Laʻau

Laʻau Roses - o le a le ituaiga ituaiga mea?

O Roses o se tasi o laau sili ona matagofie e tusa ai ma le tele o fai togalaau. O le mafuaaga lena latou te matua lauiloa pe a oʻo i le mamanu o le laufanua. E masani lava i totonu o togalaau o tagata e mafai ona e fetaui lelei i lauusiusi tuaoi, faʻatoʻa teuteuina le totoina.

O a rosa tuaoi

O rosa o le tuaoi o se ituaiga o laau toto na faʻaaogaina e fausia ai se atinaʻe laau i le laufanua, o le mafuaaga lea mo latou igoa. Ua lauiloa i latou i se vaitau umi o lauolaola matagofie, o le mafuaaga lea na latou maua ai lo latou faamoemoega i le teuteuina o le teritori.

Lotu tuaoi

Lotu tuaoi - fugalaau, tausiga ma le galueaiina e le faigata. A maeʻa ona tulaʻi, e masani lava ona vave maua aʻa i se nofoaga fou, mo se taimi umi latou te fiafia i tagata e ona le saite.

O laau toto e lelei tele i le maualalo o le vevela.

Le aoga o rosa tuaoi mo le faʻaaoga i le mamanu

O le vaʻaia o loʻo tafe ai vao poʻo le tele-umi - o latou maualuga e le sili atu i le 60 - 65 cm, o le mafuaʻaga lea latou te faʻamamafa lelei ai itu i totonu o vaega laiti.

Petals faʻatasi ai ma se mea maualuga, ma e mafai ona ese lanu eseese mai le lanu paepae i le samasama. Fugalaau fugalaau ma isi laau o ituaiga eseese ma ituaiga eseese.

Faʻalogo! O nisi vailaʻau e mafai ona suia le paolo oa latou gaʻo i le vaitau o le vavao, lea e faigofie foi pe a fatuina se mamanu.

O ituaiga eseese o rosa tuaoi mo nofoaga matala

Rosa Patio - o le a le ituaiga ituaiga?

I luga o le maketi o loo i ai se vateatea eseese o lanu piniki. Ae ui i lea, o loʻo i ai ituaiga eseese e faia faapitoa e tagata tomai faapitoa i togalaau.

Eleanor

O laau mama o le Eleanor ituaiga o laau totō saʻo, o lona maualuga e oʻo atu i le 35 - 45 cm. Ona o le faʻatusatusa o rosa tuaoi o lenei ituaiga, e mafai foi ona ola aʻe i le fale i totonu o se ulo.

Petals pink-orange, coral, terry. O inflorescences e mafai ona aofia ai fugalaau e 15.

Eleanor ei ai sona manogi matagofie

Paʻu paepae

O lenei ituaiga e mafai ona ausia le maualuga maualuga mo rosa tuaoi - 60 - 65 cm.

O paʻu paʻepaʻe po o le paʻu o loʻo fusia faatasi i laʻau lanu meamata ma luga o le eleele. O loʻo i ai i le laau le teteʻe malosi i faʻamaʻi eseese.

White Bouquet e faʻaalia i se vaitau umi o le fugalaau

Maidie

Na manumalo Madey i le tele o fai togalaau ma lona lanu mumu sesega. Petals i tua o se siliva paʻepaʻe sinasina.

O laʻau manogi o loʻo ufiufiina i lau o le lanumeamata lanumeamata. O le fuga e faaauau pea seia oʻo i le amataga o le tau malulu muamua.

Clementine

Fugalaau Clémentine o le 'apricot hue ma le paluga tele. O le maualuga o le vao e le sili atu i le 50 cm.

Lulu lanu o lanu lanu meamata lanu meamata. E tatau ona totogia atili le tausiga o le togavao, lea e faʻaleleia ai le malosi o le laau e fuga.

Mo se faʻamatalaga! O le vailaʻau o loʻo i ai se puipuiga sili atu i faʻamaʻi ma faʻamaʻi.

O le fuga o le rose o loo i ai ni fugalaau fugalaau e aoina mai i totonu o fualaau aina.

Lydia

Lydia ei ai ni peti lanu piniki mumu. O le maualuga o le vao e mafai ona ausia le maualuga maualuga o le 60 - 65 cm mo le paʻu.

O le fugalaau e tupu tele ma mo se taimi umi, toetoe lava a aunoa ma le faalavelave. Faʻafitauli i osofaiga o manuʻa ma faʻamaʻi i le ogatotonu.

O fugalaau Lydia na aoina i mea tetele

Uluaʻi amataga

O ata muamua o petals ua valiina i le lanumoana. O nei mea manogi e faʻaalia i le malulu malulu ma le tetee atu i iniseti faʻamaʻi ma faʻamaʻi. O laau toto e mafai ona taua moni, aua o lona maualuga e le sili atu i le 40 cm.

I le pito i lalo, o peti totogo o le kulimi kulimi

Tuputupuina o rosa tuaoi

Ina ia mafai e le laau ona faʻafiafia le tagata fai togalaau i ona laʻau matagofie, e tatau ona totogi le tele o gauai i lona totoina lelei. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona e tausisi i nisi o tulafono aʻo faagasolo le tulaueleele.

Auala e totoina ai rosa i luga o le avanoa i le taumafanafana

O le mea taatele o le totoina o fatu. E sili atu ona lelei le tuʻuina atu o mea e sili ona lelei i ia mea totō, lea ei ai se aʻa malosi e aunoa ma se mea leaga, ma se moli lanu samasama ma ia le itiiti ifo i le 2 vine. O le natura o aʻa e le afaina ai le lelei o le fatu.

E tatau ona e totoina le laau i se taimi faapea ua i ai le taimi e maua ai aʻa ma faamalosia. O le faʻaleleia o laufanua i le itu i saute e mafai ona faʻatinoina i le tautotogo, ma i le itu i mātū po o vaeluagalemu e aoga le faʻatali mo le vaitau o le tautotogo. O lenei mea o le a fesoasoani i le vao e aloese mai le taufaamatau o le malulu ma saofagā i le aʻafia o le laau.

Faʻalogo! Afai e toto le rosa i le tau malulu, e mafai ona maʻi mo se taimi umi.

Filifiliga nofoaga

Mo ituaiga eseese o rosa mo le tuaoi, e tatau ona e filifilia se nofoaga e leai ni pepa po o ni matagi malosi e taofia ai le ave o le susu.

E le gata i lea, e tatau ona i ai i totonu o se nofoaga e susulu malamalama ai laau toto, ina ia le afaina ai o latou teuteu ona o le leai o se malamalama o le la. I lenei tulaga, e le tatau ona paʻu ave i se laina saʻo. Mo le totoina, o le nofoaga na tupu muamua ai isi sui o le aiga o Rosaceae e le talafeagai.

O rota tuaoi e le o mamafa i le eleele. Mo nei togalaau, ua lava lea e filifili ai e le fafati, e le o le mamafa pe mamafa ae le o le eleele vevela. Loam e atoatoa.

E faʻapefea ona saunia le palapala ma fugalaau mo le totoina

A o lei totoina rosa tuaoi, eliina ma faʻamalosia le eleele i le manua, humus poʻo se faʻafefiloi o peat ma manurele ma se faʻatulagaga e oo atu i le 20 kilokalama i le 1 mita o le teritori.

E tatau ona tipi i lalo laau mama i 3-4 buds. O aʻa foi e faapuupuuina i le 25-30 cm Pe a uma ona faatofu laau i le paluga o le omea, o le sua ma le suavai i se fua faatatau o le 3: 3: 10 faatasi ai ma le faaopoopoina o mea e faatupuina ai le tuputupu aʻe o le aʻa, pe a tatau ai.

Faʻasalaga taualumaga taʻitasi i lea laasaga

O le faʻamatalaga o le faʻaleleia o fanua e faapenei:

  1. E taua le eliina o se pu o ia itu o loʻo aʻafia ai aʻa i le malolo. E masani lava o le loloto o le 40 cm ma le lautele o le 30 cm le lava.
  2. E tuʻuina le laʻau i totonu o le lua ina ia mafai ai e luga o le eleele ona faʻapipiʻi le siata, ma o le aʻa o le 4 cm le loloto. Ua faʻamaʻo aʻa.
  3. Ua ufitia le rosa i le eleele, ma le faaeteete lelei.
  4. Pe a uma ona faʻasuina ma tuʻuina se vaega o mulch. Afai e talafeagai, faatulaga ni puipuiga mai le malulu i le tautotogo.

Tuʻuina o se togavao i le lua

Tausiga o togalaau

E oo lava i se tagata amata i le togalaau e iloa o le totoina o rosa e manaomia ai ni tulafono faapitoa mo le tausia oi latou. O lapisi o le tuaoi e taʻua o vao e le lelei, ae e le tatau ona tuua e aunoa ma le gauai.

Faʻasaina tulafono ma le faʻamafanafana

Ituaiga o laisies - fugalaau vavalalata

Faʻasalaina o rosa e leʻi faʻaogaina mo se tuaoi e tatau ona masani ma masani, ae le tele. O le taimi sili mo le faʻavaivai o le afiafi.

Taua!Aua nei faatagaina le tele ma le le lava o le eleele.

Mo le faʻaleleia o le faʻavaivai, e aoga le faʻaaogaina o le vai i le la. E le gata i lea, e tatau ona sasaaina le vai i lalo o le aʻa o le vao ina ia le susu le vaega o le rosa, lea e matautia mo ia.

Laʻei pito i luga ma lelei le palapala

Mo laau vao, e taua tele le laei pito i luga.

I le tautotogo ma le autumn, e faʻaaogaina le faapapala i le palapala ina ia tusa ma le 5 kilokalama o le faʻaaogaina o le faʻaaogaina i le 1 mita.

E le gata i lea, o le 20 aso e mafai ona e fafagaina ai le talatala o le tuaoi ma mineral fertilizers, infusions of herbs or mullein.

Toto ma fusi

O le faiga o le teuteuina o se vaega taua foi o le tausia o se tuaoi o le rose.

Galulue ma roses e tatau ona avea o se mea e faʻaaogā faʻamaʻi

Ua seleseleina mama laau mai luga i le va o le 2 i le 3 laulaau.

Taua! I le faapipiiina o fatu laau, e tatau ona aveeseina le ola vao. E tatau ona faia lenei mea i le aʻa o le ua ina ia aloese mai foliga o se "vao" fou.

I le amataga o le totoina o rosa, e tatau ona faamautu le faatulagaina o le saʻo o le vao. Mo le faia o lenei mea, togi le tipu i le 4 i le 6 laulaau, faʻapea foi ma le aveeseina o le pulupulu. I vaovao matutua, e faʻapuupuuina pupuʻu.

Aʻo leʻi oʻo i le taumalulu, faʻaitiitia le umi o lala ua sili ona toso ma tipi ese ia pupuvaʻa e leʻi lava se taimi e fai ma fuga ai.

O se aganuʻu le vaʻaia i le amataga o le tautotogo po o le autumn, aua o loʻo i ai se avanoa e le maua e le laau le taimi e aʻa ai. I le taimi lava e tasi, e taua foi le teuteuina o le tipi i le 45 - 50 cm, ua soloia atoa ia tagata tuai.

Vaega o le taumaluluina o se fugalaau

Aʻo le i sauniuni le laau mo le taumalulu, e tatau ona lafoaʻi mai mea tuai ma laʻau. O loʻo faʻapipiʻiina i le tulaga o lamatiaga o le malulu matuia, e taulai atu i le mautu o se ituaiga mea eseese.

I le amataga, e tatau ona spud e le sili atu i le 15 - 20 cm. A uma ona fuga le fugalaau, tuʻu laʻau o conifers, spruce poʻo pine, ma paʻu oomi i luga o le fola. Ona ufiufi lea o le malulu i lau o le lau.

Faʻalogo lelei! E mafai ona saunia le vao mo le vaitau o le taumalulu e ala i se faʻavaa e fai i se ata tifaga poʻo se taualuga.

E amata ona aveeseina falemai i le taimi o Mati.

Fugalaau rosa

O le fuga mai o rosa tuaoi o se taimi taua lea o le a mautinoa ai le fiafia i lē e ona le saite. Ina ia ola lelei le laau i vaitau o loʻo mulimuli mai, e manaʻomia le tausiga lelei i le taimi ma le taimi o le fugalaau, lea e aofia ai le faʻafeinu masani ma le lalaga pito i luga.

O le faʻamafa lelei o le faia lea o le 5-15 l o le vai i lalo o le rosa 1-3 taimi i aso uma 7 o le taeao po o le afiafi. E tatau ona fofo le vai, vevela i lalo o le la.

O le faʻaaogaina o fugalaau faʻapitoa e maua ai ni taunuuga lelei - 1 lita o mullein i le pakete vai. A oʻo mai uluaʻi oso mai i le taeao po o le afiafi, e mafai foi ona e fafaga. Ina ia faia lenei mea, faaaoga le calcium nitrate ma se fua o le 1 tbsp. l i luga o se pakete vai.

Taua! Faatasi ai ma lenei fugalaau, e tatau ona muaʻi faʻafeinu le vao e puipuia ai le mumu.

Ina ia saofagā i le faagasologa o le tuputupu ae ma le tupu aʻe o se rota o le tuaoi, o le teuteuina o ona mama e faia i le vaitau. Ua vavaeina lala i se nofoaga e 5 i le 10 ml i luga aʻe o se fatuga maloloina. O lenei ituaiga o teuteu e mafai ona faʻatinoina i le taimi atoa o le fugalaau.

O le a le mea e fai pe afai e le fuga, mafuaʻaga mafuaʻaga

O mafuaʻaga mo le leai o se vaʻalele e tele. O mea taua e aofia ai:

  • Ua totoina le togavao i se taimi lata mai nei - i le tausaga muamua o le galueaina, e ono leai se taimi e selesele ai i luma o le fugalaau, lea e manatu e masani;
  • o le nofoaga sese mo le galueaiina na filifilia - ona o lo latou tupuaga, o rosa tuaoi e faʻafefe ma faʻafefea ona avanoa avanoa e aunoa ma ni pepa;
  • le tausia lelei o le laau - e tele le teuteuina, e le gata foi i le le lava o meaai, e le mafai foi ona fuga le rosa, o le mea lea e tatau ona ave le tausiga mo le pa o le paʻu e tusa ai ma tulafono uma;
  • o le laau toto ua totoina mo se taimi umi lava - o laau tuai e le lelei ona faia meaʻai, lea e mafai ona mafua ai faigata i le taimi o le fuaina o le fuga, o le mea lea, o le teuteuina e tatau ona aveese ai tuai tuai;
  • o loʻo i ai se mu mumū e mafai ona tupu pe a maeʻa le taumalulu le manuia - e tatau ona aveeseina le laau ua aʻafia.

Faʻapenaina o le tele o ituaiga laau toto

Ina ia faʻateleina rosa mo le tuaoi, e mafai ona e faʻaaoga auala eseese. O togalaau e sili ona lelei e mafaufau i le vavaeina, faʻaleleia le faʻaaogaina o fatu ma fatu.

Laʻau

E amata ona faia ni afaina pe a maeʻa muamua gutu malulu muamua. E masani lava o lenei taimi e faʻatasi ma le amataga o le tautotogo mulimuli.

Laʻau o rosa

Faatasi ai ma lenei metotia, e tatau ona e filifilia ni laʻau maloloina oe o le lau mafiafia e tusa ma le 5 mm ma o lo oi ai ni fatu fatu e 3-5. O nei tipu e tipi ina ia i luga le pito i luga i le taumatau saʻo, ma o le pito i lalo e paʻu.

Ma le isi, o mea totō o loʻo totōina e togafitia ma se mea e aʻafia ai. O lua sauniuni ma le loloto e tusa ma le 30 - 35 cm ua tumu i le mutia ma le faapalaga. O loʻo tuʻuina i totonu o le malologa i le maualuga o le 45 °, aʻo tuʻu ai le 1 i le 2 tumutumu luga aʻe o le eleele.

I le faaiuga o le faʻaleleia o mea, o loʻo faʻataunuʻu ai le tele o vaiinu. Mo le taumalulu, o laʻau i le lumanaʻi e ufiufi i pu ma pu, ufiufi i laulaau ma ufiufi i mea e le o lalagaina.

Fatu laau

Faʻapupulaina o rosa e ala i fualaau e toe fai ai le faagasologa o le totoina. O le mea lea e le ita ai le laau i le taimi o le galueaiina, e aoga le totoina o vao i se atinaʻe ma se soifua maloloina.

E le gata i lea, o le tele o gaioiga e tatau ona totogi i le filifilia o le nofoaga e tulaueleele ai - e tatau ona malamalama lelei, ae le faʻaalia i le susulu o le la, ata ma matagi malolosi.

Fatu

O le toe gaosia e fatu e faia ao leʻi amataina le tau muamua malulu. E mafai ona maua fatu i ni auala se lua: faʻatau i le faleoloa talafeagai poʻo le aoina mai o oe lava.

Pe a faʻatau fatu, e mafai ona i ai le tele o faʻafitauli e fesoʻotaʻi ma le lelei o le totoina o meaʻai. O le mea lea, o le tele o faifaatoaga latou te fiafia i se aoina tutoatasi, lea e masani ona faia i le faaiuga o le taumafanafana. E fufulu fualaau aina aʻo leʻi oʻo i le atoatoa, seʻia faʻamaʻaʻaina le ofutele o le pusi, tipi ma vavae ese fatu mai le vaega vaivai.

Taua! O mea totō e totoina ai le lumanaʻi e tatau ona fufuluina ma faʻamaʻiina ile vaifofo vailaʻau.

I le isi itu, o fatu laau ua totoina i le palapala: faapalapala ma paʻu i totonu o moega, faia o laulaau 1.5 cm loloto, o mea mo le totoina e togafitia ma se stimulator tuputupu ae ma totō i le 10 cm. E tatau ona ufiufi fualaau aina ma ufiufi i vaovao, pepa ufiufi poo laulaau. Ia Aperila, e tatau ona aliali muamua pine muamua pe a aveese le fale.

O faʻamaʻi, faʻamaʻi ma auala e faʻafefe ai

O faʻamaʻi sili ona taatele o vao vavalalata e mafai ona taʻua:

Malosiaga palapala - o le igoa o le faamai ona o le tutusa o laulaau ma le falaoamata

<
  • Nofoaga lanu uliuli - o le laʻau o le vao o loʻo ufiufi i lanu uliuli ma enaena, lea e faʻaaogaina ai faʻamaʻi pipisi ma le aveesea o vaega ua pisia o le laau.
  • O le paʻu o le pulupulu o se maʻi faʻaleagaina lea e faʻaalia ai ia lava i le tulaga o le lanu eleelea o se eleʻele eleelea ma e faʻaaoga ai fomaʻi.
  • Roto - o se faʻamaʻi lea o foliga mai i luga o le laʻau ma aʻa o fua tele o piliki-lanu. O lau e vave faʻavaivaia ma tarnish. O le laau e togafitia e ala i le pulupuluina o Topa, Bordeaux paluga poʻo se vaifofo o le sulfate copper.

Faatasi ai ma se apogaleveleve mite, e vave ona pala le laau

<

Lisi o Roses e mafai ona osofaʻia e faʻamaʻi nei:

  • spider mite - o laulaʻau e māmā, o le iniseti lalagaina se upega tafailagi mai le pito i lalo, o loʻo faʻaaogaina acaricides e faasaga i sea ituaiga o manufeʻai;
  • lanumeamata lanumeamata aphids - iniseti lanumeamata e fafagaina le sua o laau totino ma e tatau ona faamama ma fufulu ai iniseti;
  • laulaau lanu - o se meaʻai e 'ai vao vao, e mafai ona e manumalo ia Actara;
  • rosette - o se iniseti e 'ai le aano o laulaau ma tuʻu ai laʻau i totonu o le fana; pe a osofaia lenei mea, o le samasama o laulaau e mataituina, o lo latou faʻamamago pe paʻu, ma ua faʻaaogaina Aktara.

Laʻau Roses - o se filifiliga sili mo le fausiaina o togalaau. E faigofie ona tutupu uma i luga o le eleele ma totonu o se ulo. E taua i latou o laau e le lelei, e ui i lea e fiafia le au fai togalaau ma o latou lalelei i le taimi o le fugalaau, lea na maua ai le alofa o le toatele o tagata.