sili ona lelei mo le totoina o le amataga o le tautotogo ma le amataga o le autumn.

E taua! E le mafai ona totōina i luga o masima ma le eleele.

Le mautonu

O le blackberry "Tornfrey" i le 2016 na faamanatu ai le 50 tausaga talu ona faʻaalia muamua. Na tupu i Amerika. O loʻo i ai se vaomatua malosi ma matagofie e tosina atu ai le mataʻitusi ia te ia lava i le taimi e fuga mai ai ona puaa ma fugalaau lanu piniki tetele e tusa ma le 3 i le tolu inisi. Ma toetoe o le Aukuso uma, o fualaau suamalie suamalie e fua i le violet ma lanu uliuli.O le tasi laau laʻau e mafai ona gaosia le sili atu ma le 20 kilokalama o fua. O se mamafa lelei (e oo atu i le 5 g) vine e fautuaina ina ia fufulu mama, a le o lea, overripe, o le a sili atu le mama. E le faigofie i faʻamaʻi ma faʻasao i meaola faalafua, "Tornfri" e ono mafatia mai le vevela o le vevela mai le la. I nei tulaga, e manaʻomia le fausiaina o le ata.

Navaho

O le susulu o fua uliuli "Navajo" i luga o luga o luga o le lala o lala o blackberry na valaauliaina ia lava i le atoa atoa o Aukuso. E le o le fua aupito sili ona mamafa o fua (4-7 g) ua matua totogiina atoa e le latou numera - i luga o le fana o se laau na tupu e oʻo i le fa tausaga, e tusa ma le afa afe. O le maualuga o fualaau o le Navajo, e sili atu nai lo le fugalaau, ua ogatasi ma le malulu o le malosi o lenei tagata Amerika, ma avea ai o se tasi o ituaiga sili ona lelei o blackberry no-bearings.

Apache

Igoa Initia na maua, ioe, i Amerika i Matu. E tatau i faʻalapotopotoga faʻapitonuʻu ona faʻafetai mo lenei ituaiga maualuga o fualaau faiva ma fualaau suamalie suamalie e mafua ai le tele o le 'ai. O fuālaʻau laʻau 'eseʻese o loʻo faʻapipiʻiina i luga o fuʻa malolosi mamana, faʻaalia ai le faʻatupulaia o le malosi. Fruiting amata i le afa lona lua o Iuni e oʻo atu i le lima vaiaso. Le faʻaititia o le maualuga o le gaosiga ma faʻaaogaina ai isi teuteuga. O le ituaiga e le fiafia i le maualuga o le vevela, ae i le taumalulu e mafai ona tatalia le 20-tikeri.

"Arapaho"

O le togavao aisa o le American diverse besshipnaya blackberry e aofia ai afa mita mita. Sa mafai e le Faatoaga ona totoina se fualaau lanu uliuli lanu uliuli tele ma se vaega e oo atu i le 5.5 g o se lanu matagofie ma se tofo suamalie. I Arapaho, e i ai ni fatu laiti ma mama. Talu ai ona o lo latou faʻailoaina, o tagata faʻasalalau o aganuʻu popoto latou te filifilia lenei ituaiga. E tosina ai foi le maua mai o le tele o gaioiga e amata mai i le 6 i le 10 tone i le hectare ma le mafai ona faapaleni sili atu ma le 20 tikeri o le kiona.

"Satin Black" (Black Satin)

O le igoa o le igoa e taʻu saʻo mai ai le lanu o vine (satin black), o le manogi malu ma le suamalie o le manogi ma le manogi suamalie e le itiiti ifo le manaia. Mai le afa lona lua o Aokuso, latou te seleseleina i lalo (1.2-1.5 m) vao ma vine malolosi, ma, pe a uma le amataina o le tuputupu ae, faasolosolo malie agai i luga i se vaalele ma mafai ona tupu e tusa ma le 5 mita. O le malosi o lala na teu ai togalaau e faia ai ni lagolago mo i latou ma fusi i latou i luga o le auala.

E te iloa? "Black Satin "e tupu lelei i nofoaga paolo.

"Sili Iosefa" (Sili Iosefa)

O lala uumi o le togavao mamana ma le manaia o le taulaga a Iosefa Chief Besperetta o le a avea ma vaeluaga e latalata i le eleele. O lenei mea e faigofie ai ona ufiufiina i latou mo le taumalulu. O fua lanu paʻepaʻe susulu mafiafia na tupu i luga o laina mo le 5 vaiaso, amataina se vaitaimi o le seleselega i le amataga o Aokuso. O le tofo o se siama e leai se aoga-foliga e pei o se blackberry vao ma le suamalie ma le manogi lelei.

E te iloa? E i ai ni vine e oʻo i le 40 kalama.

"Doyle" (Doyle)

E tusa ai ma faʻamatalaga e leʻi faʻamaonia, o le American besshipnyy blackberry variety "Doyle" (o se tasi o mea aupito sili ona fou) i totonu o le Guinness Book of Records mo le fua tele. I luga o le pa laau toto e 4-mita mita le taamilo. O le ituaiga o vine uliuli suamalie ma se suamalie suamalie ma le manaia o le tofo ma le manogi manogi o se mea e faaloloa. O Doyle e malosi lona tetee atu i meaola faalafua, lea e talitutusa ma le Loch Ness ratio o faʻamaʻi. E talia uma le malulu ma le tau vevela. Ua lelei le felauaiga, lea tatou te fiafia ai i tagata gaosiga ma tagata faʻatau. O faʻamatalaga lelei e mafua mai i le ono mafai ona maua le seleselega umi - faʻamalosia e tumau mo le ono vaiaso, e amata mai i le faaiuga o Iulai.

E te iloa? E mafai ona e mauaina le afa afa o vine mai le vao.

Loch Ness

I le igoa, e manino lava o le ituaiga blackberry "Loch Ness" e fafaga e fai togalaau Scottish oe masani i le lanu lauiloa. Ua lauiloa talu mai le 1988. O lenei siaki e i ai ni laau vavao e oo i le 1.8 mita maualuga ma le 4 mita. E mafai ona ola i luga o puipui i luga o le fua o le paʻu ma le galo, ae mafai foi ona faia e aunoa ma ni lagolago. E tosina mai ai vaʻa tele (e oʻo i le 5 g) vine ma fua lelei (e oo atu i le 30 kilokalama mai le tasi laau). Ua ausia e le au faʻatoʻa lelei le teteʻeina o maʻi mo le Loch Ness blackberry.

E taua! A aunoa ma le vevesi, na feaveaia mamao atu.

Natchez (Natchez)

O le eseesega o le Amerika ma le pupuga o le pupu vine ma le suamalie e 12-16 kalama o vine uumi ma fuamoa o faatoaga tetele. Ripens muamua nai lo isi ituaiga ma le lima o vaiaso o Iulai e maua ai le avanoa e selesele ai. E sili ona matagofie i ona uiga taua (o le vaiaso e le suia lona foliga mai, e aofia ai i le taimi o femalagaiga), tosina uma ai tagata faʻatau ma tagata faʻatau. O fua o loʻo i ai se faʻataunuʻu masani. E manaʻomia e le tipu le lagolago e mafai ai ona faʻafefeteina le tele ma le galu o le mata.

"Hull Tornless" (Hull Tornless)

I le 35 tausaga talu ai, i le setete o Amerika i Maryland, na atiaʻe ai e le au faifaatoʻaga se ituaiga malulu e sili atu ona malulu, e le o se mea e maua ai le blackberry, Hull Thornless. O fualaau aina e tosina ai le au faifaatoaga ma le malosi tele. I luga o lala uumi o le vaomatua o le fuga o le faalauteleina o loo i ai ni lanu lapotopoto-lapopoa-ova mai le tele o faatoaga. E sili atu le suamalie o suamalie suamalie suamalie e sili atu nai lo le ituaiga lauiloa Black Sateen. Ona o le maualuga o le gaosiga (e oo atu i le 40 kilokalama o fualaau aina e mafai ona seleseleina mai le vao), ua gauai atu i ai tagata tomai faapitoa ma tagata atamamai.

O le susulu o le tautotogo o lau o le tautotogo, lush June Bloom, tender July ovary, se seleselega Aokuso maualalo, suamalie o le taumafataga o le taumalulu-taumalulu ma le itiiti ifo o faafitauli o le a faavavau ona avea oe ma tagata fiafia i le freeberry-free.