Bow

E faapefea ona toto ma totoina le suka "Hercules"

O le kulimi e faʻaaogaina i le sauniuni o le tele o ipu oa tatou meaʻai, ma e mafai ona taʻua o se tasi o fualaau sili ona totoina i le togalaau. E tuʻuina atu i ai ituaiga o meaola e iloagofie i le fuaina mai, tausiga le lelei ma le manaia lelei. O ia ituaiga o meaola e aofia ai ituaiga o le aisa "Hercules".

Eseesega faʻamatalaga

O le ogatotonu o le vaitau e matua tele ituaiga o ituaiga o Hercules o fua o le galuega a le au Dutch Dutch breeders. O le lua-tausaga aganuu e faia ai ni nai au, 35 cm le maualuga ma se lapisi tele, o foliga lanu ma se pito i lalo, o ni mea manifinifi, ae paʻu vevela mafiafia.

Ona o le umi o galuega a saienitisi, e eseese le aganuu mai isi ituaiga e ala i le tele o uiga:

  • maualuga maua;
  • ola umi;
  • lelei tele le puipuiga o togalaau mai faʻamaʻi;
  • afaina o le lamala;
  • le pito maualalo o numera o aʻau (aafiaga lelei i le tele o le pusa);
  • manaia manaia.
Aoao atili e uiga i mea aoga o aniani.

O le pito i lalo o aganuu masani o lona lua-tausaga le tuputupu ae o le taamilosaga. O lona uiga e le gauai fatu i le tausaga muamua. Muamua, o le a tupu mai fatu laau mai fatu, ma i le tausaga lona lua o se seleselega atoa. E le gata i lea, o le siʻosiʻomaga o lanu sipi o lenei vasega e sili atu le taugata nai lo isi sui, ae na faʻamaonia e Hercules lona tau maualuga atu.

E te iloa? Iunivesite a Yale o maʻa maʻa o Mesopotamia anamua, o se ituaiga o meaʻai kuka. Oona e pei o se tasi o mea e taʻua o aniani.

Uiga o aniani ma fua

O le matua o le aganuu e tupu ile 70-80 aso talu ona totoina. Mai se tasi o le sikuea sikuea, e oʻo atu i le valu kilokalama o le seleselega e seleseleina. O le sipisi o le sipuni e oʻo atu i le 160 kalama. O le pulupulu e tumu i le sua sua, paʻepaʻe, o mea uma lava o fua o totonu e fetaui ma le tasi.

Tunaina o le sipuni i le maamaa, ae aunoa ma le ita tele. O le aniani riki e ese le laitiiti i le tofo mai le kuka ma gaosia le vevela, o loʻo i ai se taimi lelei tele.

Filifiliga o mea e totoina

Fualaau e talafeagai mo le gaosia i ni lapoa e oo atu i le lua ma le afa senitimita le lautele, o le fausaga tele, lanu lanu, e aunoa ma ni afaina ma ni mea faaleagaina.

Pe a filifilia fatu i totonu o le faleoloa, faʻalogo lelei i le olaga. O lona maeʻa i le tausaga o loʻo i ai nei o lona uiga o le fua o le germination o lenei mea e le maualuga (maualuga 30%).

Siaki le faʻamatalaga ma nuances o le totoina o ituaiga o sipuni e pei o "Exhibicin", "Setton", "Centurion" ma le "Sturon".

Tulaga tuputupu ae

Sevok na totōina i le tautotogo pe a oʻo mai le vevela o le ea +10 tikeri, ma aʻo leʻi oʻo i le taumalulu, filifilia le laʻititi laʻititi. O le totōina e tatau ona susulu, fualaau aina, vao po o le pa puipui e le tatau ona faʻaleagaina le tau. O le nofoaga e filifilia pe faʻamafola, pe tu i luga o le mauga (ina ia le faʻaputuina vai). O le vavalalata o le vai o le eleele e le o manaʻomia (a itiiti mai ma le tasi ma le afa mita mai luga).

Sola ma le faʻapala

O le fuafuaga mo le totoina ua saunia muamua: latou teli i luga, faia o fugalaau e fuafua i le tuufaatasiga o le palapala, faamamaina o meaʻai ma vao leaga. E fautuaina ina ia mautinoa o le a faʻavaivaia le malosi o le eleʻele poʻo le le mautonu ile palapala. I luga o eleele elemene, o le a lagona e le laau le leaga.

Matou te fautuaina e faitau pe o le a le ituaiga o eleele, pe faʻapefea ona fuafua i le tagata lava ia le elemene o le palapala i luga o le 'upega tafaʻilagi, faʻapea foi ma le auala e faʻamaʻoto ai le eleele.

Ina ia faʻaleleia le faʻaleleia o le eleele, e tumu i mea faʻafefiloi:

  • mo le loam - humus (4 kilokalama), pi (5 kg), superphosphate (15 g), Uria (5 g);
  • mo le oneone - o se pakete o peat ma humus, lua pakete o le eleele palapala, 15 kalama o le urea ma le superphosphate.

Pe a filifilia se nofoaga e tulaʻi mai ai, e tatau ona amanaʻia tagata muamua o aganuu.

E taua! I luga o le mamafa o le eleele e le tupu ai aganuu, o le sili ona lelei o oneone oneone po o eleele leaga.

E le fautuaina e totoina pe a uma nei fua:

  • leki;
  • radish, masipi;
  • meaʻai;
  • parsnip;
  • matala;
  • kāloti;
  • sana.
Faʻafiafia, melon ma gourds, seleni ma le sipuni o le a avea ma ni tagata lelei muamua.

Tuputupu ae mai fatu e totō i le fale

Sevok mo le ola o aniani e mafai ona tupu mai fatu. O se faiga e sili atu ona faigata nai lo le faatauina mai o ni fatuʻaga ua saunia, ma o loʻo i ai ona lava mea faʻatautaia.

Fatuina sauniuniga

Afai na faatauina fatu i totonu o se faleoloa faapitoa, latou te le manaʻomia ona togafitia ao le i totoina: ua uma ona latou uia le faagasologa o le fesuiaiga ma le gaioiga.

E te iloa? Heroot, o le na asiasi i le pyramid o Cheops i Aikupito, na tusia e uiga i tusiga-o le fuafuaina o tau o meaai mo tagata faufale i luga o puipui o le pyramid. I luga o nei meaai meaai o aniani.

O fatu, e faʻatauina mai lima poʻo ave mai se uo, e tatau ona muamua totoina i se vaifofo o le palatini mo le afa itula, ona faʻafefiloi lea mo se aso i le vai mafanafana. Aveese fatu ua masaa - o le a le totoina. Mo le sili ona lelei i le vai faaopoopo le "Epin".

Vitio: sauniuni fatu fatu

Malosiaga ma palapala

E mafai ona e ola i le eleele ua uma ona faatauina mo fualaau faiva. Pe a faʻafefiloi e le tagata lava ia le eleele ma le humus i le tutusa o vaega, faaopoopo i ai se ipu fafie. Mo le germination e tatau ona i ai se fagu pusa.

Fatuina o togalaau

O le luluina o loʻo faia i le faaiuga o Mati. E i luga o le eleele palapala, ma tuu ai le mamao o le tolu senetimita i le va. I totonu o le timu, muai susu, faatasi ai ma se vaitaimi o le tasi le centimita e tuu i luga o le saito. Faʻafefiloi ile palapala ma faʻafeu i se fagu moli.

O le pusa e ufiufi i se ata tifaga poʻo se tioata, tuu i se nofoaga mafanafana (ia le itiiti ifo ma le 2020 tikeri), faʻatasi ai ma le malamalama. O le taimi lava e oso ai le pupu, e siʻi atu i latou i le malamalama ma faʻaitiitia le vevela o le mea i le +17 tikeri.

Vitio: Lauina o Onion Seeds for Seedlings

Totoina o togalaau

O fualaau e manaʻomia le moli e le itiiti ifo ma le 12 itula i le aso, o lea e taua ai le tuʻuina atu o moli uila. I le tagiauina o le suavai lelei, o le palapala e tatau ona i ai le taimi e malogo ai aʻo leʻi faʻafefe. Pe a tutupu laau, e vevela, aveese ni lala vaivai.

Fai se stern ma ni mea faʻapitoa (potash-phosphoric) mo fualaau. I le latalata atu ia Me, o aniani e amata ona faʻamalosi: o aso muamua e totoe mo le itula i luga o le vevela vevela poʻo le faletua, faʻalautele le faʻatupulaia o le taimi i le aso.

Suʻeina o laau i le eleele

I le masina o May, o se saite na saunia i le taimi muamua na faʻagasolo i totonu o le togavao e faalua loloto atu nai lo le maualuga o le pulu. O le faʻaleleia o eleele e faia i le afiafi pe a le vevela ma le la e le o faʻamalosi. A o lei totoina, ia tipi le vaega lanumeamata ma aʻa o le tasi vaetolu o lo latou uumi.

I le va o vavave e vaʻaia se mamao e 15 simita. Mo le faʻaogaina o le tausiga o le 'upega tafaʻilagi i le va o laina tuʻu ai se mamao e oʻo atu i le 30 centimita. A uma ona totōina, e faʻafefeina fualaau.

Faʻaleleia mai le sevka ile fanua tatala

Eseese "Hercules" e mafai ona ola i totonu o le fale koli, ae sili atu ona tatala le eleele. Aganuʻu e manaʻomia le tele o le malamalama, o le tele o le susu, ma i totonu o se kiona e mafai ona solia ai nei tulaga.

Fatuina sauniuniga

I ni nai aso ao lei totoina, o sevok ua vavae ese, lafoai lemu, tetele pe faaleagaina mea faataitai. O ni nai aso e faʻamago ai i le la, o nisi taimi e liliu ese ai i itu eseese.

Faitau atili e uiga i mea e te manaʻomia e teu ai le aufana aʻo lei totoina.

E mulimuli mai le togafitiga o meaola faalafua ma faʻamaʻi ma le fesoasoani a le nitrophosphate solution. A maeʻa le sefululima minute le toe faʻafefe, ua mamago aniani, togafitia i le lanumoana lanumoana, faʻagogo ma saunia mo le totoina.

Totoina o fatu i le palapala

E pei ona taʻua i luga, o le togalaau mo le totoina o loʻo sauniuni muamua, faʻamamaina, faʻamamaina ma tumu i faʻamaʻi. Taimi o le tulaʻi mai e ese mai i le itulagi (mai ia Aperila ia Me). O le tulaga autu o le malulu o le ea tumau e le itiiti ifo nai lo +10 tikeri Celsius.

O togalaau mo le totoina e tatau ona tusa ma le lima inisi le loloto, o le mamao i le va oi latou e oo atu i le tolusefulu senetimita. Sevok mai le tasi ma le isi e mamao atu i le sefululima senitimita. A uma ona totō, faʻafeinu ma ufiufi ile sawdust mulch.

Faʻasa

O le "Hercules" e fafagaina i le faalua i le vaiaso e ala i le faʻavaivai, i le leai o se vaʻa. Afai e masani ona faʻaleleia, o le suāsusu e faʻatinoina pei o le eleele e magoto. O iinei e tatau ona e faʻamautinoa e leai se fulufulu i luga o le fogaeleele. E tatau ona faʻamalulu le vai, sili atu ona aoina nai lo le timu, aua le tapuni. O le faagasologa e faia i le afiafi pe a le o malosi le la. I le ogatotonu o Iulai, faʻasaina le taofi.

Lafoaia eleele ma veleina

A maeʻa ona faʻaleleia taʻitasi, veleina le togafiti, faʻamalo le eleele mai vao leaga, faʻamalo le palapala, faʻapipiʻi i le okesene. Talu ai ona o le vaivai o aʻa, o le tatalaina o loʻo faia i se loloto loloto, ao galue malosi.

Laʻei pito sili

I le vaitau, "manaomia" le 3-4 "faaopoopo": "Hercules"

  • faatasi ai ma foliga vaaia o le muamua greenery - nitric (20 g o urea, 200 g moa moa i le 10 lita o le vai);
  • ona faʻaaogaina lea o faʻalavelave mineral phosphate-potassium.
Aofaʻi sikuea sikuea e faʻatatau e tusa ma le tolu lita o le faʻamalolo vai.

Pests, faʻamaʻi ma puipuiga

Faatasi ai ma faʻamaʻi masani o 'aʻano o le sipuni o paʻu paʻu, peronosporosis, fusarium ma le pala. E taua le toe maitauina o le "Hercules" o loʻo aʻafia i faʻamaʻi. E le gata i lea, i le taimi o le totoina, e gaosia le mea (fatu, fatuina), lea e maua ai le puipuiga faaopoopo.

Ae peitaʻi, peitaʻi, peitaʻi, e maitauina le alofa o le alofa, faʻaleleia faʻatasi ma Bordeaux poʻo ni sauniuniga e pei o:

  • "Quadris";
  • "Bravo";
  • "Suia".

E taua! O togafitiga ma fuluʻi masini e faia i le toʻafilemu, timu vevela, sili i le afiafi.

O le faʻasolosolo o le togalaau o le a avea ma se puipuiga lelei e faasaga i faʻamaʻi. E tele ituaiga o fai togalaau e fautuaina e totō taʻitasi i le saite fou. E le tatau foi ona e fofoina i le suavai, o le aʻa o le aʻa e mafai ai e le laau ona fai e aunoa ma le susu mo se taimi umi, ma o le afaina o le a mafua ai le pala o aʻa.

Matou te fautuaina oe e faitau e uiga i le auala e taulimaina ai faʻamaʻi ma meaola faalafe o aniani.

Seleseleina ma teuina

I le taufaaiuiuga o le taumafanafana, mo le matua o le matua, o le pito i luga o le eleele ua punou i le eleele, ma i luga o aniani, ua pala le palapala. I le taufaʻaiuga o Aukuso po o le amataga o Setema (e mafai ona e faʻamasinoina le mama i fulufulu mago) amata ona selesele.

Faʻasusu togalaau togalaau, aveese lemu mai le eleele. Tuu i totonu o ato kuka. Ona faʻataʻapeʻapeina lea o le seleselega i luga o se fasi 'ie poʻo se mea e teu ai, ma faʻagogo i se nofoaga matutu, vaʻaia, e faʻaaoga i nisi taimi. Teu ia aniani i potu malulu i se vevela e le itiiti ifo nai lo +5 tikeri Celsius ma le maualalo o le susu. I ia tulaga, e mafai ona taoto seia oʻo i le faaiuga o le tautotogo.

O le a aoga mo oe le faitau i le auala e teuina lelei ai aniani i le taumalulu.

Faʻamatalaga ono ma fautuaga

Lanu samasama o vaega eletise e mafai ona mafua ai le le atoatoa o le soifua maloloina poo meaola faalafua. Ina ia aloese mai ia faafitauli, e tatau ona fai togafitiga, filifili saʻo le au muamua, ma faʻamafanafana le eleele pe a manaʻomia.

Pe a tausia se fualaau toto, e tatau ona faʻafeinu lelei, aua nei galo e uiga i le veleina mai vao, lea e taofia ai aniani o le susu ma le fafaga. Mai meaola faalafua, e manaʻomia le totoina o sipuni o le sipuni o loʻo tafe ai iniseti, mo se faʻataʻitaʻiga, paʻu mago, anufe.

O fulufulu samasama e mafai ona taʻu mai ai le leai o se meaʻai, o lona uiga e manaomia le fafagaina o le laau. O le oona o le pulufana ona o le leai o se okesene. O le mea lea, e tatau ona e tatalaina le eleele i totonu o le togalaau. I luga o le oona i le tofo e mafai ona aʻafia ona o le leai o le malūlū poʻo le susu, o le mea lea, e oʻo lava i se vailaʻau e puipuia i le lamala, e tatau ona faʻafeinu. Pe a faʻafefiloi ma faʻaipolo, e mafai ona faʻaititia le fua o loʻo faʻamatalaina i totonu o faatonuga mo sauniuniga.

O faʻamatalaga e uiga i le ituaiga "Hercules" e sili ona lelei: maualuga maualuga, maualuga le mamafa ma le tofo lelei o puʻupuʻu, unpretentiousness in cultivation. Ina ia totoina se seleselega lelei e ala i le malosi ma le leai o se poto masani o le mafutaga mafanafana, o le mea autu o le mulimuli i tulafono o le totoina ma le tausiga o le laau.

Faʻamatalaga mai le upega tafailagi

O le a se mea e fai e le fai togalaau e aunoa ma le totoina o aniani ma o le filifiliga o ituaiga eseese e taua ai se vaega taua. Mo aʻu lava, na ou filifilia le ituaiga "Hercules F1" o le filifiliga Dutch. Lulu mo le tele o tausaga ma fiafia tele i lenei ituaiga. O lona aoga sili i le tausia lelei, i le fanua i le ogatotonu o Aperila, ma e saogalemu ma lelei. Luga samasami iina. E moni, e tasi le vaega, e tatau ona teuina i totonu o se atigipusa faʻalauiloa. Ou te teu i totini pulou. O le pulou lava ia e faʻaloloa, o le mamafa o le mamafa e 100-110 kalama. E tofo le meaʻai, e tipi ma tagi. O se mea e faanoanoa ai le ituaiga laau toto, o le ae le aoina au fatu, e tatau ona e faʻatau pea mea e te totoina. Ioe, na galo ia te aʻu le matauina, o le aufana ua lava le malosi e puipuia ai, mo se faataitaiga, "Stuttgarter Riesen," o nofo i luga o le isi togalaau togalaau, na faasaolotoina ia le itiiti ifo ma le lua faalua aū.
axideay
//otzovik.com/review_1986409.html

O le oniono o se mea e tatau ona i ai-o fualaau faisua i laʻu togalaau. Na ou tuu ia te ia i le eleele i le amataga o Me. O le tausaga na teʻa nei, na faʻatauina ai le sipisi faʻatau Hercules F1. Na totogo o ia e tagata Netherlands. O lenei ituaiga o vave vave, samasama samasama. O aniani ona o le lapotopoto, foliga laititi. E vave lava ona tupu le aʻa ma maua aʻa, e talia ai suiga vave i le vevela, e mafai ona teuina mo se taimi umi.

Ou te fiafia i lenei ituaiga eseese ma loʻu tofo. Oona na tupu i luga o le 85 aso o lo latou atinaʻe. Onosa ituaiga o fualaau o Hercules. Na ou mauaina le 8 pauna o lapisi lapoa, filifilia mai le mita e tasi o le totoina. I le averesi, o pulu taʻitasi e tusa ma le 130 kalama. I lalo o le paʻu samasama o le paʻepaʻe, o se meaʻai tele. O le tofo o le fualaau faisua e lelei tele le vevela, ou te faʻaaogaina mo salakeke, i le kukaina, ou te 'aiina i le masani.

Hbsules bulbs e ola vave ma matutua i le taimi e tasi. O lenei ituaiga e maua mai ai fua tele. E mafai ona teuina ona pusa seia oʻo i le tautotogo. Latou te le ola ae le fana. E le manaomia le aufana faapitoa. Ou te totōina i totonu o le lauʻeleʻele eleele, faʻafeinu i taimi uma. I le faagasologa o le tuputupu ae, ou te faaopoopoina le fugalaau faʻafefeteina i aʻa o vaomatua, ma faʻaauau pea ona tatalaina le palapala ile tafaoga. E oʻo mai i le tautoulu ou te maua ai se seleselega lelei. Uma aniani ma teu i totonu o le fale. Sa ou faatauina fatu o lenei risi i totonu o le faleoloa. I totonu o le pusa e tasi o le 5 kalama o fatu ma sa latou tau 35 rubles.

aʻoaʻo
//otzovik.com/review_1988063.html