Laʻau

Faʻasagaina o aʻau i le tautotogo mai faʻamaʻi ma faʻamaʻi

O se seleselega lelei o apu e manaʻomia ai le tausiga faʻapitoa, ae ui i lea, o le vave tausia o tulafono uma e le mafai ona faʻamautinoa le faateleina o fua.

O se elemene taua o le sauniuniga o le tautotogo o fualaau aina suamalie, e puipuia ai ma faʻamalolo ai le pulumu, lea e puipuia ai laau apu mai faʻamaʻi ma iniseti leaga.

Tulaga ma tuutuuga o le totoina o le apu o laau mai i faamai ma meaola faalafua

O le fufuluina o laau o le laau o se taimi tāua, lea e le gata ina puipuia ma faʻaleleia ai fua o le lumanaʻi, ae ia puipuia foi i latou mai meaola faalafua eseese. Tomai faʻapitoa togafitia togalaau i 4 vaega, e iai ni mafuaʻaga taua:

  • iniseti e mafai ona afaina ai laau fualaau e le ala i luga i le taimi e tasi;
  • afaina fungal e tupu foi i vaitau eseese o le vaitau.

I le mulimuli ai i nei mafuaʻaga, o le pulumuina o loʻo faia i ni nai laasaga, e faʻatatau i le setete o le laau. Faʻasalalau e:

  • leai ni paʻu;
  • fatuga moe;
  • laau fugalaau;
  • ovas talavou i le taimi lava na paʻu ese ai fugalaau.

Ina ia faia lenei mea, faʻaaoga:

  • fomaʻi. O nei mea faʻapitoa e faʻaaogaina e faʻafefe ai faʻamaʻi eseese;
  • iniseti. O nei fualaau oona e faaaoga e fasi ai iniseti.

O nei vailaʻau e mafai ona mafua mai i vailaʻau poʻo aʻafiaga. O le mea muamua e sili ona lauiloa i le au faifaatoaga. O le mea moni e faapea, o a latou mea galue malosi e amata ona sili atu le saoasaoa nai lo lona ituaiga olaola. E ui lava i lona mafuaʻaga faʻasolosolo, e masani lava o le auala lea e tasi e vave ona galue ai i se meaola o loʻo faʻaumatia ma le le faʻaleagaina se laau. O togafitiga faʻamaʻi o apu i le tautotogo e matua leai lava se afaina i tagata. I le taimi o le seleselega o le seleselega, o vailaau e faʻaaogaina i le sauniuni mo le togafitia o laau e matua paʻu'ū i lalo i mea saogalemu ma e le mafai ona ulu atu i le tino o le tagata.

Faʻaaogāina o soʻo se vailaʻau, aemaise lava o le vailaʻau faʻasolo, e taua tele le mafaufau i le metotia. O le mea moni o le le tausisia o tulafono masani ma fautuaga i faatonuga ma luga o le afifiina e mafai ona taʻitaʻia i luga o laulaau laiti ma fugalaau, lea o le a mafua ai ona le maua fua.

O togafitiga faʻaleaganuʻu ma faʻaleagaga e mafai ona faʻaaogaina i mataupu e laʻititi tele ai le faʻalavelave faʻapitoa. O lo latou faʻaaogaina e talafeagai mo se numera tele o faʻamaʻi pipisi i luga o laau poʻo pe afai o le nofoaga ua afaina e le taua tele.

Muamua tulaga o le gaosiga

E filifilia e le taʻitoʻatasi taʻitasi le taimi e sili ona talafeagai mo le faʻapipiʻi muamua o le apu. E masani lava, e tatau ona amata i le vevela mafanafana o le tau, pe a oʻo i le vevela o le vevela +5 ° C, e leai se kiona, ae e leʻi fulafulaina mai i luga o lala.

O le totoina muamua o lala paʻu o laau o le apu e tatau ona puipuia ai le laau mai i le tele o faʻamaʻi faʻaleagaina e malosi le tauaveina e le matagi. O le togafitiga muamua e le faʻaumatia uma ai feeseeseaiga, ae sili atu le faʻaitiitia o lo latou atinaʻeina.

Faʻaleagaina o neoplasms fungal i fualaau oona nei:

  • 3% le faʻafefiloi o le lime ma le sulfate copper. Pe a sauniuni, e taua le mulimuli saʻo i fautuaga uma ma faatonuga. A leai, o le a faʻafefiloi le paluga ma e le afaina ai faʻamaʻi faʻaleagaina;
  • vitriol;
  • tali;
  • Urea + copper sulfate.

O le sauniuni o le paluga mulimuli e manaʻomia ai le 5 lita o le vai vevela, 350 g o urea (urea), 25 g o vitriol (copper sulfate). O le faʻaaogaina o le vevela vai e mafua mai i le mea moni e sili atu le faʻavaveina o le faʻamavaeina o mea taua. O le fofo ua maeʻa e tatau ona faʻaaogaina ma faʻaaogaina e fai ma auala e faʻaleleia ai le togalaau. O le kulimi i lenei fofo o se tagata e puipuia le laau mai mala o le eleele, ma o le uurea e faʻamalosia le togalaau, puipuia malu laau. O lenei togafitiga e faʻagesegeseina ai le faʻalauga o le togalaau. E taua le mafaufau i lenei taimi - o le a totogo apu i le vaiaso mulimuli ane nai lo togalaau e le togafitia. O sea atinaʻe o mea tutupu e aloese mai le oti o le seleselega ona o fulu muamua muamua.

O le tele o fai togalaau e saʻo le talitonu o le pulupuluina o le sulfate apamemea e ono lamatia tele mo le tino o le tagata. O mea e aofia i le fiva e taua o se mea matautia, ae o le togafitia o laau i se taimi vave, aemaise lava pe a le amataina le fua, e le afaina. I le taimi o le matua o le apu o le apu, o le apamemea uma ua uma ona fufulu atoa, ma faʻaoga lelei atoatoa.

I le faaopoopo atu i ai, e taua le mafaufau o le amataga o le tautotogo e leai ni mea e sili atu ona aoga e ese mai i le copper ma le sulfate. I le tau malulu, o le faʻaaogaina o meaola oona e matua leai lava se aoga - o le totoina o laau ma meaola o le ola i le amataga o le tautotogo o le a le aumaia ai ni taunuuga, talu ai latou te le galulue i le maualalo o le vevela.

Tulaga lona lua o le gaioiga

O togafitiga mulimuli o apu o laau o le a tupu i se aso mulimuli ane, pe a oʻo mai le vevela o le ea i le itulagi + 10 ... +15 ° C.

A maea le togafitiga muamua, pe a ma le 2 vaiaso le pasia. E amata ona fulafula le toto i luga o laau, ae o le taimi foi lenei o le amataga o le gaoioiga o iniseti leaga. O le vaeluaga lona lua e le gata ina mafai ai ona e tau faasaga i faʻamaʻi faʻaleagaina, ae taofi ai foi iniseti i luga o le auala i fugalaau susulu. O le mafuaʻaga lena e faʻaaogaina ai le faʻafefiloi o le fungicides (fualaau mo le faʻaleagaina o faʻamaʻi faʻaleagaina) ma iniseti e faʻaaogaina e faʻafefe ai iniseti leaga.

O le fili sili ona matautia mo se laau o le apuina o le apu o le apu. E ulu i le ogatotonu o se fugalaau e leʻi fuga ma tuʻu ai fua i totonu. Faʻapipiʻi afu e faʻapipiʻi ai fugalaau fugalaau faʻatasi ma se mea totino faapitoa, ola i totonu ma fafaga i suamalie suamalie a le laau. E le mafai ona faʻaumatia i latou seia oʻo ina latou o ese mai lo latou fale saogalemu. O fugalaau na ola ai le manu, o le mea moni, o le a le aumaia se seleselega, e foliga mai e mago ma uliuli.

E mafai ona e faʻaumatia le lau fugalaau ma le fesoasoani a soʻo se iniseti ma o latou faʻafefiloi ma fuluʻi:

  • Fufanon;
  • Filifiliga;
  • Lalaga;
  • Intavir;
  • Tanrecom
  • 1% Bordeaux vai (o le fofo e tatau ona 1%.) O le maualuga maualuga e mafai ona susunuina ai tama laiti, lea o le a aʻafia ai le tulaga o le laau atoa);
  • Horus + Decis (Karbofos, Aktara).

Tolu togafitiga

O lenei laasaga e taua foi "I le piniki piniki". O lenei togafitiga e faʻamoemoe e faʻafefe ai le momoe oona.

O le mea moni e faapea o lenei iniseti o loʻo faʻamausaliina fualaʻau i tafatafa poʻo luga o se lau e leʻi tatalaina. O le aʻafia i le fugalaau, o le codling moth e faʻaumatia ai le fua o le lumanaʻi, lea e naʻo le pau, i le taimi o le aoina. Ina ia aua le tuua e aunoa ma ni apu, e tatau ona e faʻaaogaina se faʻafefiloi o vaifofo o fomaʻi ma iniseti i luga o pulupulu, pe a oʻo mai, ae leʻi oʻo mai.

I le taimi o le pulupulu, e le tatau ona e teuina le vaifofo - e faʻaaogaina e le gata i paranesi, ae faʻapea foi i le eleele i tafatafa o le ogalaau, i totonu o le laina 1 mita. E taua foi le gauai atu i isi fualaau aina ma vao e lata ane i le apu.

O iniseti e mafai ona vave alu ese mai ia i lālā i lālā o le apu, lea o le a aʻafia ai foʻi le seleselega i le lumanaʻi. E taua le amanaia le mea moni e faapea, i le maualuga o le vevela i le auala, o le tele o sauniuniga faʻatoʻaga, e pei o Fitoverm ma Fitoksibacillin o loʻo maumau o latou meatotino ile vevela i luga aʻe o le1010 ° C.

Faʻatonuga lona fa

O le pito mulimuli ma le mulimuli o le faʻaleleia e faʻaaogaina pe a uma le fuga, pe a oʻo atu tamaiti laiti i le tele o sina laititi. Mo lenei, e tatau ona faʻaaoga se vaifofo o le 2 g o le actara (iniseti) ma le 2 g o Skor (fungicide) i le 10 lita o le vai. O ia gaioiga o loʻo faia i totonu o le laau - laʻau, lala ma le lio.

Ua lapatai mai le Susuga a le Susuga i le Summer: uiga vaaia o tagata matutua (matutua) ma laau opu

O le mea moni, e tatau i le tagata matua ona fuaina laau e tusa ai ma tulafono uma, i le 4 vaega i le tautotogo. O fualaau laiti e le o fua mai ma fuga, e manaʻomia ai le itiiti ifo o le gaosiga. O nei laau totō e le o matua tosina atu i iniseti leaga, lea e faʻateleina ai le galuega a le fai togalaau. Mo ia ituaiga o apu, na o le tolu laasaga o le a lava, e aofia ai le gaioiga:

  • i luga o lala paʻu;
  • i luga o se lanu meamata;
  • pe a uma ona tupu.

Fautuaga mo le togafitia o aʻau i le tautotogo

Aʻo leʻi sasaina saʻo le laau apu ma sauniuni le fofo, e tatau ona e iloa nisi o manatu autu:

  1. Copper sulfate interacts e le afaina i le uʻamea, o lea pe a sauniuni se fofo, aua le faʻaaoga mea faitino. O paʻu laʻau ma laupapa e sili ona talafeagai mo le faʻafefiloi, ma o le vaifofo sili ona teuina i totonu o se pusa tioata.
  2. E le mafai ona faʻaumatia uma mea faʻamaʻi. Pe a faʻavasegaina e tusa ai ma le "lanu meamata," atonu o le tele o meaola o loʻo momoe i le paʻu o laau o le a ola pea, ma, pe a maeʻa, o le a faʻaauau pea ona afaina ai le apu opu. O le mea lea, e tatau ona toe togafitia i mea e maualalo o le faʻamasinoga pe a uma ona fuga lau.
  3. Pe a tosoina le uʻamea o le sulfate, e taua le manatua o loʻo i ai le meatotino o le vave faʻamaʻi. O le mea lea, ina ia mafai ona faʻaauauina mea aoga uma, e tatau ona faʻaopopo se vaega itiiti o le citric acid i le fofo.
  4. I le taimi e gaosia ai le apu opu, aua nei galo e uiga i lau lava puipuiga! E taua le leai o se vaifofo pipisi i luga o le mucous membranes o le isu, mata ma le gutu. I le tulaga o le faʻafesoʻotaʻi, faʻafefe le paʻu i vai inu ma talanoa i se fomaʻi.